Björnrike

Skidorter i Sverige
Björnrike tillhör Vemdalen.

Björnrike i Härjedalen drivs sedan några år tillsammans med Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna av Skistar. Den familjevänliga skidorten har 11 liftar, 16 nedfarter och 470 meter fallhöjd. 1968 invigdes Björnrike fjällhotell och samma år öppnade den första linbanan.. Precis som i Vemdalen består högfjället av blockterräng som närmast ser sprängt ut medan du i skogen hittar tall, gran, björk och asp.

Samma liftkort gäller på alla anläggningar (Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna) och du kan prova många backar om du väljer att besöka alla. Alla skidorter ligger en liten biltur från varandra.

Eventkalendern brukar vara välfylld i Björnrike med big airs, tjejcamps och slalomtävlingar.

Här hittar du också en snow park som anses vara väldigt bra. Pisterna sägs ha något för alla med olika lutning och svårighetsgrad. Värmestugorna är strategiskt utplacerade för att vara lätta att ta sig till.

Ett stort plus för Björnrike är att det får anses vara väldigt snösäkert.

Snöprognos

 • Måndag

  0 cm
  Sol
  10°
  3 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Sol

  3 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Sol

  4 m/s
Vad tycker du om Björnrike?
5
4
3
2
1
Shadi
2019-03-11
Björnrike bjuder på välpreparerade breda pister, fantastisk åkning. Finns en sittlift, i övrigt är det släpliftar så efter en dag i Björnrike kan bena vara möra. Vanligtvis inte så mycket folk i backen vilket bidrar till att Björmrike är min favorit skidort i Sverige.

Gästen
Gästen (Gäst)
2019-02-28
Björnrike har fortfarande långa, breda och fina backar. Vecka 9 2019 gäller det tyvärr även liftköerna... Man har byggt ut antalet sängplatser kraftigt utan att göra något år liftkapaciteten.

Tobbe999
2019-02-14
Åkt hit de tre senaste åren, bra långa backar med fint underlag (vecka 5).
Bra fika- och matställe med humana priser vid Björnvallen.

Inte mycket till kvällsåkning (en halv backe en gång i veckan under vecka 5). Bara en sittlift vilket blir jobbigt under en hel skidvecka, Tipset är att blanda Vemdalsskalet, Storghogna/Klövsjö och Björnrike för att få en varierad vecka.

Isabella
Isabella (Gäst)
2019-02-12
Björnrike
Barnens paradis, här finns plats för hela familjen. Allt från avancerad åkare till de allra nyaste. Alla är välkomna!


Paul-Erik Påhlson
Paul-Erik Påhlson (Gäst)
2019-01-16
Lurenderi Skistar!
Förran vi bokade Björnrike centrat försökte jag ta reda på servicen där. Ingen visste något. Det som finns står på hemsidan. Men ack icke.
Ett nerkört " paradis" som en inkompetent ledning mörkar. Vilken underskattning av människans intelligens!
Vi var stammisar där på 80 och 90 talen.
Nu blev jag sjuk före resan och kunde ej åka med men lider på distans med dom övriga som är där.

PS.jobbade bland annat en gång i tiden i sydeuropa som platschef i flera länder för olika resebyråer.

Mikaela
Mikaela (Gäst)
2019-01-15
Skidåkningen är det inget fel på. Men servicen som finns är riktigt dålig. Det är dött överallt, och inget att göra för den del av familjen som inte åker skidor (barnvaktar barn) eller de som vill göra något efter skidåkningen. Det är även INGEN information om vad som finns, på vilket boende, för vuxna eller barn. Finns det gym, finns det bastu, finns det lekrum, t.ex.

Jag var i Björnrike ett tiotal ggr på 90-talet. Då var det ett livligt ställe, Björnrike centrat en samlingspunkt med härlig stämningsfull restaurang med god mat, dryck, bra after ski, och fantastisk utsikt och stor uteservering med sol och milsvidd utsikt.

I Björnrike centrat lekte barn i korridorer, och fullt med folk i lobbyn, restaurangen, lekrummet, en bastu och en stor simbassäng med en stor glasvägg, vilket gjorde att föräldrarna kunde sitta i soffor med kläderna på på umgängsytan och ändå ha uppsikt över barnen. Det fanns lekrum, och ordnades disco, och massa lek med ledare varje kväll.

När vi kom hit nu var det som att komma till en spökstad. En bortglömd del av Skistar-världen. Det fanns ingen information om var vi ska parkera bilen, eller var vi ska lägga soporna. Ingen bastu, man kan inte röra sig från rummet till service utan att behöva gå ut (var därför vi bokade Centrat, för att slippa klä på barnen). Ingen restaurang, inga lekrum, inge folk, ingen reception. Vi tänkte att det kanske finns mer service nån annanstans i Björnrike, men icke. Även där stänger ju allt 17 och finns inget att göra efter skidning, eller för de som är med barnen på dagarna. Ah, tråkigt att se ett ställe gå från glans till inget...

Ronny Edvardsson
Ronny Edvardsson (Gäst)
2018-02-17
En bra och trevligt anläggning för alla åldrar. Hjälpsam personal samt bra skidskola.
Jag fick hjälp av en söt tjej/liftpersonalen att borsta bort snön på bygeln/ankarliften vid Björnvallen (vecka sju i år).

rattmuffarna
2017-12-20
björnrike är en bra skidåkning med variation bland dess 16 backar.
åken är långa och finns långa lätta åk och långa svåra åk. liftköerna är inte himla långa, inte ens under högsäsong, trevlig personal och sedan att de alltid (nästan iallafall) kommer någon soltimme per dag är fantastisk.
värt ett besök för alla.

Lina1234
2017-01-02
Superfina backar med relativt lite kö. Är på resa nu över nyår (28/12-2/1) och är jättenöjd med skidåkningen. DOCK så ett superstort minus till afterskin och allt som hör till det. ALLT på björnriket stänger runt 18.00, då menar jag ALLT! Sambon och jag tänkte ta en öl nu under nyårshelgen (observera att det är Fredag 30/12) och allt stänger ändå 18.00, vill du ta dig till en liten mer "party"ort så behöver du pröjsa taxi för ca 1000kr tur och retur till vemdalskalet då tydligen allt "händer där".Nej lite besvikna på "festligheten" men absolut super mysigt för barnfamiljerna. Ska även dock tilläga att vi är som sagt supernöjda med själva skidavdelningen, men åker man över nyår så vill man gärna ha lite mer "drag". Vill också säga att jag kan inte påstå att det fanns så mycket info ang detta när vi bokade tyvärr! Mvh Lina

Så betyg:
För familjen 5+
För 20+ som vill njuta av en trevlig öl 5-

Emil
Emil (Gäst)
2016-12-02
Jätte bra anläggning. Väldigt fint och en bra express lift. En dålig sak är att det är lite svårt att ta sig från ena sidan till andra sidan. Därför måste man åka tansport sträckor eller åka i massa liftar.

Visa fler recensioner (45)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer