Nästa fredag öppnar första skidorten i Sverige

På fredag 18 oktober är det premiär för Sveriges första skidort denna säsong. Det är i vanlig ordning Idre fjäll som är på hugget med snö och skidåkning först av alla.

Nästa fredag är det alpin premiär för Skidsverige säsongen 2019/2020. Det är Idre Fjäll i norra Dalarna som är först ut i år igen, precis som förra hösten. Det blir en backe som öppnas och åkningen kommer att vara gratis denna första dag.

Det är svarta pisten ”Specialen” på norra sidan av fjället som görs i ordning. Man lockar också med fikatält, after ski och nattklubb. Välkommen till vintern! Skidåkningen är öppen klockan 12-14 för allmänheten, därefter är det bokade alpina träningsgrupper som huserar anläggningen.

Skidåkningen är som nämnts i svart terräng och med ”avancerat underlag”, räkna icke med puder.  Åkningen utgår från parkeringen i nord, där du också hämtar ut ditt gratis Skipass. Dit tar du dig med enklast med bil.

Idre Fjäll meddelar också att ”Beroende på väder och kyla kommer vi att öppna fler backar kontinuerligt under oktober och november. Välkommen!”

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.