Idre Fjäll

Skidorter i Sverige
Liftar (18/24)
Nedfarter (32/41)
Snödjup
895 m
588 m
85 cm
Många associerar Idre fjäll med antingen Pernilla Wiberg eller Chocken. Pernilla Wiberg för att hon har ett hotell på orten och är aktiv i driften av anläggningen. Chocken för att det är Nordens brantaste backe som byggdes för att trumfa Väggen i Hundfjället.

Idre är också en av de orter som var tidiga med att spara snö från föregående säsong för att säkra en tidig snöpremiär.

Totalt finns det 41 stycken nedfarter och 27 liftar.

Idre fjälls skidanläggning ligger på berget Gränjåsvålen som mäter 890 meter över havet. Den öppnades 1968 och är en anläggning med året runt-aktiviteter.

Anläggningen ligger i de västra delarna av Sverige i höjd med Hudiksvall.

Pisterna är varierade i svårighetsgrad med ganska många backar för den som vill åka brant. Klagomål lyder dock ofta att Chocken är stängd. Något som är en naturlig följd för att den är så brant vilket gör den svårare och jobbigare att preparera.

Snöprognos

  • Söndag

    0 cm
    Halvklart
    -10°
    2 m/s
  • Måndag

    0 cm
    Molnigt
    -8°
    2 m/s
  • Tisdag

    0 cm
    Halvklart
    -9°
    2 m/s
Vad tycker du om Idre Fjäll?
5
4
3
2
1
Christoffer
Christoffer (Gäst)
2021-01-14
Så sjukt dåligt ställe! Bokade skidor samt liftkort för 2 dagar varpå därefter första dagen så fick min flickvän panikattack i backen, då hon inte kunde åka skidor så ville vi ha tillbaka pengarna för den sista dagen då hon inte skulle kunna åka, självklart betala vi för dagen vi hann köra. Idre fjälls policy är alltså då att om man köper i förväg så är det NOLL RETUR RÄTT! Ändå om något skulle hända.

KÖP ALLTSÅ INTE liftkort eller hyr skidor i förväg då det är ingenting du tjänar på varken pengamässigt eller rättligt.

Richard Björk
Richard Björk (Gäst)
2021-01-11
Välskött anläggning. Trevlig personal. Backar åt alla håll på fjället. Bra så man kan välja blåsiga dagar.

anton
anton (Gäst)
2020-10-01
mycket bra
alltid nöjd

John
John (Gäst)
2020-09-13
Var uppe i Idre i sommar och njut av fjällen och bra cykling. Åt goda våfflor i våffelstugan.

MKOL
2020-03-24
Först och främst, jag fattar att Idre's målgrupp primärt är barnfamiljer. Barnen (9-12 år) i vårt sällskap hade jättekul och var mer än nöjda. Mitt omdöme är dock ur bara mitt perspektiv. En rel. färsk (2,5 säsonger) brädåkare som framförallt gillar att åka fort och carva i långa, välpreppade pister.

Jag är inte nödvändigtvis ute efter branta svarta pister utan bara lite längre lagom branta pister med lite variation. Det finns några svarta & röda pister som är halvkul men dom är på tok för korta. Västbackens t.ex. dess övre tredjedel är trevlig men den är över på 25 sekunder och sen är det en tredjedel värdelös transportsträcka med mycket korsande trafik och avslutas med en sista tredjedel som är jätterak och jättegrön.

På ungefär samma avstånd från Sthlm föredrar jag definitivt Vemdalen som inte heller är jättebra men fortfarande betydligt bättre än Idre. Snudd på att jag t.o.m. hellre väljer Romme än Idre med tanke på det kortare avståndet. Positivt med Idre är dock personalen, servicen och prisnivån. Speciellt personalen på Charlies/Cafe Gillestugan som är snabba duktiga och sprider bra stämning. Tycker att priserna i cafeer/restauranger generellt känns något lägre än i Skistar's Vemdalen. Dessutom har Idre en riktigt bra ICA Nära som lyckas ha ett riktigt bra sortiment trots dom små lokalerna. Plocka ihop en kasse hemifrån som står och väntar när ni kommer fram och stöd det lokala näringslivet!

Sammanfattningsvis så om du åker med barn som fortfarande är på amatörnivå och inte har några större krav på åkningen så kommer du säkert trivas. Men har du några krav alls på åkningen så kommer du nog bli besviken.

Bra skidåkning
Bra skidåkning (Gäst)
2020-03-23
Bra skidåkning för barnfamiljer. Synd så lite svarta backar var öppna. Annars var det ett toppenställe.

Henke L
2020-02-24
Vad det gäller utförsåkning är inte Idre någon höjdare.
Idre passar de minsta barnen bäst. Många gröna backar och där några av dom är riktigt långa. De röda och svarta är däremot väldigt korta. Startar ofta med en transportsträcka för att sedan bli backe men avslutas också med transportsträcka. Själva backen blir alltså väldigt kort.
Uppe på toppen är det endast transport. Enligt pistkartan finns det ganska många backar och liftar i systemet men mycket av det är transport och det borde framgå tydligare att det är just transportsträckor och inte backar. Man blir lite "lurad" av pistkartan.

+ utbudet för barnen där bl.a. barnens after ski var ett mycket uppskattat inslag. Finns mycket annat att göra än utförsåkning (om man nu vill det..) Bra serviceutbud och en helt ok Ica på torget. Två parker där den ena har lite större hopp och rails och den andra är lite snällare. Parallella liftar vid parken också.

- galet många besökare från vårt nordiska grannland i sydväst under vecka 7. Dyrt boende, ej prisvärt.

Vi kommer förmodligen inte åka tillbaka då våra barn är lite större nu där den minsta är 7 år. Idre levde inte upp till förväntningarna.

Jimmy
Jimmy (Gäst)
2019-12-11
Var uppe i Idre i helgen och njut av god mat på PWs hotell och Charlies. Åkningen var kanon, riktigt långa sköna åk

Katrin
Katrin (Gäst)
2019-05-19
Barnvänligt, ofta mycket snö, flera aktivitet både sommar som vinter. Restaurangerna har verkligen fått ett lyft. Framför allt gamla Farfars hörna

9simpen
2019-05-01
Vi kom hem från Idre nu i söndags efter en helt grym vecka! Det är tredje gången vi var i Idre på vintern och innan denna resa var vi lite oroliga att vi vuxit ifrån idre men så fel vi hade.. Backarna i ost och nord är fantastiska. Väst och syd är tyvärr inte mkt för oss längre men vi uppskattade dom backarna när barnen skulle lära sig åka. På ost älskade vi djärven och tävlingsbacken. På nord gick det fantastiskt att leka loss på kanter, småhopp och slaskrännor. Tyvärr har aldrig chocken varit öppen när vi varit där. Personalen på idre fjäll är väldigt trevlig! Jag rekommenderar starkt att åk till Idre v 17. 9-18 håller dom öppet oxå så det finns gott om tid att åka på. Ändå stängde det för tidigt varje dag..


Visa fler recensioner (95)

Mest populära foto

Åkare:  Foto:

Öppet / Stängt

Idre Fjäll är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Idre Fjäll
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer