Lindvallen/Högfjället

Skidorter i Sverige
Lindvallen/Högfjället tillhör Sälen.

Liftar (75/90)
Nedfarter (89/101)
Snödjup
860 m
557 m
80 cm
Den stora snögubben på Gustavbackens topp som länge varit maskot för Lindvallen skvallrar om vad det är för typ av skidort. Här skall barnen trivas och backarna lutar därefter. Sveriges enda McDonalds med ski in - ski out hittar du här.

Du hittar 48 liftar och 51 pister om du räknar med Högfjället som delar liftar med Lindvallen.

Högsta fallhöjd är 303 meter och den längsta nedfarten är 2500 meter. Gröna pister dominerar med 31 stycken och den totala pistlängden är 40 km.

Lindvallens barnområde är Sveriges största och det är barnen som är i fokus här. De svarta pisterna är bara tre medan det finns hela 24 stycken gröna backar.

Många av backarna går i samma vädersträck och erbjuder inte så mycket variation. Det finns en del sega transportsträckor men också en 8-stolslift som effektivt slussas upp folk och förhindrar köbildning.

Är det barnen som är i fokus på skidresan är Lindvallen ett ypperligt alternativ.

Snöprognos

 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  -9°
  2 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Molnigt
  -8°
  7 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Halvklart
  -12°
  2 m/s
Vad tycker du om Lindvallen/Högfjället?
5
4
3
2
1
Wrider
Wrider (Gäst)
2020-01-13
+
Välutbyggt

-
Korta backar.
Enformigt.
Mycket skråande.
Dyrt.

Olivia
Olivia (Gäst)
2019-07-08
Första intrycket på boendet var inte bra. Det var fullt med pollen och damm på sängbordet och två spindlar sprang runt i rummet. Även spindelnät i hörnet på två av tre rum. Köket är okej, inte mycket att klaga på. Gardinerna till rummet var också fyllda av pollen. Såklart är ju detta inget problem för non-pollen allergiker men för de som är detta blev det ett direkt minuspoäng. Dammsuga gjorde vi också själva då det inte va gjort. Toaletterna är bra; finns toapapper och en välfungerande dusch osv.

AmyBoswood
2019-02-22
Lindvallen är en skidanläggning som ligger i Sälen. När man köper Skipass i Lindvallen kan man använda det i flera andra områden.

Mina första intryck av Lindvallen var att det fanns så mycket att göra! Det finns en McDonalds restaurang, äventyrsbad, bowling och flera affärer och restauranger.

Vi var i Lindvallen sent på säsongen men pisterna var fina. Det finns en variation av backar med olika svårighetsgrader.

Man kan likna Lindvallen vid Vemdalen i och med att båda är skidorter som består av flera olika anläggningar. Skillnaden är att det finns mycket mer att göra i Lindvallen utöver att åka skidor.

Mina barn uppskattade poolen och bowlingen jättemycket och det gjorde även oss vuxna. En nackdel med alla de extra aktiviteter är att det kan ta fokus från själva skidåkningen.

Jag tyckte att Lindvallen var väldigt prisvärt speciellt eftersom man skulle kunna använda skipassen i flera olika anläggningar.

Plus
-mycket att göra utöver skidåkning
-variation av backar
-väldigt barnvänligt
-stort utbud av restauranger
-skipassen gäller i flera anläggningar

Minus
- inte like ”mysigt” som andra liknade skidorterNoine
Noine (Gäst)
2019-02-21
Skidåkarna i familjen säger 3, snowboardåkarna säger 1. Otrolig sega transportsträckor, ofta slutar de med uppförsbacke. Blåser mycket, och Experiumliften klarar inte vind vilket gör att den då måste hållas stängd och bygger enorma köer vid liftarna runt omkring. Snowboardåkarna sågar också den stora mängden knappliftar, men tycker parken är okej. Priserna är omotiverat höga, man kan få betydligt mer bang for the buck på andra ställen.

JessicaMcGlynn
2019-02-17
Vi spenderade vecka 2 uppe i Lindvallen med våra pojkar 6 och 8 år gamla. Bra utbud av backar för barnfamiljer nybörjare som erfarna. Vi passade på att besöka Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Hundfjället och dess trollskog var väldigt uppskattad av både föräldrar och barn. Roliga hopp i skogen, musik och fantastiskt fina trätroll att spana efter i skogen. Vi stannade även på kvällsåkningen då lampor och musik gjorde skogen magisk och lagom kuslig. Tandådalen hade många roliga backar som tyvärr inte hanns utforskas tillräckligt pga starka vindar som stängde liftarna. Högfjället var nog färden över från Lindvallen det roligaste, väl där var det blåsigt och isigt så vi tog bussen tillbaka till Lindvallen istället. Lindvallen har ett bra utbud av aktiviteter! Vi tog badpass hela veckan, så efter vi varit ute i backen hela dagen gled vi hem och käkade maten som stod redo i elgrytan, och begav oss till Experiums äventyrsbad. Härligt att kunna simma utomhus i den varma poolen och häftiga rutschkanor.
Mamma och pappa är väldigt nöjda med gröna, blå och röda backar så Lindvallen var perfekt för oss. Barnen uppskattade trixparken, Valles show och även kexchokladjakten. Det fanns en spolad is att åka skridskor på vid sälfjällstorget, man kunde låna skridskor. Det var en lyckad vecka i härlig fjällmiljö! Det är av en anledning som Sälen är en populär vinter destination!Tobbe999
2019-02-14
Inte världens häftigaste skidåkning, men fungerar för en korthelg eller en vecka med barnen. Mycket att göra runt omkring backarna för de som kanske inte åker skidor. Bra, superfin badhus, men dyrt.

Bra skidskola och trevliga liftvärdar. Bra med donken för barnfamiljer.


Ninni
Ninni (Gäst)
2019-02-10
Skidskola och lärare jättetrevliga.
Men inga gondoler eller sittliftar med skydd-och det blåser mkt! Dyrt!!
Vårt radhus på Vintervägen ett verkligt smäckbygge! Avflagnad färg på väggar och fönster, dragigt. Allt av lägsta kvalité. Gabondörrar slitna, lyhört. Ostädat!!

Johan
Johan (Gäst)
2019-02-02
Synd att dom inte pistar varje dag så föret är under all kritik. Frågan är om man kan kräva pengar tillbaks på liftkortet.

Rickard
Rickard (Gäst)
2019-01-02
+ trevlig och bra personal i hela Sälen
-/+ fullt överallt i restauranger och afterski
- dåligt liftsystem med tanke på antalet besökare. Bygg fler stolsliftar!
- blir fort uppkört
- dålig variation på backar
- ingen terräng att tala om
- fruktansvärt dyrt för vad man får
- ständigt blåsigt
- mycket barn och nybörjare

Stefan Åberg
Stefan Åberg (Gäst)
2018-02-27
Detta året gick skidresan till Lindvallen/Högfjället och boendet Skistar Lodge. Vi brukar åka till Hemsedal, men eftersom vi nu har en liten 18 månaders kille så tänkte vi att han har mer att göra i Sälen med bad osv. Aktiviteter utöver själva skidåkningen är Sälens nog allra starkaste kort och det finns verkligen något för alla.

Skistar Lodge!!!
Jag måste säga att Skistar Lodge Lindvallen är det bästa boendet vi någonsin haft. Hela Experiums upplevelser utan att ens ta på sig skor eller ytterkläder. Barnen var ute o lekte i korridorerna utanför lägenheten, dem liksom hittade varandra på ett naturligt sätt. När dem sedan blev sugna på choklad eller tilltugg sa dem bara rumsnumret i resturangen så blev dem serverade och det skrivdes upp på notan som betalades vid utcheckning.

Skidorna och pjäxorna ställde man i ett ombytesrum som låstes upp med hotellkortet, så man behövde aldrig ha en massa grejer ståendes i lägenheten. När man sedan tagit på sig all skidutrstuning så gick liftarna precis utanför dörren. Där ligger Valleland och barnområdet, vi vuxna (och lite större barnen) kunde direkt ta liften till toppen cirka 100 meter åt vänster.

Så allt som allt så är det nog bannemig den bästa skidsemestern vi haft, barnen vill aldrig bo någon annanstans och vi alla var helnöjda.

PS, att snödjupet var 130cm gjorde ju inte saken sämre.

Visa fler recensioner (74)