Kappruet

Skidorter i Sverige
Kappruet tillhör Funäsfjällen.

Snowparker och hastighetsrekord har inte mycket att hämta på Kappruet, 2,5 mil från Funäsdalen i västra Härjedalen. Föreställ er istället en lite gammaldags skidanläggning, med en mysig värmestuga byggd som en lappkåta och en restaurang som serverat närodlat och nygräddad våffla med hjortronmylta. Här råder verkligen lugn, ro och natursnö.

Kappruet i byn Messlingen är Funäsfjällens, som totalt består av fem skidområden, senaste nykomling. Under 70-talet rådde byggbom och flera nya fritidshus slogs upp. Baggårdens Fritidsby satsade friskt och bestämde sig helt sonika för att komplettera sin stugby med skidbackar, eftersom backen inne i Messlingen inte räckte till. Och skidades gjorde det friskt i Kappruets nedfarter under 80- och 90-talet. Spola fram till 2000-talet när Sara och Stefan, två skidtokiga skåningar, hittade en annons på internet om att en liten skidanläggning var till salu i innersta Härjedalens fjällvärld. De första gästerna och skidåkarna välkomnades i december 2009.

Snöprognos

 • Tisdag

  1,9 cm snö
  Molnigt
  -4°
  5 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -4°
  2 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Molnigt

  2 m/s
Vad tycker du om Kappruet?
5
4
3
2
1
Monica Ohlsson
Monica Ohlsson (Gäst)
2021-03-17
Fint preparerade backar! Som dessutom har bra längd! Fin restaurang, trevlig personal! Med andra ord; Kappruet är bäst!

W
W (Gäst)
2021-02-20
Perfekt anläggning för en familj med barn i varierande åldrar. Alla backar kommer ner till samma utgångspunkt, känns tryggt. Trevlig restaurang med bra priser, möjlighet till egengrillning och att äta medhavd matsäck inomhus. En liten trevlig shop med både kläder och lite hantverk finns också att strosa i. -Värdparet Sara och Stefan med personal är alla måna om att vi får en bra dag. Ja, det är riktigt njutbart att bara vara där, både med och utan skidor. Här har man det gott säger mor-och farföräldrarna Ann och Kjell👍😄

Kerstin Lindelöf
Kerstin Lindelöf (Gäst)
2021-02-01
Underbara backar och miljö. Lärde mig åka skidor där 79 /80 😁👍

 Alf
Alf (Gäst)
2020-11-30
Kappruet är en unik pärla och vecka 7 åker vi skidor där 3 dar och växlar sedan mellan vemdalen och funäsfjällen anläggningar. Kappruet har långa fina backar och hela backens bredd pistas inte så om det snöat finns det bra med lössnö i pisten och i småskogen utanför pisten. Resturangen har nog bästa maten i funäsfjällen och bra priser. Populärt stopp för många skoteråkare. Om man ska lära sig åka skidor eller bräda är det perfekt då det är lite folk och bra skidåkning för både nybörjare och erfarna åkare. Barnen kan inte åka bort sig så de klarar sig själva om man behöver sitta ned och jobba en stund i resturangen. Personalen anropar om barnen behöver hjälp vilket är en unik service. Resan från Funäsdalen till Kappruet är en naturupplevelse i sig. Ta gärna en omväg över Flatruet Sveriges högsta väg om den är öppen. Är värdshuset Baggården i Messlingen öppet på kvällen så är det värt ett besök. Inte främst för maten utan en mysig miljö.

Mr ski
Mr ski (Gäst)
2018-04-12
Kul skogsåkning. En telefonledningsgata rätt i fallinjen från toppen som kan va riktigt rolig när det snöat lite. Skråa vänster från toppen av liften, skiers left 150 m. Går ej att missa.

Johan
Johan (Gäst)
2012-02-27
+Mycket trevlig skidanläggning som trots relativt få nedfarter inbjuder till varierande åkning.
+Perfekt för barnfamiljer!
+Trevlig personal

- ?

Jonas
Jonas (Gäst)
2012-01-22
Ett trevligt litet ställe!
Fina, varierande backar, trevligt med natursnö.

+ Trots få nedfarter finns möjlighet till varierande åkning då skogen inbjuder till "off-pist".
+ God service i såväl butik och restaurang samt lift.

- Finner inget negativt

Väl värt ett besök!

Pecca
2002-03-12
När vädret är dåligt och Tänndalen och ramundberget är stängt så ska man helt klart åka till Kappruet. Man är helt ensam. Bra och mycket natursnö. Anläggningen ligger skyddad av skog och det är glest mellan träden. Det finns även klippor att hoppa ifrån. En svart nedfart finns som inte pistas, rätt trevligt med andra ord. Dock blir en hel-dag i Kappruet rätt enformigt.

thuss
2002-03-04
Otroligt få åkare = många åk!

Mest populära foto

Åkare: Hjalmar Olsen Foto: Algot olsen

Pistkarta

Pistkarta Kappruet
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer