Ramundberget

Skidorter i Sverige
Ramundberget tillhör Funäsfjällen.

Ramundberget eller Ramis i Härjedalen är en skidort med mycket natursnö och skidbackar i alla vädersträck. Våravslutningarna här brukar ofta vara succéartade med mycket folk och bra åkning. Fram till några år sedan använde berget sig bara av natursnö vilket gjorde hela anläggningen mjukare och med bättre kvalitét. Nu är detta tyvärr inte längre möjligt då vintrarna blivit alltför varma.

Berget bjuder på högfjällsåkning likväl som skogsåkning. Alltsammans i fin miljö och oftast även bra väder.

Ramundbergets vinterturism startade 1934-1936 när studenter från “Den Akademiska fjällklubben” besökte orten för att stå på skidor. Bondeparet som de bodde hos hade investerat i sängar så att alla skulle få plats. När de sedan fick dubbelt betalt mot vad de angav att de ville ha så tändes ett ljus hos entreprenören. Det blev startskottet för en turistepok som står sig än idag.

Den första liften uppfördes 1959, en släplift, och sedan dess har anläggningen konstant utvecklats.

Snöprognos

 • Tisdag

  1,9 mm regn
  Duggregn

  6 m/s
 • Onsdag

  6,6 mm regn
  Kraftigt slask

  8 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Halvklart
  -0°
  3 m/s
Vad tycker du om Ramundberget?
5
4
3
2
1
Michael Wuollet
Michael Wuollet (Gäst)
2020-04-01
Gillar verkligen detta stället och att liftkortet också gäller Funäs/Tänndalen. Beroende på hur vinden ligger på kan man flytta på sig o hitta skön åkning.
Skulle bara haft med pistskidorna också o kunnat växla men det löste sig på uthyrningen till bra pris.
Mycket varierad åkning mellan ställena :)

Hasse
Hasse (Gäst)
2020-03-30
Fantastisk friåkning över helaberget

Fanney B
Fanney B (Gäst)
2020-03-20
Bra utbud på backar. Vi var där en dag när det var väldigt blåsigt så många liftar var stängda på morgonen. Men de jobbade intensivt med att försöka öppna upp sittliftarna så fort som möjligt (medan andra skidområden hade många liftar stängda hela dagen). Mycket bra service på personerna som står i lifterna också - vi hade 1 liten nybörjare med oss som fick bra hjälp i lillramis och kunde sedan följa med upp i de stora backarna.


PEng
2020-02-10
Utmärkt och lättillgänglig offpiståkning!

Björn Höglund
Björn Höglund (Gäst)
2020-01-02
Barnfamiljer undvik Ramundberget. Har varit två dagar här och är riktigt besviken i jämförelse med t ex Sälen eller Idre. Väldigt få barnvänliga backar, dåligt skyltar och en del fel på pistkartorna. Räkna med att behöva stå i kö 30-45 min varje gång ni skall äta lunch för höga priser och måttliga portioner. Obefintlig logistik och serviceanda. Liftarna stänger pga hård vind... vilket inte är anläggnings fel.... men vår upplevelse är att det stängs av vid ganska låga vindbyar pga gamla system. Sedan finns det typ bara en alternativ lift med bygel med enorma köer och nästan ingen åktid kvar. Ingen logistik för att maximera så att så många som möjligt åker med varken sittlift eller bygelliftar. Beskrivningarna på hemsidan av kunskapsnivåerna i skidskolan och vad de faktiskt får göra stämmer inte. Räkna med minst en nivå högre. Suck inte rimligt att betala de beloppen vi betalar bara för att liftkorten fungerar i andra system en bra bit härifrån. Isåfall borde man erbjuda ett lägre pris för enbart Ramundberget och ett annat pris för de som vill åka i flera system. Inte värt pengarna. Aldrig mer Ramundberget.

Nils
Nils (Gäst)
2019-09-13
Vi började att åka till Funäsdalen 2007 och upptäckte Ramundberget 2014 med då 2-åriga son på skidor på lillramis. Sonen som nu är 7 år och lillasyster 3 år väntar på vintern och den nya lägenheten i Ramundberget. Trots 80 mil så ska det nu bli jul, nyår, sportlov, påsklov och några helger. Jag åker i backen med barnen på dagen och i längdspåret på kvällen. Frun skippar backen.

Jan Ekengren
Jan Ekengren (Gäst)
2019-07-30
Ramundberget och Bruksvallarna är ren magi!


Sigge Andersson
Sigge Andersson (Gäst)
2019-07-29
Härligt o mysigt, där känner jag mig som hemma

Emil Lund
Emil Lund (Gäst)
2019-06-13
Det är mysigt å bra offpist

Niclas
Niclas (Gäst)
2019-06-13
Alltid bra skidåkning i härlig miljö!

Visa fler recensioner (94)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer