Tandådalen/Hundfjället

Skidorter i Sverige
Tandådalen/Hundfjället tillhör Sälen.

Liftar (75/90)
Nedfarter (92/101)
Snödjup
868 m
571 m
95 cm
Skidorten som ständigt utvecklas till det bättre. Så sent som 2015/2016 fick Tandådalen ett rejält ansiktslyft med bl.a stollift och nytt restaurangkoncept. Tandådalen som tillhör Skistar skiljer sig inte från företagets andra anläggningar. Här finns det skidåkning för alla oavsett ålder och nivå.

Skulle inte Tandådalens 29 backar räcka för att stilla hungern tar du dig enkelt vidare till de närliggande Bergen, Lindvallen,Högfjället och hundfjället. Tillsammans bildar de ett skidparadis på 102 pister.

Förutom att Tandådalen är ett perfekt resmål för familjen så lockar Tandådalen även den yngre generationen. Med Afterski mitt i backen och klubb med dansgolv utmanar Tandådalen skidorter som Åre om vart man dansar mest.

Tandådalens junior och super park anses som bland de bästa i Sverige och de smidiga parkliftarna gör att du som åkare kan få många hopp gjorda om dagen.

Snöprognos

 • Lördag

  0,6 cm snö
  Halvklart
  -5°
  6 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Halvklart
  -7°
  3 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Molnigt
  -9°
  3 m/s
Vad tycker du om Tandådalen/Hundfjället?
5
4
3
2
1
HokusPowkus
Igår 11:30
Vädergudarna kastar ner puder över sälen just nu. Bra och fin åkning och många barnfamiljer vilket gör att offpisten lämnas i fred. Lite klen fallhöjd men ändå bra system med mycket möjligheter. Hundfjället runt väggen är riktigt kul och går att hitta orört även flera dagar efter snöfall, beakta lavinrisk dock, rätt brant 25-35 grader så se till att alltid ha utrustning och bedöm risken!

Alex
Alex (Gäst)
2021-01-02
Haha, vi är här samtidigt som recensionen under, vem bryr sig om pisten när det är puder över hela sälen? Aldrig haft det så bra i sälen som nu, grym snö, korta köer, vad mer kan man begära?!?

Ilona
Ilona (Gäst)
2020-12-30
Vi är in Tandådalen just nu. Det snöar tungt men ingen pistar backar. Folk försöker åka i snödrivor. Jag har aldrig har sätt så dåligt kvalitet på skidåkning. Vi kommer inte tillbaka.

Emelie Nilsson
Emelie Nilsson (Gäst)
2020-03-26
Vi kom hem i söndags efter en weekend i Hundfjället. Fantastiska backar trots det skiftande vädret som har varit denna vinter. Vi åkte två vuxna och två barn och bodde i Trollbäcken, kan starkt rekommendera det för er som åker med yngre barn!

Åsa Carlsson
Åsa Carlsson (Gäst)
2020-01-05
VARNING!
Tjuvar på hundfjällets bad! Skor försvinner varannan dag!
Ofräscha duschar med mögel på golvet och i tvålbehållare!

Mikael Karlsson
Mikael Karlsson (Gäst)
2019-02-21
Åkte tisdag o onsdag v8. Långa köer till liftarna, väldigt isiga backar.
Vet inte om pistmaskinerna orkar på isen, eller så har man inte pistat alls.

Tobbe999
2019-02-14
Bra varierande åkning i en inte allt för svår miljö. Bra för barnfamiljer då all service finns inom kort avstånd.


Camilla Thorn
Camilla Thorn (Gäst)
2018-02-17
Tandådalen/hundfjället är perfekt för barnfamiljen! Har allt som behövs för en perfekt skidsemester!! Kommer åka dit igen!Marie
Marie (Gäst)
2018-02-15
perfekt för familjer på alla nivåer. Vi har varit allt från avancerade till nybörjare, barn och ungdomar och pensioner med i hundfjället. Finns något för alla

KarinLager
2018-02-15
Bra skidort för barnfamiljer, vi bodde i Grå byn med ski in ski out-läge. Det enda som är synd är att backarna är väl korta, lutningen är det inget fel på. Risk att man får staka en del på toppen, jobbigt när det blåser.

Visa fler recensioner (79)

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Öppet / Stängt

Tandådalen/Hundfjället är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Hundfjället

Närliggande skidorter