Trysil recensioner

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Trysil?
5
4
3
2
1
DarekP
DarekP (Gäst)
2022-01-05
Efter 35 år i olika backar på olika destinationer så ÄLSKAR vi Trysil!!! Variationer i backar, mängden samt längden på nedfarter, här spenderar du mer tid i backen än i liften, hela systemet är farbar på skidor = inga jobbiga bussresor mellan, (fast det finns om du föredrar det). Här finns allt för alla åkare. Vi bor i mellan Sverige och vill komma till bra och varierande skidområden relativt snabbt, spenderar hellre 2 dgr extra i backen än i bilen...

frosthelena
2021-11-10
Alltid superkallt, blåsigt och äkta. Love it.
Har mest varit där och cyklat men ska definit spendera några helger där i vinter då norge-gränsen äntligen öppnat.
Åker hellre till Trysil än till Sälen (lika långt) och jag gillar att kunna bo på flådigt hotell mitt i backen (Radison) De brukar ha superbra erbjudanden med liftkort inkluderat i början och slutet av säsongen.

Arne Lennart
2021-10-22
Bäst i norden !

Sebastian Kylin
Sebastian Kylin (Gäst)
2021-02-16
+ Utmärkta pister
+ Toppmoderna & snabba liftar
+ Bra fallhöjd
+ Många nedfarter

- Dyrt
- Populärt/mycket folk

Står man ut med priset så har jag svårt att komma på någon bättre skidort i Norden.

Marty McSki
2021-01-29
Trysil är en utmärkt skidort! Trysil erbjuder åkning för alla, nybörjare, erfarna, familjer, parkåkare. Det finns gott om backar i alla svårighetsgrader. Trysil stoltserar med en fallhöjd nära 700 meter, och är en mycket stor skidort med stor variation i den åkning som erbjuds. Jag har varit i Trysil 3 gånger nu och har haft en trevlig upplevelse varje gång. Systemet är stort och utformat så att framkomligheten är mycket stor. Man kan inte riktigt begripa formen på Trysil genom pistkartan, utan måste se det med egna ögon, detta då systemet liksom omhöljer berget som har formen av en kon.

VS Åre:
Trysil må inte vara lika stort och har inte riktigt samma fallhöjd som Åre, men det som talar till Trysils fördel gentemot Åre är att Trysil har en större balans mellan backarnas svårighetsgrader än Åre, som har en övertyngd av röda backar, såväl som att Trysil är lättare att ta sig runt i. Detta då Trysil är väldigt centrerat kring ett berg, med liftar till toppen från båda sidorna. Jag skulle även hävda att Trysil har kortare liftköer, förutom i Turistsenteret-delen av Trysil, som är likvärdig med Åre. Trysil är dessutom ett närmare resmål för många. Trysil har dock ett mindre och sämre utbud på fik,restauranger och afterskii, vilket gör att dem platser som finns ofta är fullsmockade.

Nackdelar med Trysil: Det som är mindre bra med Trysil är att det är I Norge vilket gör det rättså dyrt. Då menar jag saker som fika, mat till stugan, aktiviteter, priset skjuter rätt fort i höjden. Som nämnt i tidigare stycke så är utbudet på fik och restauranger samt afterskii begränsat, vilket gör att dem ställen där det finns oftast är fulla. Det kan även vara ganska blåsigt på vissa delar av berget, men för det mesta tycker jag att det är beskedligt och liftarna stänger sällan på grund av väderförhållanden.

Tips på backar:
41(mysig skogsåkning),
69(lite brant men grym ändå),
28(aldrig isig!),
77 och 44(lång och skön backe),
75(Åk på egen risk! Helt klart den brantaste backen jag åkt. Nästan alltid isig, och som brantast 45 grader! Men absolut ett givet åk för den som söker utmaning, men som sagt åk på egen risk, folk har dött i backen, kolla så att den är öppen innan du åker! Bifogar två bilder jag tog på den, den är inte särskilt lång, lite som att någon smällt upp en kopia av Sälens "Väggen" mitt i systemet. Det går inte riktigt att se brantheten men jag lovar att det känns när man åker den!)


Trysil
Trysil (Gäst)
2020-03-02
Mycket bra!! Finns många backar för både rutinerade och orutinerade. Bästa skidorten jag någonsin varit. Backarna är oftast fina och är det dåligt väder på ena sidan av fjället så är det bara att åka över på andra sidan.

EricNordenrud
2020-01-29
Bästa i Norden om man ska åka med familjen och alla ska vara nöjda

Jennie Skjöldebrand
Jennie Skjöldebrand (Gäst)
2020-01-21
Har allt som en barnfamilj kan önska sig! Ser framemot fina dagar i mars!

Seppuccu
2019-11-29
Ja du, vad ska man egentligen säga om Trysil? Det finns både mycket positivt och mycket negativt:

+ Stort (för att vara Skandinavien)
+ Familjevänligt
+ Variation på backarna
+ Lätt att boka eftersom SkiStar

- Meckigt att ta sig igenom hela systemet även om det hänger ihop
- Alltid blåsigt, ofta kallt och jävligt
- Isiga backar
- Sådär med snötillgång, offpist är (väldigt) sällan ett alternativ om man inte är redo att köra sönder brädan/planken.
- Trist utsikt, inga alper här inte
- Många livsfarliga danskar
- Många dryga och fulla norska ungtuppar i Skisenter om helgerna
- SkiStar...

Sammanfattningsvis ganska ok, men efter 5 besök känner jag mig defintivt klar med stället.

Micke
Micke (Gäst)
2019-02-27
Dåligt med snö i de flesta pisterna och mest bara is..