Recensioner om Orsa Grönklitt

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Orsa Grönklitt?
5
4
3
2
1
Tomas
Tomas (Gäst)
2020-04-06
Grönklitts stora fördel är den höga kvaliteten på pistningen. Jag har besökt ett 20-tal svenska skidanläggningar och jag håller Grönklitt som etta vad gäller pistningskvalitet.
Den största nackdelen är den måttliga fallhöjden. Detta kompenseras dock delvis av att pisterna är synnerligen breda, vilket i kombination med den dagslånga manchestern ger goda carvingmöjligheter.
Grönklitt har välutvecklade barnområden och får huvudsakligen betraktas som en anläggning med barnfamiljer som målgrupp. Men även den vuxne kan se fram emot kul åkning.
Bra mat i toppstugan.

Eric Andersson
Eric Andersson (Gäst)
2019-12-16
Bra boende nära till allt.

Gosnutta
2018-02-20
2016/2017 började mina barn åka slalom och vi hyrde privatlärare i Orsa Grönklitt i en timme. Bästa vi gjort! På en timme lärde de sig knapplift och att ploga sig ner för barnbacken samt svänga lite. Vi är fortfarande i år i enklare backar och jag har inte provat åka något själv utan barnen än så allt ur barnperspektiv men bra backar - många alternativ i liftar, supertrevlig och hjälpsam personal. Orsa Grönklitt åkte jag själv i som ung och den goda atmosfären finns kvar. Över lag gott betyg från mig!

Sten Lindgren
Sten Lindgren (Gäst)
2014-12-29
Under snart 50 års skidåkande har jag besökt en majoritet av våra skidorter. Orsa Grönklitt är nog den mest ogästvänliga av dessa. Backarna är väldigt fjuttiga överlag, den enda som har någon likhet med en slalombacke var till större delen avstängd under två dagar för betalande åkare till förmån för lokala klubbars träning. Man hade satt upp en skylt där man varnar betalande kunder för fortåkande som tränar. Dessutom tar man betalt för att åka i längdspåren, även dessa var till stor del avstängda under 2 dagar för betalande åkare pga tävling. Vill man äta lunch i backarna får man räkna med uppåt 200 kr per person för medelmåttig mat

Karl
Karl (Gäst)
2014-12-09
Fantastisk längdåkning!

Har Varit i Orsa grönklätt ett antal gånger, och har fått erfara de fantastiska längdspåren mycket. Och det är ju därför man åker hit. Har ej åkt i utförsbackarna (med alpina skidor iaf.) Och vad jag skulle tro är de inte särskilt överväldigande.

Seabstian
Seabstian (Gäst)
2011-01-27
Tja! Har en släktstuga i Orsa där jag varit väldigt mycket som liten grabb. Lärde mig åka skidor vid 2års ålder i barnbacken i grönklitt. Har bara underbara minnen från det stället! Det är så härlig atmosfär. Perfekt att åka till om man vill ha en lugn och skön skidsemester med barnen. Något att rekommendera är att åka häst och släde till våffelstugan i Fryksås. Sjukt mysigt! Godare våfflor finns nog inte. Ska snart åka dit igen med min grabb och lära han åka skidor i samma backe som jag lärde mig.

SebSjoowqvizt
2009-12-02
-Har inte haft den bästa parken men det börjar ta sig.
vintern 07/08 Satsade de på en park på anlägningens norrsida vilket var mycket bra.
-Många roliga backar och skön off-pist åkning.
-Mycket trevlig personal och god mat.
-Har alltid mycket snö.

2009-02-11
+ bra personal,bra backar,bra prepparade backar

- inget


övrigt: Nu har dom byggt ett stort hopp med två kickar jag har för mig att det var 12m och 15m inte säker kan vara längre

Snel-Hesten
2008-08-01
Familjevänlig skidanlägning för både stora och små.

Posetivt:
-Har inte haft den bästa parken men det börjar ta sig.
vintern 07/08 Satsade de på en park på anlägningens norrsida vilket var mycket bra.
-Många roliga backar och skön off-pist åkning.
-Mycket trevlig personal och god mat.
-Har alltid mycket snö.

Negativt:
Lite korta backar.
Kan vara väldigt långa liftköer på högsäsongen.


Mycket åkvänlig backe för alla åldrar.

Fjunis
2008-05-09 (Ändrad: 2008-11-20)
Har varit och åkt där ett par gånger och jag tycker att det är lite för mycket barnbackar. Men parken är bra.