Ramundberget

Skidorter i Sverige
Ramundberget tillhör Funäsfjällen.

Liftar (9/9)
Nedfarter (42/42)
Snödjup
1060 m
760 m
120 cm
Ramundberget eller Ramis i Härjedalen är en skidort med mycket natursnö och skidbackar i alla vädersträck. Våravslutningarna här brukar ofta vara succéartade med mycket folk och bra åkning. Fram till några år sedan använde berget sig bara av natursnö vilket gjorde hela anläggningen mjukare och med bättre kvalitét. Nu är detta tyvärr inte längre möjligt då vintrarna blivit alltför varma.

Berget bjuder på högfjällsåkning likväl som skogsåkning. Alltsammans i fin miljö och oftast även bra väder.

Ramundbergets vinterturism startade 1934-1936 när studenter från “Den Akademiska fjällklubben” besökte orten för att stå på skidor. Bondeparet som de bodde hos hade investerat i sängar så att alla skulle få plats. När de sedan fick dubbelt betalt mot vad de angav att de ville ha så tändes ett ljus hos entreprenören. Det blev startskottet för en turistepok som står sig än idag.

Den första liften uppfördes 1959, en släplift, och sedan dess har anläggningen konstant utvecklats.

Snöprognos

 • Söndag

  1,8 cm snö
  Molnigt
  -6°
  7 m/s
 • Måndag

  2,2 mm regn
  Molnigt

  20 m/s
 • Tisdag

  7,9 cm snö
  Snö
  -3°
  14 m/s
Vad tycker du om Ramundberget?
5
4
3
2
1
Björn Höglund
Björn Höglund (Gäst)
2020-01-02
Barnfamiljer undvik Ramundberget. Har varit två dagar här och är riktigt besviken i jämförelse med t ex Sälen eller Idre. Väldigt få barnvänliga backar, dåligt skyltar och en del fel på pistkartorna. Räkna med att behöva stå i kö 30-45 min varje gång ni skall äta lunch för höga priser och måttliga portioner. Obefintlig logistik och serviceanda. Liftarna stänger pga hård vind... vilket inte är anläggnings fel.... men vår upplevelse är att det stängs av vid ganska låga vindbyar pga gamla system. Sedan finns det typ bara en alternativ lift med bygel med enorma köer och nästan ingen åktid kvar. Ingen logistik för att maximera så att så många som möjligt åker med varken sittlift eller bygelliftar. Beskrivningarna på hemsidan av kunskapsnivåerna i skidskolan och vad de faktiskt får göra stämmer inte. Räkna med minst en nivå högre. Suck inte rimligt att betala de beloppen vi betalar bara för att liftkorten fungerar i andra system en bra bit härifrån. Isåfall borde man erbjuda ett lägre pris för enbart Ramundberget och ett annat pris för de som vill åka i flera system. Inte värt pengarna. Aldrig mer Ramundberget.

Nils
Nils (Gäst)
2019-09-13
Vi började att åka till Funäsdalen 2007 och upptäckte Ramundberget 2014 med då 2-åriga son på skidor på lillramis. Sonen som nu är 7 år och lillasyster 3 år väntar på vintern och den nya lägenheten i Ramundberget. Trots 80 mil så ska det nu bli jul, nyår, sportlov, påsklov och några helger. Jag åker i backen med barnen på dagen och i längdspåret på kvällen. Frun skippar backen.

Jan Ekengren
Jan Ekengren (Gäst)
2019-07-30
Ramundberget och Bruksvallarna är ren magi!


Sigge Andersson
Sigge Andersson (Gäst)
2019-07-29
Härligt o mysigt, där känner jag mig som hemma

Emil Lund
Emil Lund (Gäst)
2019-06-13
Det är mysigt å bra offpist

Niclas
Niclas (Gäst)
2019-06-13
Alltid bra skidåkning i härlig miljö!

Ulf Karström
Ulf Karström (Gäst)
2019-06-13
Den lilla anläggningen med personligt bemötande och stora skidåkningen.

Micke
Micke (Gäst)
2019-04-22
Inte den högsta fallhöjden men ett varierat berg med fantastiskt kul åkning när snön vräkt ner och du lärt dig hitta rätt i björkskogarna.

linnmatilda
2019-02-21
En fantastisk plats när man älskar att åka skidor. Barnen trivs kanon i lillramis. Det blir personliga möten med personalen när man är där en längre tid. Vi brukar försöka vara där 2-3veckor i följd varje år sedan 5år tillbaka, innan dess ett par veckor om året. Här finns det lagom av allt, mat, service, café och lunchrestaurang. På hotellet finns en liten bassäng och ett jätte fint lekrum som är Mikelina inspirerat. Vill man storhandla eller strosa i butiker så får man åka till Funäsdalen eller en lite mindre Ica i Bruksvallarna.


Malin H
Malin H (Gäst)
2019-02-21
Känslan att tagit sig till vägs ände där fjället lyser upp är fantastiskt! Skidåkning finns för alla. Nybörjare till mer självsäker åkning. Alla backarna har egna egenskaper som vi gillar. Variationen ökar och man får ut mycket av sin åkning. Lätt att åka lite off-pist vid sidan av pistad backe för att lika lätt komma ut till den pistade backen.
Familjärt är det också. Känns som Ramis har tänkt på familjen.
Det är inget "party-ställe", men afterski och restauranger finns!
Annars kan känslan av att det inte finns så mycket mer att göra än åkning infinna sig faktiskt. Ett bad finns, men det är inte så mycket att hänga i granen.

Våra barn är 6 och snart 8 år. Dom har utvecklats enormt tack vare variationen av backarna. Och även cred till skidskolan som faktiskt vågar ta barnen till större backar än vad vi tidigare upplevt vid skidskola.
Det är kanon att man kan välja på ALLA sorters nedfarten från toppen. Man kan börja med en lättare för att sedan avsluta med en svårare backe. Och vill hälften av familjen åka en lättare backe ner medan andra hälften vill ta en tuffare nedfart kan man lätt mötas halvvägs eller komma ner vid samma ställe.

Inga direkta transportställen mellan liftarna, det gillar vi. Och att det alltid är snö-säkert!
Vi gillar Ramis mycket för just variationen av backarna och att det passar alla. Vill man inte åka utför så finns det fina längdspår!
Även fast det tar oss ca 7 timmar till Ramundberget är det lätt värt resan.

Ramundberget har även bra dags-aktiviteter. För stora och för små!
Sång, dans, pulka-race mm för dom mindre. Skidskytte, toppturer mm för de äldre.

Visa fler recensioner (90)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer