Tandådalen/Hundfjället

Skidorter i Sverige
Tandådalen/Hundfjället tillhör Sälen.

Liftar (19/39)
Nedfarter (14/51)
Snödjup
925 m
610 m
43 cm
Skidorten som ständigt utvecklas till det bättre. Så sent som 2015/2016 fick Tandådalen ett rejält ansiktslyft med bl.a stollift och nytt restaurangkoncept. Tandådalen som tillhör Skistar skiljer sig inte från företagets andra anläggningar. Här finns det skidåkning för alla oavsett ålder och nivå.

Skulle inte Tandådalens 29 backar räcka för att stilla hungern tar du dig enkelt vidare till de närliggande Bergen, Lindvallen,Högfjället och hundfjället. Tillsammans bildar de ett skidparadis på 102 pister.

Förutom att Tandådalen är ett perfekt resmål för familjen så lockar Tandådalen även den yngre generationen. Med Afterski mitt i backen och klubb med dansgolv utmanar Tandådalen skidorter som Åre om vart man dansar mest.

Tandådalens junior och super park anses som bland de bästa i Sverige och de smidiga parkliftarna gör att du som åkare kan få många hopp gjorda om dagen.

Snöprognos

 • Tisdag

  0 cm
  Sol
  -9°
  1 m/s
 • Onsdag

  2,8 cm snö
  Snö
  -4°
  3 m/s
 • Torsdag

  1,5 cm snö
  Molnigt
  -6°
  7 m/s
Vad tycker du om Tandådalen/Hundfjället?
5
4
3
2
1
Oscar Wilson
Oscar Wilson (Gäst)
2016-10-26
Tandådalen är toppen. Ofta mycket natursnö tidigt på säsongen. Varierande skidåkning och ett lyft med en ny sittlift. Tandådalens Wärdshus håller klass. Hemlagad lunch och ett fantastiskt drag på afterski. Liveband alla dagar i veckan.

Igor Ahlbaum
Igor Ahlbaum (Gäst)
2015-06-01
En bra skidort för familjen
Positivt
Många olika backar i olika svårhetsgrader
Många svarta och röda backar men en svart backe i sälen är typ som en röd i åre så det är lite skillnad
Väggen
Barnvänligt i hundfjället
Granbacken har ett roligt hopp
Branten är en riktigt bra backe
Negativt
Sämre mat än skolmat den var dessutom dyr nog den sämsta maten jag ätit någonsin i hela mitt liv kanske lite överdrivet men urusel och dyr mat.
Dåligt liftsystem 4 stolliftar på 60 backar är lite för lite skulle va bra med två nya stolliftar
Pågrund av dåligt liftsystem så blir det väldigt mycket kö vid E8
Längre backar skulle behövas

Zplyter
2014-04-01
Hej! Har varit i sälen några Tandådalen/Hundfjället några gånger. Det är ju inte alls hög fallhöjd men kan va roligt ändå. Det är billigt och bra. Det är väldigt familjevänligt och det finns något för alla. Från barnbackar till väggen. Om ni är en familj skulle jag rekommendera det eller om ni vill åka billigt.

Jibberfors
2013-04-04
Visst, det var här jag lärde mig åka. Men när man är här igen några år senare är t-dalen hundfjället röva.
Bergen är egentligen kullar. Överreklamerade och populära tack vare skistars marknadsföring. Riktigt usel fallhöjd., mycket folk och jibbers som tror sig. Sälen är en besvikelse. Välj Trysil istället.
Något positivt är väll att backarnas kvalitet är rätt ok, och att wcbacken och väggen bra backar.

jibb_MAn
2009-12-02
Jag har vart i tandådalen ca 1 vecka/år nu och för mig som kommer från en sketen hemmabacke med ett sketet hopp så ere ju som en dröm att köra i funparken där, men den är inte riktigt i samma klass som kläppens.
Hoppen är lite för små och när jag var där så fick man inte fart till alla hoppen. Det brukar också vara sjukt många barnfamiljer som plogar ivägen för alla hopp och rails hela tiden..
Så är ni ute efter park så e kläppen bättre..
Åkningen förövrigt är sådär, ofta mycket folk och kö.
Om ja var ute efter åkning skulle jag nog åka till stöten istället.
Men om ni vill ha lite av båda sådär så e tandådalen perfekt. :)

Brattis
2009-05-22
Jag har Åkt i tandådalen hundfjället ända sen jag var liten.( Har stuga där bor inte där) Och jag tkr hundfjället är bäst åkmässigt med många sköna backar. Kan varas lite väl långa köer då och då men det får man väll stå ut med. Bästa parken har ju tandådalen helt klart den är rolig och har många bra och fina jhopp och rails mm. Superparken är den bättre. JR parken har många sköna boxar :D Och så finns det ju en funpark i hundfjället den är inte stor men ändå lite rolig(spec för dom mindre barnen). J jag tkr att T/H är en mycker fin anläggning. Dit ska man åka.

Wallstedt
2009-02-22 (Ändrad: 2009-02-22)
Tandådalen har en grym park i år "Super Park"(2008-2009)
2 svarta hopp 3 röda (+ 1 svart hopparena)
dom har också en junior park för nybörjare och en massa rails/boxar i båda parkena (som förövrigt ligger bredvid varandra)

Moncan
Moncan (Gäst)
2009-02-10
Het OK, om man inte måste ha långa backar. Varierande lutningar. Barnen har sin Trollskog och vi äldre har ju Väggen. Fantastisk toppstuga med bra mat och utsikt mot Trysil. Men satsa på Alpinbutiken på andra sidan vägen när du hyr laggen, där har dom mycket bättre priser och personal! Nu väntar jag bara på kylan

Frippan
2009-01-09
Har surfat puder, smiskat manchester och tuggat slush i t-dalen/hundfjället sen pärona byggde hus där 89 och för att vara svenska fjällen så finns allt, från grönaste grönt till svartaste svart och en afterski som inte går av för hackor, och det är ingen östermalms-afterski med nyduschade, creddiga "wannabes". Nä fett röj med skidpjäxor på, och många repor i väggen och utanför har det blivit under åren.

Enda nackdelen som jag ser det är att backarna är för korta, men man kan inte få allt.

Kosmos
2008-05-09
+
- Bra parker för alla åkare.
-Offpisten.
-Trollskogen

-
-Sura kexchokladgubbar.
-Långsamma liftar.
-Inte så mycket "gratisgrejer" som jag trodde det skulle vara.
-Sura liftvakter.

Bra ställe med sköna parker och pister.

Visa fler recensioner (69)

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Öppet / Stängt

Tandådalen/Hundfjället är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Hundfjället

Närliggande skidorter