Stöten

Skidorter i Sverige
Stöten tillhör Sälen.

Liftar (22/19)
Nedfarter (48/46)
Snödjup
853 m
483 m
20 cm
Stöten i Sälen är en välbesökt destination för framförallt barnfamiljer. Stöten har Sälens största fallhöjd med sina 370 meter. Ett annat lokalt best of man kan skryta med i Stöten är Dalarnas snabbaste sittlift.

Pisterna är många långa böljande backar som mestadels går i blå färg. Det är lätt att hitta i systemet och inte så mycket köer. Många piståkare älskar de böljande backarna med den breda huvvudbacken (World Cup-backen) som absolut favorit, just denna pist är de facto icke blå utan i schatteringen svart-röd-grön. Denna backes avslutning bildar också ett naturligt torg - Stötentorget - där du hittar restauranger med after ski och värmestugor. Detta snötorg blir också en naturlig mötesplats. I Stöten finns också Soltorget och Skidtorget, även dessa med restaurang och värmestuga.

Vill du ha svart pist så är Älvan en fenomenal pist, allra längst till höger sett på pistkartan. Älvan vann 2018 tredjeplatsen i Freerides stora omröstning om Sveriges bästa pist.

De flesta nedfarter löper parallelt och leder ner till antingen Stötentorget eller Soltorget.

Boende finns det mycket av i nära anslutning till skidsystemet och bilen kommer du inte behöva på din semester här.

För dig som gillar att hoppa på krön kan jag berätta att du kommit till rätt ställe. Krön finns det en hel del av. Skidorten når precis upp på kalfjället där det kan vara blåsigt emellanåt.

En fördel med Stöten är också närheten till det betydligt större och lite bättre systemet i Trysil på andra sidan gränsen i Norge. Stöten är det Sälenfjäll som ligger längst norrut och därmed också närmast just Trysil, cirka 40 minuters bilfärd.

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -3°
  2 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -5°
  3 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Molnigt
  -5°
  6 m/s
Vad tycker du om Stöten?
5
4
3
2
1
Reggae
Reggae (Gäst)
2020-01-15
Mångsidighet med full kvalité på backar för alla oavsett erfarenhet, en vecka i Stöten gör en inte uttråkad utan varje dag känns som en bra skiddag.

richard andersson
richard andersson (Gäst)
2020-01-07
Perfekt för familjen med lite äldre ungdomar (15-20 år) där kombinationen Utmärkt och Varierad Skidåkning tillsammans med liten och familjär stämning i anläggningen som helhet. Gav kvalitetstid för alla :)

Charlotte
Charlotte (Gäst)
2020-01-07
Langt det meste er rigtig fint og dejligt, men det er virkelig skuffende at de lukker to stolelifte ved vind på toppen så blev køerne op til 30 min lange ved de andre lifter og det tog meget af glæden. Pisterne er så korte så det er alt for lang tid at stå i kø.

Johan
Johan (Gäst)
2020-01-06
Bra backar för barnfamilj.
Däremot är minisviten riktigt dålig. Trasig toa, städerskor som lämnar dörren öppen och varje vindpust låter som en jetmotor inne.

Tobias
Tobias (Gäst)
2020-01-06
Stöten mitt är riktigt dåligt boende, luktar illa och trasiga möbler.
Tråkiga backar som alla planar ut i grönt innan halva nedfarten.
20-45 minuter liftkö hela veckan. Sittlifter stängs av vid minsta vind trots att alla andra sälenorter har sina sittlifter öppna med samma väderförhållanden.

Sofia
Sofia (Gäst)
2019-04-27
Vi blev väldigt besvikna med boendet, på bokningen stod nyrenoverad men det var gammalt och ofräscht, Vi fick byta till annan stuga som var ännu sämre. Fick sanera allt pga stark misstanke för väggluss! Annars helt ok åkning. Bra restaurang om man är villig att betala lite extra för kvalitet.


Hanna
Hanna (Gäst)
2019-04-27
Vi var i Stöten under påskveckan (två vuxna, två barn). Skidåkningen var toppen, bäst hittills av de ställen vi varit på (Branäs och Lindvallen). Trevlig personal överallt, skidlärarna otroligt proffesionella och trevliga. Barnen älskade skogsåkningen och snowparken. Vi kommer tillbaka nästa år.

Lotta Tydén
Lotta Tydén (Gäst)
2019-04-27
Fin påskvecka v 16 med fantastiskt väder. Vi bodde i pistbyn så optimal ski in ski out. Inga köer och fina backar! Bra pistat och mornarna var så klart bäst, pga att det blev varmt.
Emil
Emil (Gäst)
2019-04-04
Det är en bra skidort ändå. Finns några roliga backar men de flesta är gröna så det passar bäst om man inte åkt skidor så mycket. Bra med två sittliftar.

Anna Olsson
Anna Olsson (Gäst)
2019-03-19
Grym skidåkning även denna gång (v11) och inga liftköer!

Visa fler recensioner (114)

Mest populära foto

Åkare: Andreas Sjösten (addde97) Foto: Filip Voss Åkerström (jag)

Öppet / Stängt

Stöten är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Stöten

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer