Lindvallen/Högfjället

Skidorter i Sverige
Liftar (0/90)
Nedfarter (0/101)
Den stora snögubben på Gustavbackens topp som länge varit maskot för Lindvallen skvallrar om vad det är för typ av skidort. Här skall barnen trivas och backarna lutar därefter. Sveriges enda McDonalds med ski in - ski out hittar du här.

Du hittar 48 liftar och 51 pister om du räknar med Högfjället som delar liftar med Lindvallen.

Högsta fallhöjd är 303 meter och den längsta nedfarten är 2500 meter. Gröna pister dominerar med 31 stycken och den totala pistlängden är 40 km.

Lindvallens barnområde är Sveriges största och det är barnen som är i fokus här. De svarta pisterna är bara tre medan det finns hela 24 stycken gröna backar.

Många av backarna går i samma vädersträck och erbjuder inte så mycket variation. Det finns en del sega transportsträckor men också en 8-stolslift som effektivt slussas upp folk och förhindrar köbildning.

Är det barnen som är i fokus på skidresan är Lindvallen ett ypperligt alternativ.
Lindvallen/Högfjället tillhör Sälen.

Lindvallen/Högfjället Snöprognos

 • Torsdag
  5 mm regn
  Lätt molnighet
  20°
  4 m/s
 • Fredag
  8,2 mm regn
  Lätt regn
  11°
  4 m/s
 • Lördag
  18,2 mm regn
  Lätt regn
  13°
  5 m/s

Fakta om Lindvallen/Högfjället

Nedfarter (Totalt: 101)
Grön Väldigt lätt:36
Blå Lätt:23
Röd Måttligt svårt:28
Svart Svår:14
Kvällsskidåkning:12 st nedfarter
Konstsnö:30 st nedfarter
Längsta nedfart:5906 ft
Total pistlängd:54,1 mile

Liftar (Totalt: 90)
Stollift:9

Fallhöjd
Lindvallen/Högfjället Fallhöjd
Högsta punkt: 2822 ft
Fallhöjd: 994 ft
Lägsta punkt: 1827 ft

Längdskidåkning
Spår:43,5 mile
Upplysta spår:6,2 mile
Konstsnö:0 mile

Områden
Snowparks:1
Barnområden:7
Land: Sverige
Region: Dalarnas län

Recensioner av Lindvallen/Högfjället

Vad tycker du om Lindvallen/Högfjället?
5
4
3
2
1
Patrik
Patrik (Gäst)
2021-03-22
Kanon! Här finns allt man behöver.

Artix
Artix (Gäst)
2021-03-05
Bara två sittliftar som inte fungerar för det mesta. Skämt.

Fredrik
Fredrik (Gäst)
2021-02-06
Skidområdet är toppen för en familj. Vart där tre år i rad.
Men städningen av boendet var det vidrigaste jag sett, man körde samma trasa överallt. Vattnet kastades rätt ut på den mysiga gågatan (5m framför mig, plask!). Aldrig mer Skistar! Ja jag anmälde det, men mottagandet var ”Aha” och upplevelsen var ”Det skiter jag i”.

Dan Sommer
Dan Sommer (Gäst)
2021-01-25
Vi har 2 veckor om året i stuga i högfjället och kombinationen Lindvallen/Högfjället/Tandådalen/Hundfjället och en dag i Trysil (!) på samma liftkort ger alltid mer variation än man klarar att beta av på en vecka. Carving i högfjällets belysta backe som du är nästan ensam i ger lyckokänsla. Efter kan du ta en god måltid eller se på bio med barnen på Högfjällshotellet, som andas historia och klass. En dag i Trysil ger skidåkning på nordisk toppnivå. Massor med nöjesutbud runt omkring som iofs Skistar vet hur man tar betalt för. Perfekt för familjen. På sommaren fantastiska miljöer, och otroliga vandringar i Fulufjället.

Wrider
Wrider (Gäst)
2020-01-13
+
Välutbyggt

-
Korta backar.
Enformigt.
Mycket skråande.
Dyrt.

Olivia
Olivia (Gäst)
2019-07-08
Första intrycket på boendet var inte bra. Det var fullt med pollen och damm på sängbordet och två spindlar sprang runt i rummet. Även spindelnät i hörnet på två av tre rum. Köket är okej, inte mycket att klaga på. Gardinerna till rummet var också fyllda av pollen. Såklart är ju detta inget problem för non-pollen allergiker men för de som är detta blev det ett direkt minuspoäng. Dammsuga gjorde vi också själva då det inte va gjort. Toaletterna är bra; finns toapapper och en välfungerande dusch osv.

AmyBoswood
2019-02-22
Lindvallen är en skidanläggning som ligger i Sälen. När man köper Skipass i Lindvallen kan man använda det i flera andra områden.

Mina första intryck av Lindvallen var att det fanns så mycket att göra! Det finns en McDonalds restaurang, äventyrsbad, bowling och flera affärer och restauranger.

Vi var i Lindvallen sent på säsongen men pisterna var fina. Det finns en variation av backar med olika svårighetsgrader.

Man kan likna Lindvallen vid Vemdalen i och med att båda är skidorter som består av flera olika anläggningar. Skillnaden är att det finns mycket mer att göra i Lindvallen utöver att åka skidor.

Mina barn uppskattade poolen och bowlingen jättemycket och det gjorde även oss vuxna. En nackdel med alla de extra aktiviteter är att det kan ta fokus från själva skidåkningen.

Jag tyckte att Lindvallen var väldigt prisvärt speciellt eftersom man skulle kunna använda skipassen i flera olika anläggningar.

Plus
-mycket att göra utöver skidåkning
-variation av backar
-väldigt barnvänligt
-stort utbud av restauranger
-skipassen gäller i flera anläggningar

Minus
- inte like ”mysigt” som andra liknade skidorter

 • Lindvallen/Högfjället
 • Lindvallen/Högfjället
 • Lindvallen/Högfjället
 • Lindvallen/Högfjället
 • Lindvallen/Högfjället
 • Lindvallen/Högfjället
Noine
Noine (Gäst)
2019-02-21
Skidåkarna i familjen säger 3, snowboardåkarna säger 1. Otrolig sega transportsträckor, ofta slutar de med uppförsbacke. Blåser mycket, och Experiumliften klarar inte vind vilket gör att den då måste hållas stängd och bygger enorma köer vid liftarna runt omkring. Snowboardåkarna sågar också den stora mängden knappliftar, men tycker parken är okej. Priserna är omotiverat höga, man kan få betydligt mer bang for the buck på andra ställen.

JessicaMcGlynn
2019-02-17
Vi spenderade vecka 2 uppe i Lindvallen med våra pojkar 6 och 8 år gamla. Bra utbud av backar för barnfamiljer nybörjare som erfarna. Vi passade på att besöka Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Hundfjället och dess trollskog var väldigt uppskattad av både föräldrar och barn. Roliga hopp i skogen, musik och fantastiskt fina trätroll att spana efter i skogen. Vi stannade även på kvällsåkningen då lampor och musik gjorde skogen magisk och lagom kuslig. Tandådalen hade många roliga backar som tyvärr inte hanns utforskas tillräckligt pga starka vindar som stängde liftarna. Högfjället var nog färden över från Lindvallen det roligaste, väl där var det blåsigt och isigt så vi tog bussen tillbaka till Lindvallen istället. Lindvallen har ett bra utbud av aktiviteter! Vi tog badpass hela veckan, så efter vi varit ute i backen hela dagen gled vi hem och käkade maten som stod redo i elgrytan, och begav oss till Experiums äventyrsbad. Härligt att kunna simma utomhus i den varma poolen och häftiga rutschkanor.
Mamma och pappa är väldigt nöjda med gröna, blå och röda backar så Lindvallen var perfekt för oss. Barnen uppskattade trixparken, Valles show och även kexchokladjakten. Det fanns en spolad is att åka skridskor på vid sälfjällstorget, man kunde låna skridskor. Det var en lyckad vecka i härlig fjällmiljö! Det är av en anledning som Sälen är en populär vinter destination!

 • Lindvallen/Högfjället
 • Lindvallen/Högfjället
 • Lindvallen/Högfjället
 • Lindvallen/Högfjället
 • Lindvallen/Högfjället
 • Lindvallen/Högfjället
Tobbe999
2019-02-14
Inte världens häftigaste skidåkning, men fungerar för en korthelg eller en vecka med barnen. Mycket att göra runt omkring backarna för de som kanske inte åker skidor. Bra, superfin badhus, men dyrt.

Bra skidskola och trevliga liftvärdar. Bra med donken för barnfamiljer.

 • Lindvallen/Högfjället
Visa fler recensioner (78)

Mest populära foto

Åkare: Lasse Lundemo Foto: Emrik Jansson

Öppet / Stängt

Lindvallen/Högfjället är stängt för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Hundfjället

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Lindvallen/Högfjället

Scandinavian Mountains Airport
Körtid: 29 minuter (16 mile)
Avstånd: 12 mile
Mora-Siljan Airport
Körtid: 1 timme, 31 minuter (67 mile)
Avstånd: 46 mile
Oslo Airport
Körtid: 3 timmar, 1 minut (146 mile)
Avstånd: 97 mile