Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Liftar (8/9)
Nedfarter (23/25)
Snödjup
1125 m
633 m
52 cm
Den lilla byn med den stora skidåkningen som de själva säger, är en lugn skidort belägen i Härjedalen.

Med 9 liftar och 25 nedfarter är Lofsdalen ett perfekt resmål för dig som vill ta med dig hela familjen på ett vinteräventyr. I Lofsdalen bildas det sällan liftköer vilket gör det optimalt för de som vill samla många skidmeter per dag.

Här finns en av Sveriges brantaste preparerade pist, rännan med 42 graders lutning för de som vill sätta hjärtat i halsgropen. Det finns även möjligheter till offpiståkning. För de som njuter av ett litet lugnare tempo finns det också snällare backar att ta del av. Likt andra skidorter erbjuds det också skidskola.

Efter en fartfylld dag på fjället avslutar man kvällen på någon av Lofsdalens restauranger som både serverar a la carte och snabbmat.

Med 115 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder lockas skidåkare från hela Europa.

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Molnigt
  -5°
  1 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Molnigt
  -1°
  9 m/s
 • Tisdag

  0,6 cm snö
  Molnigt
  -3°
  3 m/s
Vad tycker du om Lofsdalen?
5
4
3
2
1
Peter Larsson
Peter Larsson (Gäst)
2019-02-15
Jag startade min skidkarriär där 1984. Varit där ett antal gånger under åren. Vi kommer på sön 17/2 å hoppas på en underbar vecka.
Peter Larsson simlångsdalen

omp
2019-01-05
Liten skidort med schysst åkning och härlig stämning. Varierande lutning och längd på nedfarter. Bykärnan är inte så stor men har allt som behövs, mataffär, krog och café. Restaurangutbudet är begränsat men duger för en vecka, Trapper har steppat upp rejält inför den här säsongen, värt att testa! Så länge man inte åker hit på loven finns det massor med plats i backarna, servicehusen och i liftfållorna. Oavsett när man kommer får man alltid ett grymt bemötande från personal, både inne och ute.

Offpistmöjligheterna är okej, går dessutom att hitta riktigt schyssta åk om man vet vart man ska leta.

Plus:
Åkningen
Lugna stämningen
Snösäkert
Personalen

Minus:
Något klent utbud av matställen


Jens
Jens (Gäst)
2019-01-01
Plus: väldigt bra fallhöjd och förutsättningar för bra skidåkning om det är mycket snö. Härlig utsikt! Långa bra backar för nybörjare/barn.
Minus: Antal liftar och pistning av backar. Lita inte på rapporten om öppna liftar!

Pillard
2018-12-21
Lite som ett hopslag av Fjätervålen och Idre fjäll. Lofsdalen är relativt litet och gemytligt men med rejäl fallhöjd och långa svepande backar om man vill. Det är också en lite rejälare by med butik osv. Det är dock aningen begränsat med restaurang osv. Det finns också mycket "fjäll"aktiviteter runt omkring med skoter och snovessla osv. Man har också tagit ur skogen på några ställen för att underlätta för offpiståkningen.

Lars Wall
Lars Wall (Gäst)
2018-06-04
Lugnt o fridfullt
Fina backar

Jocke
Jocke (Gäst)
2018-03-28
Lugnt och skönt, soft miljö och lagom bra skidåkning. Bra personal i backen och uthyrning/shop. Du kan även hyra skidor på sportaffären i byn. Tänk på att Byn är lång, du kan hamna i en stuga flera km från backen.

Tomny
Tomny (Gäst)
2018-03-19
Perfekt för den som gillar när det inte är så mycket folk och värdesätter även skoterturer och längdskidor. Utsikten från toppen är fantastisk. Se vår VLOG får ni se😊


Flippan
Flippan (Gäst)
2018-02-20
Lofsdalen har allt för den som vill åka skidor: både härlig och varierad utförsåkning och fantastiskt fina spår, framförallt uppe på fjället. Missa inte vesseltur till våffelstugan på Sömlingshågna!

Paula
Paula (Gäst)
2018-02-01
Lofsdalen har riktigt mycket snö i år och är absolut perfekt för barnfamiljer (våra skidåkande barn 2,5-11 år), rekommenderas varmt! Även fin längdskidåkning uppe på fjället.

Johan
Johan (Gäst)
2017-11-03
Kanon

Visa fler recensioner (75)

Mest populära foto

Åkare: Marcus Wadsten Foto: Johan Wadsten

Öppet / Stängt

Lofsdalen är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Lofsdalen
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer