Funäsdalsberget

Skidorter i Sverige
Funäsdalsberget tillhör Funäsfjällen.

Liftar (1/5)
Nedfarter (1/19)
Funäsdalsberget ligger precis ovanför Funäsdalens bykärna och är den spännande nykomlingen bland bergen i Funäsdalsfjällen i västra Härjedalen. Vintern 07/08 slog man upp portarna med 14 nya nedfarter, nytt gästcenter, barnområde park och ski cross-bana. Sexstolsliften Kåvan Express tar dig upp till huvudpisterna. Det finns många varierande nedfarter. För friåkare lockar Funäsdalsberget med skogsnära offpiståkning och för jibbers finns Trôt-parken. För de som tröttnar på liftsystemet finns möjlighet till både snöskotersafari, heliskiing och toppturer. I Funäsdalen finns 30 toppar på 1000 möh att ta sig an.

Snöprognos

 • Tisdag

  0 cm
  Sol
  -7°
  2 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Sol
  -9°
  1 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Sol
  -6°
  2 m/s
Vad tycker du om Funäsdalsberget?
5
4
3
2
1
Boogurra
Boogurra (Gäst)
2018-03-30
Välpistade backar med god variation, bra liftkapacitet - ingen kö ens på påskhelgen, superbra backrestauranger med varierade lokala menyer. Mysig levande bykärna med några butiker och ett fjällhotell ger karaktär. Litet system, men Ramundberget & Tänndalen ligger på kort avstånd för ökad variation. Väldigt glad att vi upptäckte denna pärla!

Hasse_Lindborg
2018-01-02
Åkte där en del från 1995 till 2002.

Kom tillbaka 2011 efter ett par år i alperna och vilken förändring! Fantastisk uppryckning med pisterna, liftarna.

Stolsliften är snabb och ger dig sjukt mycket åktid på kort tid. Du kan ligga och köra varv på varv på varv och få riktigt bra och snabb åkning på väg ner. Effektivt och bra.

Gondolen ser till att du inte behöver ha bil om du bor i Funäsdalen. Eller inte vill försöka hitta parkering uppe vid dalstationen. Själva åkningen ner dit är väl kanske inte den bästa men på vägen ner ligger bergsgatan 8 som serverar en helt oki lunch.

Parken har alltid varit i toppskick när jag har besökt den. Inte för att jag är den stora parkråttan men det finns nog något för alla där.

Slutsats: Väl värt ett besök om du är i Funäsdalen eller i områdena omkring där.

Slalomåkare
Slalomåkare (Gäst)
2017-12-18
Jag har vart i Funäsdalen på slalom läger och jag är nöjd. Det finns långa fina backar ner från toppen. Expressliften Kåvan är snabb och smidig för att ta sig till toppen.

Det som är lite sämre är att det känns som att backarna går lite kors och tvärs. En sak som är synd är att jag inte fick prova gondolen.

Ruben Pettersson
Ruben Pettersson (Gäst)
2015-02-02
Funäsdalsberget är helt klart en av de bästa skidorterna i Sverige! De har fantastiska backar som är otroligt bra pistade som enligt mig går att ta sig ner även för nybörjare och proffs på ett bra och roligt sätt! Liften går otroligt snabbt och det är knappt någon kö. De har två parker nu som både är fantastiska som man även som nybörjare kan prova på! Offpiståkningen är kanske inte den bästa men om man kan åka bra så finns det ganska bra offpist omkring nol i egga och även i de övre partierna i berget finns det små skogsdungar. Om man skulle tröttna på funäsdalsberget eftersom det inte finns jättemånga backar finns ju även Ramundberget och Tänndalen som också är väldigt bra områden! Riktigt bra ställe!

Dennis Wasberg
Dennis Wasberg (Gäst)
2011-04-08
Angående Anders G-N:s recension:

Att jämföra Funäsdalsberget med Hammarbybacken och Kungsberget tycker jag känns som ett skämt! Längden på backarna och lutningen är på en helt annan nivå och det är bara Åre i Sverige som slår Funäs. Funas och Tänndalen kan jämföras med Vemdalen och Klövsjö i min mening.

När det gäller snön så har det ju varit två grymma vintrar med massa snö så fattar ingenting när han skriver att det är klent med snö?! Är ju dessutom statisktiskt mkt mer snösäkert än de flesta orterna i Sverige.

Utelivet däremot kan jag förstå om han är besviken på för det går inte alls att jämföra med ex Åre, Sälen lr Vemdalen där de har riktigt bra afterskier med massa folk. Har stuga i Ljungdalen själv så inte tänkt på det men i Hamra och Ramundberget känns det som att det är lite bättre drag på Afterskin iaf.

När det gäller bussar och att ta sig mellan systemen så är det absolut en bit och bussarna är väl kanske inte jätteutbyggda med massa avgångar. Man får nog räkna med Bil, vilket väl 99,9 % av alla fjällturister förmodligen har!? Och är man i området en vecka är det bra med variationen, tycker jag!

I huvudtaget tycker jag att hela området runt Funäsdalen är kanon med riktiga fjäll, mysig by i Funäs, varierad skidåkning, kanon snötillgång och längd, skoter, turmöjligheter.

Anders-GN
2011-01-27
Funäsdalen är ett skämt! Backarna som erbjuds är en längre version utav Hammarbybacken för er som är bekanta med den, eller Kungsberget. Att som jag, ta mig från stockholm dit och få den rent ut sagt värdelösa helhetsupplevelsen får mig att å det starkaste avråda till att åka dit. Har de någon pistmaskin? Romme ligger närmare och har i mitt tycke bättre skidupplevelse. Jag kan inte jämföra utelivet då det inte finns något uteliv i Funäsdalen, första kvällen blev vi utslängda 23:00, andra kvällen var det stängt, tredje kvällen blev vi utslängda klockan 23:00.......ja ni förstår säkert vart jag vill komma med detta. Närheten som det talas om till de andra skidsystemen är för mig en gåta det också, det är dryga 20 km till båda, Ramundberget samt Tänndalen. Bussar finns det säkert, men var är de? det vet jag inte för jag såg aldrig någon. Tänndalen är för övrigt stängt i skrivande stund, det fick vi bittert erfara när vi kom dit med skidor och vilja att åka lite. Hela området är för övrigt väldigt tomt på snö, har varit så nu i två år i rad. Så hade ni tänkt er att åka dit? Gör inte det! spara de pengarna istället till något bättre!

MarkusDanzer
2010-05-06
Jag kom nyss hem från ett härligt påsklov i funäsdalsberget. Jag var där i en vecka och tyckte att de var en otroligt skönt berg med nice park och sjyst liftpersonal , parken ligger perfekt vid solen och mellan träd så att de inte blåser så mycket så de är väldigt skönt där ,hoppen är lagom stora för att lära sig trick och raila på . tyvärr så stannar parkliften väldigt ofta så de blir lång kö och liftpersonalen måste upp och fixa liften som kan ta 5 minuter. Annars så är backarna fina och bra skogsåkning jag rekomenderar de starkt!

MisterSnowboard
MisterSnowboard (Gäst)
2009-10-27
Jag var där veckorna runt julen 08, Tyckte att åkningen var generellt bra men mot kvällarna så blev det välldigt isigt och hårt.
Trôt parken (deras Funpark) var ektremt bra, rolig för både nybörjare såväl som experter det fanns gott om boxar och railar i olika former. I den svarta linjen fanns några sjukt sköna bigjumps som bygda i världsklass. Och i den blåa linjen fanns det hopp som var perfekta för nybörjare. Rekomenderar parken starkt!

IsThisIt
2009-03-10
Som skidnörd har jag med spänning följt investeringarna och utvecklingen av Funäsdalsberget, trots att jag aldrig åkt där själv. Efter familjens inköp av stuga i närheten var det dock dags för första testet av berget i mellandagarna. Nu har jag varit där även en andra omgång och måste säga att backarna håller riktigt riktigt bra klass för att vara i Sverige, snön har varit grym, den nya liften är fantastisk, köerna obefintliga och faciliteterna är nya, snygga och fräscha. Till skillnad från många andra orter i Sverge är det åkning från topp till dal utan tjatiga glidpartier och pisterna de är breda men ändå varierande och härligt slingrande.

Ser verkligen fram emot byggandet av gondolliften och en upprustning av pisten ned mot byn, den kan bli riktigt schysst. Plus att det kommer skapa en känsla åt byn som en riktig skidort med liftar, backar, hotell, restauranger och allt i en stor skön symbios. Om dessutom utbyggnaden av de nya liftarna och backarna på andra sidan Funäsdalsberget blir klara någongång i framtiden kommer Funäsdalen enligt mig vara nr 1 i Sverige.

Något som jag dock kan hålla med andra om är att området som det är idag är något litet för en hel veckas åkning. För även om de backar som finns är fantastiska så blir det ändå lite upprepning efter ett tag så för lite variation rekommenderas funäsdalspasset som gör att man även kan åka i Ramundberget och Tänndalen.

Men i vilket fall, testa Funäsdalen om du vill ha riktig fjällkänsla, rejäla backar, bra snö, inga liftköer och helt enkelt otroligt bra skidåkning!

elinjennifer94
2009-02-11
Jag har bott i Funäsdalen i hela mitt liv och tycker att sedan förbättringen som dom gjorde sommaren 2007 så belv de mycke roligare att åka i berget..
Nya planer som dom har är väll att bygga på baksidan av berget vilket kan bli något nytt och spännande...
Har ej åkt i backen denna säsong men har kollat på de som har tävlat.. dom verkar nöjda :D

Nya skogsvägar blir det typ varje vecka vilket är bra och då blir det sällan långtråkigt xD

Visa fler recensioner (20)

Mest populära foto

Åkare: Gabbe Petersén (Jag) Foto: Marcus Petersén

Öppet / Stängt

Funäsdalsberget är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Funäsdalsberget
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer