Orsa Grönklitt recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Orsa Grönklitt?
5
4
3
2
1
zantarf
2021-11-03
Visst, fallhöjden kunde varit bättre. Men orten tar igen detta genom att ligga nära Sveriges mer befolkade delar. Backarna är oftast välpreparerade och snösäkra. Lutningen och bredden är precis lagom för att man ska kunna ligga på brännande skär hela backen ner.
Längdspåren är fantastiska och isbjörnarna i parken är precis sådär gulliga som man drömmer om. Får man en dag med nysnö, solsken och rätt temperatur är det få saker som är så vackra som ”Gröna milen” (längdspår)

Elisabeth Lignell
Elisabeth Lignell (Gäst)
2021-08-17
Är trevligt område, hyrde en annan stuga i år och den var bättre än den som vi hyrde förra sommaren. Däremot skulle det finnas mer aktiviteter för oss som har tonåringar. Som t ex bowling

Simon
Simon (Gäst)
2021-04-06
Bra men lite för korta.

Jonatan
Jonatan (Gäst)
2021-01-07
Två dagar med familjen i Orsagrönklitt och jag kommer inte åka tillbaka för utförsåkning. Anläggningen är fin men väldigt liten. Liftköerna var korta men liftkorten var dyra. Anläggningen prioriterade tydligt att skapa snö över att deras kunder skulle kunna se. Sikten var vädermässigt redan begränsad och i backen stod alla snökanoner och sprutade för fullt i -15C vilket gjorde sikten obefintlig. De flesta åkare sökte sig då till baksidan på berget vilket skapade en lång oorganiserad kö till ankarliften.

Tomas
Tomas (Gäst)
2020-04-06
Grönklitts stora fördel är den höga kvaliteten på pistningen. Jag har besökt ett 20-tal svenska skidanläggningar och jag håller Grönklitt som etta vad gäller pistningskvalitet.
Den största nackdelen är den måttliga fallhöjden. Detta kompenseras dock delvis av att pisterna är synnerligen breda, vilket i kombination med den dagslånga manchestern ger goda carvingmöjligheter.
Grönklitt har välutvecklade barnområden och får huvudsakligen betraktas som en anläggning med barnfamiljer som målgrupp. Men även den vuxne kan se fram emot kul åkning.
Bra mat i toppstugan.

Eric Andersson
Eric Andersson (Gäst)
2019-12-16
Bra boende nära till allt.

Gosnutta
2018-02-20
2016/2017 började mina barn åka slalom och vi hyrde privatlärare i Orsa Grönklitt i en timme. Bästa vi gjort! På en timme lärde de sig knapplift och att ploga sig ner för barnbacken samt svänga lite. Vi är fortfarande i år i enklare backar och jag har inte provat åka något själv utan barnen än så allt ur barnperspektiv men bra backar - många alternativ i liftar, supertrevlig och hjälpsam personal. Orsa Grönklitt åkte jag själv i som ung och den goda atmosfären finns kvar. Över lag gott betyg från mig!

Sten Lindgren
Sten Lindgren (Gäst)
2014-12-29
Under snart 50 års skidåkande har jag besökt en majoritet av våra skidorter. Orsa Grönklitt är nog den mest ogästvänliga av dessa. Backarna är väldigt fjuttiga överlag, den enda som har någon likhet med en slalombacke var till större delen avstängd under två dagar för betalande åkare till förmån för lokala klubbars träning. Man hade satt upp en skylt där man varnar betalande kunder för fortåkande som tränar. Dessutom tar man betalt för att åka i längdspåren, även dessa var till stor del avstängda under 2 dagar för betalande åkare pga tävling. Vill man äta lunch i backarna får man räkna med uppåt 200 kr per person för medelmåttig mat

Karl
Karl (Gäst)
2014-12-09
Fantastisk längdåkning!

Har Varit i Orsa grönklätt ett antal gånger, och har fått erfara de fantastiska längdspåren mycket. Och det är ju därför man åker hit. Har ej åkt i utförsbackarna (med alpina skidor iaf.) Och vad jag skulle tro är de inte särskilt överväldigande.

Seabstian
Seabstian (Gäst)
2011-01-27
Tja! Har en släktstuga i Orsa där jag varit väldigt mycket som liten grabb. Lärde mig åka skidor vid 2års ålder i barnbacken i grönklitt. Har bara underbara minnen från det stället! Det är så härlig atmosfär. Perfekt att åka till om man vill ha en lugn och skön skidsemester med barnen. Något att rekommendera är att åka häst och släde till våffelstugan i Fryksås. Sjukt mysigt! Godare våfflor finns nog inte. Ska snart åka dit igen med min grabb och lära han åka skidor i samma backe som jag lärde mig.