Svärdsjöliften

Skidorter i Sverige
Svärdsjöliften utanför Falun är en lokal skidbacke med långa anor. Första gången den öppnade portarna var redan 1970! Precis som namnet antyder finns här bara en lift, men det är inte fy skam för det. Liften ger 120 höjdmeter åkning i 3 olika pister, det finns dessutom en rejäl park och en skicross-bana. Självklart finns också restaurang, som från och med säsongen 19/20 har fulla rättigheter och dryckessortiment därefter.

Precis som vanligt på liknande orter går det att hyra skid- och snowboardutrustning på plats för den som inte har egen. Något mindre vanligt däremot är möjligheten att hyra hela skidanläggningen för en dag! Kanske något att fundera över till nästa firmafest?

I samband med att driften av Svärdsjöliften har tagits över av medborgare i yngre generationer har den också fått sin egen hemsida som är klart värd ett besök - https://www.svardsjoliften.com/!

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Halvklart

  1 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Halvklart

  1 m/s
 • Söndag

  4,2 mm regn
  Lätt regn

  3 m/s
Vad tycker du om Svärdsjöliften?
5
4
3
2
1
Nina
Nina (Gäst)
2011-02-28
Väldigt bra backe för mina pojkar som hoppar och far i de uppbyggda hoppen. Själv håller jag för det mesta till i kaffeterian i värmen, med uppsikt ut över backen.
Här är det jätte fin service. Min sons bräda har gått sönder ett par gånger, då har Olle fixat det snabbt som ögat. Snacka om service.
Inne på fiket huserar Inger med samma goda humör som hon hade på 70-talet när jag var liten och var här och åkte.
Kan bara säga en sak till er som tänkt skida i Dalarna med yngre barn, Svärdsjö backen (Hillersboda) är det bästa stället för er!!

Jan-Erik Karls
Jan-Erik Karls (Gäst)
2010-03-23
En backe för hela familjen, där lärde jag mig åka bräda med min bror.
Den enda backen som öppnar för två personer som vill åka, lite historik från mig angående detta.
Jag och min kompis ville åka slalom, det var kallt som bara den.
Sagt och gjort, jag lyckades övertala min morfar att skjutsa mig och kompisen till backen. När vi kommer dit så är det inge folk där pga kylan, liftarna står still !
Oj oj, från Lumsheden till Hillersboda och det är stängt !
Men vad skulle det göra när han som ägde backen slår igång en lift.
- Klart pojkarna ska åka när de är här.
Så min morfar som nu är bortgången för ett par år sedan, satt i den magnefika restaurangen med ägaren och drack kaffe samtidigt som de hade en fantastisk översyn på backen från restaurangen.
Det kallar jag service, men det är mer än tjugo år sedan.

Har även varit där på backtävling på skoter, mycket användbar backe det där.

Abbe
Abbe (Gäst)
2010-03-23
Barn- och familjevänlig. Tonåringarna har sin "sida" av den ena nerfarten, där det brukar byggas snowboard-landskap. Ganska dålig lutning, vilket gör de två-och-en-kvarts nerfarterna ganska tråkiga för den som "bara" vill åka, men, det gör också backen till en väldigt bra nybörjar-backe. Lyckas man få sina yngre att hålla sig i den nerfart som ligger närmast restaurangen kan man som förälder sitta i stugvärmen och ändå ha god uppsikt över barnen.

Oftast väldigt korta liftköer. Två liftar med "ankarlift"!

Jao ling
Jao ling (Gäst)
2006-01-14
Dom har as feta bigjumps me grymt sköna landnigar. Parken ska byggas under feberuari, kommer bli bland sveriges mest påkostade enligt källor.Det fetaste trick jag satt är en riskyflip med en fett tweak mutegrab=D peace all jibbes kom hit

Johan
Johan (Gäst)
2004-12-18
Ens egen barndomsbacke som man lärde sig åka skidor i och som man fortfarande kommer tillbaka till någon gång varje år.

Billiga liftkort, trevlig personal och aldrig några köer, även om backarna blir ganska långtråkiga i längden.

Henrik Y
Henrik Y (Gäst)
2004-12-03
Väldigt fri backe, man kan åka med båda fötter fastspända i brädan. Man kan ta en spade och bygga hopp lite här å där. Är man riktig stammkund så behöver man inte ens visa liftkortet. Problemet är att hoppen är små det häftigaste trick som jag har lyckats är en riktigt snabb 540 indy.

Dom brukar få till ett bigjump som inte alltid är så bra men annars är det vanliga små hopp.

Det som är plus är att man kan bygga som man själv vill. Och dom har en trevlig servering. Inte mycket turister, kort liftkö oftast 0-10 pers.

Mest populära foto

Åkare: Kalle Hansols Foto: Kalle Hansols

Pistkarta

Pistkarta Svärdsjöliften

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Svärdsjöliften

Mora-Siljan Airport
Körtid: 1 timme, 48 minuter (115 km)
Avstånd: 83 km