Funäsdalsberget recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Funäsdalsberget?
5
4
3
2
1
MisterSnowboard
MisterSnowboard (Gäst)
2009-10-27
Jag var där veckorna runt julen 08, Tyckte att åkningen var generellt bra men mot kvällarna så blev det välldigt isigt och hårt.
Trôt parken (deras Funpark) var ektremt bra, rolig för både nybörjare såväl som experter det fanns gott om boxar och railar i olika former. I den svarta linjen fanns några sjukt sköna bigjumps som bygda i världsklass. Och i den blåa linjen fanns det hopp som var perfekta för nybörjare. Rekomenderar parken starkt!

IsThisIt
2009-03-10
Som skidnörd har jag med spänning följt investeringarna och utvecklingen av Funäsdalsberget, trots att jag aldrig åkt där själv. Efter familjens inköp av stuga i närheten var det dock dags för första testet av berget i mellandagarna. Nu har jag varit där även en andra omgång och måste säga att backarna håller riktigt riktigt bra klass för att vara i Sverige, snön har varit grym, den nya liften är fantastisk, köerna obefintliga och faciliteterna är nya, snygga och fräscha. Till skillnad från många andra orter i Sverge är det åkning från topp till dal utan tjatiga glidpartier och pisterna de är breda men ändå varierande och härligt slingrande.

Ser verkligen fram emot byggandet av gondolliften och en upprustning av pisten ned mot byn, den kan bli riktigt schysst. Plus att det kommer skapa en känsla åt byn som en riktig skidort med liftar, backar, hotell, restauranger och allt i en stor skön symbios. Om dessutom utbyggnaden av de nya liftarna och backarna på andra sidan Funäsdalsberget blir klara någongång i framtiden kommer Funäsdalen enligt mig vara nr 1 i Sverige.

Något som jag dock kan hålla med andra om är att området som det är idag är något litet för en hel veckas åkning. För även om de backar som finns är fantastiska så blir det ändå lite upprepning efter ett tag så för lite variation rekommenderas funäsdalspasset som gör att man även kan åka i Ramundberget och Tänndalen.

Men i vilket fall, testa Funäsdalen om du vill ha riktig fjällkänsla, rejäla backar, bra snö, inga liftköer och helt enkelt otroligt bra skidåkning!

elinjennifer94
2009-02-11
Jag har bott i Funäsdalen i hela mitt liv och tycker att sedan förbättringen som dom gjorde sommaren 2007 så belv de mycke roligare att åka i berget..
Nya planer som dom har är väll att bygga på baksidan av berget vilket kan bli något nytt och spännande...
Har ej åkt i backen denna säsong men har kollat på de som har tävlat.. dom verkar nöjda :D

Nya skogsvägar blir det typ varje vecka vilket är bra och då blir det sällan långtråkigt xD

alces
2008-05-09
VARNING för Funäsdalens Hotell! Skidåkningen är bra och orterna runt är snösäkra men det här hotellet har sämre standrad än risiga alporter och det till New York-priser! 15 kvm, pappväggar med förnedringsdusch inbygd i toaletten är inget man vill betala deras ockerpriser för. Stay away!!

Powderslave
Powderslave (Gäst)
2008-02-14
Sjukt bra område! Västra Härjedalen är snösäkert och det gör Funäsdalsberget till ett av Sveriges bättre områden.

Prova ABC rännorna och skogområdet vid sidan av pisten. Ta åket från toppstugan ner till byn om du vågar! Utöver detta är backarna grymt bra för den som gillar carving och bra pistade backar.

Tröttnar du så finns Ramundberget, Tänndalen samt heli-flyg på Helags som ett sjukt bra alternativ. Vi brukar ta skotrarna och skidorna och utgå från Ljusnedal... Resten är hemligt = ))

Sebastian Hagman
Sebastian Hagman (Gäst)
2008-02-14
nice ställe !
pisten var väldigt uppkörd när jag åkte men annars så var dom hyfsat långa å goa !
parken var riktigt fet! absolut å rekomendera ! bra variation på railar å hopp riktigt bra fan ! mkt nya railar också!
offpist åkte ja inte rent men derimot åkte ja lite backcountry typ i skogen å de va riktigt kul å bra ! brant å möjligheter till drop! mkt träd men de e juh utmaning å skitkul vafan :)
asnicea liftar också typ nya sittliftar :D
riktigt lyckat ställe måste jag säga !
dock så var det jävligt blåsigt å kallt när man kom upp högre på berget!
men de hör till å de tar man ! tänkte mer på känsliga personer ;) inte för många backar heller men de räcker enligt mej :)
GRYMT !

HARS
2008-02-14
Första etappen av utbyggnaden av berget lovar mycket gott inför framtiden. De utnyttjar berget bra med omväxlande åkning och bra lutning i backarna. Ny park designad av Jonas Wilhelmson också. Ser fram emot det färdiga resultatet, en lift ner till byn kommer bli suveränt.

N/A
2008-02-14
till snubben som sa att dom inte har nån park vill jag påpeka att dom har dom bästa hopp jag nånsin hoppat i just nu. kanske på 10-12meter så inte så stora men sjukt bra häng och dom är helt otroligt safe. typ omöjligt att göra illa sig

lisa Svensson
lisa Svensson (Gäst)
2008-02-14
Mycket bra backe för kvälls åkning efter en dag i tänndalen eller ramundberget! (2 skid orter i närheten)

Funäsdals berget erbjuder Perfekt preparerade backar och max. 30 sek. liftkö!! bättre och trevligare skidorter tål att leta efter!

VÄLJ FUNÄSDALEN FÖR: SKIDÅKNING I VÄRLDS KLASS...

Total fjällkänsla

mitt tips: om du ska vara här i ca. en vecka, köp funäsdals passet så får du åka i både ramund tänndals och funäsberget!

ereo
2008-01-30
I Lördags den 15 dec hade dom invigning av den nya utbyggnaden av berget jag var där och testade några av de nya backarna, de var riktigt trevliga med flera branter och flakare partier utan tvekan de bästa nedfarterna i västra härjedalen. Det nya området servas av en snabb 6 stols lift och på ca 3,5 minuter var man uppe på toppen med en enorm utsikt över funäsdals området bara den är värd att besöka berget för. Dom har även byggt en trör parken är ingen jibber med det var upp visning där på eftermiddagen och det såg ut som om jibbarna var nöjda flera olika hopp och rails och boxar. Nu väntar jag bara på att dom ska öppna resten av backarna bla en backe med lutning på över 60 grader en viss utmaning