Skidtokig entreprenör satsar 4 miljarder i Fjätervålen

Byggkoncernen Serneke är sedan januari  i år delägare i Fjätervålen. Nu presenteras planerna på hur skidorten i norra Dalarna ska utvecklas fram till år 2028.

Det stora byggbolaget Sernekes planer för Fjätervålen tar nu allt mer konkret form. Fler stugor och lägenheter, ny sittlift, ny centrumbyggnad med hotell, camping, ökad satsning på alpin- och längdskidåkning samt året runt-aktiviteter är något av det som den nya planen innehåller.

Sedan i januari i år, när Serneke gick in som delägare och köpte 40 procent av aktierna i Fjätervålen AB, har man skissat på hur framtida Fjätervålen ska bli. Skidentusiasten och entreprenören Ola Serneke valdes också i januari in som ordförande för Fjätervålen AB. Tre månader senare finns alltså konkreta förslag framtagna för en satsning fram till 2028:
– Planen är att bevara och utveckla det som är unikt med Fjätervålen men att utveckla anläggningen med långsiktigt hållbara lösningar i fokus, säger Ola Serneke  VD och koncernchef för Serneke Group samt sedan i januari alltså delägare och ordförande i Fjätervålen AB.

Fjätervålen AB driver en skidanläggning i norra Dalarna som bara ligger 9 kilometer från mer kända Idre Fjäll. Fram tills att Serneke klev in som storägare genom köpet av 40 procent av aktierna för tio miljoner kronor, hade bolaget ägts av cirka 400 privatpersoner.

Byggbolaget Serneke räknar med investeringar på cirka 4 miljarder kronor i Fjätervålen. Man vill skapa en skidort som kan utmana Åre och Sälen, men även dra nytta av anläggningen internt inom koncernen för sina egna anställda.

Målsättningen är att hela utvecklingen och ombyggnationen ska vara klar 2028. Fjätervålen AB och Serneke för nu diskussioner med Älvdalens kommun och andra myndigheter såsom Länsstyrelsen i Dalarna kring detaljplanefrågor och andra tillstånd med ambitionen att inleda exploateringen under 2019.


Vad tycker du om Fjätervålen?

Vad tycker du om Fjätervålen?
Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.