Trysil recensioner (Sida 9)

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Trysil?
Straka
2004-01-19
Var i Trysil 15-18 januari 2003. Vi hade grym tur med vädret. -7 och sol i tre hela dagar. Jag har varit i Trysil tidigare och oftast är det väldigt kallt i januari. Men nu var det suveränt. Vi bodde i Fageråsen, bästa åkningen är uppe på toppen, så här tidigt i januari var det bara sol på toppen och mot den "vänstra" delen av pistkartan. Systemet har byggts ut ordentligt och det fanns en hel del offpist-åkning. Knettsetra var bästa matstället, ligger mitt i systemet mitt i backe. De svarta pisterna var ganska snälla, lite för lite riktigt branta backar. Backen Experten har en bra lutning i den övre delen, ca 45 graders lutning. Jag rekommenderar er att ta en tur till Norge och Trysil, ligger 5-7 mil från Sälen.

CrazyCia
2004-01-12
Ojsan...i Trysil hade min första skidsemester någonsin...en gång för länge sedan. Och jag tror att det är ett ställe som är bra just så. Som skidsemester när man fortfarande inte har så höga krav på åkningen. Varierande. Bra system. Klart godkänd åkning. Tycks mig minnas att de hade en del pipe:ar som jag kollade på men inte vågade åka. Det är ju bra.
Skön stämning. Och...hmm...fint väder...det är ju ett plus.

eYyO
2004-01-07
en kul anläggning med allt man kan önska sej.
Det fanns inte så mycket offpist när jag var där, mest is. Men där gick det verkligen undan och man fick adrenalin i blodet för flera dagar framåt!!

Tobbe35
2003-10-15
Jag gillar Trysil. Högegga och åkningen uppe på berget bredvid brantpisten som man kommer till med den gamla stolliften eller lika gamla knappliften är magiskt bra. Här kan man leka loss ordentligt i studtals ruskigt brant terräng. Sen finns det en hel del bus att gå till lite här och var på fjället. Kanonbra för att vara såpass nära Göteborg som det är.

sk8
2003-09-15
Jäkligt bra park förra året. Arctic challange var grymt. Kunde jobba lite mer med pipen dock. En superpipe vore fett

WaaraFlickan
2003-09-04
Bra skidort med varierad offpiståkning. Mycket bra pipe! Goa norrmän i backarna : )

fogy
2003-07-08
Enormt överskattad skidort som varje år invaderas av svenskar som inte tycker Sälen "räcker till". Kan väl i och för sig hålla med om att Trysil är bättre än någon av kompostskidorterna på andra sidan gränsen, men jag tycker inte det är skäl nog för ett längre besök.
Trysil är enormt fantasilöst med få riktigt utmanande åk. Piståken i Högegga är väl i och för sig roliga i ungefär två timmar, men vad ska man göra sen?? Det finns ju några brant offpiståk men de är superkorta och inget för BMR direkt.
Trysil tar liksom slut efter drygt en förmiddag vilket ju inte alltid är så kul om man har åkt i flera timmar för att komma åt det vita guldet.
Nej, det enda som hindrar mig från att sätta ett riktigt lågt betyg är det fatum att området är väldigt stort, skandinavisk standard, och ganska varierande. Dock inte så mycket åt det avancerade hållet.
Sök lyckan någon annanstans

ErikHammarsten
2003-07-05
Ja...Vad ska man säga...det e bland det bästa som man kan erbjuda i Norden.Skön Fun Park många grymma backar som t.ex Eksperten(45 graders lutning)...den e grym.God mat finns att köpa...men räkna med att du e norge...det e asdyrt...en hamburge tallrik med en läsk kostade ca 160 sek!Men annars e det riktikt bra...det finns backar för alla...allt från barnbackar utan lutnming i stort sätt till eksperten.Ett stort och varierat liftsystem gör det möjligt att åka överallt.Jag rekommenderar er verkligen att åka till trysil...det e riktigt bra!Högt betyg ska dom ha,dom har t.ex trvliga pistvakter...vilket är ett stort +.

frEErider89
2003-03-03
Det var det bästa jag någonsin vart på!
lätt nordens bästa skidort! sälen e inget jämfört med trydsil! högegga e så grymt ställe! off-pisten e åxå störtskön!
Allt e toppen!

sk8
2003-02-27
Bra skidort 6 mil från Sälen. Varierad åkning, lite köer och fet park. Är du i tvil kolla in dessa länkarna.
Parken: www.trysil.com/parken
3D modul över fjellet:
http://www.trysil.com/IPX/filestore/norsk-flash.html