Funäsdalsberget recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Funäsdalsberget?
5
4
3
2
1
nittiotrea
2022-03-15
Opersonligt ställe. Backarna var ok, men om man ligger på och kör hela backarna långa är de för branta för att inte få för hög fart. Alla backar går in i varandra, så det är ett enda virrvarr av nerfarter. Man kan aldrig vara riktigt säker på att folk inte kommer från kors och tvärs. Inget ställe för en barnfamilj och inte heller för ett gäng som vill ha bra skidåkning, åk till Ramundberget istället för att få betydligt mycket bättre åkning.

mansbjorn
2022-03-15
En bra stadsbacke men liten.
Det är många döda knixar i backen som gör att man måste stanna upp om man vill vara säker på att inte åka på någon vilket stör iaf min åkning.
Mycket bra lutning. Fina branta röda backar och 1 svart som är toppen.
Bra pistat som håller hela dagen och lite folk.

Viking
Viking (Gäst)
2021-11-03
Härligt beläget berg med skinande sol dagen igenom!
Parken mjukas upp efter lunch och bjuder på allt man önskar sig från en park i de svenska fjällen.
De pister som finns ockuperas sällan av allt för mycket folk vilket gör att fartdårar och jibb-galna i alla åldrar kan frodas och leka av sig obegränsat ändå ner till botten av någon av pisterna. Locals finns och gör stämningen på Berget riktigt go med mycket diy sidehits hela vägen ner!
Allt som allt ett bra berg, lagom långa pister som man lätt kan spendera en heldag i varvat med en kaffe i toppstugan. Rekommenderas!


Weiland
Weiland (Gäst)
2021-02-08
Sveriges bästa skidort! Jättemysig by med utsikt över skarvarna och berget. Gondolen som binder ihop byn men berget, kåvanliften som är modern och har hög kapacitet, en av Sveriges bästa parker, faktiskt mycket bättre offpist än många tror och alltid fina utmanande backar även om det ofta är mycket tävlingsåkare i backarna. Jag har åkt i Funäs och omgivande skidsystem varje år sen 2004 och det har skett stora ändringar till det bättre under tiden. Dessutom vet jag att det finns fler sjuka planer på exploation. Jättehärlig atmosfär, mysig by och fantastisk skidåkning. Sveriges alperna helt enkelt.

Ompalomp
2019-02-07
Sveriges mest underskattade skidort! Funäsdalen har inte den bästa fallhöjden och inte jättemånga backar men kvalitén på backarna är gudomlig.

+bra snö
+effektiv åkning, aldrig transportsträckor
+bra stolslift och gondol
+härlig by (känns som alperna)
+inga liftköer trots lite liftar
+bra skogsåkning

-fallhöjd
-mängden backar

Pillard
2018-12-21
Med svenska mått mätt jättebra. Vi har en stuga några mil norr om Idre och har på senare år börjat köra en hel del norrut istället för det naturliga Idre Fjäll. Funäsdalen har vi många gånger då bara kört förbi på vägen mot Ramundberget. Påsken 2018 körde vi dock 3 dagar i rad i just Funäsdalen (de var enda anläggningen av 8 inom rimlig radie från stugan som kunde erbjuda skidskola i grupp för en långhelg, snarare än bara på helvecka). Så här i efterhand måste jag säga att det var en rejäl vinstlott.

Vi hade vädermässigt väldigt fina dagar med strålande sol och svinkalla nätter men med någon plusgrad i luften på dagarna. Det hjälper ju förstås till att bilda uppfattningen om platsen. Men det är ett väldigt bra skidberg. Jämn och sammanhållen fallhöjd med rejält preparerade pister inriktat mot raceåkning är väl en bra beskrivning av Funäsdalen. VI har åkt på ganska många ställen i Sverige men det är få av dem som kan erbjuda samma ihållande sträcka av rejäl lutning i bra doserade pister, om man bortser från Åre då. Men där Åre är smått hopplöst pga trängsel så är Funäsdalen totalt tvärt emot. Under en påskhelg upplevde vi knappt nån kö alls, varken till parkering, mat eller liftar. Att Funäsdalen dessutom är en riktig "by" med ordentliga affärer, systembolag osv och numera med gondol från by-sidan till toppen gör ju inte saken sämre.

Enda nackdelen är väl att det finns ställen som är klart bättre om man tänkt sig att åka bredvid pisten. DÅ åker man dock till grannen Ramundberget istället.


Boogurra
Boogurra (Gäst)
2018-03-30
Välpistade backar med god variation, bra liftkapacitet - ingen kö ens på påskhelgen, superbra backrestauranger med varierade lokala menyer. Mysig levande bykärna med några butiker och ett fjällhotell ger karaktär. Litet system, men Ramundberget & Tänndalen ligger på kort avstånd för ökad variation. Väldigt glad att vi upptäckte denna pärla!

Hasse_Lindborg
2018-01-02
Åkte där en del från 1995 till 2002.

Kom tillbaka 2011 efter ett par år i alperna och vilken förändring! Fantastisk uppryckning med pisterna, liftarna.

Stolsliften är snabb och ger dig sjukt mycket åktid på kort tid. Du kan ligga och köra varv på varv på varv och få riktigt bra och snabb åkning på väg ner. Effektivt och bra.

Gondolen ser till att du inte behöver ha bil om du bor i Funäsdalen. Eller inte vill försöka hitta parkering uppe vid dalstationen. Själva åkningen ner dit är väl kanske inte den bästa men på vägen ner ligger bergsgatan 8 som serverar en helt oki lunch.

Parken har alltid varit i toppskick när jag har besökt den. Inte för att jag är den stora parkråttan men det finns nog något för alla där.

Slutsats: Väl värt ett besök om du är i Funäsdalen eller i områdena omkring där.

Slalomåkare
Slalomåkare (Gäst)
2017-12-18
Jag har vart i Funäsdalen på slalom läger och jag är nöjd. Det finns långa fina backar ner från toppen. Expressliften Kåvan är snabb och smidig för att ta sig till toppen.

Det som är lite sämre är att det känns som att backarna går lite kors och tvärs. En sak som är synd är att jag inte fick prova gondolen.

Ruben Pettersson
Ruben Pettersson (Gäst)
2015-02-02
Funäsdalsberget är helt klart en av de bästa skidorterna i Sverige! De har fantastiska backar som är otroligt bra pistade som enligt mig går att ta sig ner även för nybörjare och proffs på ett bra och roligt sätt! Liften går otroligt snabbt och det är knappt någon kö. De har två parker nu som både är fantastiska som man även som nybörjare kan prova på! Offpiståkningen är kanske inte den bästa men om man kan åka bra så finns det ganska bra offpist omkring nol i egga och även i de övre partierna i berget finns det små skogsdungar. Om man skulle tröttna på funäsdalsberget eftersom det inte finns jättemånga backar finns ju även Ramundberget och Tänndalen som också är väldigt bra områden! Riktigt bra ställe!