Grövelfjäll recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Grövelfjäll?
5
4
3
2
1
Pär
Pär (Gäst)
2022-02-14
Har allt man behöver och mycket lite folk så åkmängden blir stor.

Kent
Kent (Gäst)
2021-03-22
Här har ni en liten pärla som troligtvis har en av fjällvärldens bästa skidskolor. De nya ägarna (sedan ett par år tillbaka i ärlighetens namn) har verkligen lyft stället med charm och är oerhört trevliga.
Backarna är inte så många men fallhöjden är förhållandevis bra med svenska mått mätt. Favoriten är att ta den vänstra backen när man kommer upp till toppen så får man en lång löpa där man kan få bra fart.
Betyget skulle lätt bli en 5.a för barn och barnfamiljer. För den kräsne skidfantasten som vill ha mycket variation är stället för litet men en solklar 3.a blir det i alla fall. Så sammantaget en 4.a.
Om Grövefjäll någon gång får möjlighet att bygga ut enligt de planer som förra ägaren tog fram kommer stället bli mer variationsrikt. För över trettio år sedan planerades det för en stollift öster om backarna Kläppen och Klippet. Hade detta kommit på plats skulle stället lyfts än mer med ytterligare backar på andra sidan om den liften. Så har man lust att prova något med själ och hjärta ska man ta sig till Grövelfjäll. Som någon skrev i en tidigare recension kan man alltid variera sig med en dag eller två i Idre eller Fjätervålen.
Och glöm inte att ta med längdskidor när ni åker på våren. Då är Grövelsjön svårslaget!

Ebba Genar
Ebba Genar (Gäst)
2021-03-15
Bästa personalen och Sveriges absolut bästa ankarlift!!

charlottagranberg
2019-01-12
Vackraste fjällmarkerna i Sverige. Lugnt och tyst. Avkopplande jämfört med andra skidorter.

Peder Josephsson
Peder Josephsson (Gäst)
2017-11-09
Trevligt avspänt och natursnö.

Lisa
Lisa (Gäst)
2016-02-26
Grövelfjäll är det perfekta stället för familjer och naturälskare. Breda, fina pister och inga liftköer. Fantastisk personal såväl i pisten som i uthyrningen och värdshuset (där det för övrigt serveras mycket god husmanskost med ljuvligt hembakt bröd och varm choklad med riktig kakao och grädde). Idag har det bjudits på en halv meter lössnö och då är det ett stort extra plus med lite mindre folk...
Kan klart rekommenderas!

Stig
Stig (Gäst)
2016-02-22
Mysig liten anläggning, fina omgivningar för den som vill ha en riktig fjällsemester.
Stor variation på vad man kunde hyra. Positivt med nya ägare.

anncatrin
anncatrin (Gäst)
2010-08-16
Jag älskar grövelfjäll, sommar som vinter. Visst backarna inte så många, men ta då en dag i Idreoch återvänd sedan till det härliga Grövelfjäll!!!! Själv står jag inte ut på en skidort som man kan blanda ihop med IKEA (åtminstone perkerinagrna i Sälen och Idre)

Bosse
Bosse (Gäst)
2010-01-14
Helt OK för nybörjare och den "lilla familjen". Har själv varit där sedan jag var en tallefjant och vill rekomendera orten och Grövelfjäll för de som vill hyra en stuga och ha en luuuuuuugn fjällvecka blandat med skidåkning, det går ju naturligtvis bra att varva med Idre Fjäll en eller två dagar för att få lite variation.

Gurra
Gurra (Gäst)
2007-05-30
Har åkt där i många år, var bland annat där jag lärde mig åka snowboard. Riktigt rolig åkning om man kan ha överseende med storleken.

Åk ner på högersidan om den stora liften så finns det en härligt offpist repa med kalfjäll i början och sedan trixig skogsåkning.

Ett minus för den otrevliga personalen...