Ramundberget

Skidorter i Sverige
Ramundberget tillhör Funäsfjällen.

Liftar (0/9)
Nedfarter (0/42)
Snödjup
1060 m
760 m
61 cm
Ramundberget eller Ramis i Härjedalen är en skidort med mycket natursnö och skidbackar i alla vädersträck. Våravslutningarna här brukar ofta vara succéartade med mycket folk och bra åkning. Fram till några år sedan använde berget sig bara av natursnö vilket gjorde hela anläggningen mjukare och med bättre kvalitét. Nu är detta tyvärr inte längre möjligt då vintrarna blivit alltför varma.

Berget bjuder på högfjällsåkning likväl som skogsåkning. Alltsammans i fin miljö och oftast även bra väder.

Ramundbergets vinterturism startade 1934-1936 när studenter från “Den Akademiska fjällklubben” besökte orten för att stå på skidor. Bondeparet som de bodde hos hade investerat i sängar så att alla skulle få plats. När de sedan fick dubbelt betalt mot vad de angav att de ville ha så tändes ett ljus hos entreprenören. Det blev startskottet för en turistepok som står sig än idag.

Den första liften uppfördes 1959, en släplift, och sedan dess har anläggningen konstant utvecklats.

Snöprognos

 • Tisdag

  1,5 cm snö
  Sol
  -13°
  3 m/s
 • Onsdag

  1,7 cm snö
  Molnigt
  -13°
  2 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Dimma
  -12°
  1 m/s
Vad tycker du om Ramundberget?
5
4
3
2
1
Katarina
Katarina (Gäst)
2011-02-28
Var där för 3:e gången men hade oturen att komma när Osthangsliften stod still pga reparation. Något vi inte fick veta då man köpte liftkortet.
Att inte ha tillgång till backarna vid Osthanget var ingen höjdare kan jag säga.

Trevlig personal som jobbar i liften men för övrigt var bemötandet en katastrof.

Vet inte om 75-åringen blivit gaggig eller bara lite för kaxig?

Nästa år tar vi Vemdalen eller Tänndalen istället.

anhe
2009-09-09
En av sveriges bästa skidanläggningar! Folket, backarna, maten och känslan är helt underbar! Sälen kan ta sig där bak, jävligt skön park fast kort, bådeför nybörjare o mer avancerade åkare. UNDERBAR offpist


5/5

nogard
2009-02-11
Har varit i Ramundberget ett antal gånger och en av de största fördelarna är att (precis som de säger på hemsidan) Ramundberget är skidorten vid slutet av vägen. Det kommer inte dit så många människor som trängs i backarna.

De har enbart riktig snö, inte en snökanon så långt ögat når! Det gör backarna mjuka och fina. Överlag är det bra utbud på många härliga backar. De sköts bra också även om backarna vid Skars kan bli uppkörda efter ett tag. Vid Skars är det även enkelt att åka ut mot sidan in i deras skogspark.

Deras park är riktigt fin i och med att det är så tydligt uppdelade linjer. Det börjar med en grön och blå för sig själva så att nybörjarna inte stör de som kör i de större hoppen. Inte det största utbudet av rails och liknande man jag har hört att de ska bygga ut den delen nedanför Drömlandet.

Restauranger finns det inte så gott om, men utbudet som finns räcker bra. Rudolf är nog den bästa värmestugan/fiket jag varit på. Den är mysig men tyvärr för trång i rusningstider. Sen finns det några dyrare ställen också. Nytt för i år är att de bygger en topprestaurang som blir väldigt fin!

De har även ett stort utbud av längdskidspår och de ligger nära Bruksvallarna där landslaget ofta tränar och tävlar.

RamundbergetParken
2008-08-21
tjena.

ramundberget kommer i år att bygga ut med en helt ny park nedanför den gammla som kommer att heta "stormparken" anledningen till att den kommer att heta det är för att det ligger mer i lä och drabbas därför inte lika mycket av läskiga snöstormar som den gammla gjorde. hoppen kommer vara förbyggda med jord så direkt snön kommer är det bara att shredda. det är också en fördel jämnfört med den gammla parken för att ramundberget kör med 100% natursnö så det brukar vanligtvis ta ett tag med att få upp hela parken för att man blir då tvungen att vänta tills det kommer så pass mycket snö att man kan trycka upp några rejäla hopp men och andra sidan så existerar knappt is i ramundberget.. solbaren kommer även att flyttas till längst upp i den gammla parken så där kan man ta sig en hamburgare och en hof mellan varven.ramundberget har alltså till vintern. parken: en svart linje , en röd linje, en blå linje och en grön linje. stormparken: en hopplinje och en raillinje. och den hederliga skogsparken med alla möjliga trädjibbs och rails, perfekt när det dumpat lite ny snö.

är det några frågor så fråga på.

/crille,micke och linus

SverigeTomten
2008-05-09
Ramundberget, 15 stycken sköna snowboardåkare som utbildar sig till ledare, backen är tom och 70 cm pudersnö! Jag måste säga att jag fick mitt livs bästa upplevelse här i ramis!

Allt var bara för bra för att vara sant, folket stället, snön!
En hel skidort som var helt öde, Backarna hade mycket varierad åkning men vi tillbringade det mesta av tiden i pudret som var helt orört.
hela backen för oss själva helt enkelt!

Maten var vansinnigt god och så var åkningen också.
Jag vet inte hur jag ska mer beskriva denna underbara ort, jag saknar ord!

Åk dit vetjag, du blir icke besviken!

magnus764
2008-05-09
Har tyvärr bara haft möjlighet att besöka denna otroligt bra anläggningen 1 gång. Fallhöjden är kanske inte så imponerande men det finns några riktigt bra och branta backar och fjällkänslan är väldigt hög. Dessutom är det inte särskilt långa liftköer så man hinner åka väldigt mycket. De har en stor park som bara byggs upp av natursnö. Ramundberget har nämligen inga snökanoner alls. Det är så pass snösäkert ändå så det behövs inte.

Om man vill äta lunch i backen kan jag verkligen rekommendera Fjällgården. De serverar en väldigt god lunch.

+Fjällkänslan är hög.
+Bra backar.
+Korta liftköer.
+Bra och stor park.
+Bara natursnö. Det ger en lite annan känsla än den snö man brukar åka på.

-Korta backar.
-Sittliften vid Osthang är av äldre modell och inte så snabb.

Jag ger den här anläggningen en 4:a. Om backarna hade varit lite längre kanske det till och med skulle blivit en 5:a.

0ggee
2008-05-09
Ramundberget är skönaste skid stället jag varit på!


+Sköna liftar
+Bra hopp o rails
+Bra backar

Enligt mig finns det inget minus!! :D

iceaak
2008-05-09
när vi har vart i ramundberget har vi inte haft någon kö i liftarna alls! hel perfekt. . men parken är grym!! det blir typ alldrig hårt i backen för att det är mycket natursnö jag tycker ramis är bättre än åre, sälen. helt klart ett ställe man ska åka dit ett måste 5/5

Ellanbellan
Ellanbellan (Gäst)
2008-04-01
älskar ramundberget, har varit där sedan barnsben, när vi är där bor vi i en stuga några minuter utanför funäsdalen! tar ett tag att åka till bakarna men det är det värt eftersom det är så bra pister! saknar ramundberget, hoppas jag kommer tillbaka snart :D saknar alla turer i sittliften med v, g och s med kexchokladen, haha!

deffenetivt värt varenda krona att åka dit!!

Larsus
2008-02-14
En mycket trevlig och avslappnad skidort. Avslappnad på ett positivt sätt. Man känner sig välkommen överallt om det är så mitt i backen, i restaurangen eller kanske i lillrammis och åker bob med lillgrabben.
Inte någon fallhöjd att skryta om, men går man in för att ha roligt på skidorna och är lite "påhittig" på vägen ner så finns det väldigt mycket fin åkning. Har man tur med nysnö som vi hade v4 -08 så blir hela området till en stor lekplats.
Vill man bättra på sina offpist kunskaper kan jag varmt rekommendera det nya offpistcentrat, skiiin.
Börjar det kurra i magen så är Mor brittas lunch buffè att rekommendera.

Visa fler recensioner (71)