Skistar ändrar villkor för jul och nyår: öppet köp från 21 till 7 dagar

Skistar och flera andra skidorter har den sista tiden sett allt fler avbokningar. Nu ändrar Skistar sina regler för öppet köp över jul och nyår, från 21 dagar före ankomst till 7 dagar före ankomst. 

Just nu pågår förberedelsearbetet för fullt i svenska fjällen med att coronasäkra för en trygg och säker upplevelse för gäster och medarbetare inför vintersäsongen.

Samtidigt fortsätter smittspridningen i samhället, och tiden inför jul och nyår börjar närma sig med stormsteg. Många svenskar lyssnade på statsminister Stefan Löfvens tal till nationen igår. Det var fjärde gången i svensk historia som en statsminister håller ett tal till nationen.

Osäkra skidresenärer

Många svenska skidåkare har frågor om sina bokningar inför framförallt jul- och nyårshelgen och vilka villkor som gäller. Nu går största skidortsägaren Skistar ut och ändrar sina villkor, från 21 dagar till 7 dagar öppet köp. ”SkiStar har lyssnat på sina gäster och inför därför nu en mer generös av- och ombokningsförsäkring med öppet köp fram till 7 dagar innan ankomst”, skriver man i ett pressmeddelande idag.

Bakgrunden är så klart delvis att Folkhälsomyndigheten tidigare har meddelat att man kommer att lämna besked kring bland annat resande inför julen senast den 13 december. Ett datum som gjorde det klurigt att eventuellt styra av/om skidresor över jul och nyår.

SkiStar har under året infört en mer generös försäkring som innebär öppet köp fram till 21 dagar före ankomst. Även de flesta andra svenska skidorter gjorde också om sina villkor under våren och den tidiga hösten.

Från 21 dagar till 7 dagar för de med försäkring

Nu ändras villkoren för försäkringen automatiskt för alla som bokat: från 21 dagar till 7 dagar, efter önskemål från gästerna. Det gäller till att börja med gäster som bokat boende med försäkringen hos SkiStar i Åre, Vemdalen och Sälen under perioden 18/12 t o m ankomst 7/1.

Dessutom kan resan av- eller ombokas fram till ankomst eller till och med under vistelsen om du blir sjuk mot uppvisande av läkarintyg. Oavsett försäkring eller inte erbjuder SkiStar alltid sina gäster att av/omboka SkiPass, skidhyra och skidskola fram till dagen innan ankomst:
– I takt med att smittspridningen ökar av corona så får vi fler frågor från våra gäster om vad som händer med deras resa till julen. Vi vill göra det så tryggt och säkert som möjligt för våra gäster både på plats i backen men också när det gäller själva bokningen. Därför känns det bra att nu kunna erbjuda de gäster som har vår av- och ombokningsförsäkring och planerar att fira jul och nyår hos oss att också få möjlighet att boka av eller om sitt boende senast 7 dagar före ankomst, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.

SkiStar planerar att öppna inför vintersäsongen även om det kommer att bli en annorlunda och anpassad säsong och följer utvecklingen noga och även myndigheternas rekommendationer, skriver man i pressmeddelandet.

Gästerna uppmanas också att hålla sig uppdaterade, stanna hemma om man är det minsta sjuk och att inför sin resa planera hur man på ett säkert och enkelt sätt kan ta sig hem till sin hemort om man skulle bli sjuk.

Väderprognoserna ser just nu fördelaktiga ut för snö och kyla, något som är en förutsättning för att SkiStar ska kunna öppna upp sina destinationer och erbjuda en bra alpin upplevelse:
– Med omtanke för våra gäster och medarbetare har vi coronasäkrat våra destinationer och inför en rad försiktighetsåtgärder i dialog med lokala och regionala aktörer inför vintern. Nu kan du till exempel köpa SkiPass, ta kölapp till skiduthyrningen och checka in till ditt boende med mobilen. Dessutom uppmanar vi alla att hålla en stavlängds avstånd i liftkön, begränsar antalet platser i värmestugorna och gör det möjligt att hålla koll på liftköerna i SkiStar-appen, avslutar Stefan Sjöstrand.

Skistars nya villkor

De nya av- och ombokningsvillkoren gäller de gäster som har bokat en tilläggsförsäkring och boende på någon av SkiStars destinationer i Sverige i Åre, Sälen och Vemdalen under perioden med ankomst 18 december-7 januari. De gäster som bokat tilläggsförsäkringen under denna period får automatiskt de nya om- och avbokningsvillkoren. Läs mer hos Skistar. 

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.