Ny expresslift i Hemsedal – SkiStar investerar ytterligare 598 miljoner till nästa säsong

SkiStar fortsätter att utveckla sina destinationer och nu har ett viktigt investeringsbeslut tagits för att utveckla bolagets fjällanläggningar i Sverige och Norge ytterligare. Först på tur står bland annat en ny sexstolslift i Hemsedal som ska stå klar redan till nästa vinter.

Hemsedal, ofta kallat Skandinaviens svar på Alperna, är Norges nästa största skidort med ett brett utbud för skidåkare i alla åldrar. Här erbjuds fantastisk skidåkning utför de tre topparna Totten, Tinden och Roni med en högsta fallhöjd på 830 meter där den längsta nedfarten är hela sex kilometer. Läs mer om de 20 största fallhöjderna i Nordens skidorter här.

Denna norska skidort kan uppenbarligen också leverera riktigt bra skidåkning. Nyligen föll enorma mängder snö i Hemsedal och ett 100 år gammalt snörekord slogs. Nu blir hemsedal ännu bättre då Skistar låter meddela att man ska bygga en ny sexstolslift till nästa vinter.

Den nya expressliften Lodge Express kommer att utgå från SkiStar Lodge, vilket gör att gästerna får en mycket bättre access till skidområdet utan att man behöva transportera sig med knapplift genom barnområdet för att sedan ta sig upp på toppen med ytterligare en lift. Lodge Express kommer att ha en kapacitet på 3000 personer/timme och en längd på 1733 meter. Dessutom byggs en ytterligare knapplift som komplement i mitten av skidområdet i anslutning till parken.
– Äntligen kan vi få till ännu bättre kapacitet i skidsystemet och därmed ännu fler minnesvärda fjällupplevelser för alla gäster som besöker oss. Detta kommer att göra mycket för Hemsedal som destination, både på vintern och på sommaren. Det är mycket efterlängtat, säger Andreas Smith-Erichsen, destinationschef för SkiStar Hemsedal.

Totalt planerar SkiStar att investera över en halv miljard svenska kronor för verksamhetsåret 2023/24 som främst fokuserar på vinterverksamheten med modernare liftsystem, bättre nedfarter och effektivare snöproduktion. En viktig del rör ovan nämnda sexstolslift i Hemsedal, Lodge Express. Dessutom investeras i sommaraktiviteter och affärsutveckling.
– Vi vill utveckla våra fjällanläggningar året runt samtidigt som vintersäsongen fortsatt utgör vår största verksamhet. För att både säkra framtidens fjällturism och våra gästers nöjdhet investerar vi i konkreta och bättre skidupplevelser här och nu. Därför känns det särskilt bra att redan till nästa vinter kunna presentera en helt ny lift i Hemsedal, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar AB.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.