Hamra Syd

Skidorter i Sverige
Till vintern 2021/2022 öppnar Tänndalen topptursberget Hamra Syd.

Hamra syd blir ett nytt skidområde helt utan liftar och nedfarter. Skogen på fjällsidan har glesasat ur och området är lavinkontrollerat då det ingår i skidpatrullens ansvarsområde.

Området ligger på Hamrafjällets sydsida, vilken är på gångavstånd från vanliga skidområdet i Tänndalen. Fjällsidan Hamra Syd ligger på den motsatta sidan av vägen sett från Tänddalens skidsystem.

Historiskt sett är Hamra Syd vaggan för den alpina skidåkningen i Tänndalen. Det var på den här fjällsidan av dalgången som det begav sig back in the days. På Hamrafjällets sydsluttningar har det åkts skidor sedan början av 1900-talet med långa träskidor och läderpjäxor som användes för att ta sig både uppför och utför. 1951 öppnade den första pisten med tillhörande sittlift på Hamrafjällets södra sida, men idag är liften nedmonterad och backen fick därefter växa igen medan skidområdet på andra sidan istället utvecklades. Men till vintern 2021/2022 är alltså skogen återigen urglesad för skidåkning, denna gång för topptur.

Topptursområdet Hamra Syd öppnar i mitten/slutet på december och har öppet hela april ut. Kostnaden är 100 kr/dag för vuxen, ungdom 7-17 år betalar 50kr/dag. Har du liftkort i Tänndalen är det gratis.
Hamra Syd tillhör Tänndalen.

 

Fakta om Hamra Syd

Antal nedfarter:8
Väldigt lätt Gröna nedfarter:0
Lätt Blåa nedfarter:0
Måttligt svårt Röda nedfarter:0
Svår Svarta nedfarter:0
Opistade nedfarter Opistade nedfarter:8

Fallhöjd
Hamra Syd Fallhöjd
Högsta punkt: 950 m
Fallhöjd: 150 m
Lägsta punkt: 800 m

Säsong
Start:17 december
Slut: 1 maj

Land: Sverige
Visa alla skidorter i Jämtlands län

Recensioner av Hamra Syd

Vad tycker du om Hamra Syd?
5
4
3
2
1
0.0
0 recensioner

Mest populära foto

Åkare:  Foto:

Pistkarta

Pistkarta Hamra Syd

Flygplatser nära Hamra Syd

Härjedalen Sveg airport
Körtid: 1 timme, 59 minuter (159 km)
Avstånd: 128 km