Orsa Grönklitt

Skidorter i Sverige
I Orsa kommun i Dalarna ligger skidanläggningen Orsa Grönklitt. Berget heter Grönklitt och mäter 561 meter över havet. Med 13 liftar och 23 nedfarter är det expanderande Orsa Grönklätt ett familjevänligt resmål. Mellan 2007 och 2009 ökade omsättningen och antalet anställda gick från 53 till 95.

Fallhöjden är 145 meter och orten har en stolslift, resten är släp- och knappliftar.

Här finns också Orsa Rovdjurspark som är Europas största rovdjurspark med sina 325 000 kvm. Här kan du hitta några av världens mest utrotningshotade rovdjur. Här finns till exempel brunbjörn, varg, lo, berguv, järv och kamtjatkabjörnar.

Skidbackarna beskrivs av många som pluttiga och vill du ha ett stort skidäventyr är nog detta ingenting för dig. Du kan dock åka skidor i tre olika vädersträck och huvudbacken är både hyfsat bred och brant.

På berget Grönklitt vars topp är 561 meter över havet har du en vidsträckt utsikt. Bland annat över den 400 meter lägre Orsasjön.

Snöprognos

 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  14°
  2 m/s
 • Söndag

  3,8 mm regn
  Lätt regn

  2 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Molnigt
  14°
  1 m/s

Läsarnas recensioner

Skriv en recension
2/5
Under snart 50 års s...

Under snart 50 års skidåkande har jag besökt en majoritet av våra skidorter. Orsa Grönklitt är nog den mest ogästvänliga av dessa. Backarna är väldigt fjuttiga överlag, den enda som har någon likhet med en slalombacke var till större delen avstängd under två dagar för betalande åkare till förmån för lokala klubbars träning. Man hade satt upp en skylt där man varnar betalande kunder för fortåkande som tränar. Dessutom tar man betalt för att åka i längdspåren, även dessa var till stor del avstängda under 2 dagar för betalande åkare pga tävling. Vill man äta lunch i backarna får man räkna med uppåt 200 kr per person för medelmåttig mat

3/5
Fantastisk längdåkni...
 • Av: Karl (Gäst)
 • 2014-12-09

Fantastisk längdåkning!

Har Varit i Orsa grönklätt ett antal gånger, och har fått erfara de fantastiska längdspåren mycket. Och det är ju därför man åker hit. Har ej åkt i utförsbackarna (med alpina skidor iaf.) Och vad jag skulle tro är de inte särskilt överväldigande.

4/5
Tja! Har en släktstu...

Tja! Har en släktstuga i Orsa där jag varit väldigt mycket som liten grabb. Lärde mig åka skidor vid 2års ålder i barnbacken i grönklitt. Har bara underbara minnen från det stället! Det är så härlig atmosfär. Perfekt att åka till om man vill ha en lugn och skön skidsemester med barnen. Något att rekommendera är att åka häst och släde till våffelstugan i Fryksås. Sjukt mysigt! Godare våfflor finns nog inte. Ska snart åka dit igen med min grabb och lära han åka skidor i samma backe som jag lärde mig.

4/5
-Har inte haft den b...

-Har inte haft den bästa parken men det börjar ta sig.
vintern 07/08 Satsade de på en park på anlägningens norrsida vilket var mycket bra.
-Många roliga backar och skön off-pist åkning.
-Mycket trevlig personal och god mat.
-Har alltid mycket snö.

4/5
+ bra personal,bra b...

+ bra personal,bra backar,bra prepparade backar

- inget


övrigt: Nu har dom byggt ett stort hopp med två kickar jag har för mig att det var 12m och 15m inte säker kan vara längre

Mest populära foto

Åkare: Julius Aspman Foto: Bror ax (c)

Medelbetyg (3,8/5)

Baserat på 20 recensioner

Pistkarta

Pistkarta Orsa Grönklitt

I närheten av skidorter