Kungsberget

Skidorter i Sverige
Liftar (11/12)
Nedfarter (17/22)
Skidbacken utanför Gävle och Sandviken som ägs av Branäsgruppen erbjuder långa åk i både brant och flackt. Här arrangeras puckelpisttävlingar och hopptävlingar. Den expanderande skidorten utvecklas i rask takt och till säsongen 2016/2017 öppnar ett helt nytt område som utökar åkytan med 35% - Kungsberget Södra. I samband med detta öppnas också “Kungs8:an” - Sveriges sydligaste åttastolslift.

Kungsberget har fostrat många legender genom åren men få lika välrenommerade som syskonen Palmqvist Olsson. Johan och Karin sägs ha svängt fler svängar i Kungsberget än resten av besökarna tillsammans, och att de ligger till grund för deras bländande teknik.

Med 18 nedfarter är det en av de största skidanläggningarna söder om Dalarna. Med bil tar det drygt två timmar att åka hit från Stockholm och parkeringar finns det gott om. Som beskriver själva sin skiduthyrning som Sveriges modernaste och på torsdagar, fredagar och lördagar är det kvällsskidåkning i Kungsliften, Alvars, Skidskoleliften, Väst och 3-stolen.

Snöprognos

 • Torsdag

  0 cm
  Halvklart
  -5°
  1 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Sol
  -3°
  1 m/s
 • Lördag

  1,8 mm regn
  Molnigt

  3 m/s
Vad tycker du om Kungsberget?
5
4
3
2
1
Oscar
Oscar (Gäst)
2019-11-13
kungsberget är lite som en oslipad diamant. men det kommer ta tid innan den blir större och bra på det sättet men man måste ha i åtanke att det är en liten backe som har packat in mycke i en liten yta som gör att man tänker sig att det är större än vad det igentligen är

Fredrik Ullatti
Fredrik Ullatti (Gäst)
2019-10-31
Prisvärt nära till Stockholm!

KARINRYDBERG
2019-05-28
Väldigt trevlig skidanläggning. Vi bodde vid Torget. Perfekt läge och smidigt när man har barn. Dock väldigt litet kök. Frukost ok att äta men fungerar inte att laga mat vid. Saknade ugn.

Ulla Widlund
Ulla Widlund (Gäst)
2019-04-04
I oktober köpte vi våra liftkort. Vi betalade litet över 1000kr per styck och valde att åka vardagar.
Vi har åkt hela säsongen må on och fr. Vi har varit med och sett hur backarna växt fram undan för undan.
Nu när Kungsberget stänger ( på söndag ) är backarna i ” tipp topp form”
De är nypistade varje dag och om du är vid liften redan kl.9 kan du åka på Manchester snö i stort sett alla dina åk. I år möter vi en underbar personal. De lyssnar verkligen på det vi säger. Vid ett tillfälle påtalade vi att de borde sopa bort snön som lagt sig på sittdynorna i liften. Efter det började liftpersonalen att sopa av dynorna.Vi avslutade vår utförsåkning igår 2/4 och ser fram mot nästa säsong och att standarden upprätthålls.MVH Ulla Widlund


Tobbe999
2019-04-04 (Ändrad: 2019-05-24)
En härlig vårweekend - tre dagar i perfekt skidåkarväder.

Vad är oddsen? Vinna en weekend genom Freeride? Ungarna jublade!

Vi är en familj på fyra personer två döttrar på 6 och 9 år. Vi försöker att åka så mycket skidor som möjligt om vintrarna men har bara varit runt om i Sverige än så länge.

Kungsberget är en mindre skidanläggning med nära till allt, alla boende är Ski in/Ski out och det är gångavstånd till allt i hela anläggningen vilket gör att bilen för stå hela vistelsen - sånt uppskattas av en barnfamilj. På plats finns även livsmedel och en sportshop.

Vi bodde i ett genomtänkt och lagom stort rum på Ski Lodge med fin utsikt över backarna, möjlighet fanns att laga mat finns men tanken är nog att man ska äta på någon av restaurangerna. Det finns flera restauranger att välja på. Maten och utbudet på restaurangerna var okej, men här finns möjlighet till förbättring. Annars kan man alltid grill, många olika ställen finns att grilla, även uppe på berget ich då närma pisten. Mycket trevligt!

Skidåkningen är bra för barnfamiljer men inte särskilt utmanade för mer avancerade åkare, men det visste man ju om redan innan ankomst. Det nya området på baksidan av berget blev ungarnas favorit, långa, flacka pister i härlig miljö. Bra med den nya stolsliften som gör att man snabbt kommer upp på berget, dock stod tvåstolsliften still hela vistelsen.

Sammanfattningsvis
Kungsberget är en perfekt skidort för barnfamiljer och nybörjare som inte vill sitta en hel dag i bilen på väg till resmålet. Resan till Kungsberget går avsevärt fortare än till många andra stäälen för oss som bor i söderöver.

Generösa lifttider och trevlig personal. Prisvärt!

Camilla
Camilla (Gäst)
2019-03-22
Så bra och trevligt, passar hela familjen!

Markus Lundström
Markus Lundström (Gäst)
2019-03-04
Kanon för barnfamiljer
Nära till allt och backar för alla typer av åkare

Lasse
Lasse (Gäst)
2019-02-28
Grymt prisvärt

Linda
Linda (Gäst)
2019-02-25
Bra backar, nära läge och otroligt fräscht boende. Ett tips är dock att ta med så man kan laga egen mat. Maten på restaurangerna är skolmatsalsnivå tyvärr.

AmyBoswood
2019-02-19 (Ändrad: 2019-02-20)
Kungsberget är en mindre skidort ungefär två timmars bilväg från Stockholm.

Mina första intryck var att kungsberget var barnvänligt, mysigt och att personalen var hjälpsamma och snälla.

Vi var i Kungsberget en vecka över påsk 2018 och vi har åkt upp över dagen flera gånger under säsongen 2018/2019. En stor fördel med Kungsberget är att de öppnar väldigt tidigt på vintern, därför hinner man några dagars skidåkning innan säsongen verkligen sätter igång. Jag fick höra att de sparar snön från året innan under stora täcken och använder förra årets snö för att kunna öppna så tidigt! När vi var i Kungsberget på påsken var de flesta backarna öppna och snön var fin trots att det var så sent på säsongen. När vi besökte Kungsberget i början av säsongen hade de väldigt begränsande öppna backar men det visste vi innan för att vi hade kollat på deras hemsida.

Kungsberget har flera lätta backar och även en roligt backe med musik och karaktärer från Mario brothers spelet men inte några riktig utmanade backar.

Min son gick i skidskolan i Kungsberget och han tyckte jättemycket om sin lärare och lektionerna.

Personalen i barnområdet var speciellt snälla de gav min son en hi5 varje gång han åkte knappliften själv.

Man kan likna Kungsberget vid Romme för att båda ligger hyfsat nära Stockholm. Vi upplevde Kungsberget som mycket lugnare än Romme och även billigare. Det vi saknade i Kungsberget jämfört med Romme var en toppstuga. Det är också bättre variation på backarna i Romme.

Vi tyckte att boendet var väldigt prisvärt. De flesta boendena är ski in-ski out och det finns en variation av priser och storlekar. Liftkorten är billigare än vissa andra skidorter t.ex Romme och Vemdalen.

Jag tycker att kungsberget är en perfekt skidort för barnfamiljer och nybörjare speciellt de som bor i Stockholm som inte vill åka allt för långt.

Plus
-nära Stockholm men väldigt lugnt
-vänlig, hjälpsam personal
-bra backar för nybörjare och barn
-öppnas tidigt på säsongen

Minus
-ingen riktiga utmanade backar
-ingen toppstuga


Visa fler recensioner (86)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer