Tänndalen

Skidorter i Sverige
Tänndalen tillhör Funäsfjällen.

Liftar (11/12)
Nedfarter (46/53)
Snödjup
1038 m
800 m
70 cm
Allt du behöver för att uppleva en bra skidresa hittar du i Tänndalen. Skidområdet ligger nära norska gränsen, på den västra sidan av Härjedalens kommun.

Tänndalen är en del av Funäsfjällen, en samling med skidorter som tillsammans har fler än 130 pister att välja mellan. Bara Tänndalen står för runt 50 nedfarter, något som gör detta skidområde till ett av de största i Sverige. Du hittar en del nya liftar här, kompletta med sex stolar och värmda säten. En lyx som man snabbt kan vänja sig vid.

Förutom alla sina härliga backar har Tänndalen även goda möjligheter för längdskidåkning. Vill du ta en kort paus från allt skidåkande har du dessutom bra afterski och andra aktiviteter att välja bland. Även barnfamiljer har möjlighet att slappna av. Det finns nämligen många bra aktiviteter för barn här, både i backen och utanför. Under tiden som barnen har fullt upp med sitt, har föräldrarna alla möjligheter att njuta av de svenska fjällens charm.

Snöprognos

 • Onsdag

  3 cm snö
  Molnigt
  -6°
  11 m/s
 • Torsdag

  0,8 cm snö
  Snö
  -1°
  7 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Halvklart
  -4°
  8 m/s
Vad tycker du om Tänndalen?
5
4
3
2
1
Lo
Lo (Gäst)
2020-01-02
Väldigt bra backar, trevlig personal, men på tok för lite platser för alla lunchgäster... vissa dagar får man hoppa över lunch för att det inte finns sittplats.
Men när man får lunch är det god lunch!

Nisse
Nisse (Gäst)
2019-12-09
Med bra priser och backar som börjar där liften slutar, motsatsen till Idre där stakning är nödvändigt innan. Har bott i huvudbyggnaden. Den här det man behöver å lite till. Vid ett tillfälle vi Var där så blåste det upp fort, då kom det personal m skoter o vagn och hämtade upp folk så man slapp att gå tillbaka! Det kallar jag SERVICE!!!

Liftricke
2019-11-22
En perfekt skidort!!!

Emil
Emil (Gäst)
2019-04-01
Det finns roliga backar (inte superlånga). Tyvärr så var jag där under försäsongen när allt inte var öppet. Men det verkar som att det finns ganska många backar. Skön 6-stolslift med värme och vindskydd. Så ett bra ställe.

Danber
2019-02-14
Härligt skidområde med många härliga backar som passar allt från nybörjare till proffs. Rekommenderas

Pillard
2018-12-21
Väldigt trevligt ställe, även om det ligger lite långt från vår stuga. Fallhöjden är inte jätteimponerande men det är god variation när det gäller pisterna och det finns även en del skogsterräng vid Hamra-liften att avnjuta. Sen är ju lunchen på Buskvallen svårslagen.

jonmel
2018-03-08 (Ändrad: 2018-03-11)
Jag och sonen var där vecka 8 2018, upplever området som väldigt mycket mer fjällkänsla än andra skidområden jag besökt. Har varit mycket i Sälenfjällen och alperna.
Det som var mest positivt var snön, bara natursnö som gjorde underlaget femstjärnigt. Även om fallhöjden är likvärdig med Sälen kändes backarna mer varierande, olika lutningar och svängar i pisterna, skapade en aktiv och rolig åkning. Möjlighet till offpist fanns flera dagar efter snöfall om man är van med skogsåkning och inte rädd för träd. Freeskiers paradise är området till och ger möjlighet till lössnöåkning, och konkurrensen om den varan var inte stor. Trots sportlovsvecka 8 var det förvånansvärt lite folk i backarna, inga liftköer och ingen trängsel i backen. En riktigt modern 6-stolslift i Hamraområdet med både värme och kupa att fälla över gjorde liftturen till ett nöje. Fler borde ha detta i fjällen! De som arbetade där var väldigt serviceminded och kul att prata med.
Det som var negativt, kan tänka mig att området är väderkänslig, kalfjäll som kan ge besvärlig vind. Inget problem för oss denna gång, det finns ju varma kläder att ta på sig. Ett par hundra meter till i fallhöjd skulle göra mycket, men det är svårt att fixa.
Sammantaget är detta en mycket bra skidort om man prioriterar snökvalitet, offpistmöjligheter, fjällkänsla med snygga fjäll runtomkring att vila ögonen på. Återvänder säkert.

William Josefsson
William Josefsson (Gäst)
2018-03-06
Snörikt och stort skidområde med härliga backar och bra barnområden. Välpreparerade längdspår och fjälltoppar som passar bra för toppturer.


Tholin
2018-01-08
Gjorde första besöket i Tänndalen på Nyårsdagen 2018 och blev glatt överraskad. En väldigt mysig skidort med bra backar. Vid varje "dalgång" finns bra med fik & värmestugor och väldigt trevlig personal. Den glesa björkskogen är också underbart kul att köra i. Dessutom har de nyligen öppnat 6 stolslift med vindskydd och värme! Kan verkligen rekommenderas för barnfamiljer.

IsakStrid
2017-12-30
Bästa skidorten! Äger lägenhet där och jobbar där!

Visa fler recensioner (57)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer