Trysil recensioner (Sida 13)

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Trysil?
Johan Andersson
Johan Andersson (Gäst)
2000-09-18
Klart nordens giftigaste ställe. Jag har varit där minst 5 ggr och längtar tills jag kommer dit igen. Det finns ingen bättre skogsåkning. Det är minst 10000 hopp över stället. Perfekt gjorda bigjumps. Extrem "75:a"! Jag har blivit frälst i stället.

Hans Lundborger
Hans Lundborger (Gäst)
2000-01-27
Trysil är toppen.Försöker att besöka detta toppenställe minst en gång varje vinter.Perfekt för både familjer och övriga. Långa fina gröna backar och de mer branta svarta i Högegga.Helt enkelt toppen!

Susanne
Susanne (Gäst)
2000-01-27
Är grymt bra, har alla sorters backar och trevlig skidskola.
jag har varit i Trysil och sedan jag var nyfödd och tröttnar aldrig, jag kan verkligen rekomendera Trysil, men om edt är något som man skall påpeka så är edt att ute livet ät lite dött, men å andra sidan så åker man dit för att åka skidor...

Tomas Hirvonen
Tomas Hirvonen (Gäst)
2000-01-15
Trysil är en mycket bra skidort, jag har varit där 2 år i rad och ska dit i år igen och allt är perfekt, och deras uthyrningsaffärer fungerar mycket bra!

störtloppsfantasten
störtloppsfantasten (Gäst)
2000-01-13
jag har varit i trysil 4ggr och åker gärna dit igen tack vare sin mångsidighet och storlek så tröttnar man aldrig på pisterna (som är långa och välskötta), det blir heller inte så långa köer och man åker alltid hem lika nöjd och glad.......

Anders
Anders (Gäst)
2000-01-06
Själv har jag varit i Trysil i stort sätt varje år sedan 1979 och har följdaktligen kunnat följa utvecklingen från en anläggning med 3 liftar till dagens kompletta skidområde. Jag åker sedan några år tillbaka helst skidor i Chamonix, men några gånger per år är det helt OK att lägga några dagar i Trysil. Berget bjuder på mycket varierande åkning, med allt ifrån mycket lätta nedfarter till ganska svåra offpistrepor. Klart bästa och dessutom svåraste åken får man från toppen "Hesten" om man åker direkt mot "Högeggaliftens" avstigning. Här finns bland annat ett antal mindre klippor, för den som gillar att hoppa.
Tyvärr brukar inte liftarna till "Hesten" öppna förrän några veckor in på året.

För den som tröttnat på de korta backarna och trängseln i Sälen och liknande orter anser jag att Trysil är väl värt ett besök. Det är utan konkurrens den bästa skidanläggningen i Skandinavien för dem som inte vill resa till Narvik och Riksgränsen.

Kom igår (2000-01-05) hem efter att ha varit en vecka i Trysil och kan för alla intresserade meddela att backarna är mycket bra. De lokala pistörerna meddelade dessutom att liftarna till "Hesten" öppnar inom kort.

Martin
Martin (Gäst)
2000-01-06
trysil är lugnt nordens bästa system med ruggigt fina pister för alla sorters åkning, själv så har jag mina favoriter på högegga som erbjuder långa breda svarta pister, betyget e klockrent!
/Martin

Andreas Karlsson
Andreas Karlsson (Gäst)
2000-01-04
Begreppet "Ett ställe som passar alla åldrar, och typer av skidåkare" passar perfekt på Trysil.
Allt från branter,off-pist,pucklar till långa gröna backar och barnbackar.
Har besökt orten i sort sett varje år sedan 1985, och det har skett en enorm utveckling av fjället som är en av norra Europas största och bästa skidanläggningar.

Per
Per (Gäst)
1999-12-06
Trysil är ett bra ställe.
Har varit där varje år sedan jag var 2 år (är 16 nu).
Snösäkert. Familjevänligt men det finns även svårare backar, och lite lagom med off pist.

B.T.S
B.T.S (Gäst)
1999-11-19
Helt ok. Du har mange bakker å velge blandt. Her har du bakker både for de ferske og de litt mer drevene. Du har også noe off piste muligheter. Det mest av dette finner du i fjellsiden rett over Høgegga. Videre har du også muligheter til off piste kjøring i "Bygderkanken", fjellsiden over Fjellekspressen. Er du villig til å gå litt for å kjøre litt off piste, så kan du ta Familieheisen helt opp, gå så siste biten opp på toppen. På toppen ser du en ny "fjelltopp" til høyre for deg. Gå opp på toppen av denne å kjør ned på baksiden ned til ski sporet. Herfra må du gå skisporet ut igjen til Skihytta
(ca 10 min.).
Det som savnes i Trysil er det litt mer "Extreme".