Orsa Grönklitt recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Orsa Grönklitt?
5
4
3
2
1
Liz & Jussi
Liz & Jussi (Gäst)
2023-03-24
Bodde i husbil på deras ställplats under 12-17/3. Fanns ingen möjlighet att tömma husbilens toalett. Fanns ingen möjlighet att fylla på dricksvatten i bilen.

400 kr per natt är alldeles för högt pris för denna ställplats.

Hade även önskat fler spår där hundar fick vara med.

Peter
Peter (Gäst)
2023-01-09
Mysigt ställe för familjen, och egentligen ett bra system, om nedfarterna var öppna. Tyvärr tycks man sakna resurser. Trettondagshelgen 2023 när tex Romme & Järvsö har alla nedfarter öppna har Orsa 14/22, trots kall vinter och rejält med snö. Det gör att alla trängs vid samma ankarlift. Liftarna är gamla och verkar stanna ofta. Mysigt skogsåkning uppskattades dock av barnen.

E
E (Gäst)
2022-03-14
Inga stora backar men perfekt för barnfamiljen med yngre barn och/eller längdåkare. Barnens första gång på skidor. Bra skidskola med fantastiska skidlärare. Femåringen tog sig ner för blåa backar på tredje dagen och åkte knapplift själv då. Åttaåringen uppskattade hopp och den lätta skogsåkningen efter några dagar. Backarna välpistade och nypreparerade varje natt. Längdspåren alltid fantastiska i fina omgivningar. Bra och snabb service vid skiduthyrning. Hyfsat nära Sthlm och okej liftköer. Bonus är att man från liften/backen såg varg, tiger och snöleopard.

zantarf
2021-11-03
Visst, fallhöjden kunde varit bättre. Men orten tar igen detta genom att ligga nära Sveriges mer befolkade delar. Backarna är oftast välpreparerade och snösäkra. Lutningen och bredden är precis lagom för att man ska kunna ligga på brännande skär hela backen ner.
Längdspåren är fantastiska och isbjörnarna i parken är precis sådär gulliga som man drömmer om. Får man en dag med nysnö, solsken och rätt temperatur är det få saker som är så vackra som ”Gröna milen” (längdspår)

Elisabeth Lignell
Elisabeth Lignell (Gäst)
2021-08-17
Är trevligt område, hyrde en annan stuga i år och den var bättre än den som vi hyrde förra sommaren. Däremot skulle det finnas mer aktiviteter för oss som har tonåringar. Som t ex bowling

Simon
Simon (Gäst)
2021-04-06
Bra men lite för korta.

Jonatan
Jonatan (Gäst)
2021-01-07
Två dagar med familjen i Orsagrönklitt och jag kommer inte åka tillbaka för utförsåkning. Anläggningen är fin men väldigt liten. Liftköerna var korta men liftkorten var dyra. Anläggningen prioriterade tydligt att skapa snö över att deras kunder skulle kunna se. Sikten var vädermässigt redan begränsad och i backen stod alla snökanoner och sprutade för fullt i -15C vilket gjorde sikten obefintlig. De flesta åkare sökte sig då till baksidan på berget vilket skapade en lång oorganiserad kö till ankarliften.

Tomas
Tomas (Gäst)
2020-04-06
Grönklitts stora fördel är den höga kvaliteten på pistningen. Jag har besökt ett 20-tal svenska skidanläggningar och jag håller Grönklitt som etta vad gäller pistningskvalitet.
Den största nackdelen är den måttliga fallhöjden. Detta kompenseras dock delvis av att pisterna är synnerligen breda, vilket i kombination med den dagslånga manchestern ger goda carvingmöjligheter.
Grönklitt har välutvecklade barnområden och får huvudsakligen betraktas som en anläggning med barnfamiljer som målgrupp. Men även den vuxne kan se fram emot kul åkning.
Bra mat i toppstugan.

Eric Andersson
Eric Andersson (Gäst)
2019-12-16
Bra boende nära till allt.

Gosnutta
2018-02-20
2016/2017 började mina barn åka slalom och vi hyrde privatlärare i Orsa Grönklitt i en timme. Bästa vi gjort! På en timme lärde de sig knapplift och att ploga sig ner för barnbacken samt svänga lite. Vi är fortfarande i år i enklare backar och jag har inte provat åka något själv utan barnen än så allt ur barnperspektiv men bra backar - många alternativ i liftar, supertrevlig och hjälpsam personal. Orsa Grönklitt åkte jag själv i som ung och den goda atmosfären finns kvar. Över lag gott betyg från mig!