Björnrike

Skidorter i Sverige
Björnrike tillhör Vemdalen.

Björnrike i Härjedalen drivs sedan några år tillsammans med Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna av Skistar. Den familjevänliga skidorten har 11 liftar, 16 nedfarter och 470 meter fallhöjd. 1968 invigdes Björnrike fjällhotell och samma år öppnade den första linbanan.. Precis som i Vemdalen består högfjället av blockterräng som närmast ser sprängt ut medan du i skogen hittar tall, gran, björk och asp.

Samma liftkort gäller på alla anläggningar (Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna) och du kan prova många backar om du väljer att besöka alla. Alla skidorter ligger en liten biltur från varandra.

Eventkalendern brukar vara välfylld i Björnrike med big airs, tjejcamps och slalomtävlingar.

Här hittar du också en snow park som anses vara väldigt bra. Pisterna sägs ha något för alla med olika lutning och svårighetsgrad. Värmestugorna är strategiskt utplacerade för att vara lätta att ta sig till.

Ett stort plus för Björnrike är att det får anses vara väldigt snösäkert.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Halvklart
  -4°
  6 m/s
 • Lördag

  1 cm snö
  Lätt snöfall
  -6°
  3 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Molnigt
  -2°
  2 m/s
Vad tycker du om Björnrike?
5
4
3
2
1
Wrider
Wrider (Gäst)
2020-01-13
Stor variation på åkning trots endast 16 nedfarter.
Perfekt för barnfamiljen som tröttnat på Sälen.

Lätt att hitta boende ”mitt i backen”.

Hyfsade priser i restaurangerna.
Ex. Gulasch 85:-

Lansen
2020-01-02
En typisk svensk skidort. Flacka backar med ankarliftar. Passar nybörjare och barnfamiljer. Absolut inget man längtar tillbaka till...

Lars-gunbritt
2019-11-11
Björnrike är en av mina favoriter i Sverige och jag har varit här åtskilliga gånger. Deras långa och carvingvänliga backar tillsammans med sin med svenska mått mätt, höga fallhöjd gör att även den mest svårflirtade skidåkare kan erkänna att det är ett bra liftsystem. Notera dock ordvalet liftsystem, då det inte finns mycket till by att tala om kan Björnrike inte riktigt kallas för en skidort.

Åkningen:
Pisterna får som tidigare nämnt godkänt med råge, men de är tyvärr inte så många. För den som inte bara vill smiska pist utan även ta några svängar utanför finns det en hel del fina grytor och skogsrepor. För att nå dessa måste man emellertid ofta vara på sin vakt p.g.a. att det kan krylla av vassa hajfenor om det blåst, det fina i kråksången är dock att få söker sig så värst långt utanför pisten just tack vare detta. det kan dock lika gärna bero på att de flesta som åker till Björnrike är barnfamiljer.

Precis som i resten av Skistars orter gäller det att passa sig för skolloven, men det är ändå mindre tryck här än i Vemdalsskalet, så har man i stil med många andra fått för sig att åka till Vemdalsskalet under något av loven och är trött på att köa är Björnrike en bra tillflyktsort. På samma sätt är skalet en bra tillflyktsort om du efter några dagar börjar känna att du kan vad åkningen runt Grizzly express och björnidet kan erbjuda.

Mat/nöjen
Utbudet på matställen går inte att klaga på, de leverera klassiska fjällrestauranger, med klassisk fjällrestaurang-mat till klassiska fjällrestaurang-priser, på gott och ont. Om du känner att skidåkning mest är något man gör för att förtjäna att dra på afterskin är Björnrike inte orten för dig, men klart att det finns afterski och den är det inget fel på så länge du kan finna dig i att den slutar kl 19.

Summering:
Pister: 5/5
Offpist 3/5
Party 2/5
Örndalar 0/5

Erwing
Erwing (Gäst)
2019-07-08
Älskad av alla i vår familj

Emil Lund
Emil Lund (Gäst)
2019-06-13
Lite för stenigt å typ bara ankar liftar

Stefan Thimen
Stefan Thimen (Gäst)
2019-06-13
Helt klart bäst ! Varit där i 45 år lärt mig åka där själv och lärt alla mina barn åka där. Ett ställe som passar många från nybörjare till mera erfarna

Tomas Tillstrand
Tomas Tillstrand (Gäst)
2019-06-13
Mycket bra

Shadi
2019-03-11
Björnrike bjuder på välpreparerade breda pister, fantastisk åkning. Finns en sittlift, i övrigt är det släpliftar så efter en dag i Björnrike kan bena vara möra. Vanligtvis inte så mycket folk i backen vilket bidrar till att Björmrike är min favorit skidort i Sverige.

Gästen
Gästen (Gäst)
2019-02-28
Björnrike har fortfarande långa, breda och fina backar. Vecka 9 2019 gäller det tyvärr även liftköerna... Man har byggt ut antalet sängplatser kraftigt utan att göra något år liftkapaciteten.

Tobbe999
2019-02-14
Åkt hit de tre senaste åren, bra långa backar med fint underlag (vecka 5).
Bra fika- och matställe med humana priser vid Björnvallen.

Inte mycket till kvällsåkning (en halv backe en gång i veckan under vecka 5). Bara en sittlift vilket blir jobbigt under en hel skidvecka, Tipset är att blanda Vemdalsskalet, Storghogna/Klövsjö och Björnrike för att få en varierad vecka.

Visa fler recensioner (52)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer