Lofsdalen

Skidorter i Sverige
Liftar (0/9)
Nedfarter (0/25)
Snödjup
1125 m
633 m
40 cm
Den lilla byn med den stora skidåkningen som de själva säger, är en lugn skidort belägen i Härjedalen.

Med 9 liftar och 25 nedfarter är Lofsdalen ett perfekt resmål för dig som vill ta med dig hela familjen på ett vinteräventyr. I Lofsdalen bildas det sällan liftköer vilket gör det optimalt för de som vill samla många skidmeter per dag.

Här finns en av Sveriges brantaste preparerade pist, rännan med 42 graders lutning för de som vill sätta hjärtat i halsgropen. Det finns även möjligheter till offpiståkning. För de som njuter av ett litet lugnare tempo finns det också snällare backar att ta del av. Likt andra skidorter erbjuds det också skidskola.

Efter en fartfylld dag på fjället avslutar man kvällen på någon av Lofsdalens restauranger som både serverar a la carte och snabbmat.

Med 115 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder lockas skidåkare från hela Europa.

Snöprognos

 • Torsdag

  0 cm
  Sol
  -10°
  4 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Sol
  -11°
  5 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  -12°
  2 m/s
Vad tycker du om Lofsdalen?
5
4
3
2
1
Lars Wall
Lars Wall (Gäst)
2018-06-04
Lugnt o fridfullt
Fina backar

Jocke
Jocke (Gäst)
2018-03-28
Lugnt och skönt, soft miljö och lagom bra skidåkning. Bra personal i backen och uthyrning/shop. Du kan även hyra skidor på sportaffären i byn. Tänk på att Byn är lång, du kan hamna i en stuga flera km från backen.

Tomny
Tomny (Gäst)
2018-03-19
Perfekt för den som gillar när det inte är så mycket folk och värdesätter även skoterturer och längdskidor. Utsikten från toppen är fantastisk. Se vår VLOG får ni se😊


Flippan
Flippan (Gäst)
2018-02-20
Lofsdalen har allt för den som vill åka skidor: både härlig och varierad utförsåkning och fantastiskt fina spår, framförallt uppe på fjället. Missa inte vesseltur till våffelstugan på Sömlingshågna!

Paula
Paula (Gäst)
2018-02-01
Lofsdalen har riktigt mycket snö i år och är absolut perfekt för barnfamiljer (våra skidåkande barn 2,5-11 år), rekommenderas varmt! Även fin längdskidåkning uppe på fjället.

Johan
Johan (Gäst)
2017-11-03
Kanon

astrid grönberg
astrid grönberg (Gäst)
2017-04-18
jag tycker Lofsdalen har sina guldklimpar lite här och var men jag måste erkänna att det finns sprickor i systemet. Härlig atmosfär och trevligt bemötanden, skulle kunna kräva lite mer på matfronten tillexempel en najs kebabtallrik. För övrigt medelmåttigt.

Mattaker
2017-03-13
Var med familjen i Lofsdalen under sportlovet. I mitt tycke ett lagom ställe för barnfamiljerna som inte ställer för höga krav på variation. Kul äventyrsbacke för de yngre där naturen fått råda. För egen del känns det lite litet.
Positivt:
Superservice från all personal. Oavsett vart man är får man alltid ett trevligt mottagande.
Jag kan tro att det är relativt snösäkert för att vara i Sverige.
Det var relativt enkelt att hitta lite kul, dock kortare, opistade repor i anslutning till pisterna. Gles skog.
Breda nedfarter som inbjuder till skön carving.
Negativt:
Lite för få riktiga backar. En del pister är mer transportsträckor än backar.
Det är lite bräckligt system som är beroende av att det enda alternativet upp på fjället flyter på utan avbrott. I denna sexstol samlas alla kategorier av utförsåkare i alla åldrar vilket skapar viss frustration då det kan bli lite kaotiskt i fållan till liften när kön växer till.

Mr Berg
Mr Berg (Gäst)
2017-03-02
Synd att man inte satsar offensivt på anläggningen, när det finns en så fin potential för det! Alldeles för manga av de få till antalet liftar är stängda. Fler stolliftar och pister samt inte minst snökanoner efterlyses! Liftköerna är visserligen korta men om man vill lyckas med affärsidén måste ägarna våga satsa.

Daniel
Daniel (Gäst)
2016-03-07
Förvånansvärt att flera backar är stängda V9 då det är som mest folk/kunder. Har inte varit med om det under mina 40 år på olika skidorter. 2 av 3 svarta pister stängda... och även några röda. Flera varningar för sten i pisten men tyvärr ännu mer sten än varningar. Stället sköts ej seriöst!
Kvällsåkning på egen risk då belysningen är under all kritik!

Korta liftköer. Kan förstå det, jag och min familj kommer inte ta plats där igen.
Förutom två nya sittliftar har utvecklingen stått stilla i Lofsdalen.

Visa fler recensioner (71)

Mest populära foto

Åkare: Marcus Wadsten Foto: Johan Wadsten

Öppet / Stängt

Lofsdalen Stängt. Planeras att öppnas i veckan 50

Pistkarta

Pistkarta Lofsdalen
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer