Kappruet

Skidorter i Sverige
Kappruet tillhör Funäsfjällen.

Snowparker och hastighetsrekord har inte mycket att hämta på Kappruet, 2,5 mil från Funäsdalen i västra Härjedalen. Föreställ er istället en lite gammaldags skidanläggning, med en mysig värmestuga byggd som en lappkåta och en restaurang som serverat närodlat och nygräddad våffla med hjortronmylta. Här råder verkligen lugn, ro och natursnö.

Kappruet i byn Messlingen är Funäsfjällens, som totalt består av fem skidområden, senaste nykomling. Under 70-talet rådde byggbom och flera nya fritidshus slogs upp. Baggårdens Fritidsby satsade friskt och bestämde sig helt sonika för att komplettera sin stugby med skidbackar, eftersom backen inne i Messlingen inte räckte till. Och skidades gjorde det friskt i Kappruets nedfarter under 80- och 90-talet. Spola fram till 2000-talet när Sara och Stefan, två skidtokiga skåningar, hittade en annons på internet om att en liten skidanläggning var till salu i innersta Härjedalens fjällvärld. De första gästerna och skidåkarna välkomnades i december 2009.

Snöprognos

 • Onsdag

  15,8 mm regn
  Regn

  4 m/s
 • Torsdag

  10,6 mm regn
  Duggregn / sol

  9 m/s
 • Fredag

  2,6 mm regn
  Molnigt

  4 m/s
Vad tycker du om Kappruet?
5
4
3
2
1
Mr ski
Mr ski (Gäst)
2018-04-12
Kul skogsåkning. En telefonledningsgata rätt i fallinjen från toppen som kan va riktigt rolig när det snöat lite. Skråa vänster från toppen av liften, skiers left 150 m. Går ej att missa.

Johan
Johan (Gäst)
2012-02-27
+Mycket trevlig skidanläggning som trots relativt få nedfarter inbjuder till varierande åkning.
+Perfekt för barnfamiljer!
+Trevlig personal

- ?

Jonas
Jonas (Gäst)
2012-01-22
Ett trevligt litet ställe!
Fina, varierande backar, trevligt med natursnö.

+ Trots få nedfarter finns möjlighet till varierande åkning då skogen inbjuder till "off-pist".
+ God service i såväl butik och restaurang samt lift.

- Finner inget negativt

Väl värt ett besök!

Pecca
2002-03-12
När vädret är dåligt och Tänndalen och ramundberget är stängt så ska man helt klart åka till Kappruet. Man är helt ensam. Bra och mycket natursnö. Anläggningen ligger skyddad av skog och det är glest mellan träden. Det finns även klippor att hoppa ifrån. En svart nedfart finns som inte pistas, rätt trevligt med andra ord. Dock blir en hel-dag i Kappruet rätt enformigt.

thuss
2002-03-04
Otroligt få åkare = många åk!

Mest populära foto

Åkare: Hjalmar Olsen Foto: Algot olsen

Pistkarta

Pistkarta Kappruet
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer