Kungsberget

Skidorter i Sverige
Skidbacken utanför Gävle och Sandviken som ägs av Branäsgruppen erbjuder långa åk i både brant och flackt. Här arrangeras puckelpisttävlingar och hopptävlingar. Den expanderande skidorten utvecklas i rask takt och till säsongen 2016/2017 öppnar ett helt nytt område som utökar åkytan med 35% - Kungsberget Södra. I samband med detta öppnas också “Kungs8:an” - Sveriges sydligaste åttastolslift.

Kungsberget har fostrat många legender genom åren men få lika välrenommerade som syskonen Palmqvist Olsson. Johan och Karin sägs ha svängt fler svängar i Kungsberget än resten av besökarna tillsammans, och att de ligger till grund för deras bländande teknik.

Med 18 nedfarter är det en av de största skidanläggningarna söder om Dalarna. Med bil tar det drygt två timmar att åka hit från Stockholm och parkeringar finns det gott om. Som beskriver själva sin skiduthyrning som Sveriges modernaste och på torsdagar, fredagar och lördagar är det kvällsskidåkning i Kungsliften, Alvars, Skidskoleliften, Väst och 3-stolen.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Halvklart
  16°
  2 m/s
 • Lördag

  2 mm regn
  Lätt molnighet
  15°
  3 m/s
 • Söndag

  7,3 mm regn
  Lätt molnighet
  14°
  2 m/s

Läsarnas recensioner

Skriv en recension
4/5
+nära Stockholm +b...
 • Av: Emil (Gäst)
 • 2016-12-20

+nära Stockholm
+bra backar
+nya backar och liftar

-kortare backar än i fjällen

3/5
Positivt Barnvänlig...

Positivt
Barnvänligt överallt, inne & ute.
Nära Stockholm,
Bra preppade backar med mycket snö - sprutar allt de kan.
Nytt & fräscha lokaler.

Negativt
Gruppbokningen är ett skämt, ingen har koll och de återkopplar inte, räkna med att det mesta blir fel och det tar lång tid att fixa.
Grisigt, personalen tar inte undan & torkar sv bord från tidigare gäster. Ingen bryr sig om ljusen brunnit ut, fokuset är att sälja öl för 80-90:-
Maten är nog det sämsta jag ätit på en skidort i Sverige, dessutom väldigt dyr 225:- för en tacobuffe.

2/5
Kungsberget är bra f...

Kungsberget är bra för familjen och mindre barn
Positivt:
Mycket barnbackar
Super bra pistat
Maten smakar helt ok
Kopparbacken är bra
Negativt
För lite backar man blir utråkad ganska snabbt
För lite svarta backar 3st håller inte
Dåliga liftar
Det behövs nya stolliftar
Det finns alldeles för lite resturanger

5/5
En grym skidort som ...

En grym skidort som har allt och lite till. Har säsongskort där och om du åker upp en vecka så kostar det lika mycket som när du köper årskort i september. Ett tips till alla.

1/5
Var där under Lucia ...
 • Av: Micke (Gäst)
 • 2014-01-21

Var där under Lucia helgen 2013 och det var dåligt med snö endast 2 och 1/2 backe samt bebis backen öppna av 18 nedfarter, men fullt betalt skulle dom ha för liftkorten! Och ingen säkerhet på deras hemsida när man bokar dvs. ingen "https" Skandal. Och 72:- för en storstark öl såna jävla grispriser girigare ställe får man leta efter total inkompetenta. När man köper liftkort i Åre så bestämmer antal backar öppna priset!
Jag citerar från skistar."Priser på SkiPass under för- och eftersäsong styrs av lift- och snöförhållanden och kan endast köpas på plats." Men det begreppet fattar dom inte i Kungsberget. Aldrig mer till den girhålan.

Mest populära foto

Åkare: Adrian Sjöstrand Foto:

Medelbetyg (3,6/5)

Baserat på 69 recensioner

Pistkarta

Pistkarta Kungsberget

I närheten av skidorter