Trysil

Skidorter i Norge
Med 31 liftar och 67 nedfarter är Trysil den största skidanläggningen i Norge. Stora barnområden och många aktiviteter gör Trysil väldigt barnvänligt. Backar hittar du i tre olika vädersträck och dom är breda och förlåtande.

Trysil som ligger nära den svenska gränsen drivs av Skistar. På toppen kan du se till både Branäs och Idre.

Det fuktiga klimatet som resulterar i mycket nederbörd gör också att det kan bli väldigt kallt här. Den högsta punkten är 1132 meter över havet och fallhöjden är imponerande 732 meter.

Av de 67 nedfarterna finns det allt från svarta till röda, blå och gröna med den längsta nedfarten hela 5,4 kilometer lång.

Skidorten ligger ungefär 2,5 timmar från Oslo och certifierades som hållbar turistort år 2013 - en kvalitetsmärkning som delas ut till destinationer som arbetar systematiskt med att minska miljöpåverkan från turism, samt bevara ortens historia, karaktär och natur.

Orten erbjuder även aktiviteter på sommaren så som cykling.

Trysil Snöprognos

 • Torsdag
  13,6 mm regn
  Halvklart
  17°
  6 m/s
 • Fredag
  7,9 mm regn
  Sol och regn
  13°
  6 m/s
 • Lördag
  21,5 mm regn
  Regn
  12°
  6 m/s

Fakta om Trysil

Nedfarter (Totalt: 66)
Grön Väldigt lätt:21
Blå Lätt:17
Röd Måttligt svårt:17
Svart Svår:11
Kvällsskidåkning:9 st nedfarter
Längsta nedfart:17717 ft
Total pistlängd:46,6 mile

Liftar (Totalt: 31)
Liftkapacitet:35200 personer / timme

Fallhöjd
Trysil Fallhöjd
Högsta punkt: 3560 ft
Fallhöjd: 2247 ft
Lägsta punkt: 1312 ft

Längdskidåkning
Spår:310,7 mile
Upplysta spår:1,9 mile
Konstsnö:0 mile

Områden
Snowparks:4
Barnområden:3
Land: Norge
Region: Innlandet

Recensioner av Trysil

Vad tycker du om Trysil?
5
4
3
2
1
Sebastian Kylin
Sebastian Kylin (Gäst)
2021-02-16
+ Utmärkta pister
+ Toppmoderna & snabba liftar
+ Bra fallhöjd
+ Många nedfarter

- Dyrt
- Populärt/mycket folk

Står man ut med priset så har jag svårt att komma på någon bättre skidort i Norden.

Marty McSki
2021-01-29
Trysil är en utmärkt skidort! Trysil erbjuder åkning för alla, nybörjare, erfarna, familjer, parkåkare. Det finns gott om backar i alla svårighetsgrader. Trysil stoltserar med en fallhöjd nära 700 meter, och är en mycket stor skidort med stor variation i den åkning som erbjuds. Jag har varit i Trysil 3 gånger nu och har haft en trevlig upplevelse varje gång. Systemet är stort och utformat så att framkomligheten är mycket stor. Man kan inte riktigt begripa formen på Trysil genom pistkartan, utan måste se det med egna ögon, detta då systemet liksom omhöljer berget som har formen av en kon.

VS Åre:
Trysil må inte vara lika stort och har inte riktigt samma fallhöjd som Åre, men det som talar till Trysils fördel gentemot Åre är att Trysil har en större balans mellan backarnas svårighetsgrader än Åre, som har en övertyngd av röda backar, såväl som att Trysil är lättare att ta sig runt i. Detta då Trysil är väldigt centrerat kring ett berg, med liftar till toppen från båda sidorna. Jag skulle även hävda att Trysil har kortare liftköer, förutom i Turistsenteret-delen av Trysil, som är likvärdig med Åre. Trysil är dessutom ett närmare resmål för många. Trysil har dock ett mindre och sämre utbud på fik,restauranger och afterskii, vilket gör att dem platser som finns ofta är fullsmockade.

Nackdelar med Trysil: Det som är mindre bra med Trysil är att det är I Norge vilket gör det rättså dyrt. Då menar jag saker som fika, mat till stugan, aktiviteter, priset skjuter rätt fort i höjden. Som nämnt i tidigare stycke så är utbudet på fik och restauranger samt afterskii begränsat, vilket gör att dem ställen där det finns oftast är fulla. Det kan även vara ganska blåsigt på vissa delar av berget, men för det mesta tycker jag att det är beskedligt och liftarna stänger sällan på grund av väderförhållanden.

Tips på backar:
41(mysig skogsåkning),
69(lite brant men grym ändå),
28(aldrig isig!),
77 och 44(lång och skön backe),
75(Åk på egen risk! Helt klart den brantaste backen jag åkt. Nästan alltid isig, och som brantast 45 grader! Men absolut ett givet åk för den som söker utmaning, men som sagt åk på egen risk, folk har dött i backen, kolla så att den är öppen innan du åker! Bifogar två bilder jag tog på den, den är inte särskilt lång, lite som att någon smällt upp en kopia av Sälens "Väggen" mitt i systemet. Det går inte riktigt att se brantheten men jag lovar att det känns när man åker den!)

 • Trysil
Trysil
Trysil (Gäst)
2020-03-02
Mycket bra!! Finns många backar för både rutinerade och orutinerade. Bästa skidorten jag någonsin varit. Backarna är oftast fina och är det dåligt väder på ena sidan av fjället så är det bara att åka över på andra sidan.

EricNordenrud
2020-01-29
Bästa i Norden om man ska åka med familjen och alla ska vara nöjda

Jennie Skjöldebrand
Jennie Skjöldebrand (Gäst)
2020-01-21
Har allt som en barnfamilj kan önska sig! Ser framemot fina dagar i mars!

Seppuccu
2019-11-29
Ja du, vad ska man egentligen säga om Trysil? Det finns både mycket positivt och mycket negativt:

+ Stort (för att vara Skandinavien)
+ Familjevänligt
+ Variation på backarna
+ Lätt att boka eftersom SkiStar

- Meckigt att ta sig igenom hela systemet även om det hänger ihop
- Alltid blåsigt, ofta kallt och jävligt
- Isiga backar
- Sådär med snötillgång, offpist är (väldigt) sällan ett alternativ om man inte är redo att köra sönder brädan/planken.
- Trist utsikt, inga alper här inte
- Många livsfarliga danskar
- Många dryga och fulla norska ungtuppar i Skisenter om helgerna
- SkiStar...

Sammanfattningsvis ganska ok, men efter 5 besök känner jag mig defintivt klar med stället.

Micke
Micke (Gäst)
2019-02-27
Dåligt med snö i de flesta pisterna och mest bara is..

Jens
Jens (Gäst)
2019-02-15
Absolut bästa skidområdet i Skandinavien i alla kategorier! Klart bäst klimat som ger bäst snö och flest soliga skiddagar. I Åre är vädret tyvärr ofta kasst m regn, dimma, plusgrader, blötsnö och stängda områden. Det upplever man inte i Trysil. Trysil är helt sammanhängande så skidbussen behövs inte. Mkt bra liftkapacitet och utmärkt blandning av pistar. Enda minus är de norska priserna och att alltid åpna Skistar har köpt Trysil. Det ger ständigt högre priser, precis som i Åre.

EricNordenrud
2019-02-10
Famijefavorit

Matilda
Matilda (Gäst)
2019-02-09
Sämsta sittliften jag varit med om. Den kom i full fart så hela liften gungade till varpå två av oss fastnade med skidorna i backen (släpades) och en av oss flög av. Killen i liftbåset bredvid stannade inte liften förrän en bra bit och skrek sedan otrevligt till han som ramla av att hoppa upp i den andra sittsen med sina skidor i handen plus en av våra som också flugit av. Riktigt dåligt.
Inte heller när vi skulle hoppa av liften så saktade dom ner, han som hade ramlat av satt i liften med sina skidor i handen och visade för killen där uppe i båset att han bara hade pjäxor på sig så han skulle sakta ner lite, men icke, han fick kasta skidorna åt sidan och hoppa av, för att snabbt ducka för att inte få liften i huvudet. Sjukt otäckt. Sjukt dåligt. Usch på er som satt i båsen knetteliften.
Nej. Ingen bra första upplevelse av trysil.
Annars var backarna fina.

Visa fler recensioner (131)

Mest populära foto

Åkare: Max Ahlberg Foto: Ola Mattson

Pistkarta

Pistkarta Trysil

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Trysil

Scandinavian Mountains Airport
Körtid: 54 minuter (36 mile)
Avstånd: 22 mile
Oslo Airport
Körtid: 2 timmar, 5 minuter (107 mile)
Avstånd: 86 mile
Mora-Siljan Airport
Körtid: 2 timmar, 30 minuter (104 mile)
Avstånd: 79 mile
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer