Stöten

Skidorter i Sverige
Stöten tillhör Sälen.

Stöten i Sälen är en välbesökt destination för framförallt barnfamiljer. Stöten har Sälens största fallhöjd med sina 370 meter. Ett annat lokalt best of man kan skryta med i Stöten är Dalarnas snabbaste sittlift.

Pisterna är många långa böljande backar som mestadels går i blå färg. Det är lätt att hitta i systemet och inte så mycket köer. Många piståkare älskar de böljande backarna med den breda huvvudbacken (World Cup-backen) som absolut favorit, just denna pist är de facto icke blå utan i schatteringen svart-röd-grön. Denna backes avslutning bildar också ett naturligt torg - Stötentorget - där du hittar restauranger med after ski och värmestugor. Detta snötorg blir också en naturlig mötesplats. I Stöten finns också Soltorget och Skidtorget, även dessa med restaurang och värmestuga.

Vill du ha svart pist så är Älvan en fenomenal pist, allra längst till höger sett på pistkartan. Älvan vann 2018 tredjeplatsen i Freerides stora omröstning om Sveriges bästa pist.

De flesta nedfarter löper parallelt och leder ner till antingen Stötentorget eller Soltorget.

Boende finns det mycket av i nära anslutning till skidsystemet och bilen kommer du inte behöva på din semester här.

För dig som gillar att hoppa på krön kan jag berätta att du kommit till rätt ställe. Krön finns det en hel del av. Skidorten når precis upp på kalfjället där det kan vara blåsigt emellanåt.

En fördel med Stöten är också närheten till det betydligt större och lite bättre systemet i Trysil på andra sidan gränsen i Norge. Stöten är det Sälenfjäll som ligger längst norrut och därmed också närmast just Trysil, cirka 40 minuters bilfärd.

Snöprognos

 • Onsdag

  0 cm
  Molnigt

  7 m/s
 • Torsdag

  2,9 mm regn
  Lätt regn

  6 m/s
 • Fredag

  0,9 cm snö
  Snöfall / Sol

  6 m/s
Vad tycker du om Stöten?
5
4
3
2
1
Sofia
Sofia (Gäst)
2019-04-27
Vi blev väldigt besvikna med boendet, på bokningen stod nyrenoverad men det var gammalt och ofräscht, Vi fick byta till annan stuga som var ännu sämre. Fick sanera allt pga stark misstanke för väggluss! Annars helt ok åkning. Bra restaurang om man är villig att betala lite extra för kvalitet.


Hanna
Hanna (Gäst)
2019-04-27
Vi var i Stöten under påskveckan (två vuxna, två barn). Skidåkningen var toppen, bäst hittills av de ställen vi varit på (Branäs och Lindvallen). Trevlig personal överallt, skidlärarna otroligt proffesionella och trevliga. Barnen älskade skogsåkningen och snowparken. Vi kommer tillbaka nästa år.

Lotta Tydén
Lotta Tydén (Gäst)
2019-04-27
Fin påskvecka v 16 med fantastiskt väder. Vi bodde i pistbyn så optimal ski in ski out. Inga köer och fina backar! Bra pistat och mornarna var så klart bäst, pga att det blev varmt.
Emil
Emil (Gäst)
2019-04-04
Det är en bra skidort ändå. Finns några roliga backar men de flesta är gröna så det passar bäst om man inte åkt skidor så mycket. Bra med två sittliftar.

Anna Olsson
Anna Olsson (Gäst)
2019-03-19
Grym skidåkning även denna gång (v11) och inga liftköer!

Josefine Svensson
Josefine Svensson (Gäst)
2019-03-11
Familjärt, bra backar som passar alla i familjen.

Riccardo
Riccardo (Gäst)
2019-03-08
Väldigt bra för barnfamiljen, dvs alla i den. Bra bredd på aktiviteter och allt nära liftsystemet.

Marie
Marie (Gäst)
2019-03-03
Vi var där vecka 9 med 2 barn och det var över förväntan: Knappast köer tack vare sittlifternas-kapacitet. Gillar att det är inte bara upp och ned backar som många andra ställe erbjuder utan att det finns bra variation och utbud samt att att det finns skogsbackar. Svarta pisterna och snowpark är riktigt grymma. Kul med musik i högtalarna. Skidskolan för barn är toppen samt bra placering! Toppenställe för barn med olika aktiviteter när det är dåligt väder. Dock flytta gärna ned gamingzone vid torget. Soltorget är favoritplats. Toppentrevlig personal överallt fast i bistron blev dom lite griniga när jag ville köpa alla semlor. ;). Önskemål: Skulle önska att parkeringarna inte skulle ta så mycket utrymme av det genuina. Varför inte flytta parkeringarna längre bort och införa transfer system? Det byggs mycket i Stöten och skulle önska att det finns även boende längre upp i fjället men liftsystem längs soltorget bakom skoterparkeringen borde utvecklas och gå snabbare.

Roland Svensson
Roland Svensson (Gäst)
2019-02-26
Trevligt ställe och familjevänligt. Bra och långa nybörjarbackar. Dåligt preparerade pister drar ner betyget.

sho-jox
2019-02-12
Stöten är helt okej, men om man åker under sportlovsveckorna så finns inte riktigt kapaciteten för en optimal upplevelse. Anläggningen har inte anpassat sig riktigt till mängden människor, ex. liftstrategin gör att det blir mer kaos än bad som behövs.
Restaurang utbudet har blivit bättre, än för några år sedan.
Nu kan man bara hoppas på en satsning för åretrunt öppet.

Visa fler recensioner (108)

Mest populära foto

Åkare: Andreas Sjösten (addde97) Foto: Filip Voss Åkerström (jag)

Pistkarta

Pistkarta Stöten

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer