Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Liftar (4/9)
Nedfarter (8/25)
Snödjup
1125 m
633 m
33 cm
Den lilla byn med den stora skidåkningen som de själva säger, är en lugn skidort belägen i Härjedalen.

Med 9 liftar och 25 nedfarter är Lofsdalen ett perfekt resmål för dig som vill ta med dig hela familjen på ett vinteräventyr. I Lofsdalen bildas det sällan liftköer vilket gör det optimalt för de som vill samla många skidmeter per dag.

Här finns en av Sveriges brantaste preparerade pist, rännan med 42 graders lutning för de som vill sätta hjärtat i halsgropen. Det finns även möjligheter till offpiståkning. För de som njuter av ett litet lugnare tempo finns det också snällare backar att ta del av. Likt andra skidorter erbjuds det också skidskola.

Efter en fartfylld dag på fjället avslutar man kvällen på någon av Lofsdalens restauranger som både serverar a la carte och snabbmat.

Med 115 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder lockas skidåkare från hela Europa.

Snöprognos

 • Onsdag

  0,8 cm snö
  Molnigt
  -8°
  4 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Molnigt
  -7°
  3 m/s
 • Fredag

  4,6 cm snö
  Snö
  -7°
  4 m/s
Vad tycker du om Lofsdalen?
5
4
3
2
1
Johan
Johan (Gäst)
2017-11-03
Kanon

astrid grönberg
astrid grönberg (Gäst)
2017-04-18
jag tycker Lofsdalen har sina guldklimpar lite här och var men jag måste erkänna att det finns sprickor i systemet. Härlig atmosfär och trevligt bemötanden, skulle kunna kräva lite mer på matfronten tillexempel en najs kebabtallrik. För övrigt medelmåttigt.

Mattaker
2017-03-13
Var med familjen i Lofsdalen under sportlovet. I mitt tycke ett lagom ställe för barnfamiljerna som inte ställer för höga krav på variation. Kul äventyrsbacke för de yngre där naturen fått råda. För egen del känns det lite litet.
Positivt:
Superservice från all personal. Oavsett vart man är får man alltid ett trevligt mottagande.
Jag kan tro att det är relativt snösäkert för att vara i Sverige.
Det var relativt enkelt att hitta lite kul, dock kortare, opistade repor i anslutning till pisterna. Gles skog.
Breda nedfarter som inbjuder till skön carving.
Negativt:
Lite för få riktiga backar. En del pister är mer transportsträckor än backar.
Det är lite bräckligt system som är beroende av att det enda alternativet upp på fjället flyter på utan avbrott. I denna sexstol samlas alla kategorier av utförsåkare i alla åldrar vilket skapar viss frustration då det kan bli lite kaotiskt i fållan till liften när kön växer till.

Mr Berg
Mr Berg (Gäst)
2017-03-02
Synd att man inte satsar offensivt på anläggningen, när det finns en så fin potential för det! Alldeles för manga av de få till antalet liftar är stängda. Fler stolliftar och pister samt inte minst snökanoner efterlyses! Liftköerna är visserligen korta men om man vill lyckas med affärsidén måste ägarna våga satsa.

Daniel
Daniel (Gäst)
2016-03-07
Förvånansvärt att flera backar är stängda V9 då det är som mest folk/kunder. Har inte varit med om det under mina 40 år på olika skidorter. 2 av 3 svarta pister stängda... och även några röda. Flera varningar för sten i pisten men tyvärr ännu mer sten än varningar. Stället sköts ej seriöst!
Kvällsåkning på egen risk då belysningen är under all kritik!

Korta liftköer. Kan förstå det, jag och min familj kommer inte ta plats där igen.
Förutom två nya sittliftar har utvecklingen stått stilla i Lofsdalen.

dyngapa
2016-02-29
Dåligt undehåll, inga svåra backar. Däremot en glasbur på toppen, som inte är öppen för alla. Humor.

Bra med korta liftköer
Dåligt med personal

Jag har hyrt på Karins Sportbod istället.

Björn P
Björn P (Gäst)
2015-10-02
Lofsdalen är helt klart det bästa alternativ om man vill åka skidor och umgås med familj och vänner. Nu finns även en 6-stolslift med vindskydd till toppen. Och i december kommer Skybar på toppen vara färdigbyggt. Toaletter finns vid Restaurang Hovärken intill Lången Express och i värmestugan.

+ Skidbackar för alla
+ Barn vänligt
+ Korta liftkö
+ Dom satsar på anläggningen (Förra året en ny 6stolllift till toppen och i år Europas högst belägna whiskylager kombinerat med Skybar på toppen)
+ 3st Parker för barn och vuxna

FredrikCarlbom
2015-01-05
Det är en liten svensk skidort med allt vad det innebär. Skulle jämföra den med Branäs, Idre, Hovfjället. Backarna är inte lika svåra som påstås och snörapporten är VÄLDIGT optimistisk, den kanske stämde till en början men efter flera dagars töande när stenar börjar sticka fram så stod den kvar på 35cm.

Liftsystemet fungerade bra och stolsliften på toppen var bara stängd när det blåste väldigt mycket.

IT-Milan
2014-04-08
Fallhöjd, lyxig express-stol, ambitioner - och växtvärk...
Vad var det jag sa (nedan) om plexi-kåpa med vindfång på express-stolar. Åkte där nu i helgen (vårvinter, mest sol), av 3 dgr hade Toppen Express 2 dagar öppet och 1 hel dag stängt (20 m/s i byarna vid toppen på morgonen, men efter lunch bara 8 - och stängt ändå, alla stolarna i garaget). Pistningen lite blandad, vissa backar jättebra, men ett par pister vid toppen mest "kul off-pist".

Någon bör se till att koordinera stället. Det finns f n 3 receptioner. Och alla stänger FÖR tidigt (för weekendbesökare...) Jag betalade i byn, men fick hämta liftkortet mm uppe i skidboden. Osv.

Enl. webben var allt öppet varje dag men i verkligheten 2 bygelliftar ständigt stängda, plus naturligtvis Poma-liften de dagar Toppen Express fungerar. Den dubbelsvarta backen (pistnr 18) snöfri och stängd. De får bara en svag 4:a den här gången, trots att utsikten mot norska Rondane och Jämtlands fjällvärld, plus fallhöjden, plus prisvärdhet, plus nya Toppen Express var alla enastående.

mangeD
2014-03-20 (Ändrad: 2014-03-21)
Jag var uppe under förra helgen, 13-16 mars och angående det "IT-MILAN" nämnde om den nya stolsliften som ett "pilotprojekt" så var det inga problem alls. Det blåste på rejält under fredagseftermiddagen och hela lördagen men liften gick hela tiden. Man märkte dessutom knappt av att det blåste så rejält med vindkåpan nerfälld! En riktigt bra investering med andra ord!
Sedan så har dom ju kvar en av de gamla och slitna knappliftarna ifall det skulle vara så att de inte skulle kunna köra nya liften..
Betyg; 4 (ang nya liften)

Visa fler recensioner (66)

Mest populära foto

Åkare: Marcus Wadsten Foto: Johan Wadsten

Öppet / Stängt

Lofsdalen är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Lofsdalen