Kungsberget

Skidorter i Sverige
Liftar (0/11)
Nedfarter (0/20)
Snödjup
306 m
106 m
10 cm
Skidbacken utanför Gävle och Sandviken som ägs av Branäsgruppen erbjuder långa åk i både brant och flackt. Här arrangeras puckelpisttävlingar och hopptävlingar. Den expanderande skidorten utvecklas i rask takt och till säsongen 2016/2017 öppnar ett helt nytt område som utökar åkytan med 35% - Kungsberget Södra. I samband med detta öppnas också “Kungs8:an” - Sveriges sydligaste åttastolslift.

Kungsberget har fostrat många legender genom åren men få lika välrenommerade som syskonen Palmqvist Olsson. Johan och Karin sägs ha svängt fler svängar i Kungsberget än resten av besökarna tillsammans, och att de ligger till grund för deras bländande teknik.

Med 18 nedfarter är det en av de största skidanläggningarna söder om Dalarna. Med bil tar det drygt två timmar att åka hit från Stockholm och parkeringar finns det gott om. Som beskriver själva sin skiduthyrning som Sveriges modernaste och på torsdagar, fredagar och lördagar är det kvällsskidåkning i Kungsliften, Alvars, Skidskoleliften, Väst och 3-stolen.

Snöprognos

 • Torsdag

  1,2 mm regn
  Molnigt

  5 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -1°
  4 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -1°
  4 m/s
Vad tycker du om Kungsberget?
5
4
3
2
1
Emil
Emil (Gäst)
2016-12-20
+nära Stockholm
+bra backar
+nya backar och liftar

-kortare backar än i fjällen

Julia Björn
Julia Björn (Gäst)
2016-11-24
Positivt
Barnvänligt överallt, inne & ute.
Nära Stockholm,
Bra preppade backar med mycket snö - sprutar allt de kan.
Nytt & fräscha lokaler.

Negativt
Gruppbokningen är ett skämt, ingen har koll och de återkopplar inte, räkna med att det mesta blir fel och det tar lång tid att fixa.
Grisigt, personalen tar inte undan & torkar sv bord från tidigare gäster. Ingen bryr sig om ljusen brunnit ut, fokuset är att sälja öl för 80-90:-
Maten är nog det sämsta jag ätit på en skidort i Sverige, dessutom väldigt dyr 225:- för en tacobuffe.

Igor Ahlbaum
Igor Ahlbaum (Gäst)
2015-10-12
Kungsberget är bra för familjen och mindre barn
Positivt:
Mycket barnbackar
Super bra pistat
Maten smakar helt ok
Kopparbacken är bra
Negativt
För lite backar man blir utråkad ganska snabbt
För lite svarta backar 3st håller inte
Dåliga liftar
Det behövs nya stolliftar
Det finns alldeles för lite resturanger

kungsberget
2014-02-11
En grym skidort som har allt och lite till. Har säsongskort där och om du åker upp en vecka så kostar det lika mycket som när du köper årskort i september. Ett tips till alla.

Micke
Micke (Gäst)
2014-01-21
Var där under Lucia helgen 2013 och det var dåligt med snö endast 2 och 1/2 backe samt bebis backen öppna av 18 nedfarter, men fullt betalt skulle dom ha för liftkorten! Och ingen säkerhet på deras hemsida när man bokar dvs. ingen "https" Skandal. Och 72:- för en storstark öl såna jävla grispriser girigare ställe får man leta efter total inkompetenta. När man köper liftkort i Åre så bestämmer antal backar öppna priset!
Jag citerar från skistar."Priser på SkiPass under för- och eftersäsong styrs av lift- och snöförhållanden och kan endast köpas på plats." Men det begreppet fattar dom inte i Kungsberget. Aldrig mer till den girhålan.

John Nilsson
John Nilsson (Gäst)
2012-03-16
Trevlig skidort.

Men vad är det för aphjärnor som satt ihop IT-säkerheten på deras gruppbokningar?

När du bokar resa eller skidutrustning där kommer de att SKICKA DITT LÖSENORD FULLT LÄSBART VIA EN OKRYPTERAD EPOST så vem som helst kan se.

När jag jobbade med nätverk för tio år sedan hade man redan slutat med sådana dumheter på de flesta seriösa sajter. Kungsberget.se tuffar dock vidare i god 90-talsstil.

Jag borde dock ha fattat att något var lurt när det inte gick att använda någon av de vanliga teckenkodningstabellerna för att se deras bokningssida. I Firefox får du stå ut med att det står ? istället för Å Ä eller Ö. Gissningsvis fungerar bara Internet Explorer och möjligen Safari.

Ugglaan
2011-01-27
Park recension:

Parken i år är väldigt bra! Bra shape och många features!

Det enda man kan klaga på är egentligen att det är mycket fartskilllnader i röda linen. Svarta är riktigt bra!

Berget i övrigt är som vanligt riktigt bra! Bra pistat och trevliga liftar!

SnowdeBourg
2009-12-02
+ bra läge
+ skön park
+ bra backar

- liftköerna
- restaurangen

krylonis
2009-03-18
för bara en dag så är stället schysst, inte för långt att åka heller (från uppsala)..
det där med mycket folk vet jag inte om jag håller med om det beror väl lite på när man åker är man där på helger eller lov så är det väl inte oväntat mkt knök i backar å lift men en vanlig vardag när alla jobbar å är i skolan är chill..

+ parken är scysst för alla
+ tillräckligt med nedfarter (kunde kanske varit längre)
+ relativt bra underhållning av allt..
+ bra antal liftar

- liftkortets pris är lite väl tilltaget tycker jag
- farten på sittliftarna

helt klart värt en dag i livet i alla fall

diffused
diffused (Gäst)
2009-03-02
Till att börja med det positiva så tycker jag att kungsberget är en soft anläggning för endagsåk och backarna är helt okej. Parken är också bra med blå, röd och svart linje. dock när jag va där var den lite isig. Om det beror på högt tryck i parken eller på att dom inte håller efter den vet jag inte.
Ankarliftarna gick hyggligt fort och sittliftarna va rätt slöa. Tvåstolsliften var charmig på ett väldigt "ryskt" sätt. Det som är tråkigt är väl dock att dom verkar ha lite för många gäster i backen så det bildas långa liftköer. Men men i de flesta svenska anläggningar blir man ju proffs på att köa och åka lift. Det var även en hög koncentration av turister i backen.

+nära.
+bra park
+hyfsat med liftar

-mycket turister
-isigt
-parken kunde underhållas bättre.
-långa köer.

Visa fler recensioner (69)