Trysil recensioner (Sida 2)

Skidorter i Norge
Vad tycker du om Trysil?
Jens
Jens (Gäst)
2019-02-15
Absolut bästa skidområdet i Skandinavien i alla kategorier! Klart bäst klimat som ger bäst snö och flest soliga skiddagar. I Åre är vädret tyvärr ofta kasst m regn, dimma, plusgrader, blötsnö och stängda områden. Det upplever man inte i Trysil. Trysil är helt sammanhängande så skidbussen behövs inte. Mkt bra liftkapacitet och utmärkt blandning av pistar. Enda minus är de norska priserna och att alltid åpna Skistar har köpt Trysil. Det ger ständigt högre priser, precis som i Åre.

EricNordenrud
2019-02-10
Famijefavorit

Matilda
Matilda (Gäst)
2019-02-09
Sämsta sittliften jag varit med om. Den kom i full fart så hela liften gungade till varpå två av oss fastnade med skidorna i backen (släpades) och en av oss flög av. Killen i liftbåset bredvid stannade inte liften förrän en bra bit och skrek sedan otrevligt till han som ramla av att hoppa upp i den andra sittsen med sina skidor i handen plus en av våra som också flugit av. Riktigt dåligt.
Inte heller när vi skulle hoppa av liften så saktade dom ner, han som hade ramlat av satt i liften med sina skidor i handen och visade för killen där uppe i båset att han bara hade pjäxor på sig så han skulle sakta ner lite, men icke, han fick kasta skidorna åt sidan och hoppa av, för att snabbt ducka för att inte få liften i huvudet. Sjukt otäckt. Sjukt dåligt. Usch på er som satt i båsen knetteliften.
Nej. Ingen bra första upplevelse av trysil.
Annars var backarna fina.

Ompalomp
2019-01-30
Eftersom att trysil ligger så ensamt och inte skyddas utav några andra berg så blir hela kalfjället bara is så fort det börjar blåsa lite, vilket det gör väldigt ofta. Detta gör att det väldigt sällan finns öppna ytor som är mjuka. Även backarna på kalfjället är också bara isiga så den bra åkningen börjar vid trädgränsen. I och med detta får man inte ut den fallhöjd som man kanske förväntar sig eftersom att det inte är någon idé att åka från toppen. Men de 350 fallhöjdsmetrarna man får ut i backarna efter trädgränsen är fantastiska.

+bra preparerade backar under trädgränsen
+många stolsliftar

-kalfjället nästan alltid isigt
-för lite restauranger
-dyrt
-för lite värmestugor
-alla svarta backar ligger på samma ställe, all röda på samma ställe osv. det gör att åkningen inte blir så varierad

Fredrik Pettersson
Fredrik Pettersson (Gäst)
2018-03-16
Utmärkt skidort för den som vill åka lättillgänglig offpist med familjen nära stockholm. Både via lift och genom att gå. Snösäkert och varierande lutning och svårighet. Lite dyrt med mat och öl men det kompenseras av helhetsintrycket av området.

Marina Aldener
Marina Aldener (Gäst)
2018-02-27
Vi åkte 14 pers (tre familjer) och hyrde en stor stuga i Fageråsen. Mycket bra skidåkning för alla i sällskapet. Och i år helt underbart mycket snö! Stugan var visserligen stor men inte så bra planlösning med mycket små sovrum, liten hall och inga garderober, skåp eller byråer att stuva undan skidkläder i. Bastu i samma size som sovrummen, pytte. Fast å andra sidan så var resten av huset totalt byggt i furupanel så det var lite som att bo i en bastu. Liten kyl/frys så om man tar med mycket mat från Sverige så får man rationalisera vad som ska få plats där och vad som får husera utanför. Helt ok avstånd till närmsta lift.


Lena E
Lena E (Gäst)
2018-02-16
Backar för alla förmågor. Tack vare att anläggningen är svept runt fjället är det nära mellan de olika delarna av skidanläggningen. Toppen gör alla från nybörjare till proffs.

jpu
2018-02-14
Lätt den bästa skiddestinationen söder om Åre. Stor variation av backar och genomarbetat koncept.
Favoriter för barnen är omväxlande åkning on och off-pist i Knettsetra och Högegga. Att sen kunna ta stolsliften upp till toppen med vindskydd och uppvärmda sitsar får hela familjen att koppla av och vara laddade för långa åk ner. Tycker inte att priserna är så blodiga längre heller iom norska kronans fall. Men undvik lokalt bryggd öl på restaurangerna - kostar från 150 kr och uppåt ...

Bild från Timbuktus konsert i Knettsetra mars 2017


JorgenReppling
2018-02-14
Trysil är en riktigt bra skidort för familjen. Blandningen av backars komplexitet, och deras närhet, gör det helt optimalt för skidåkning där åkare har blandad kunskap. Skidskolan är bra och skidlärarna är verkligen kompetenta. Trysil är dock lite dyrt för oss svenskar men fortfarande billigare än att åka ner till Alperna.


JesperArnwald
2018-01-16
Hallå alla glada skidåkare!
Har varit i Trysil under nyårsveckan och tänkte skriva en liten recension.
Byn
Tycker att Trysil byn är fantastisk mysig och perfekt för barnfamiljer. Vi bodde i ”Trysil högfjällscenter” men var tyvärr aldrig nere i själva centrum. En kompis var nere där en kväll och gick på klubb och han sa att det var sådär. Om du söker efter vilda afterski och fest är kanske inte Trysil det bästa stället att vända sig. Ett glas fatöl kostade 110kr.
Skidåkningen
Jag hade en himla tur med vädret och fick nästan snöfall varje natt. Detta gjorde att jag knappt åkte en enda pist men de pisterna jag åkte var knappt pistade. Trots vi åkte under nyårsveckan var det knappt några liftköer utom under nyår. Något som blev ett stort minus var det ej fungerande liftsystemet i Hög egga. Det blev strömavbrott vid 13:00 och vi var fast där till klockan fem då vi tog ersättningsbussar hem. Detta gjorde att vi missade en halvdag av puderåkning vilket aldrig är kul. Som tur var gjorde vi det bästa av situationen och byggde ett hopp bredvid pisten.
Var alltid lätt att hitta orörda offpist repor och mycket skogsåkning vilket uppskattas.
Om det inte vore för strömavbrottet och de dåligt pistade pisterna var jag allmänt nöjd över resan men skulle inte åka dit upp det inte fanns ett inkommande snöväder.