Fjätervålen

Skidorter i Sverige
Liftar (3/4)
Nedfarter (10/18)
Snödjup
1002 m
685 m
80 cm
I mellersta Sverige, cirka en timme från den norska gränsen, hittar du Fjätervålen. Skidanläggningen har en helt okej storlek med 18 pister, en längsta nedfart på 3 000 m och en högsta fallhöjd på 317 m. Du har bara fyra liftar att välja mellan men dessa räcker gott och väl för att ta dig uppför den långa backen. Att skidanläggningen inte är så stor är på många sätt en fördel. Det är sällan alltför trångt i backarna, pisterna är väl omhändertagna och liftarna har sällan några köer.

Oavsett om du anser dig tillhöra skidåkningseliten eller bara vill kunna njuta av lite enkel och härlig skidåkning är detta en plats för dig. Några av pisterna används för tävlingar, vilket innebär att många elitskidåkare kommer hit både för att tävla och för att träna. En liten skidanläggning med mycket hjärta helt enkelt.

Snöprognos

 • Onsdag

  8,1 cm snö
  Snö
  -6°
  6 m/s
 • Torsdag

  17,2 cm snö
  Kraftigt snöfall
  -4°
  4 m/s
 • Fredag

  6,3 cm snö
  Snö
  -2°
  5 m/s
Vad tycker du om Fjätervålen?
5
4
3
2
1
Lena Hallgren Larsson
Lena Hallgren Larsson (Gäst)
2020-10-15
Fina backar natursnö lugnt och tyst lite pjäxtramp trevlig personal.

litens
litens (Gäst)
2020-04-14
Grymt fint ställe, lugnt och naturnära men ändå mycket liv och glada miner.

Ludvig
Ludvig (Gäst)
2020-03-23
Mycket bra skidåkning. Snäll personal. Fast det hade varit bättre med en sittlift.

DonRoger
2020-03-11
Fina pister och ett rätt brett område för offpiståkning, om än något flackt. Ypperligt för telemarkare men betyget dras ner av liftarna som består av två ankarliftar.

Kjelle Gaude
Kjelle Gaude (Gäst)
2020-03-10
Sjukt bra


Kina
Kina (Gäst)
2020-01-02
Vår andra nyårsvecka här. Fina preparerade längdspår i härlig miljö. Här är man nära naturen och slipper hetsen som finns på de större fjällanläggningarna. Vi kommer tillbaka igen!

Anders Nilsson
Anders Nilsson (Gäst)
2019-09-02
Välpreparerade nedfarter underbar skidåkning

jacobpihel
2019-03-11
Fjätervålen var skidorten jag lärde mig att åka skidor i. Brukar beskriva skidorten såhär, stort berg (för att vara i sverige) relativt få backar, och en riktigt bra offpist som sällan blir uppåkt. Fjätervålen är kanske mest känd inom alpinklubbar och kanske inte bland de svenska skidturisterna. Detta gör att de flesta som åker skidor i fjätervålen åker i de riktigt grymma storslalomsbackarna som är EM klassade. Pågrund av detta lämnas offpisten orörd ofta och man kan hitta orört puder brevid liften 5 dagar efter snöfall.

Fjätervålen passar alla skidåkare och man kan verkligen släppa lös barnen utan att dem kommer bort då backarna leder tillbaka till samma lift. Fjätervålens värdshus erbjuder riktigt bra mat och dryck av hög kvalitet och det man får för priset slår alla sliskiga dyra skistar hak. Resturangen serverar hemlagad husman till dagens, men man kan välja på annat. Fjätervålens ända nackdel är att den enda liften som går till toppen är en bygellift, dock ska bygelliften bytas ut till säsong 19/20 och ersätts då av en sittlift.

Åk inte hit
Åk inte hit (Gäst)
2019-02-21
Oerhört missnöjd. Oerhört dyrt i kiosken, isiga backar, ingen park och dålig skidåkning f.ö. Är man ute efter skidåkning i första klass skulle jag rekommendera Kläppen eller Tandådalen.

Nöjd kund
Nöjd kund (Gäst)
2019-02-09
Fjätervålen är det perfekta stället för dig som gillar långa åk i välpreparerade backar, du är nästan helt själv i de breda backarna. Man får ut den bästa skidåkningen man kan få här i Sverige p.g.a att backarna aldrig blir uppkörda. Liftköer existerar inte och det finns gott om trevlig personal. Det ända minuset jag kan komma på är att det inte finns någon stolslift upp till toppen, bara en ankarlift. Men jag tror även det är därför det är så få som väljer att åka till fjätervålen. Så hellre ankarlift än stolslift om det så är att man får vara ensam i backarna som aldrig blir uppkörda.

5/5 stjärnor
Mvh. Den nöjdaste kunden i hela världen.

Visa fler recensioner (53)

Mest populära foto

Åkare: Gabriele Stea Foto: Jonas Axelsson

Öppet / Stängt

Fjätervålen är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Fjätervålen
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer