Hemsedal

Skidorter i Norge
Liftar (20/21)
Nedfarter (50/53)
Snödjup
1497 m
687 m
110 cm
37 cm
Hemsedal ligger mellom Oslo og Bergen og har en lang og snøsikker skisesong med løyper fra 620-1450 moh. Løypetilbudet er variert med bakker for alle nivå, perfekt for venner og familier på ski i lag.

Snöprognos

 • Torsdag

  1,5 cm snö
  Snöfall / Sol

  21 m/s
 • Fredag

  1,1 cm snö
  Lätt molnighet
  -3°
  18 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Molnigt

  6 m/s
Vad tycker du om Hemsedal?
5
4
3
2
1
Daniel
Daniel (Gäst)
2019-02-22
Hemsedal finns verkligen något för alla, från minsta barnet, piståkaren och även puder jagaren.
Fina väl proppade pister, fina parkområde.
Fräscht ställe med bra shop och restauranger.
Minus är väl att Norge är dyrt överlag.


Tony Meira
Tony Meira (Gäst)
2019-02-21
Hemsedal bästa resort i Skandinavien med sina höga berg och en snösäkert säsong.
Vi var där v.6 och det dumpade ner ca 40cm på 4 dagar mycket bra offpist och ett bra lift system , dyr öl och god mat kommer verkligen tillbaka nästa år igen. 5 av 5


Jessica Simonaho
Jessica Simonaho (Gäst)
2019-02-21
Vilket härligt skidställe. Passar både för stora som små. Som för nybörjaren och äventyraren! Bästa stället!


patflemming
2019-02-21
Spenderade sportlovet 2019 i Hemsedal efter att inte varit här på typ 20 år. Ville minnas att systemet var större. Skidsystemet bjuder på bra åkning när allt är öppet. Massor av bra möjligheter att hitta bra off-pist repor liftnära. Hemsedal är RIKTIGA BERG = kan man få mer Alp-känsla i Skandinavien? Troligen inte.

+
Bra med mycket sittlifter.
Helt ok priser trots Norge
Bra kombination av olika svårighetsgrader i backarna
Lätt tillgängligt med toaletter, restauranger och andra faciliteter.
Barnvänligt samtidigt som man kan hitta håriga linjer nära lift.
Skistars Ski Lodge är faktiskt ganska, ganska niiice.

-
Saknar släplifter som går från "botten-till-toppen.
Vindkänsligt på toppen
Danskar, för mkt danskar. Borde införas skidkörkort för danskar.
Saknar ett gym runt Ski Lodge

erikalnervik
2019-02-17
Suverän skidort med alpinkänsla. Kompakt område där du lätt tar dig emellan de olika mindre topparna. Bra pister och riktigt bra off-pist möjlighetheter vid bra förhållande. Enda minuset är avsaknaden av riktigt bra våffelställe.

Roddy Karlsson
Roddy Karlsson (Gäst)
2019-02-14
Grymt trevligt skidort med Alpkänsla stora möjligheter till bra offpiståkning. Kanon läge på mycket av boendet verkligen backen utanför dörren.

Louise
Louise (Gäst)
2018-12-07
Hemsedal är en väldigt bra skidort både för en barnfamilj och till den mer avancerade åkare, och även till den som älskar offpist. Dom har stort och bra utbud på skidbackar som du kan åka upp med hela familjen till toppen och sedan följa en grön,blå, röd eller svart backe ner till liften igen. Dom har även bra skog att åka offpist i och så kan man boka in en offpist tur med en guide både för sowboard och skidor på olika nivåer. Det bästa av allt är att man får en feeling av att man är i alperna av alla bergstoppar man ser runtom om en och skidåkningen är extremt bra!


OliverCuba
2018-03-16
Fantasktiskt skid/snowboard anläggning, precis som mina alperna, och bara 6 timmar från Göteborg:)

Janina Folke
Janina Folke (Gäst)
2018-03-10
Skandinaviens bästa. Innehåller lite av allt. Skicross, hoppkullar för alla smaker, kul barnland, bra svarta pistar, varierad åkning, korta liftköer trots lov, bra matställen med ok priser trots Norge. Rekommenderas varmt.

2018-03-09
Vi var där v.1 och det hade precis dumpat så vi hade sjukt bra förutsättningar. Här hittar vi välpistade backar och ett gott humör hos Skistarpersonalen. Bra pistat och välskött anläggning som vanligt hos Skistar och bra matställen när hungern smyger sig på, inte så dyrt även om det är Norge och priserna ligger högre än i Sverige. Bästa friåkningen hittade vi från toppen av Tinden och en del på Roni om man kliver av höger på liften. Även om det var mellansäsong när vi var där blev det uppåkt sjukt snabbt och puderhetsen var total, tur nog snöade det varje natt så vi hade inga problem att hitta bra åk och man kunde satsa på att göra favoritåket varje morgon. Parken kändes ganska liten och anpassad till barn och samma känsla fick man över hela anläggningen, ta med familjen här är det lugnt och barnanpassat.

Visa fler recensioner (59)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer