Idre Fjäll

Skidorter i Sverige
Liftar (23/24)
Nedfarter (40/41)
Snödjup
895 m
588 m
100 cm
Många associerar Idre fjäll med antingen Pernilla Wiberg eller Chocken. Pernilla Wiberg för att hon har ett hotell på orten och är aktiv i driften av anläggningen. Chocken för att det är Nordens brantaste backe som byggdes för att trumfa Väggen i Hundfjället.

Idre är också en av de orter som var tidiga med att spara snö från föregående säsong för att säkra en tidig snöpremiär.

Totalt finns det 41 stycken nedfarter och 27 liftar.

Idre fjälls skidanläggning ligger på berget Gränjåsvålen som mäter 890 meter över havet. Den öppnades 1968 och är en anläggning med året runt-aktiviteter.

Anläggningen ligger i de västra delarna av Sverige i höjd med Hudiksvall.

Pisterna är varierade i svårighetsgrad med ganska många backar för den som vill åka brant. Klagomål lyder dock ofta att Chocken är stängd. Något som är en naturlig följd för att den är så brant vilket gör den svårare och jobbigare att preparera.

Snöprognos

 • Torsdag

  0 cm
  Molnigt
  -12°
  2 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -11°
  2 m/s
 • Lördag

  1,7 cm snö
  Molnigt
  -4°
  5 m/s
Vad tycker du om Idre Fjäll?
5
4
3
2
1
Henke L
2020-02-24
Vad det gäller utförsåkning är inte Idre någon höjdare.
Idre passar de minsta barnen bäst. Många gröna backar och där några av dom är riktigt långa. De röda och svarta är däremot väldigt korta. Startar ofta med en transportsträcka för att sedan bli backe men avslutas också med transportsträcka. Själva backen blir alltså väldigt kort.
Uppe på toppen är det endast transport. Enligt pistkartan finns det ganska många backar och liftar i systemet men mycket av det är transport och det borde framgå tydligare att det är just transportsträckor och inte backar. Man blir lite "lurad" av pistkartan.

+ utbudet för barnen där bl.a. barnens after ski var ett mycket uppskattat inslag. Finns mycket annat att göra än utförsåkning (om man nu vill det..) Bra serviceutbud och en helt ok Ica på torget. Två parker där den ena har lite större hopp och rails och den andra är lite snällare. Parallella liftar vid parken också.

- galet många besökare från vårt nordiska grannland i sydväst under vecka 7. Dyrt boende, ej prisvärt.

Vi kommer förmodligen inte åka tillbaka då våra barn är lite större nu där den minsta är 7 år. Idre levde inte upp till förväntningarna.

Jimmy
Jimmy (Gäst)
2019-12-11
Var uppe i Idre i helgen och njut av god mat på PWs hotell och Charlies. Åkningen var kanon, riktigt långa sköna åk

Katrin
Katrin (Gäst)
2019-05-19
Barnvänligt, ofta mycket snö, flera aktivitet både sommar som vinter. Restaurangerna har verkligen fått ett lyft. Framför allt gamla Farfars hörna

9simpen
2019-05-01
Vi kom hem från Idre nu i söndags efter en helt grym vecka! Det är tredje gången vi var i Idre på vintern och innan denna resa var vi lite oroliga att vi vuxit ifrån idre men så fel vi hade.. Backarna i ost och nord är fantastiska. Väst och syd är tyvärr inte mkt för oss längre men vi uppskattade dom backarna när barnen skulle lära sig åka. På ost älskade vi djärven och tävlingsbacken. På nord gick det fantastiskt att leka loss på kanter, småhopp och slaskrännor. Tyvärr har aldrig chocken varit öppen när vi varit där. Personalen på idre fjäll är väldigt trevlig! Jag rekommenderar starkt att åk till Idre v 17. 9-18 håller dom öppet oxå så det finns gott om tid att åka på. Ändå stängde det för tidigt varje dag..


JonasIreby
2019-03-02
Bra anläggning för barn. Snowpark och skicross-bana uppskattades. Backarna välprepareradeFina längdspår. Många roliga aktiviteter förutom skidåkning. På minussidan är bristande kunskap bland personal om anläggningen. Inga bra restauranger.

PontusGyllenberg
2019-02-21
Riktigt familjevänlig skidort med bra backar, stollift som går hela vägen upp på toppen och bra valmöjlighet på backar!
Boendet är alltid nära backen, oftast ski-in/ski-out och längdspåren går runt fjället.
Kort och gott en grym skiddestination för hela familjen!

Pillard
2018-12-21
Familjemecka! Liftar och pister i alla väderstreck. Supereffektivt med boenden runt omkring berget också. Det finns bra pister även för "vuxna", t.ex. "Tävlingsbacken" på ostsidan. Det är dock huvudsakligt fokus på familjer med mindre barn, som lätt kan ta sig omkring i systemet där det oftast finns en snäll pist att välja om man inte vågar.

En liten bonus dock med "Chocken" som kan ge riktigt imponerande åkning de gånger den väl är öppen. Rejäl lutning (48 grader högst upp) och ihållande brant. Det är också en ganska imponerande lång backe för att vara så brant och i Sverige. Dock är den ju sällan öppen utan man brukar få vänta till påsken innan den är åkbar. Det finns lite afterki osv men partyt är ju klart begränsat. Fullt fokus på småbarnen.

Hanna
Hanna (Gäst)
2018-03-30
Välrldens bästa resemålet. Lite dyrt på restaurangerna men det är helt värt det

OlleJonasson
2018-03-11
Idre fjäll är perfekt för vintersemester på hemmaplan. Direkt från stuga ut i backe och spår. Familjevänligt och fin service. Härlig badanläggning. Underbar fjällnatur.

GBG-puder
2018-02-14
Idre är en riktigt bra destination oavsett säsong. En anläggning som har kul aktiviter oavsett årstid.

Lagom stort system med massor av fina ytor för lössnöåkning och skogsåkning.
Här är pulsen i te lika hög som i Sälen, men för skidåkare är att alla boenden har ski in/out en fördel.
Det finns boenden i alla storlekar och prisklasser.

Visa fler recensioner (89)

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Öppet / Stängt

Idre Fjäll är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Idre Fjäll
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer