Grövelfjäll

Skidorter i Sverige
I Grövelsjöområdet värderas naturupplevelser högre än att svänga de lurviga i taket. Stillhet och tystnad snarare än röjig afterski. Grövelfjället, cirkus 35 minuter med bil norr om Idre, är Dalarnas nordligaste alpina skidanläggning. Det är också Sveriges sydligaste fjällanläggning, på gränsen till Norge, vilket innebär orörd vildmark runt knuten och kalfjällsvidder. Och just de enorma, öppna vidderna passar perfekt för snökiting. Likaså är turmöjligheterna oändliga. Den milsvida utsikten över de norska fjällen ingår på köpet. Men för att återgå till skidåkning så finns det åtta nedfarter, från välpreparerade, fina familjevänliga backar till branta, flacka pister. Den längsta nedfarten är 1500 meter. Fast överlag kan nedfarterna beskrivas som snälla så slalom och telemark i lagom mak funkar bättre än fartåkning och fullt ös. Alla nedfarter slutar på samma sida av berget, vilket är smidigt om man åker i en grupp. Skidsäsongen börjar vanligtvis i december och håller på fram till april.

Snöprognos

 • Tisdag

  0 cm
  Halvklart
  18°
  1 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Halvklart
  17°
  3 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Halvklart
  16°
  0 m/s
Vad tycker du om Grövelfjäll?
5
4
3
2
1
charlottagranberg
2019-01-12
Vackraste fjällmarkerna i Sverige. Lugnt och tyst. Avkopplande jämfört med andra skidorter.

Peder Josephsson
Peder Josephsson (Gäst)
2017-11-09
Trevligt avspänt och natursnö.

Lisa
Lisa (Gäst)
2016-02-26
Grövelfjäll är det perfekta stället för familjer och naturälskare. Breda, fina pister och inga liftköer. Fantastisk personal såväl i pisten som i uthyrningen och värdshuset (där det för övrigt serveras mycket god husmanskost med ljuvligt hembakt bröd och varm choklad med riktig kakao och grädde). Idag har det bjudits på en halv meter lössnö och då är det ett stort extra plus med lite mindre folk...
Kan klart rekommenderas!

Stig
Stig (Gäst)
2016-02-22
Mysig liten anläggning, fina omgivningar för den som vill ha en riktig fjällsemester.
Stor variation på vad man kunde hyra. Positivt med nya ägare.

anncatrin
anncatrin (Gäst)
2010-08-16
Jag älskar grövelfjäll, sommar som vinter. Visst backarna inte så många, men ta då en dag i Idreoch återvänd sedan till det härliga Grövelfjäll!!!! Själv står jag inte ut på en skidort som man kan blanda ihop med IKEA (åtminstone perkerinagrna i Sälen och Idre)

Bosse
Bosse (Gäst)
2010-01-14
Helt OK för nybörjare och den "lilla familjen". Har själv varit där sedan jag var en tallefjant och vill rekomendera orten och Grövelfjäll för de som vill hyra en stuga och ha en luuuuuuugn fjällvecka blandat med skidåkning, det går ju naturligtvis bra att varva med Idre Fjäll en eller två dagar för att få lite variation.

Gurra
Gurra (Gäst)
2007-05-30
Har åkt där i många år, var bland annat där jag lärde mig åka snowboard. Riktigt rolig åkning om man kan ha överseende med storleken.

Åk ner på högersidan om den stora liften så finns det en härligt offpist repa med kalfjäll i början och sedan trixig skogsåkning.

Ett minus för den otrevliga personalen...

absolution
2007-01-04
Mycket fin utsikt och inte alls mycket folk. Backarna är dock få men breda. Det är perfekt för nybörjare och barn. Glidarbackarna i skogen är mysiga.
Personalen skulle behöva gå på charmkurs.

henke.e
henke.e (Gäst)
2005-01-04
Grövelfjäll måste vara den skidanläggning som har den vackraste utsikten från toppen.
skidåkningen är väl okej om man aldrig åkt skidor men för den mer kunniga åkaren så blir det ganska snabbt lite tjatigt.
Plus är att det är vackert och kan bjuda på helt okej åk. Minus är den ofantligt sura personalen och de enformiga backarna.
Jag tycker ändå om Grövelfjäll och tycker att det absolut är värt ett besök. Det blir i alla fall ett annorlunda besök.

Martin
Martin (Gäst)
2001-02-04
Bra för nybörjare men inte mycket varierad åkning. Mycket fina längdspår, men tyvörr inte mycket utförs. Det ända positiva är att det inte är så mycket folk så det blir inte så uppkört och det bildas inte så långa liftkööer.

Visa fler recensioner (11)

Mest populära foto

Åkare: Anders Sundin Foto: Torkel Carlsson

Pistkarta

Pistkarta Grövelfjäll

Närliggande skidorter