Kungsberget

Skidorter i Sverige
Liftar (7/12)
Nedfarter (13/22)
Snödjup
306 m
106 m
35 cm
Skidbacken utanför Gävle och Sandviken som ägs av Branäsgruppen erbjuder långa åk i både brant och flackt. Här arrangeras puckelpisttävlingar och hopptävlingar. Den expanderande skidorten utvecklas i rask takt och till säsongen 2016/2017 öppnar ett helt nytt område som utökar åkytan med 35% - Kungsberget Södra. I samband med detta öppnas också “Kungs8:an” - Sveriges sydligaste åttastolslift.

Kungsberget har fostrat många legender genom åren men få lika välrenommerade som syskonen Palmqvist Olsson. Johan och Karin sägs ha svängt fler svängar i Kungsberget än resten av besökarna tillsammans, och att de ligger till grund för deras bländande teknik.

Med 18 nedfarter är det en av de största skidanläggningarna söder om Dalarna. Med bil tar det drygt två timmar att åka hit från Stockholm och parkeringar finns det gott om. Som beskriver själva sin skiduthyrning som Sveriges modernaste och på torsdagar, fredagar och lördagar är det kvällsskidåkning i Kungsliften, Alvars, Skidskoleliften, Väst och 3-stolen.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Sol
  -6°
  4 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -7°
  4 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Sol
  -9°
  4 m/s
Vad tycker du om Kungsberget?
5
4
3
2
1
R1
2019-01-14
Hade en riktigt bra dag igår! Flacka partier varvas med branta områden och det var inga problem att både ligga på carving och kortsväng. Bra väg från Sthlm och strax över 2h restid.
Och håll i er nu; Lunchbuffén för 99:- är eventuellt det godaste men definitivt det mest prisvärda jag ätit på en skidanläggning. Hatten av!

tallialli
2019-01-12
Utgår du som de flesta i Sverige gör, från stockholm, så rekommenderar jag hellre Romme. Det är ett utmärkt ställe för barnfamiljer eller för de som gillar att åka park. I annat fall tröttnar man ganska fort på de flacka backarna.

Margit
Margit (Gäst)
2018-12-05
Bästa läget så nära Stockholm o så perfekt för familjen, små barnen o tonåringarna-något för alla! Föräldrar njuter i lodge medans barnen susar runt på egen hand!

Anders
Anders (Gäst)
2018-12-05
Har bott i Kungsstugorna och Björnstugorna, 38 kvm med allt vi behövde. Mysigt för kidsen och bra med utrymmen. Det jag sammanfattningsvis kan säga om allt på Kungsberget är att personalen är väldigt vänliga och att man alltid möts av ett leende samt hjälp om det behövs. Gällande maten på restaurangerna så är den prisvärd, med det sagt så avspeglar kvaliteten priset. Man kan ju alltid ta med sig egen mat då det finns fina möjligheter att både laga och äta i stugorna. Backarna passar väl den inte allt för erfarna familjen utmärkt, blå backar brukar vara perfekt för samtliga i familjen. Vi rekommenderar anläggningen.

Joakim
Joakim (Gäst)
2018-10-31
Vi åker nästan varje helg under säsong till Kungsberget.
Det är en barnvänlig trevlig anläggning som fungerar väl för den vanliga normala Slalom åkaren.
Att jämföra med tex.Åre,Björnrike eller Sälen är ingen idé ,för att det kommer aldrig vara likadant.
Det som är synd är ju Loungen samt matserveringarna ,som håller låg standard på kvaliteten,och är oftast överbelastat med gäster .
Att man inte har något mera ställe i backarna som serverar tex.fika och Öl/vin är för mig en gåta!?!
Och varför kan ingen fixa högtalarna Och spellistorna i skidskolebacken? De sprakar o låter illa varje vinter (och samma skiva Går om o om igen...barn tycker att det är mysigt o kul med musik, prioritera tack!

Keep up The good work!

9simpen
2018-02-15
Tre besök har det nu blivit till Kungsberget. Ett tidigt förra säsongen, ett tidigt den här säsongen och ett i Lördags den 10/2 2018.

Dom två försäsongsbesöken har varit med familjen (sambo och tre barn på 8, 5 och 4 år). Det sista med 2 kompisar.

Kungsberget är ett litet berg utanför samhället Järbo, ca 2 h från Stockholm. Det har en fallhöjd på ca 200 m, 22 pister och 12 liftar enligt deras hemsida.

Backarna är inte jättelånga och inte jättemånga men det finns några som är riktigt roliga. Det ska enligt pistkartan finnas ett par svarta backar men det är med god vilja man kan kalla dom svarta. Röda enligt mig.

Den roligaste åkningen nu sist hittade vi bredvid backarna vid sydliften. Där finns det lite gles skog i flack terräng att surfa runt i några dagar efter snöfall. Man måste dock ut i pisten och samla fart mellan svängarna. Enligt pistkartan skulle det finnas en blå skicrossbana på den sidan av berget också men den lyste med sin frånvaro. Lite provocerande att skita i kan jag tycka eftersom det inte går att skylla på snöbrist denna säsong.

En park finns som är helt ok. Mycket folk som åker dock så dom mindre hoppen blir snabbt slitna. Vet inte hur ofta dom fixar till dom men dom var helt klart trötta när vi var där. En hel del rails och boxar finns.

Stort barnområde med knappliftar finns men där har jag inte åkt mycket. Dom gångerna jag varit där med barnen har vi mest åkt 8:an till toppen istället (barnen har åkt mycket!!). 8 stolsliften är fantastisk. den går från botten till toppen och är väldigt effektiv.

För mig och familjen är Kungsberget ett utflyktsmål över dagen. Efter en dags skidåkning är man rätt klar med stället. Något som verkligen saknas är en toppstuga och naturliga pausställen man kan gå in och ta en kaffe på. Det som finns ligger i botten och där är det kaos. Åt mat på "Karins Hamburgeria" och det var typ McDonalds fast i en lada smaklöst inredd med mat som redan börjat bli kall fast dom knappt hunnit öppna. Kändes verkligen som stället vuxit lite för fort.. Liftkort fick man köpa i en husvagn utanför skiduthyningen vilket också kändes sådär..

Man ska absolut inte vara där i god tid innan för dörrarna låser dom inte upp fören prick kl.9. Varken till skiduthyrningen eller liftkortshusvagnen.

+
8:a stolsliften som är effektiv! Inte mycket liftköer trots mycket folk.
Ok park.
Bra åkning för att vara så pass nära.

-
Maten och fika
Mycket grejer på piskartan men inte så mycket i verkligheten.

Sammanfattning:
Bättre alternativ än Romme om man tänkt åka på helgen. Sämre om man råkar vara i Romme en dag när det inte är så mycket folk. Definitivt inte värt att åka dit längre än över dagen. Men som dagsutflykt så är det bra!

Robert
Robert (Gäst)
2018-01-23
Bra
- Nära
- Snabb 8 stolslift

Dåligt
- Få bra backar, bara tre svarta backar
- många av nedfarterna är väldigt flacka och tråkiga

Sista resan hur var en katastrof
- jag åkte hit med familjen söndag till tisdag i slutet av januari, 85 cm snö och alla backar öppna när jag bokade
- sen valde man att spruta snö måndag tisdag och alla de tre bra, branta nedfarterna var stängda.
- man blir ju inte glad när man tagits ledigt från jobbet och lagt en massa pengar på att åka hit och inte kan åka skidor. Trestolsliften var också stängd så de backarna gick det heller inte att åka i.
- kungsberget får bestämma sig om anläggningen är öppen eller ej.
- Hela familjen hade sett fram mot resan men vi är alla otroligt besvikna.
- nästa gång får vi åka lite längre. Det här duger inte.

Emil
Emil (Gäst)
2016-12-20
+nära Stockholm
+bra backar
+nya backar och liftar

-kortare backar än i fjällen

Julia Björn
Julia Björn (Gäst)
2016-11-24
Positivt
Barnvänligt överallt, inne & ute.
Nära Stockholm,
Bra preppade backar med mycket snö - sprutar allt de kan.
Nytt & fräscha lokaler.

Negativt
Gruppbokningen är ett skämt, ingen har koll och de återkopplar inte, räkna med att det mesta blir fel och det tar lång tid att fixa.
Grisigt, personalen tar inte undan & torkar sv bord från tidigare gäster. Ingen bryr sig om ljusen brunnit ut, fokuset är att sälja öl för 80-90:-
Maten är nog det sämsta jag ätit på en skidort i Sverige, dessutom väldigt dyr 225:- för en tacobuffe.

Igor Ahlbaum
Igor Ahlbaum (Gäst)
2015-10-12
Kungsberget är bra för familjen och mindre barn
Positivt:
Mycket barnbackar
Super bra pistat
Maten smakar helt ok
Kopparbacken är bra
Negativt
För lite backar man blir utråkad ganska snabbt
För lite svarta backar 3st håller inte
Dåliga liftar
Det behövs nya stolliftar
Det finns alldeles för lite resturanger

Visa fler recensioner (76)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer