Fjätervålen

Skidorter i Sverige
I mellersta Sverige, cirka en timme från den norska gränsen, hittar du Fjätervålen. Skidanläggningen har en helt okej storlek med 18 pister, en längsta nedfart på 3 000 m och en högsta fallhöjd på 317 m. Du har bara fyra liftar att välja mellan men dessa räcker gott och väl för att ta dig uppför den långa backen. Att skidanläggningen inte är så stor är på många sätt en fördel. Det är sällan alltför trångt i backarna, pisterna är väl omhändertagna och liftarna har sällan några köer.

Oavsett om du anser dig tillhöra skidåkningseliten eller bara vill kunna njuta av lite enkel och härlig skidåkning är detta en plats för dig. Några av pisterna används för tävlingar, vilket innebär att många elitskidåkare kommer hit både för att tävla och för att träna. En liten skidanläggning med mycket hjärta helt enkelt.

Snöprognos

 • Söndag

  1,3 cm snö
  Molnigt
  -2°
  1 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Molnigt
  -2°
  2 m/s
 • Tisdag

  1,5 cm snö
  Sol

  4 m/s
Vad tycker du om Fjätervålen?
5
4
3
2
1
Anders Nilsson
Anders Nilsson (Gäst)
2019-09-02
Välpreparerade nedfarter underbar skidåkning

jacobpihel
2019-03-11
Fjätervålen var skidorten jag lärde mig att åka skidor i. Brukar beskriva skidorten såhär, stort berg (för att vara i sverige) relativt få backar, och en riktigt bra offpist som sällan blir uppåkt. Fjätervålen är kanske mest känd inom alpinklubbar och kanske inte bland de svenska skidturisterna. Detta gör att de flesta som åker skidor i fjätervålen åker i de riktigt grymma storslalomsbackarna som är EM klassade. Pågrund av detta lämnas offpisten orörd ofta och man kan hitta orört puder brevid liften 5 dagar efter snöfall.

Fjätervålen passar alla skidåkare och man kan verkligen släppa lös barnen utan att dem kommer bort då backarna leder tillbaka till samma lift. Fjätervålens värdshus erbjuder riktigt bra mat och dryck av hög kvalitet och det man får för priset slår alla sliskiga dyra skistar hak. Resturangen serverar hemlagad husman till dagens, men man kan välja på annat. Fjätervålens ända nackdel är att den enda liften som går till toppen är en bygellift, dock ska bygelliften bytas ut till säsong 19/20 och ersätts då av en sittlift.

Åk inte hit
Åk inte hit (Gäst)
2019-02-21
Oerhört missnöjd. Oerhört dyrt i kiosken, isiga backar, ingen park och dålig skidåkning f.ö. Är man ute efter skidåkning i första klass skulle jag rekommendera Kläppen eller Tandådalen.

Nöjd kund
Nöjd kund (Gäst)
2019-02-09
Fjätervålen är det perfekta stället för dig som gillar långa åk i välpreparerade backar, du är nästan helt själv i de breda backarna. Man får ut den bästa skidåkningen man kan få här i Sverige p.g.a att backarna aldrig blir uppkörda. Liftköer existerar inte och det finns gott om trevlig personal. Det ända minuset jag kan komma på är att det inte finns någon stolslift upp till toppen, bara en ankarlift. Men jag tror även det är därför det är så få som väljer att åka till fjätervålen. Så hellre ankarlift än stolslift om det så är att man får vara ensam i backarna som aldrig blir uppkörda.

5/5 stjärnor
Mvh. Den nöjdaste kunden i hela världen.

Johan
Johan (Gäst)
2019-01-24
Fantastiskt bra preparerad backe och väldigt fint preparerade längdspår. Världsklass!

Pillard
2018-12-21
Klassisk "kvarters"backe. Inte allt för långt bort från Idre Fjäll finns Fjätervålen. När vi var där senast var det fortfarande den typiska gårdsbacken med en restaurang som även står för liftkorten, skidskolan osv. Det var gått om race-pjäxbagar och grupper med tonåriga raceåkare. När Idrefjällen arrangerat alpina SM osv brukar slalomen avgöras på Idre fjäll men övriga grenar i Fjätervålen. Det säger nog det mesta. Här finns betydligt längre backar men inte alls samma servicenivå kring åkningen som i Idre fjäll. Allt det lär dock förändras iom Sernekes jättesatsning på området.

Peter
Peter (Gäst)
2018-12-12
Bra välprepparerade backar, fantastisk natur för längdåkning i fina spår även uppe på fjället. Perfekt familjeanläggning.

Misia Fredriksson
Misia Fredriksson (Gäst)
2018-11-15
Bästa skidorten för hela familjen! I backen, på längden o i stugan???
Per Rydén
Per Rydén (Gäst)
2018-05-02
För liten fallhöjd, för korta backar. Nä, där hade inte jag satsat pengar, då hade jag hellre lagt dem i Hemavan.

Flodas
Flodas (Gäst)
2018-04-24
Kassa backar och liftar.
Ingen potential till att bli nått mer än vad det är idag.

Visa fler recensioner (47)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer