Trysil recensioner (Sida 6)

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Trysil?
Eksperten (N)
Eksperten (N) (Gäst)
2007-03-07
Ciao!


Efter att ha åkt skidor i Trysil oändligt många gånger i rad kan jag säga att det var bäst. Inte lika långa skidköer som i Åre t ex. Favoritbacken är helt klart 30, som jag tror är den längsta backen exl transportsträckorna. 30 är så grymt härlig!! Också i Högegga ligger en svart puckelpist som är kalas.
Visst utelivet är ingen höjdare direkt. Men norrmännen är glada och danskarna skrämmande. De åker alltid runt i barnbacken och ramlar.
Eftersom att jag är så extremt bra så går det ju inte bara att åka i den mysiga familjeorten år efter år. - 2007 bär det av till Alperna!

Emmis_n
2007-02-16
Ett extremt bra ställe att ta med alla typer av åkare, från nybörjare till mer avancerade. Fin offpist dock inte så lång, fin park. Trysil ligger just nu högst på listan. Var där i vintras å ska tillbaka denna vintern oxå, längtar satan!
Men fan vad dyrt det är i Norge.

lithen
2007-01-06
Trysil är ett berg ALLA borde testa minst en gång!
Helst efter februari..då brukar det vara som finast!

ta med ett flertal kompisar och mkt pengar!
det e för stort för o glida rutn själv och maten e dyr, laga eget, gör mackor..eller nåt

Stor varation av backar, mkt bra park, lite jobbigt folk där ibland men så är de överallt!
en hel del rails, många olika hopp för alla svårighetsgrader, 2 halpipes..den utanför parken brukar vara ganska kass men den i parken sköts hyffsat
Lite seg stollift upp bara..men resten av berget har ganska snabba express liftar, mkt roliga skogsstigar finns och roliga transport sträckor där man kan "leka" om man har twintips eller bräda

Akta er för pistmaskinerna bara:P
Dom väjer INTE i första taget:D

Tof
2007-01-04
Sett från Stockholm så är det Nordens bästa skidort. Nära och bra! Istället för att åka och traggla på småkullarna i Sälen så kan man åka en timme till och komma till ett ordentligt skidområde. Snösäkerheten känns högre än Åre (Statistiskt sett från mina egna upplevelser), men samma väderkänslighet. De finaste områdena är ofta stängda pga dålig sikt och blåst, vilket gör att pisterna kring Högegga bli uppåkta och jävliga. När "grytan" är öppen (St Olav och Svarten) finns det också tillgång till helt okej offpist. Fageråsen längst bort till höger lämnar jag väl mest åt barnfamiljerna. Trevligt är också att det är väldigt lite transporter. Sällan köer. Eksperten är en skön snorbrant backe som är tillräckligt kort för att man ska våga bränna på hela vägen även när underlaget är lite sämre (det blir lite mer adrenalin då bara..). Varning för de osandade vägarna från norska gränsen. Dubbdäck rekommenderas!
Får en trea på internationell skala, femma på den nordiska.

Kibbitz
2007-01-04
Ett av det bästa fjällen jag varit på, finns verkligen allt man kan önska sig här (förutom massor med puder men har man tur finns det ju lite, annars åk till alperna kanske?)


+Skit bra backar man tröttnar aldrig!
+Riktigt fin park
+Inte mycket köer, så man får åka mycket! ;)

-Maten är ganska dyr men man överlever

paulFrank
2007-01-04
Jag har varit i Trysil i princip varje år sedan jag lärde mig åka skidor. har alltså varit där ungefär 8-10ggr. Jag tycker att det är ett trevligt ställe. det som är skönt är att det går att ta sig runt hela systemet utan att behöva åka buss eller någon transportlift som i t. ex Sälen. Det negativa är väll att det är oehört mkt folk i backarna vissa veckor. Men å andra sidan är det nästan helt tomt vissa veckor. Det är dessutom synd att liften till parken är så långsam. Jag började iofs åka park för något år sedan och då med vanliga skidor. Jag har nu sedan 1 år sedan börjat åka snowboard och längtar mer än någonsin till Trysilparken som brukar vara i bra skick varje år.

//Gustav

evaO
2006-12-28
Älskar Trysil!

+ Inte så mycket folk, särskilt inte i de svarta backarna
+ Bra park
+Att man kan åka i alla vädersträck
+Personalen. Jättetrevlig och hjälpsam i alla lägen. Hjälper en om man behöver. Impulsiva är de också. Kom ut till en röd backe en morgon och till min stora lycka hade de byggt tre, fyra mindre hopp spontant mitt i backen.
+Längden på backarna och att fallhöjden är ca 700 m.
+ Offpisten är helt bra.

-Dyrt
-Ofta mycket folk i parken
-Den enormt sega liften till parken.

boobex
2006-04-24
Riktigt bra skidåkning är det enda jag har att säga. Det är inte samma drag som på andra skidorter men skidåkningen är fenomenal! Ett naturligt liftsystem som är riktigt bra planerat som gör att man slipper köer och massa folk i backarna. Och dom sköna svarta backarna 30 och 75 är ju helt underbara att fräsa utför klockan 9 en solig morgon när dom är helt nyvåfflade, den känslan är ju go!

Så åk dit om ni känner för att åka riktigt bra skidor. Finns även en hel del off-pist jämfört med andra ställen i Norden. Helt klart värt alla pengar!

Strasse
Strasse (Gäst)
2006-03-15
Trysil är ett ställe som jag tycker är helt i klass med Åre och Hemsedal, Nordens bästa skidanläggningar. Mycket bra offpist och mycket bra pister. Alla svarta backar ligger på samma ställe, det samma gäller alla andra svårighetsgrader. Byn är genuin och trevlig. Ett tips är att inte äta lunch vid Knettsetra, som har ett österrikiskt-inspirerad uteservering med hamburgare och korv. Här blir lätt väldigt fullt.
Mycket bra liftar, många 6-stolsliftar som gör att Trysil känns ganska modernt när det gäller liftar. Jag var bara här över dan när jag åkte i Sälen och sökte en större utmaning för några år sen, så min recension kanske inte är så omfattande och pålitlig.

Gustav
Gustav (Gäst)
2006-02-24
Det är jätte bra ställe. Jag kör mycket offpist och är även i parken. Det finns en del mycket goa drop på några meter som jag hittade. Parken enligt mig är bra. Det är inget fel på den. Kanske inte världens bästa hopp men dom är bra. Finns endel goa rails med . Okej finns även några andra goa backar. Jag längtar bara tills nästa år då blir det TRYSIL igen.