Nytt svenskt superliftkort för Idre-området

De tre anläggningarna Idre Fjäll, Fjätervålen och Idre Himmelfjäll går samman om ett gemensamt liftkort som kallas Idrepasset. På det nya liftkortet kan du åka lagg i  77 olika nedfarter i norra Dalarna.  

Fjätervålen och Idre Fjäll som ligger 9 km ifrån varandra har sedan många år tillbaka haft ett samarbete med ett gemensamt skipass. Nytt till den här vintersäsongen är att Idre Himmelfjäll adderas:
– Idre som skiddestination tar verkligen upp kampen mot de stora drakarna i branschen. Skidområdena kompletterar varandra på ett bra sätt och tillsammans kommer vi erbjuda riktigt bra skidåkning för hela familjen, säger Andreas Starenhed, VD på Idre Fjäll.

Idre Fjäll är störst av de tre med sina 40 pister. Till detta läggs då Fjätervålens tjugotal pister och den för säsongen helt nya skidorten Idre Himmelfjäll som ska ha 18 pister vid öppningen i mitten på december.

Det är tre lite olika typer av skidanläggningar med Idre Fjäll som den alpina giganten i Idre med över 50 års historia som en av de absolut största aktörerna inom skidåkning i Sverige. Idre Fjäll är en stiftelse, grundad 1968 av Friluftsfrämjandet och dåvarande Idre kommun. Idag är man Skidsveriges fjärde största aktör och förra vintern hade man 4,7 procent av marknaden sätt till omsättning liftkort. Idre fjäll var också med sina drygt 500 000 skiddagar (1 skidpass dagskort = 1 skiddag) fjärde mest besökta anläggningen i Sverige efter Skistars tre anläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen.

Fjätervålen är tokmycket mindre besökt, förra vintern hade man drygt 33 000 skiddagar, men erbjuder samtidigt skidåkning av  bra klass med Idre-områdets högsta topp och hyfsat långa, breda nedfarter. Idre Himmelfjäll är jokern i leken, den första nya svenska skidorten på flera decennier, som ska satsa på långa slingrande skogsnedfarter i Colorado-stil.

Priset på Idrepasset blir lite högre jämfört med att enbart köpa liftkort för Idre fjäll. Dagskortet blir 45 kronor dyrare, ett veckokort kostar 2080 kronor för vuxen för Idrepasset, medan samma liftkort kostar 1890 kronor för bara Idre Fjäll.

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer