Stöten

Skidorter i Sverige
Stöten tillhör Sälen.

Liftar (21/22)
Nedfarter (45/48)
Snödjup
853 m
483 m
70 cm
Stöten i Sälen är en välbesökt destination för framförallt barnfamiljer. Stöten har Sälens största fallhöjd med sina 370 meter. Ett annat lokalt best of man kan skryta med i Stöten är Dalarnas snabbaste sittlift.

Pisterna är många långa böljande backar som mestadels går i blå färg. Det är lätt att hitta i systemet och inte så mycket köer. Många piståkare älskar de böljande backarna med den breda huvvudbacken (World Cup-backen) som absolut favorit, just denna pist är de facto icke blå utan i schatteringen svart-röd-grön. Denna backes avslutning bildar också ett naturligt torg - Stötentorget - där du hittar restauranger med after ski och värmestugor. Detta snötorg blir också en naturlig mötesplats. I Stöten finns också Soltorget och Skidtorget, även dessa med restaurang och värmestuga.

Vill du ha svart pist så är Älvan en fenomenal pist, allra längst till höger sett på pistkartan. Älvan vann 2018 tredjeplatsen i Freerides stora omröstning om Sveriges bästa pist.

De flesta nedfarter löper parallelt och leder ner till antingen Stötentorget eller Soltorget.

Boende finns det mycket av i nära anslutning till skidsystemet och bilen kommer du inte behöva på din semester här.

För dig som gillar att hoppa på krön kan jag berätta att du kommit till rätt ställe. Krön finns det en hel del av. Skidorten når precis upp på kalfjället där det kan vara blåsigt emellanåt.

En fördel med Stöten är också närheten till det betydligt större och lite bättre systemet i Trysil på andra sidan gränsen i Norge. Stöten är det Sälenfjäll som ligger längst norrut och därmed också närmast just Trysil, cirka 40 minuters bilfärd.

Snöprognos

 • Lördag

  0,7 cm snö
  Halvklart
  -4°
  6 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Halvklart
  -7°
  2 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Molnigt
  -8°
  3 m/s
Vad tycker du om Stöten?
5
4
3
2
1
Annika Ehn
Annika Ehn (Gäst)
Igår 20:25
Fantastiskt fina och välpreparerade längdspår


Maria
Maria (Gäst)
2021-01-21
Barnvänligt, bra skidskola och trevlig personal.

Engogris
2021-01-21
Väldigt bra backar som passar familjer och äldre barn/tonåringar. Långa härliga åk, och skogen älskas av barnen! Kul park också. Vackra vidder och närheten till fina Trysil känns av. Dock borde det byggas ut åt soltorget sidan. Gärna någon backe och lift till.

Erik
Erik (Gäst)
2021-01-21
Fantastiskt fjällandskap med bra variation av olika typer/svårighetsgrader på backarna.
Magiska längdskidspår!

Många nerfarter och liftar på olika ställen i anläggningen så att det inte blir kö.

Bästa skidanläggningen!

Ellen Myrberg
Ellen Myrberg (Gäst)
2021-01-21
Älskar Stöten. Finns inget bättre i Sverige.

Jonas Hansson
Jonas Hansson (Gäst)
2021-01-19
VI var där 30/12-2020 till 6/1-2021. Enstaka dagar slutet av vistelsen var det lite längre köer vid liftarna men tidsmässigt gick de snabbt samt det var bra förberett för att hålla distans i kön.

Pisterlayouten innebar för oss att vi kunde hålla oss i grön-blå delen av systemet då 2 av 3 var första gångare.
Maten var riktigt bra då Tyroler ladan och framförallt Brasseriet stack ut... många belåtna leenden vid lunch pauserna samt take away som vi tog med till stugan vid flertal tillfällen.

Bara positiva... super upplevelse... vill bara tillbaka igen!!

Anders
Anders (Gäst)
2021-01-10
Trevliga varierade backar, synd bara att det var så lite branta backar igång när vi var där. En hel del köer på soltorget, men höll man sig till Stötentorget var det sällan köer trots att vi var där över nyår. Det belysta längdspåret skulle behöva lite översyn, många lampor som var trasiga! En stor varning för att boka avresestäd tillsammans med stuga på webben, då går det inte att få RUT-avdrag. Ingen tydlig info om detta på hemsidan och Stötens reception kunde inte fixa till detta i efterhand - mycket dåligt!

Ronald Motten
Ronald Motten (Gäst)
2020-03-30
Fantastiska backar: stor variation, fantastiskt preppade.
Åk skidor i dessa Corona tider.

matss
2020-03-19
Är väldigt nöjd med Sälens bästa backar. Bra variation och den enda offpist värd namnet i Sälen. Tyvärr blåsigt under säsongen då stolsliftarna har stått. Längdspåren har varit perfekta när förutsättningar har funnits för det, regnväder följt av kallt väder är svårt att göra något åt. Afterski skin har varit super bra medans lunchen var sådär på stötentorget. Hamburgare på Soltorget var riktigt bra. Har egen husvagn på campingen med ski in så boendet är bra

Hanna
Hanna (Gäst)
2020-03-19
Överraskande bra snowboard åkning! Bra park som har features för alla, roliga ”offpist” stråk och god mat :) Ett bra alternativ när man vill komma bort från skistar imperiet.


Visa fler recensioner (127)

Mest populära foto

Åkare: Andreas Sjösten (addde97) Foto: Filip Voss Åkerström (jag)

Öppet / Stängt

Stöten är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Stöten

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer