Trysil recensioner (Sida 4)

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Trysil?
virre
2009-12-02
Förmodligen nordens bästa skidort. Slår Åre i på alla punkter.
Bättre snö tillgång, bättre offpist, schysstare afterski.
Är ju dock lite dyrare, men det är ju också Norge du åker till så??!?!

+Bra liftsystem, utspritt över en stor yta och relativt många sittliftar
+Inga köer
+Blir inte uppåkt på samma sätt som Åre
+Mycket bra park
+Ok afterski


-Dyrt (Norge)

N/A
2009-12-02
+ Finns nått för alla: Offpist, Park, Pist.
+ Grym park


- Dyrt
- Äcklig mat :(
- Finns inte så mycket att gör på kvällen!

rurre
rurre (Gäst)
2009-10-14
+
Släpliftarna

++
Barnområdena
Variationen
Sittliftarna (ej Toppekspressen)
Boändet
De svarta och röda bakarna
Parken

+++
Toppekspressen
Backe 30, 77 och 15
Ofpisten

-
Parkliften
Kvällsåkningen (Får få backar)

Saker jag skulle se fixades:
*Sittlift i skihytta
*Nya 4-stols expressliftar i stället för parkenliften och den långa släpen i Högegga
*Kabin/gondol bana ända upp på de högsta toppen (den lite ovanför Toppekspressen)

sKraft
2009-09-01
Gryymt,
Har börjat åka dit varje år runt nyår nu, enda problemen är det det blir svinkallt nere i dalen (ca. -24 grader) under nyår, och parken är ju förstås inte färdigbyggd. Eftersom trysil ingår i skistar så kan man också köpa liftkortet online innan man åker så slipper du kön där ;). Tyvärr är det svindyrt i Norge så att rekommendera (om man inte har pappas kreditkort) är att köpa all mat i Sverige nära Norska gränsen.(inte luncher då om man föredrar att äta ute)

+Mycket backe för pengarna
+Bra offpist vid nysnö
+++Parken

Herr Larsson
Herr Larsson (Gäst)
2009-03-25
Trysil är kanon!

Men nu måste de sattsa på:

En snabbare sitt lift i parken (det tar får lång tid att ta sig upp till hoppen igen).


plus ytterligare en sitt lift i Högegga.


Tänk på att barnen växer upp och vill ha mer.

Csnow
2008-08-18
Trysil är en skidort som riktar sig till den breda massan. I anläggningen finns backar både för nybörjarna och "experterna". Runt sportlovsveckorna (7,8,9) är det ofta mycket folk i Trysil och köerna kan stundtals bli långa, men med lite is i magen är man snart uppe och kan bege sig neråt i backarna.
Anläggningen är uppdelad i flera delar; Skihytta, Fageråsen, Knettsetra, Turistcentret och Högegga. De bjuder alla på mycket bra, varierad åkning, men om jag ska göra en generalisering: Skihytta är perfekt för den medelgoda åkaren eller för den som är ute efter lite skön offpist. Här brukar också solen skina när det är moln överallt annars. Fageråsen är barnfamiljernas mecka, men erbjuder några riktigt fina röda backar och sköna, om än korta, offpistrepor. Till Knettsetra ska du åka om du är sugen på våfflor eller behöver använda toan. Turistcentret erbjuder långa fina blåa backar, men pass på för här blir det snabbt uppåkt, (och se upp för danskar!). I Turistcentret finns även parken, liften är trög, men hoppen brukar vara värda väntan. I Högegga finner man de svarta backarna, som är ganska långa och brukar vara fina. Likt Turistcentret blir det även här snabbt uppåkt, bäst är att skippa uppvärmningsåken och dra dit på en gång. Den brantaste backe Trysil har att erbjuda är eksperten (75:an) som innehåller en 45:graders brant. Absolut värd ett åk!
Jag har åkt till Trysil massor av gånger de senste åren och anser att det är en av nordens bästa skidanläggningar. Perfekt för barnfamiljen som vill ha långa, lätta backar, kompisgänget som önskar blandad åkning och pensionärerna som vill ta en kaffe mellan varannat åk.
Trysil ingår i Skistar-koncernen, vilket enbart kan ses som positivt, och de har många paketerbjudanden att erbjuda sina gäster. Om man passar på att boka innan säsongen börjat eller när det är lågsäsong kan man finna riktigt bra erbjudanden. Priserna är högre än i Sverige, men avståndet är bra. Om man kommer i från södra Sverige blir en skidsemester i Trysil troligtvis mycket billigare än en skidsemester i Åre. Ytterliggare några tips är: köp med mat från Sverige, Ta med sprit ifrån Sverige.
Förra året kom det mer snö i Trysil än vad det gjort på de senaste tjugo åren, vi kan bara hoppas att det kommer ännu mer denna säsongen!

Sandra
Sandra (Gäst)
2008-08-08
Sjukt bra skidåkning, som alla andra säger så är det kanske lite dyrt men utan tvekan värt de extra kronorna!! skön stämning, allt är toppen:D

Hutter
2008-07-28
Tillbringat en säsong i Trysil 07-08 och kan bara säga att jag är positivt överaskad.
Brukar vanligtvis hålla till nere i Österrike på min semester runt St Johann in pongau. Finns en del riktigt bra piståkning där nere.

Trysil pistmässigt är riktigt bra, långa och välpreparerade backar. Slutet på dagen blir det lätt uppkört dock, särkillt senare på våren när värmen ligger på.
Men det finns att åka för alla, från lättaste grön till riktigt svår svart. Brantast är Experten som är ca 45 grader. Är den väl preppad är den sjukt skön.
Offpist mässigt så började jag åka i år. Och har inget att klaga på. Finns inget inärheten av Hemsedals offpist. Men tillräkligt mycket för att räcka åt mig. Är det bra snö så kan man helt klart hitta bra offpiståkning. Inte så långa sräckor, men åt andra sidan är knappt någon hiking alls heller. Mesta når man från liftara, vilket självkart gör att det blir uppåkt snabbare.

Jag har somsagt åkt skidor i trysil under 3 månader i år, och är inte trött på stället än. Så kan rekomendera det varmt.

Men som många andra säger. det är dyrt. Norge är DYRT! kan vara bra att veta.
Har ni frågor ang Trysil får ni gärna höra av er till mig, hjälper så gott jag kan

mawlin
2008-05-22
Det var bra åkning men väldigt mycket folk i liftkön (var dock där under sportlovet). men om det är någonting man ska klaga på så är det priserna, det var dyrt.

Erlingfors
2008-05-09
Tjenare! Var i Trysil v.10 i år (2008) med ganska så stora förväntningar, jag blev inte besviken. Trysil är ett av dem större fjällen i Norden och har utmaningar för alla åkare, från nybörjare till expert. Liftköerna blev inte så långa, så man fick åkt mycket under en dag.

Själv hängde jag mest i Høgegga som erbjöd många svarta backar och lite nybörjaråkare. Bland annat så kunde man åka den branta 75:an (45 graders lutning vid toppen) som var riktigt fin när den var nypistad.

Jag är inte så mycket för park åkning, men parken såg riktigt fin ut. Liften upp till parken såg dock riktigt seg ut.

Den stora nackdelen i Trysil tycker jag va att det var massa transportsträckor igenom dem fina backarna i Høgegga. Man fick stanna väldigt mycket för att inte krocka med andra, det var några olyckor när vi var där. Annars är Trysil en klockren skidort.

+ Kan vara bästa orten i norden.

+ 75:an

- DYRT!

Sammanfattning: Vill man inte åka så långt för bra skidåkning så åk till Trysil.