Idre Fjäll

Skidorter i Sverige
Liftar (24/24)
Nedfarter (39/40)
Snödjup
895 m
588 m
95 cm
Många associerar Idre fjäll med antingen Pernilla Wiberg eller Chocken. Pernilla Wiberg för att hon har ett hotell på orten och är aktiv i driften av anläggningen. Chocken för att det är Nordens brantaste backe som byggdes för att trumfa Väggen i Hundfjället.

Idre är också en av de orter som var tidiga med att spara snö från föregående säsong för att säkra en tidig snöpremiär.

Totalt finns det 41 stycken nedfarter och 27 liftar.

Idre fjälls skidanläggning ligger på berget Gränjåsvålen som mäter 890 meter över havet. Den öppnades 1968 och är en anläggning med året runt-aktiviteter.

Anläggningen ligger i de västra delarna av Sverige i höjd med Hudiksvall.

Pisterna är varierade i svårighetsgrad med ganska många backar för den som vill åka brant. Klagomål lyder dock ofta att Chocken är stängd. Något som är en naturlig följd för att den är så brant vilket gör den svårare och jobbigare att preparera.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Molnigt

  3 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  -2°
  8 m/s
 • Söndag

  0,6 cm snö
  Molnigt
  -1°
  2 m/s
Vad tycker du om Idre Fjäll?
5
4
3
2
1
JonasIreby
2019-03-02
Bra anläggning för barn. Snowpark och skicross-bana uppskattades. Backarna välprepareradeFina längdspår. Många roliga aktiviteter förutom skidåkning. På minussidan är bristande kunskap bland personal om anläggningen. Inga bra restauranger.

PontusGyllenberg
2019-02-21
Riktigt familjevänlig skidort med bra backar, stollift som går hela vägen upp på toppen och bra valmöjlighet på backar!
Boendet är alltid nära backen, oftast ski-in/ski-out och längdspåren går runt fjället.
Kort och gott en grym skiddestination för hela familjen!

Pillard
2018-12-21
Familjemecka! Liftar och pister i alla väderstreck. Supereffektivt med boenden runt omkring berget också. Det finns bra pister även för "vuxna", t.ex. "Tävlingsbacken" på ostsidan. Det är dock huvudsakligt fokus på familjer med mindre barn, som lätt kan ta sig omkring i systemet där det oftast finns en snäll pist att välja om man inte vågar.

En liten bonus dock med "Chocken" som kan ge riktigt imponerande åkning de gånger den väl är öppen. Rejäl lutning (48 grader högst upp) och ihållande brant. Det är också en ganska imponerande lång backe för att vara så brant och i Sverige. Dock är den ju sällan öppen utan man brukar få vänta till påsken innan den är åkbar. Det finns lite afterki osv men partyt är ju klart begränsat. Fullt fokus på småbarnen.

Hanna
Hanna (Gäst)
2018-03-30
Välrldens bästa resemålet. Lite dyrt på restaurangerna men det är helt värt det

OlleJonasson
2018-03-11
Idre fjäll är perfekt för vintersemester på hemmaplan. Direkt från stuga ut i backe och spår. Familjevänligt och fin service. Härlig badanläggning. Underbar fjällnatur.

GBG-puder
2018-02-14
Idre är en riktigt bra destination oavsett säsong. En anläggning som har kul aktiviter oavsett årstid.

Lagom stort system med massor av fina ytor för lössnöåkning och skogsåkning.
Här är pulsen i te lika hög som i Sälen, men för skidåkare är att alla boenden har ski in/out en fördel.
Det finns boenden i alla storlekar och prisklasser.

JesperHayland
2017-12-15
Idrefjäll är en mysig semesterort med skidåkning för hela familjen.
Stugorna är fint belagda längs med fjället en del med ski in ski out vilket uppskattas om man vill kunna parkera bilen och slippa hålla på att strula med att ta på och av kalla pjäxor..
För de som saknar den möjligheten kan man i de flesta fallen ta fjälltåget till och från stugan ända fram till backen.

Berget är uppdelat i med brant åkning på baksidan och lite flackare åkning på framsidan.
Jag skulle varmt rekommendera Idre för nybörjare och hyfsat avancerade åkare som söker fina backar att finslipa carvingsvängarna i.

Stora sittliften går att hoppa av på två ställen. Första anhalten är halvvägs upp och från det området går det att ta knapplift upp till barnområdet eller åka ned till barnlandet eller parken.
Sitter man kvar kommer man hela vägen upp till toppen och kan välja och vraka vilken mellan blå, röda och svarta nedfarter.

Det finns afterski i backen och på hotellet!

Stugservicen är toppen, vårt torkskåp gick sönder andra dagen och vi ringde, det resulterade i att de kom direkt och bytte ut hela skåpet mot ett nytt lätt och smidigt.
Priserna är marknadsmässiga och man får valuta för pengarna!

Vi hade extremt tur med vädret och kunde få några riktigt sköna offpist åk på baksidan samt utanför pisterna. Parken är lätt för nybörjare men kanske inte tillfredsställande för den mer avancerade hopparen.


Mattias
Mattias (Gäst)
2017-11-20
Bra backar, sämre liftar. Idre har vuxit eller byggt sig ur skidsystemet vilket gör att det är svårt att ta sig dit man ska. Liftarna går inte ända upp så man får staka sig uppåt för att komma dit man ska. Man blir trött i armarna av ett besök här. När vi gästade så gick ena stolsliften sönder vilket gjorde att halva berget stannade, för denna lift var den enda på den sidan. Trist. Tur att vi bara åkte en kortvecka. Skulle man designa om liftsystemet så finns det potential, men man verkar hellre bygga en ny lift nånstans än se till att de gamla går dit de ska.

EdwardSivertsen
2017-02-06
Idre har mycket branta pister idre är bäst i Sverige för mig idre är inte så trångt som lindvallen. Lindvallen har bara bäbis backar men idre har riktiga backar
Så åk inte till sälen åk till idre jag bor i idre

(Gäst)
2016-02-22
Minus. Backarna är mer som transportleder. Dåliga restauranger dyrt och dåligt.

Visa fler recensioner (85)

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Öppet / Stängt

Idre Fjäll är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Idre Fjäll
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer