Hur du inte ska bära goggles: En stilguide

Få saker verkar vara lika svårt för skidåkare som att få skidglasögonen att sitta bra på skallen. Ja, det skulle vara att bära skidorna eller attackera en hal trappa då, men på tredje plats kommer garanterat upphängningen av goggles. Vi tar oss friheten att knuffa dig i rätt riktning genom att visa några exempel på fel.

Vi reserverar oss självklart och menar att du får bära dina skidglasögon på vilket sätt du än finner bäst lämpat. Titeln till trots.

1. Snedojjan

Motsvarande oro du bör känna under slagsidan du upplever strax innan en kapsejs. Den kan även vara på sin plats här. Inte för att alla skrattar åt dig. Inte för att du ser lite småfull ut. Inte för att du är blind på ena ögat utan snarare för att det är i en ohållbar situation du befinner dig. Dina skidglasögon sitter helt enkelt inte kvar och gör dom det så kommer det påverka din skidåkning negativt att endast ha möjlighet att andas genom ena näsborren.

Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
 • Gilla9   Kommentera (8)
 • Bra artikel? Mer av detta? Freeride prioriterar innehåll efter vad ni som läsare vill se på sajten. Sprid och dela med dina vänner så ökar chanserna för fler liknande artiklar!
 • KATEGORIER: , ,
 • TAGGAR:
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

 1. Ace_DG
  0
  Ace_DG | 2016-03-30 20:47          

  Eh... TG (a.k.a. turistglipa - 1, 4, 8, 9, 10) är ju uppenbarligen "da rage" - i a f om man ser till antalet i våra backar och anläggningar! Gäller f ö även för cykeljhälmar, kolla på stan bara. Ok, hjälm på är bättre än ingen hjälm...

 2. Ida_Ruder
  0
  Ida_Ruder | 2015-12-17 09:46          

  Snedojjan är ju helt klar6t ett charmigt kort. ;)

 3. Kookaburra
  1
  Kookaburra | 2015-09-04 23:43          

  Att vara cool på riktigt är få förunnat, samt ett varande där (oftast) enbart betraktaren sätter ribban. Själv smyger jag dagen till ära runt i centrala Sundsvall i mina gamla rutiga och luftiga pyjamasbyxor med anor från högstadiet. Jag känner mig unik, klassisk och faktiskt lite gammelrik - jo det gäller ju att vara rak i ryggen också, menar jag på. Hur många öl jag har druckit idag? Två, bara två. Skall nog kika på En (två) till tror jag, och därefter bryta av - där öppningen i horrisonten lysa som starkast. Och därefter gå hem och brygga mig en varm, men ändock lite mild köpp, kamomillte, och med händerna på täcket tänka ljust ljus vad beträffar 'källan till allt liv' - på tal om öppningar, tänkte jag ju visst det.

 4. Sundgren
  2
  Sundgren | 2015-09-03 20:16          

  Vem har byggt sajten? Om man bläddrar i bilder ska man väl inte behövs scrolla ner för varje ny bild? Rörigt! Orkade bara titta på sex bilder.

 5. Dynafit-hasse
  0
  Dynafit-hasse | 2015-09-03 17:57          

  Word på eHogstrom!

 6. Crusade
  2
  Crusade | 2015-09-01 16:09          

  Hur kan ni låta bli att ta upp det absolut vanligaste felet. Goggelbandet inanför hjälmen.

 7. eHogstrom
  3
  eHogstrom | 2015-09-01 15:02          

  Formatet som ingen gillar...

 8. MarcusJellvik
  2
  MarcusJellvik | 2015-09-01 14:48          

  7 11 och 13 va bäst tyckte jag