Stöten

Skidorter i Sverige
Stöten tillhör Sälen.

Stöten i Sälen är en välbesökt destination för framförallt barnfamiljer. Stöten har Sälens största fallhöjd med sina 370 meter. Ett annat lokalt best of man kan skryta med i Stöten är Dalarnas snabbaste sittlift.

Pisterna är många långa böljande backar som mestadels går i blå färg. Det är lätt att hitta i systemet och inte så mycket köer. Många piståkare älskar de böljande backarna med den breda huvvudbacken (World Cup-backen) som absolut favorit, just denna pist är de facto icke blå utan i schatteringen svart-röd-grön. Denna backes avslutning bildar också ett naturligt torg - Stötentorget - där du hittar restauranger med after ski och värmestugor. Detta snötorg blir också en naturlig mötesplats. I Stöten finns också Soltorget och Skidtorget, även dessa med restaurang och värmestuga.

Vill du ha svart pist så är Älvan en fenomenal pist, allra längst till höger sett på pistkartan. Älvan vann 2018 tredjeplatsen i Freerides stora omröstning om Sveriges bästa pist.

De flesta nedfarter löper parallelt och leder ner till antingen Stötentorget eller Soltorget.

Boende finns det mycket av i nära anslutning till skidsystemet och bilen kommer du inte behöva på din semester här.

För dig som gillar att hoppa på krön kan jag berätta att du kommit till rätt ställe. Krön finns det en hel del av. Skidorten når precis upp på kalfjället där det kan vara blåsigt emellanåt.

En fördel med Stöten är också närheten till det betydligt större och lite bättre systemet i Trysil på andra sidan gränsen i Norge. Stöten är det Sälenfjäll som ligger längst norrut och därmed också närmast just Trysil, cirka 40 minuters bilfärd.

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Dimma

  6 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Molnigt

  4 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Molnigt

  2 m/s
Vad tycker du om Stöten?
5
4
3
2
1
Ronald Motten
Ronald Motten (Gäst)
2020-03-30
Fantastiska backar: stor variation, fantastiskt preppade.
Åk skidor i dessa Corona tider.

matss
2020-03-19
Är väldigt nöjd med Sälens bästa backar. Bra variation och den enda offpist värd namnet i Sälen. Tyvärr blåsigt under säsongen då stolsliftarna har stått. Längdspåren har varit perfekta när förutsättningar har funnits för det, regnväder följt av kallt väder är svårt att göra något åt. Afterski skin har varit super bra medans lunchen var sådär på stötentorget. Hamburgare på Soltorget var riktigt bra. Har egen husvagn på campingen med ski in så boendet är bra

Hanna
Hanna (Gäst)
2020-03-19
Överraskande bra snowboard åkning! Bra park som har features för alla, roliga ”offpist” stråk och god mat :) Ett bra alternativ när man vill komma bort från skistar imperiet.


Robin
Robin (Gäst)
2020-03-09
Totalt värdelöst, fruktansvärd dåliga restauranger personalen som jobbar här har 0 kunskap, nattlivet är verkligen 0/5 totalt bortkastade pengar

Annicka
Annicka (Gäst)
2020-02-25
Usla skötta längdskidspår och isiga.

Reggae
Reggae (Gäst)
2020-01-15
Mångsidighet med full kvalité på backar för alla oavsett erfarenhet, en vecka i Stöten gör en inte uttråkad utan varje dag känns som en bra skiddag.

richard andersson
richard andersson (Gäst)
2020-01-07
Perfekt för familjen med lite äldre ungdomar (15-20 år) där kombinationen Utmärkt och Varierad Skidåkning tillsammans med liten och familjär stämning i anläggningen som helhet. Gav kvalitetstid för alla :)

Charlotte
Charlotte (Gäst)
2020-01-07
Langt det meste er rigtig fint og dejligt, men det er virkelig skuffende at de lukker to stolelifte ved vind på toppen så blev køerne op til 30 min lange ved de andre lifter og det tog meget af glæden. Pisterne er så korte så det er alt for lang tid at stå i kø.

Johan
Johan (Gäst)
2020-01-06
Bra backar för barnfamilj.
Däremot är minisviten riktigt dålig. Trasig toa, städerskor som lämnar dörren öppen och varje vindpust låter som en jetmotor inne.

Tobias
Tobias (Gäst)
2020-01-06
Stöten mitt är riktigt dåligt boende, luktar illa och trasiga möbler.
Tråkiga backar som alla planar ut i grönt innan halva nedfarten.
20-45 minuter liftkö hela veckan. Sittlifter stängs av vid minsta vind trots att alla andra sälenorter har sina sittlifter öppna med samma väderförhållanden.

Visa fler recensioner (120)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer