Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Liftar (7/9)
Nedfarter (23/25)
Snödjup
1125 m
633 m
71 cm
Den lilla byn med den stora skidåkningen som de själva säger, är en lugn skidort belägen i Härjedalen.

Med 9 liftar och 25 nedfarter är Lofsdalen ett perfekt resmål för dig som vill ta med dig hela familjen på ett vinteräventyr. I Lofsdalen bildas det sällan liftköer vilket gör det optimalt för de som vill samla många skidmeter per dag.

Här finns en av Sveriges brantaste preparerade pist, rännan med 42 graders lutning för de som vill sätta hjärtat i halsgropen. Det finns även möjligheter till offpiståkning. För de som njuter av ett litet lugnare tempo finns det också snällare backar att ta del av. Likt andra skidorter erbjuds det också skidskola.

Efter en fartfylld dag på fjället avslutar man kvällen på någon av Lofsdalens restauranger som både serverar a la carte och snabbmat.

Med 115 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder lockas skidåkare från hela Europa.

Snöprognos

 • Onsdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -13°
  4 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Halvklart
  -14°
  6 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -17°
  2 m/s
Vad tycker du om Lofsdalen?
5
4
3
2
1
Martin
Martin (Gäst)
2021-01-22
Bra fallhöjd, långa backar och snösäkert. Mysig by med småbutiker och några restauranger. Fullt tillräckligt!

Johanna
Johanna (Gäst)
2021-01-14
Mys mys MYS! Första gången i Lofsdalen och det är så mysigt här! Väldigt bra åkning där det finns variation för alla och genuin ort. Älskar lugnet och mysiga som butiker.

Henrik
Henrik (Gäst)
2021-01-10
Över förväntan, och en av de bättre orterna jag åkt på (i Sverige). Bra fallhöjd och flera roliga backar. Det som saknas för att ge fem stjärnor är i) resturang uppe på berget ii) en till sittlift i annan del av systemet (förstått att det finns planer på det).

Henke L
2020-01-28
Barnvänligt och vackert! Således bra för barnfamiljer. Som vuxen kan man få till några riktigt bra åk om man åker ända från toppen. Fallhöjden där ifrån är klart godkänd. Helt ok Ica i byn, har det man behöver.

Anton hjelmberg
Anton hjelmberg (Gäst)
2020-01-16
Lofsdalen är en otroligt fin skidort. Långa fina backar. Det är så himla kul att se alla små knattar att åka o ha kul med familjen. Fantastiska vyer över hela lofsdalen. När man är på toppen av berget kan man se flera mil runt lofsdalen. Det är så mäktigt att få se så långt över alla fina berg.
Även på sommaren är det helt fantastiskt. Du kan cykla runt sjön och även i backarna. Diskgolf är riktigt roligt. Att få gå runt upp och ner för backarna är ju bara underbart. Att plocka hjortron och blåbär. Det går även att fiska i lofsdalen och vi har fångat upp en massa abborrar i Lofssjön. Att få komma ut på fjället är helt magiskt. Jag tycker att alla borde åka till lofsdalen för att det är där livet leker. Du behöver inte känna någon stress överhuvud taget. Du kan bara njuta och koppla av allt från ditt arbete där hemma.Magnus
Magnus (Gäst)
2020-01-15
Perfekt för barnfamiljer. Nära naturen, inga köer till liftarna

Tiedermann2
2019-11-20
Mina första svängar på skidor genomfördes i barnbacken i Lofsdalen och sedan dess har jag besökt orten många gånger. Men om jag ska ta av mig nostalgiglasögonen och försöka summera Lofsdalen som skiddestination skulle jag ge den 4/5.

Har tyvärr endast varit där på sportlov vilket brukar betyda långa liftköer men en tidig lunch runt 11 gör att man sällan behöver stå i kö i mer än 5 minuter. Lofsdalen är en ort riktad mot familjer och har många röda och blå carvingbackar att erbjuda och parken brukar vara helt okej.

En bra vinter brukar det gå att få rätt fina offpist åk, inte i meterdjupt puder men man hittar nästan alltid roliga åk i lössnö. Att rekommendera är att ta toppliften och åka ner Snedsvängen till strax efter Rännan sedan rakt ner mot Genvägen, hit blåser snö från hela fjällsidan och samlas i lösa vallar som brukar vara roliga. Annars brukar man kunna åka ner mellan de röda backarna från toppen eller mellan toppliftarna.

Brukar inte käka på någon av restaurangerna så kan inte uttala mig om utbudet men det finns två fina värmestugor. Rekommenderar varmt Lofsdalen för alla som vill få många fallmeter per dag!

RRautio
2019-11-08
Bra fallhöjd och offpist möjligheter

Leffe
Leffe (Gäst)
2019-04-01
Vi har vistats i Lofsdalen v 12 och 13 och det enda vi har att vara missnöjda över är bristen på skötsel av toaletterna. De är inte rengjorda, luktar sunkigt och med trasiga toalettsitsar som man får i handen när man skall lyfta på dem. Toalettstandarden måste höjas. I övrigt finns det inget att klaga på. Fina pistade längdskidspår och fint pistat i backarna. Restaurangerna är okay

Stefan T
Stefan T (Gäst)
2019-03-19
Skötseln av backarna är det sämsta jag sett under mina 39 år som skidåkare.
Man kunde omöjligt kliva av liften och ta sig till pisten utan att förstöra skidorna på hundratals vassa stenar i snön.
Trots påpekande till liftvakterna att borsta bort stenarna eller täcka över dem med snö så struntade de i det och lät alla gästern under sportlovet att repa sönder sina skidor.
Anläggningschefen vägrar betala för att fixa till mina 12000kr skidor som blev förstörda under.
Jag håller med nedan omdöme. Vart var pistmaskinerna? Hur kan man pista vallar mellan varje pistmaskinsbredd i varje backe!? Farligt att köra fort. Flera som tappade kontrollen i de branta backarna pga pistmaskinsvallarna. Min fru var nära att bli påkörd av en ungdom som tappa kontrollen över vallarna i pisten.
Alldrig någonsin sett så dåligt pistning.
Grannen Fjätervålen har alltid perfekt pistat. Åk dit istället.

Det finns ingen toa inärheten av barnbacken??

Det finns bara två!!? toaletter i restaurangen vid sittliften dit alla ska trängas och långa köer. Det finns inga handfat vid toerna i caféet i backen.

Ca 580 kr för två burgare, en barnpankakor och två små flasköl på lunchen..

Ingen liftinfo när liften flera gånger per dag fick större fel och stod stilla.

Inga liftkort till knattar vilket gör att de inte får stå i kö med sina föräldrar utan måste gå själva i egen linje o vänta i ca 5min på andra sidan spärrarna. Inte populärt för varken barn eller vuxna.

Så sammanfattning 1-5
Skidskolaför barn 5 poäng (trots att de tappade bort vår unge i en halvtimme)
Pistkvalite 1 poäng
Service 1 poäng
Toa 1 poäng
Matpriser 2 poäng
Infoskyltar 1 poäng
Snömängd 4 poäng.
Whiskey-skybar endast öppen ibland 2 poäng.


Visa fler recensioner (86)

Mest populära foto

Åkare: Marcus Wadsten Foto: Johan Wadsten

Öppet / Stängt

Lofsdalen är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Lofsdalen
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer