Stöten

Skidorter i Sverige
Stöten tillhör Sälen.

Liftar (19/18)
Nedfarter (30/46)
Snödjup
853 m
483 m
40 cm
Stöten i Sälen är en välbesökt destination för framförallt barnfamiljer. Stöten har Sälens största fallhöjd med sina 370 meter. Ett annat lokalt best of man kan skryta med i Stöten är Dalarnas snabbaste sittlift.

Pisterna är många långa böljande backar som mestadels går i blå färg. Det är lätt att hitta i systemet och inte så mycket köer. Många piståkare älskar de böljande backarna med den breda huvvudbacken (World Cup-backen) som absolut favorit, just denna pist är de facto icke blå utan i schatteringen svart-röd-grön. Denna backes avslutning bildar också ett naturligt torg - Stötentorget - där du hittar restauranger med after ski och värmestugor. Detta snötorg blir också en naturlig mötesplats. I Stöten finns också Soltorget och Skidtorget, även dessa med restaurang och värmestuga.

Vill du ha svart pist så är Älvan en fenomenal pist, allra längst till höger sett på pistkartan. Älvan vann 2018 tredjeplatsen i Freerides stora omröstning om Sveriges bästa pist.

De flesta nedfarter löper parallelt och leder ner till antingen Stötentorget eller Soltorget.

Boende finns det mycket av i nära anslutning till skidsystemet och bilen kommer du inte behöva på din semester här.

För dig som gillar att hoppa på krön kan jag berätta att du kommit till rätt ställe. Krön finns det en hel del av. Skidorten når precis upp på kalfjället där det kan vara blåsigt emellanåt.

En fördel med Stöten är också närheten till det betydligt större och lite bättre systemet i Trysil på andra sidan gränsen i Norge. Stöten är det Sälenfjäll som ligger längst norrut och därmed också närmast just Trysil, cirka 40 minuters bilfärd.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Sol
  -10°
  1 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  -11°
  2 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -16°
  1 m/s
Vad tycker du om Stöten?
5
4
3
2
1
Tobias Skog
Tobias Skog (Gäst)
2019-01-06
Trevligt ställe med bra backar, bra mat och en del att göra även efter skidåkningen.
Minus för felaktigt färgmarkering av vissa backar. Björnen är absolut ingen grön backe, i alla fall inte i början. Även minus för endast en upplyst backe.
Väldigt besviken på att Mormors störtlopp var avstängd under vår vistelse pga för dåligt med snö men inget man kan belasta anläggningen för antar jag.

Maria Bensryd
Maria Bensryd (Gäst)
2019-01-05
Var där över jul, så mysigt! Familjärt och inte överexploaterat. Åk dit!

afterski123
2019-01-05
Stöten sälen
Denna skidort ligger längst bort bland skidsystemen om man kommer söderifrån , nordväst emot den norska gränsen.
Backen ligger i nordlig läge som har sina för och nackdelar.
Soltimmarna i Januari är färre i backen , man ser solen på toppen och i dalgången.
Backarna är långa och har en bra fallhöjd, Worldcup-nedfarten är en av de bättre i dalarna och ger rejält med mjölksyra om man trycker på med djupa carvingsvängar. .Det finns ett par svarta åk och övriga nedfarter är mera familjära.
Sammanfattaning : Jag tycker Stöten är ett av de bättre ställena i Sälen, ytterst sällan långa köer och service som håller bra klass.
Billigare liftkort än Skistar och bra preparerade backar .
- Parken inte lika bra som Kläppen dock.

Anna
Anna (Gäst)
2019-01-02
Absolut bästa skidanläggningen för barnfamiljer! Många gröna och blå nedfarter, aktiviteter och nära/lättillgängligt till allt.

Bernt Svensson
Bernt Svensson (Gäst)
2019-01-01
Jag förstår att man stänger liftar vid hårt blåsväder men att de liftar som går har varannan krok borta är mycket dåligt och köerna mycket långa delvis pga. Liftens dåliga kapacitet . Dåligt före är också förstålig när det är dålgt med snö.

Matti
Matti (Gäst)
2018-10-04
Alla härligt trevliga! Givet fallhöjden är backarna helt ok. Men det bästa är ändå att liftkapaciteten är högre än tillgängliga bäddar=kort kö till liftarna trots att var V.9. :-) Bäst i Sälen helt enkelt.

Kerstin Fransson
Kerstin Fransson (Gäst)
2017-12-30
Boendet i Solhem nr 5 var utomordentligt bra. Fin och välutrustad stuga. Bästa någonsin. Vår familj på 10 personer vill skicka ett stort tack till husägaren.

Conrad äpplefarstu
Conrad äpplefarstu (Gäst)
2017-12-29
Det utlovades morgonåkning onsdag och fredag när vi bokat på fredagen ändrade dom (bara på hemsidan) till lördag istället

Jonas
Jonas (Gäst)
2017-12-19
Stöten är det klockrena alternativet i sälenfjällen, och den gamla trestolen som många tycker drar ner betyget av orten är skrotad sedan förra säsongen, nu åker du upp i det gröna området i en snabb sexstolslift som kapat resan till toppen med en knapp kvart..., (jepp den gamla tresstolen tog nästan 20min på sig för att förflytta dig från dalen till toppen, nu är du uppe på knappa 5 (fem) minuter). Fallhöjden är 370m och du kan åka offpist från grönt till svart, vi ses i Älvan! (där kommer det säkert en stolslift till inom kort...)

Emma
Emma (Gäst)
2017-04-11
Vi besökte Stöten vecka 14. All personal vi träffade (receptionen, skidboden, liftarna, skidlärarna, ICA-personalen, restaurangpersonal) var underbart trevliga! Vi upplevde att Stöten passade oss som barnfamilj toppenbra.

Visa fler recensioner (93)

Mest populära foto

Åkare: Andreas Sjösten (addde97) Foto: Filip Voss Åkerström (jag)

Öppet / Stängt

Stöten är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Stöten

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer