Kungsberget

Skidorter i Sverige
Skidbacken utanför Gävle och Sandviken som ägs av Branäsgruppen erbjuder långa åk i både brant och flackt. Här arrangeras puckelpisttävlingar och hopptävlingar. Den expanderande skidorten utvecklas i rask takt och till säsongen 2016/2017 öppnar ett helt nytt område som utökar åkytan med 35% - Kungsberget Södra. I samband med detta öppnas också “Kungs8:an” - Sveriges sydligaste åttastolslift.

Kungsberget har fostrat många legender genom åren men få lika välrenommerade som syskonen Palmqvist Olsson. Johan och Karin sägs ha svängt fler svängar i Kungsberget än resten av besökarna tillsammans, och att de ligger till grund för deras bländande teknik.

Med 18 nedfarter är det en av de största skidanläggningarna söder om Dalarna. Med bil tar det drygt två timmar att åka hit från Stockholm och parkeringar finns det gott om. Som beskriver själva sin skiduthyrning som Sveriges modernaste och på torsdagar, fredagar och lördagar är det kvällsskidåkning i Kungsliften, Alvars, Skidskoleliften, Väst och 3-stolen.

Snöprognos

 • Lördag

  0 cm
  Halvklart

  1 m/s
 • Söndag

  5,7 mm regn
  Lätt regn

  2 m/s
 • Måndag

  3,1 mm regn
  Lätt regn
  16°
  2 m/s
Vad tycker du om Kungsberget?
5
4
3
2
1
Johan Andersson
Johan Andersson (Gäst)
2021-03-16
+ Grym park!
+ Prisvärt
+ Bra boende med ski in ski out. (Ski Apartments)
+ Barnvänligt

Superfint på alla sätt, rimliga priser.
En riktig diamant helt enkelt.
Kan varmt rekommendera boendet i de nya Ski Apartments, jättefina!
Hit kommer vi tillbaka!

Jacob Bjelfvenstam
Jacob Bjelfvenstam (Gäst)
2021-02-01
Sveriges sämsta skidbacke alla dar i veckan. Usel mat, obefintlig fallhöjd, dyrt liftkort. Kungsberget har ingenting med utförsåkning att göra. Spar pengarna och ta en längdtur i skogen istället

ToMax
2021-01-18
Första gången i Kungsberget trots att jag bor bara en timme bort. Kommer inte tillbaka!
Korta, tråkiga backar. Liftar som krånglar och står still....framför allt otroligt mycket folk och lååånga köer. 1,5 timmes väntetid för att äta lunch säger väl allt.

Calle
Calle (Gäst)
2020-03-27
Mycket nöjda med Kungsberget!
+ Boende väldigt nära backen.
+ Backar som passar många!
+ Backar som speciellt passar nybörjare/barn.
+ Nära Stockholm.
+ Rolig park, variation på hopp.
+ Bra boende! Verandan.
+ Hjälpsam personal.

- Korta backar.
- Variation på backarna.
- Elgrillar som ej var särskilt effektiva.

Pontus
Pontus (Gäst)
2020-03-02
Kungsberget är ett bra berg för hela familjen när det är bra med snö, parken kan vara riktigt bra om det är bra vinter, tyvärr så har vi knappt haft någon snö alls i år så parken är väll ganska tråkig för tillfället. Sammanfattningsvis, Kungsberget kan vara riktigt bra men kan också vara riktigt dåligt.

Oscar
Oscar (Gäst)
2019-11-13
kungsberget är lite som en oslipad diamant. men det kommer ta tid innan den blir större och bra på det sättet men man måste ha i åtanke att det är en liten backe som har packat in mycke i en liten yta som gör att man tänker sig att det är större än vad det igentligen är

Fredrik Ullatti
Fredrik Ullatti (Gäst)
2019-10-31
Prisvärt nära till Stockholm!

KARINRYDBERG
2019-05-28
Väldigt trevlig skidanläggning. Vi bodde vid Torget. Perfekt läge och smidigt när man har barn. Dock väldigt litet kök. Frukost ok att äta men fungerar inte att laga mat vid. Saknade ugn.

Ulla Widlund
Ulla Widlund (Gäst)
2019-04-04
I oktober köpte vi våra liftkort. Vi betalade litet över 1000kr per styck och valde att åka vardagar.
Vi har åkt hela säsongen må on och fr. Vi har varit med och sett hur backarna växt fram undan för undan.
Nu när Kungsberget stänger ( på söndag ) är backarna i ” tipp topp form”
De är nypistade varje dag och om du är vid liften redan kl.9 kan du åka på Manchester snö i stort sett alla dina åk. I år möter vi en underbar personal. De lyssnar verkligen på det vi säger. Vid ett tillfälle påtalade vi att de borde sopa bort snön som lagt sig på sittdynorna i liften. Efter det började liftpersonalen att sopa av dynorna.Vi avslutade vår utförsåkning igår 2/4 och ser fram mot nästa säsong och att standarden upprätthålls.MVH Ulla Widlund


Tobbe999
2019-04-04 (Ändrad: 2019-05-24)
En härlig vårweekend - tre dagar i perfekt skidåkarväder.

Vad är oddsen? Vinna en weekend genom Freeride? Ungarna jublade!

Vi är en familj på fyra personer två döttrar på 6 och 9 år. Vi försöker att åka så mycket skidor som möjligt om vintrarna men har bara varit runt om i Sverige än så länge.

Kungsberget är en mindre skidanläggning med nära till allt, alla boende är Ski in/Ski out och det är gångavstånd till allt i hela anläggningen vilket gör att bilen för stå hela vistelsen - sånt uppskattas av en barnfamilj. På plats finns även livsmedel och en sportshop.

Vi bodde i ett genomtänkt och lagom stort rum på Ski Lodge med fin utsikt över backarna, möjlighet fanns att laga mat finns men tanken är nog att man ska äta på någon av restaurangerna. Det finns flera restauranger att välja på. Maten och utbudet på restaurangerna var okej, men här finns möjlighet till förbättring. Annars kan man alltid grill, många olika ställen finns att grilla, även uppe på berget ich då närma pisten. Mycket trevligt!

Skidåkningen är bra för barnfamiljer men inte särskilt utmanade för mer avancerade åkare, men det visste man ju om redan innan ankomst. Det nya området på baksidan av berget blev ungarnas favorit, långa, flacka pister i härlig miljö. Bra med den nya stolsliften som gör att man snabbt kommer upp på berget, dock stod tvåstolsliften still hela vistelsen.

Sammanfattningsvis
Kungsberget är en perfekt skidort för barnfamiljer och nybörjare som inte vill sitta en hel dag i bilen på väg till resmålet. Resan till Kungsberget går avsevärt fortare än till många andra stäälen för oss som bor i söderöver.

Generösa lifttider och trevlig personal. Prisvärt!

Visa fler recensioner (91)

Mest populära foto

Åkare: Adrian Sjöstrand Foto:

Pistkarta

Pistkarta Kungsberget

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Kungsberget

Mora-Siljan Airport
Körtid: 2 timmar, 28 minuter (151 km)
Avstånd: 110 km
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer