Stöten

Skidorter i Sverige
Stöten tillhör Sälen.

Stöten i Sälen är en välbesökt destination för barnfamiljer och de som inte söker off piståkning. Med långa böljande backar som mestadels går i blå färg är detta orten för dig som kanske bara åker en vecka om året. Det är lätt att hitta i systemet och inte så mycket köer. Många piståkare älskar de böljande backarna med den breda huvvudbacken som absolut favorit. Denna backes avslutning bildar också ett naturligt torg där du hittar restauranger med after ski. Detta snötorg blir också en naturlig mötesplats.

De flesta nedfarter löper parallelt och leder ner till antingen Stötentorget eller Soltorget.

Boende finns det mycket av i nära anslutning till skidsystemet och bilen kommer du inte behöva på din semester här.

För dig som gillar att hoppa på krön kan jag berätta att du kommit till rätt ställe. Krön finns det en hel del av. Skidorten når precis upp på kalfjället där det kan vara blåsigt emellanåt.

Snöprognos

 • Tisdag

  0 cm
  Sol
  -9°
  1 m/s
 • Onsdag

  3,2 cm snö
  Snö
  -5°
  5 m/s
 • Torsdag

  1,2 cm snö
  Dimma
  -5°
  7 m/s
Vad tycker du om Stöten?
5
4
3
2
1
Emma
Emma (Gäst)
2017-04-11
Vi besökte Stöten vecka 14. All personal vi träffade (receptionen, skidboden, liftarna, skidlärarna, ICA-personalen, restaurangpersonal) var underbart trevliga! Vi upplevde att Stöten passade oss som barnfamilj toppenbra.

Arnold S
Arnold S (Gäst)
2017-03-13
Ett vackert och stort system med en mycket fin och modern organisation.

Att förbättra:
- sluta spela amerikansk rapmusik via stora högtalare i skogen som verkligen stör den vackra upplevelsen i liftarna och dessutom inte tillför något utan bara är egendomligt
- sluta med 90-talsafterski med risigt band som inte har koll på ljudvolymen. Eftersom soundcheck dessutom äger rum under lunchen så tappar ni viktiga kundgrupper då det inte går att äta då
- utveckla materbjudandet vid Stötentorget morgon/lunch och afterski - det lilla ni har idag känns som ett storkök inäldrevården

Mikaela
Mikaela (Gäst)
2017-01-04
Personalen är underbar, allt ifrån de på Ica till han som säljer korv på after-skin. Helt enkelt genomgående en trevlig personal!!! Vår stuga på Skidtorget var otroligt billig, så att vi alla hade råd att bo där, cirka 4000 kr för 4 personer och 4 nätter över nyår!! Dessutom fick vi checka ut 2/1 i Stöten, i resten av fjällen var det 1/1 som gällde. Väldigt nära till aktiviteter i övriga fjällen, vi valde bland annat en tur till Trysil i Norge (4 mil bort) och en tur med helikoper för 400 kr på Hundfjället och hundspann i Tandådalen. Därav är Sälen perfekt, allt går att göra, enbart en halvtimme bort.

williegarwin
2016-03-02
vecka 8 i stöten 2016 var helt fantastiskt bra skidmässigt vädermässigt personalmässigt, vi hade en riktigt rolig vecka med en fantastisk stuga på Snövägen i kronoparken (transportliften bredvid var kanon) lite mer snö runt omkring hade gjort det ännu bättre men varför klaga det som fanns dög alldeles utmärkt, dom svarta pisterna är både långa och branta och suger musten i låren (ärligt talar så är skidåkningen i stöten klasserna bättre än både Tandådalen och hundfjället) atmosfären runt omkring andas skidåkning och den stora liften gör att det sällan är liftköer (men är man borta vid 3 liften så är det sämre, den liften är en smärre katastrof och förstör intrycket och ryktet för fina stöten) BYT DEN OMEDELBART !!!! annikas kök och bar var en positiv upplevelse både mat och dryck mässigt samt den mysiga familjära servicen från Johan o gänget, brasseriets after ski var inte någon höjdare om man inte är en barnfamilj (hur kan en trubadur avsluta med öppna din dörr , ingen sjöng med eller kunde låten bedrövligt pinsamt) annars ett väldigt trevligt ställe med hyfsad "nattklubb" att det bara tar typ 45 min. till ett av Skandinaviens bästa skidområden /Trysil) är bara ett stort plus till då man kan variera skidåkningen mellan orterna
PLUS backarna, servicen, stugan, Annikas bar o kök, skoteruthyrningen samt närheten till Trysil
MINUS 3 sittsliften, after ski, avsaknaden av fler röda pister

Frederik Thorsen
Frederik Thorsen (Gäst)
2016-01-25
Vi skulle betale for 8 dages ski, men kunne kun nå at stå 5 dage. Vi skulle betale fuld pris for skipass, men der var kun 3 ud af 33 pister åbent. En fejl i deres system mente at vi skulle betale for rengøring, hvilket vi allerede havde gjort.

Denny
Denny (Gäst)
2016-01-25
Bästa personalen! Alla från reception till skidshop till liftvakter, alla är supertrevliga!
Ska jag hitta något negativt så är 3-personsliften alldeles för långsam. Det blir ganska jobbigt när det är så kallt som det var när vi var där i början på januari.

Jan Kronkvist
Jan Kronkvist (Gäst)
2016-01-15
Tack till all underbar personal, framförallt ni som slet utomhus vid liften och skidskolorna i kallt väder, alltid med ett leende och en vilja att hjälpa till. Även personalen i receptionen och de andra var mycket vänliga och hjälpsamma.
Vi hade en underbar vistelse med mycket härlig skidåkning, en härlig miljö och vänlig atmosfär.

Håkan
Håkan (Gäst)
2016-01-15
Fina backar även för dem som kört i Alperna, dock inte lika långa....men den ena sittliften (3-sits) är fullständigt värdelös vilket är synd eftersom den går till en av de bästa nedfarterna. Kul after-ski och restaurang. Liten skidshop.

Igor Ahlbaum
Igor Ahlbaum (Gäst)
2015-10-12
Stöten är bästa skidorten i sälen fjället
Positivt:
Mycket bra mat
Mycket resturanger
Bra stugbyar
Bra svarta backar
Expressliften är bra
Bra pistat och bra fallhöjd
Negativt
Uruselt liftsystem 2 stolliftar på 34 backar är för lite dessutom är 3 stolliften katastrofal behövs minst 2 nya bra stolliftar
För få röda och svarta backar
Mer än hälften är gröna backar

viki
viki (Gäst)
2015-03-27
Var i Stöten för första gången vecka 11-2015.
Med barnbarn och deras pappa - helt underbart ställe för barn.
Otroligt vänlig personal, rakt igenom - på alla ställen.
Man märker att personalen bryr sig... från pister till reception, skiduthyrning, barnaktiviteter, etc.
Barnen grät när de fick skiljas från sina skidlärare.!!!
Helt enkelt - rekommenderas varmt.
vi återkommer säkert flera gånger.

Visa fler recensioner (84)