Recensioner om Trysil

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Trysil?
5
4
3
2
1
Fredrik Pettersson
Fredrik Pettersson (Gäst)
2018-03-16
Utmärkt skidort för den som vill åka lättillgänglig offpist med familjen nära stockholm. Både via lift och genom att gå. Snösäkert och varierande lutning och svårighet. Lite dyrt med mat och öl men det kompenseras av helhetsintrycket av området.

Marina Aldener
Marina Aldener (Gäst)
2018-02-27
Vi åkte 14 pers (tre familjer) och hyrde en stor stuga i Fageråsen. Mycket bra skidåkning för alla i sällskapet. Och i år helt underbart mycket snö! Stugan var visserligen stor men inte så bra planlösning med mycket små sovrum, liten hall och inga garderober, skåp eller byråer att stuva undan skidkläder i. Bastu i samma size som sovrummen, pytte. Fast å andra sidan så var resten av huset totalt byggt i furupanel så det var lite som att bo i en bastu. Liten kyl/frys så om man tar med mycket mat från Sverige så får man rationalisera vad som ska få plats där och vad som får husera utanför. Helt ok avstånd till närmsta lift.


Lena E
Lena E (Gäst)
2018-02-16
Backar för alla förmågor. Tack vare att anläggningen är svept runt fjället är det nära mellan de olika delarna av skidanläggningen. Toppen gör alla från nybörjare till proffs.

jpu
2018-02-14
Lätt den bästa skiddestinationen söder om Åre. Stor variation av backar och genomarbetat koncept.
Favoriter för barnen är omväxlande åkning on och off-pist i Knettsetra och Högegga. Att sen kunna ta stolsliften upp till toppen med vindskydd och uppvärmda sitsar får hela familjen att koppla av och vara laddade för långa åk ner. Tycker inte att priserna är så blodiga längre heller iom norska kronans fall. Men undvik lokalt bryggd öl på restaurangerna - kostar från 150 kr och uppåt ...

Bild från Timbuktus konsert i Knettsetra mars 2017


JorgenReppling
2018-02-14
Trysil är en riktigt bra skidort för familjen. Blandningen av backars komplexitet, och deras närhet, gör det helt optimalt för skidåkning där åkare har blandad kunskap. Skidskolan är bra och skidlärarna är verkligen kompetenta. Trysil är dock lite dyrt för oss svenskar men fortfarande billigare än att åka ner till Alperna.


JesperArnwald
2018-01-16
Hallå alla glada skidåkare!
Har varit i Trysil under nyårsveckan och tänkte skriva en liten recension.
Byn
Tycker att Trysil byn är fantastisk mysig och perfekt för barnfamiljer. Vi bodde i ”Trysil högfjällscenter” men var tyvärr aldrig nere i själva centrum. En kompis var nere där en kväll och gick på klubb och han sa att det var sådär. Om du söker efter vilda afterski och fest är kanske inte Trysil det bästa stället att vända sig. Ett glas fatöl kostade 110kr.
Skidåkningen
Jag hade en himla tur med vädret och fick nästan snöfall varje natt. Detta gjorde att jag knappt åkte en enda pist men de pisterna jag åkte var knappt pistade. Trots vi åkte under nyårsveckan var det knappt några liftköer utom under nyår. Något som blev ett stort minus var det ej fungerande liftsystemet i Hög egga. Det blev strömavbrott vid 13:00 och vi var fast där till klockan fem då vi tog ersättningsbussar hem. Detta gjorde att vi missade en halvdag av puderåkning vilket aldrig är kul. Som tur var gjorde vi det bästa av situationen och byggde ett hopp bredvid pisten.
Var alltid lätt att hitta orörda offpist repor och mycket skogsåkning vilket uppskattas.
Om det inte vore för strömavbrottet och de dåligt pistade pisterna var jag allmänt nöjd över resan men skulle inte åka dit upp det inte fanns ett inkommande snöväder.


Sara Öberg
Sara Öberg (Gäst)
2017-12-30
Trysil, en skidort som ger otroligt mycket bra skidåkning på ett hyfsat avstånd från det lite mindre snötäckta Uddevalla. Goa backar, trevlig personal och rätt inställning på skidlärarna.
Passar hela familjen från små barn till äldre barn i 70+ Åldern.
Rekommenderas varmt.

Lundmark78
2017-12-20
Suveränt familjeresmål!
Brett utbud av backar, oavsett storlek på barn hittar du utmaningar på armlängds avstånd. Effektivt liftsystem gör resan upp till backen smidig o snabb dessutom.
Ska jag anmärka på nåt är det utbudet i och runt backarna, finns inget! Å andra sidan bodde vi nära backen. Åker gärna tillbaka!


Johan-L
2017-12-15
Efter att man öppnat de nya liftarna Skihytta Express och Toppekpressen så har man byggt bort akilleshälen i Trysil som tidigare var långa transporttider mellan de två "centren". Fortfarande ganska dyrt, men den norska kronan är lite mer human än för några år sedan.

Isak
Isak (Gäst)
2017-11-16
En skön skidort endast 5-6 timmar från Stockholm. Det bästa fjällvärden kan erbjuda enligt mig då den har fallhöjder nästan i klass med Åre, men med avsaknad av de sjuka flaskhalsarna och sega transportsträckorna. Något som också ger Trysil ett plus i kanten är att man kan åka i fler väderstreck än 1 vilket är ganska ovanligt i den luftburna fjällvärden och som även ger åkningen mer variation, området blir mindre väderkänsligt. Det största minuset är priserna, men det är ju Norge så det får man förvänta sig.

+ Fallhöjden
+ Närheten till Stockholm
+ Norska är sexigt!
+ Schysst lutning kring Högegga
+ Med nordiska mått mätt bra och lättillgänglig offpist

- Lite för flackt utöver Högegga
- Dyrt men det är ju Norge