Funäsfjällen

Skidorter i Sverige
Funäsfjällen innefattar även Funäsdalsberget, Kappruet, Ramundberget, Tänndalen, Tänndalsvallen, Tännäskröket

I den nordvästra delen av Härjedalen, cirka 30 minuter från den norska gränsen, hittar du Funäsfjällen. Med sina 36 liftar och över 110 nedfarter är det en utmärkt skidort för dig som vill njuta av välpistade spår för längd- och turåkning. Faktum är att Funäsfjällen och de andra närliggande skidanläggningarna tillsammans bildar NSC, Nordic Sci Center. Detta räknas som världens längsta system för just längdåkning.

Funäsfjällen är dock mer än bara mil efter mil av pistade spår för längdskidor. Här hittar du även fyra parker och ett flertal barnområden. Det är ett varierat skidområde med något för alla, från stora till små. Tack vare investeringen i snökanoner kan säsongen oftast starta lite tidigare än andra. En av de bättre skidorterna i Sverige och väl värd att besöka åtminstone en gång. Har du en extra lång ledig helg under vintern? Då vet du precis vart du kan hitta grym skidåkning.
Vad tycker du om Funäsfjällen?
5
4
3
2
1
Weiland
Weiland (Gäst)
2021-02-08
Det finns en anledning till att funäsfjällen har fått 4.8 av 5 stjärnor. Det är Sveriges bästa skidsystem. Lätt. Det finns något som passar alla. Från stora alpliknande skidsystem, välpreparerade backar, Sveriges bästa längdspår, fantastisk park i Funäs, otrolig offpist i de flesta systemen - såväl lätthittad som mer orörd och brant, otroliga topptursmöjligheter, trevlig stämning överallt, mycket folk eller inge folk och en fantastisk by mitt i systemet. Dessutom fantastiskt vackert alla årstider.

Jojje
Jojje (Gäst)
2020-12-30
Pandemin gjorde att vi valde Funäsfjällen i år för att testa något nytt efter 9 år i Vemdalen och senast ett par år i alperna. Vad gäller boende så har vi bara erfarenhet från Funäsdalens Fjällhotell. Mysigt hotell med fjällkänsla och trevlig restaurang med god mat. Läget är väldigt bra i byn, bara 100 meter från Gondolen som går upp till Funäsdalsbergets topp. Det skidområdet kändes dock rätt litet jämfört med områdena i Vemdalen, det blev bara en skiddag där. Resten av tiden spenderade vi i Tänndalen och Ramundberget, två anläggningar som överraskade positivt med fina möjligheter till varierad åkning. Har alltid tyckt att Tänndalen sett lite trist ut på kartan med en massa nedfarter på rad men pisterna där, i synnerhet de röda, var riktigt roliga. En nackdel är alla släpliftar (endast en kopplingsbar expresslift), skidåkningen blir så mycket mer njutbar om man får sitta ner några minuter mellan åken. I både Tänndalen och Ramundberget så går liftarna ofta ända upp på topparna på fjällen och det ger en härlig känsla att starta åkningen på kalfjäll och åka genom trädgränsen ner till dalen.

Pontus Klingspor
Pontus Klingspor (Gäst)
2020-09-18
Fulländad destination, sommar som vinter!

Svante Sirviö
Svante Sirviö (Gäst)
2020-05-23
Stort och bra

Eva ANDERSSON
Eva ANDERSSON (Gäst)
2020-01-13
I Funäsfjällen finns allt man kan önska sig. Snösäkert och stort antal backar och spår att välja på.

Hugo
Hugo (Gäst)
2020-01-05
Bra med olika anläggningar i samma liftkort. Långa backar. Offpist på kalfjället är fantastiskt om det inte blåserRickard Kempe
Rickard Kempe (Gäst)
2019-10-15
Snösäkert och sköna backar som passar alla. Variation med flera områden och dessutom den bästa längdskidåkningen. Bra utbud på mysiga och bra resturanger - En Äkta skidort i allt!

Magnus Johansson Malmborg
Magnus Johansson Malmborg (Gäst)
2019-02-21
Genuin och äkta atmosfär. Grym snö. I princip inga liftköer.


LinusJabeskog
2019-02-21
Efter att ha bott i Funäsdalen några säsonger kan jag varmt rekommendera detta ställe! Riktigt bra anläggningar för både piståkning och offpist. Inte alls trångt i backarna under högveckorna så man får verkligen ut mycket av skidåkningen. Väldigt familjevänligt men vill man ha lite party så finns det möjlighet till det med. Har även åkt upp sommartid och då är det lika fantastiskt med vandring, fiske och mountainbike.

Ett toppenställe om man vill ha ut max av sin skidåkning och uppleva fjällkänslan.

gideon wahlberg
gideon wahlberg (Gäst)
2019-02-21
Bra skidåkning utför, Utmärkt skidåkning på längden och ett lugn och stillhet som saknas på många andra skidorter där kommärs är högrpioriterat

Visa fler recensioner (40)

Mest populära foto

Åkare:  Foto:
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer