Björnrike

Skidorter i Sverige
Björnrike tillhör Vemdalen.

Björnrike i Härjedalen drivs sedan några år tillsammans med Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna av Skistar. Den familjevänliga skidorten har 11 liftar, 16 nedfarter och 470 meter fallhöjd. 1968 invigdes Björnrike fjällhotell och samma år öppnade den första linbanan.. Precis som i Vemdalen består högfjället av blockterräng som närmast ser sprängt ut medan du i skogen hittar tall, gran, björk och asp.

Samma liftkort gäller på alla anläggningar (Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna) och du kan prova många backar om du väljer att besöka alla. Alla skidorter ligger en liten biltur från varandra.

Eventkalendern brukar vara välfylld i Björnrike med big airs, tjejcamps och slalomtävlingar.

Här hittar du också en snow park som anses vara väldigt bra. Pisterna sägs ha något för alla med olika lutning och svårighetsgrad. Värmestugorna är strategiskt utplacerade för att vara lätta att ta sig till.

Ett stort plus för Björnrike är att det får anses vara väldigt snösäkert.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet
  15°
  3 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  14°
  2 m/s
 • Söndag

  1,5 mm regn
  Halvklart
  11°
  6 m/s

Läsarnas recensioner

Skriv en recension
2/5
Superfina backar med...

Superfina backar med relativt lite kö. Är på resa nu över nyår (28/12-2/1) och är jättenöjd med skidåkningen. DOCK så ett superstort minus till afterskin och allt som hör till det. ALLT på björnriket stänger runt 18.00, då menar jag ALLT! Sambon och jag tänkte ta en öl nu under nyårshelgen (observera att det är Fredag 30/12) och allt stänger ändå 18.00, vill du ta dig till en liten mer "party"ort så behöver du pröjsa taxi för ca 1000kr tur och retur till vemdalskalet då tydligen allt "händer där".Nej lite besvikna på "festligheten" men absolut super mysigt för barnfamiljerna. Ska även dock tilläga att vi är som sagt supernöjda med själva skidavdelningen, men åker man över nyår så vill man gärna ha lite mer "drag". Vill också säga att jag kan inte påstå att det fanns så mycket info ang detta när vi bokade tyvärr! Mvh Lina

Så betyg:
För familjen 5+
För 20+ som vill njuta av en trevlig öl 5-

4/5
Jätte bra anläggning...
 • Av: Emil (Gäst)
 • 2016-12-02

Jätte bra anläggning. Väldigt fint och en bra express lift. En dålig sak är att det är lite svårt att ta sig från ena sidan till andra sidan. Därför måste man åka tansport sträckor eller åka i massa liftar.

4/5
Hade en långhelg i j...
 • Av: Anna (Gäst)
 • 2014-01-29

Hade en långhelg i januari 2014 i Vemdalen, med åkning i både Vemdalsskalet och Björnrike. På bägge ställena var det väldigt lite folk i backarna = inga liftköer. Backarna var välpreparerade och det fanns bra med snö i skogen. Utanför pisterna på kalfjället stack dock stenarna fram så skidorna fick sig en del repor, men i skogen var det betydligt bättre. Vi hade en av våra bästa skiddagar på länge i Björnrike i området kring Grizzly expressen. Skogsåkning med 30-50 cm puder, och i princip helt orört!!! Helt fantastiskt! Sedan var det bara att fortsätta ut i pisten som hade 5-10 cm snö också. Ett stort plus för fina värmsetugan vid slutet av backen och att allt är så lätt tillgängligt. Bra område för alla, äventyrare som barnfamiljer. Och när det är mer snö så finns fler fina områden utanför pisten. Man skulle dock kunna glesa ut skogen lite, för att få skogsåkning ännu längre ned i backarna.
Björnrike har fler längre backar än Vemdalsskalet, bästa pisten är nog Storslalombacken. Mysigare boende i Vemdalsskalet.

4/5
En perfekt skidort h...
 • Av: 036
 • 2011-02-28

En perfekt skidort har i år blivit ännu bättre med den nya Grizzly Express. För oss som barnfamilj blir det svårt att hitta något bättre inom Sveriges gränser, tror jag. Här finns nedfarter för alla smaker som gör skidåkningen till en njutning. Utvecklingsmöjligheter finns fortfarande, såg det idag. Varför inte en sittlift från Idet upp förbi hela hotellsystemet - skulle bli perfekta branta nedfarter.

4/5
Vi har haft stuga i ...
 • Av: Anonym (Gäst)
 • 2010-08-26

Vi har haft stuga i Björnrike i typ 7 år, och jag längtar fortfarande asmycke varje gång jag ska dit. Jag ser att många skriver att det bara är för barnfamiljer men det finns skidåkning för alla! Från parkåkning på gråhångna till snäll åkning nere i björnvallen. Även kul att det kommer en ny sittlift till nästa säsong- GRIZZLY EXPRESS- som går från Björnvallen till en ny topp, det blir ett lyft för hela anläggningen!
+ Skidåkning för alla
+ Snösäkert
+ Gladaste personalen
- Kass afterski på hotellet (mycket bättre på björnrikegården!)

Mest populära foto

Åkare: Fredrik Malmsten Foto: Jonathan Birkemyr

Medelbetyg (3,8/5)

Baserat på 37 recensioner

Pistkarta

Pistkarta Björnrike