Funäsfjällen

Skidorter i Sverige
Funäsfjällen innefattar även Funäsdalsberget, Kappruet, Ramundberget, Tänndalen, Tänndalsvallen, Tännäskröket

I den nordvästra delen av Härjedalen, cirka 30 minuter från den norska gränsen, hittar du Funäsfjällen. Med sina 36 liftar och över 110 nedfarter är det en utmärkt skidort för dig som vill njuta av välpistade spår för längd- och turåkning. Faktum är att Funäsfjällen och de andra närliggande skidanläggningarna tillsammans bildar NSC, Nordic Sci Center. Detta räknas som världens längsta system för just längdåkning.

Funäsfjällen är dock mer än bara mil efter mil av pistade spår för längdskidor. Här hittar du även fyra parker och ett flertal barnområden. Det är ett varierat skidområde med något för alla, från stora till små. Tack vare investeringen i snökanoner kan säsongen oftast starta lite tidigare än andra. En av de bättre skidorterna i Sverige och väl värd att besöka åtminstone en gång. Har du en extra lång ledig helg under vintern? Då vet du precis vart du kan hitta grym skidåkning.
Vad tycker du om Funäsfjällen?
5
4
3
2
1
Pontus Klingspor
Pontus Klingspor (Gäst)
2020-09-18
Fulländad destination, sommar som vinter!

Svante Sirviö
Svante Sirviö (Gäst)
2020-05-23
Stort och bra

Eva ANDERSSON
Eva ANDERSSON (Gäst)
2020-01-13
I Funäsfjällen finns allt man kan önska sig. Snösäkert och stort antal backar och spår att välja på.

Hugo
Hugo (Gäst)
2020-01-05
Bra med olika anläggningar i samma liftkort. Långa backar. Offpist på kalfjället är fantastiskt om det inte blåserRickard Kempe
Rickard Kempe (Gäst)
2019-10-15
Snösäkert och sköna backar som passar alla. Variation med flera områden och dessutom den bästa längdskidåkningen. Bra utbud på mysiga och bra resturanger - En Äkta skidort i allt!

Magnus Johansson Malmborg
Magnus Johansson Malmborg (Gäst)
2019-02-21
Genuin och äkta atmosfär. Grym snö. I princip inga liftköer.


LinusJabeskog
2019-02-21
Efter att ha bott i Funäsdalen några säsonger kan jag varmt rekommendera detta ställe! Riktigt bra anläggningar för både piståkning och offpist. Inte alls trångt i backarna under högveckorna så man får verkligen ut mycket av skidåkningen. Väldigt familjevänligt men vill man ha lite party så finns det möjlighet till det med. Har även åkt upp sommartid och då är det lika fantastiskt med vandring, fiske och mountainbike.

Ett toppenställe om man vill ha ut max av sin skidåkning och uppleva fjällkänslan.

gideon wahlberg
gideon wahlberg (Gäst)
2019-02-21
Bra skidåkning utför, Utmärkt skidåkning på längden och ett lugn och stillhet som saknas på många andra skidorter där kommärs är högrpioriterat

Angeliqa
Angeliqa (Gäst)
2019-02-15
För mig är det vacker natur, fantastiska skoter utflykter..har sett skidåkning men har inte med barn haft råd på lov att åka hot

Johan lundberg
Johan lundberg (Gäst)
2019-02-13
Med närheten till så många orter och nerfarter finns det bra åk för alla. Eller om vädrets makter slår till är det enkelt att förflytta sig och utforska nya pister. Vi är nu inne på vår 4 dag och har redan testat Ramundberget och Tänndalen och har idag åkt i Funäsdalsberget för andra gången denna veckan. Tanken var att åka till Tänndalen idag men blåsten gjorde så att liftarna hölls stängde. På Ramundberget startarde dagen med alla liftar öppna och efter en snörik natt var skidåkningen fin fram till lunch. Efter en god lunch i toppstugan tilltog blåsten även här och gondolen tvingades att stänga. Hoppas på bättre väder imorgon så vi kan utforska Tänndalen mer då vi efter besöket i Tännporten fick blodad tand för de fina röda och svarta pisterna där.


Visa fler recensioner (38)

Mest populära foto

Åkare:  Foto:
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer