Rättviksbacken

Skidorter i Sverige

Snöprognos

 • Onsdag

  4,5 cm snö
  Snö
  -1°
  7 m/s
 • Torsdag

  3,1 cm snö
  Slask

  5 m/s
 • Fredag

  2,3 mm regn
  Slask

  4 m/s
Vad tycker du om Rättviksbacken?
5
4
3
2
1
Rattviksbacken
2011-10-06 (Ändrad: 2018-01-08)
1 liten barnbacke med knapplift och 1 bygellift för att kunna åka i 1 lång, flack nybörjarbacke (grön/blå) och 3 st röda (delvis blåa) nedfarter, varav 1 st är offpistrepa=lössnöåkning efter snöfall (packas då den blivit mycket uppkörd). Dessutom 1 st lång "slinga" från på norr-sidan (ca 1500m, endast natursnö) som är blandat röd/blå/grön. Snowpark med 14st boxar, rails och rör, samt 2 hopp och framförallt en BigAirBag! (Gigantisk luftkudde som alla kan hoppa i och garanterat landa mjukt - se www.bigairbag.com). Roliga figurer i Lilla Barnbacken. Mysig servering med vedkamin och härlig utsikt över Siljan. Här serveras våfflor, burgare, gulaschsoppa och tacobuffé. I bottenvåningen värmestuga med micro. Grillplats med bord och renskinn.

Rättviksbacken
Rättviksbacken (Gäst)
2010-11-12
En trivsam liten familjebacke nästan i samhället med både barnbacke med grillplats och en flack nybörjarbacke. Och en liten pulkabacke intill. Övriga nedfarter har en blandad svårighetsgrad varierande mellan blått och rött. Underbar utsikt. Dessutom en park i stora backen med rails, boxar och lite olika hopp, men framförallt en BigAirBag!

Freerider-boy
2006-01-03
En anläggning som passar både nybörjare och medelgoda åkare. På toppen av backen finns en resturang med vacker utsikt över backen och siljan. De finns lite små hopp lite här och var och några sk bigjumps mestadels i den stora backen.

Mest populära foto

Åkare: Jesper Norén Foto: SwedenProPhoto

Pistkarta

Pistkarta Rättviksbacken

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer