Hemsedal

Skidorter i Norge
Liftar (19/20)
Nedfarter (37/51)
Snödjup
1497 m
687 m
67 cm
37 cm
Hemsedal ligger mellom Oslo og Bergen og har en lang og snøsikker skisesong med løyper fra 620-1450 moh. Løypetilbudet er variert med bakker for alle nivå, perfekt for venner og familier på ski i lag.

Snöprognos

 • Torsdag

  0 cm
  Halvklart
  -10°
  6 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -10°
  4 m/s
 • Lördag

  2,2 cm snö
  Halvklart
  -8°
  5 m/s
Vad tycker du om Hemsedal?
5
4
3
2
1
Louise
Louise (Gäst)
2018-12-07
Hemsedal är en väldigt bra skidort både för en barnfamilj och till den mer avancerade åkare, och även till den som älskar offpist. Dom har stort och bra utbud på skidbackar som du kan åka upp med hela familjen till toppen och sedan följa en grön,blå, röd eller svart backe ner till liften igen. Dom har även bra skog att åka offpist i och så kan man boka in en offpist tur med en guide både för sowboard och skidor på olika nivåer. Det bästa av allt är att man får en feeling av att man är i alperna av alla bergstoppar man ser runtom om en och skidåkningen är extremt bra!


OliverCuba
2018-03-16
Fantasktiskt skid/snowboard anläggning, precis som mina alperna, och bara 6 timmar från Göteborg:)

Janina Folke
Janina Folke (Gäst)
2018-03-10
Skandinaviens bästa. Innehåller lite av allt. Skicross, hoppkullar för alla smaker, kul barnland, bra svarta pistar, varierad åkning, korta liftköer trots lov, bra matställen med ok priser trots Norge. Rekommenderas varmt.

Jimmyx
2018-03-09
Vi var där v.1 och det hade precis dumpat så vi hade sjukt bra förutsättningar. Här hittar vi välpistade backar och ett gott humör hos Skistarpersonalen. Bra pistat och välskött anläggning som vanligt hos Skistar och bra matställen när hungern smyger sig på, inte så dyrt även om det är Norge och priserna ligger högre än i Sverige. Bästa friåkningen hittade vi från toppen av Tinden och en del på Roni om man kliver av höger på liften. Även om det var mellansäsong när vi var där blev det uppåkt sjukt snabbt och puderhetsen var total, tur nog snöade det varje natt så vi hade inga problem att hitta bra åk och man kunde satsa på att göra favoritåket varje morgon. Parken kändes ganska liten och anpassad till barn och samma känsla fick man över hela anläggningen, ta med familjen här är det lugnt och barnanpassat.


GBG-puder
2018-02-14
Hemsedal är tillsammans med Åre de enda nordiska orter med riktiga berg i mina ögon.

Här finns något för alla: barn, vuxna, jibbers och friåkare. Även sommaraktiviteter börjar växa sig stora.

Tom partygänget blir nöjda.

Årets nyhet, backen ner till byn är underhållande och sätter fart på de gamla drömmarna om en skidanläggning som nås från byn. Det finns tillväxtpotential i Hemsedal!

Här finns fortfarande mycket kvar att utforska!

Carlssone
2017-12-20
För oss som bor i Västsverige är Hemsedal ett mycket bra alternativ. Med hela tiden förbättrade vägar tar resan från min hem ort Vänersborg endast 5,5 timmar så länge du undviker rusningstrafiken genom Oslo. För det avståndet får du en av de bättre skidorterna i Norden.
Det är skaplig fallhöjd på 650 m och nedfarter för alla nivåer.
Det finns bra och lättillgänglig offpist av det lite snällare slaget men även riktigt utmanande offpist om du bara vet var du skall leta. Korta anmarscher eller rent av inga alls.
För den partyglada är Afterski på Stavkroa en blöt upplevelse med dans på borden, allsång och glada norrmän.
Om man skall se till nackdelarna så får Hemsedal inte lika mycket snö som en del andra närliggande skidorter lite längre västerut. Den största mängden snö hinner falla över de första höga fjällen i väster innan de når Hemsedal. Dock skall sägas att jag haft några av mina bästa puderdagar i Hemsedal och snöproblem i liftsystemet finns inte.
När det väl har kommit ett dump blir det uppkört rätt snabbt. Norrmännen är duktiga offpiståkare och närheten till Oslo lockar många duktiga åkare speciellt på helger.
När det gäller boende finns det nu mer mycket att välja mellan uppe vid själva anläggningen med varierande standard och pris från ganska billigt men väldigt enkelt (Mölla) eller väldigt dyrt och flott (Skarsnutens hotell).
Nere i byn finns också ett antal boende med varierande kvalité och pris men med generellt billigare priser då du måste ta skidbussen till backen eller egen bil.
Är du väldigt ekonomisk bor du på Storhogna någon mil bort för en spottstyver i enkla rum i tråkig omgivning och lite längre bussresa.
Hemsedal har blivit mer eller mindre min "hemmabacke" med ett 40-tal resor hit under åren och jag kan starkt rekommendera andra att åka hit. Varför inte hyra deras duktiga guider om ni är där första gången för att se allt man inte hittar på pistkartan.


Pimmen88
2016-03-15
Otroligt bra Fallhöjd. Mycket bra liftsystem med kopplingsbara sittliftar. Hemsedal är mycket bra planerat, så det det är lätt att hitta i systemet. Med bergstoppar på nästan 1500 m öh kan det bli lite vindkänsligt.

Tricke
2010-09-27
Bra ort med känsla av alperna. Framförallt finns längre backar och vackrare vyer. Passar familjen samt ger möjlighet till bra offpistrepor om snöläget är rätt. Bra liftsystem med lite köer. Norge är dyrt!

maxekholm
2010-03-23
Hemsedal är en jävligt bra skidort!
Jag som föredrar parken före andra backar trivdes mycket bra, då de har två parker med bra skötta hopp och rails.
+Långa backar
+Bra parker
-Dyrt
-Sjukt mycket danskar...

J-Byding
2008-02-28
I hemsedal finns det mesta man kan räkna med av en skidort i norden. Det finns långa goa glidar backar en del sköna svarta pister. Men även hyffsad offpist, spec uppe från totten toppen. Har varit där några gånger och jag har blivit nöjd varje gång. Dock sist gång var det plusgrader och ingen vidare offpist men då finns det fina pister håller sig långt in på eftermiddagen. Ett minus med hemsedal är att många av backarna kommer ner till samma ställe vid 8-stolen så här blir det lätt köer.

Men som sagt Hemsedal är helt ok!

Visa fler recensioner (53)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer