Klövsjö/Storhogna

Skidorter i Sverige
Klövsjö/Storhogna tillhör Vemdalen.

Många är antalet svenska ungdomarna som vuxit upp med Klövsjö och Storhogna, som sin familjs föredragna resmål under sportlovet, och det finns det en anledning till. Det är ett typiskt svenskt lågfjällssystem där den mesta åkningen sker under trädgräns och liftsystemet är väl genomtänkt och välfungerande. Helt enkelt perfekt för barnfamiljen. Med det är det dock inte sagt att det inte finns utmanande åkning för de flesta där. Det finns ett urval av svarta pister, och det händer även att svenska landslaget håller till i skidområdet för att träna. För de som vill åka ovan trädgräns går det också bra, vid Storhogna går liftarna över trädgräns och ger tillgång till öppna snöfält.

För de som ändå vill ha ytterligare omväxling finns Björnrike och Vemdalsskalet inom 20 minuter med bil eller skidbussen Snöpendeln. Snöpendeln gör också att det är smidigt att ta sig till Klövsjö, tåget går hela vägen till Vemdalen, varifrån det går att åka med Snöpendeln den resterande lilla biten till Klövsjö.

Snöprognos

 • Torsdag

  0 cm
  Halvklart
  19°
  2 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Halvklart
  19°
  3 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  14°
  4 m/s
Vad tycker du om Klövsjö/Storhogna?
5
4
3
2
1
Stefan
Stefan (Gäst)
2017-11-09
Att inte fler har upptäckt Klövsjö backarna är otroligt. Sköna svarta pister som alltid är välpreparerade och vackra vyer över hela Klövsjö.

rattmuffarna
2016-12-12
tycker att klövsjö är en underbar skidort som kanske fått lite för lite uppmärksamhet hemfört mot vad den borde få, vilket kanske är bra med tanke på de glesa liftköerna och de orörda pudret. positivt: super roliga offpist åk, bra, långa och utmanande backar, relativt lång park, extremt fint före i storhona tack vare deras 100% NATURSNÖ policy, bra områden för barnfamiljer, mysig bergsby med alperna känsla. Negativt: lite tråkig park hemfört med den kreativa parken som fanns förr, finns bara en lättare backe att ta sig ner från topp området med, värmestugan är lite för liten under högsäsong, och kanske lite för mycket stöddiga sydsvenska spandexhulliganer under låg säsong.
kortfattat super bra ställe som alla borde besöka nån gång, samt super mysig feeling i byn.

Emil
Emil (Gäst)
2016-12-05
Jätte fina backar. Det är ganska många svårare backar. Jag har i och för sig bara kört i klövsjö. Roliga backar och...

Axel Skillby
Axel Skillby (Gäst)
2015-10-20
Allt är perfekt, har åkt till klövsjö varje år sen jag var 3 och nu är jag 14. Skit vacker by, parken är perfekt, backarna är jättebra pistat och vädret är på topp. Och kladdkakorna är goa

kozygin
2014-03-20
Vi var där vecka 7 och hade det kanonbra! Pisterna håller hög klass, särskilt de svarta och liftköer fanns överhuvudtaget inte. Vi bodde i Solvikenhusen och hade verkligen ski in ski out, helt perfekt. Personalen i skidshoppen var bland de trevligaste jag träffat. En av dagarna var vi över till Storhogna och själva backarna var inget speciellt men eftersom det bara är natursnö där så var det bland de skönaste jag någonsin åkt i, vilken svikt det var i snön! Det enda som uppfattades som negativt var att för en nybörjare eller mindre van skidåkare så fanns det inte så många nerfarter från toppen och ända ner, vill man inte åka svart eller rött så fanns det en blå backe. Närheten till Björnrike och Vemdalsskalet är också positivt.

FredrikHall
2013-12-30
En utav de sämsta anläggningarna jag varit på, men det kanske bara var på grund av det dåliga vädret. (Feb ) Isiga backar och dåligt pistat. Storhogna är helt platt. Mycket "där uppe" är också helt platt. Blev inte många åk den dagen.
Var dock ett tag sedan jag var där (2009), men backarna ändras väl inte för den delen.

Slutligen måste jag ändå säga att KlövSjö/Storhogna kanske kan vara bra vid bättre förhållanden.

Jojje
Jojje (Gäst)
2011-09-05
Storhogna är minstingen i Vemdalen när det gäller alpin skidåkning. Det är dock perfekt för barnfamiljer och oerfarna åkare som gillar gott om plats i pisterna. Dessutom finns några snälla skogsrepor som brukar vara populära. "Systemet" har bara fem backar vilket gör att man vågar släppa ungarna lite friare, det går liksom inte att åka vilse. Vill man ha mer avancerad åkning så tar man bara transportliften till Klövsjö, bilen behövs inte. När det gäller längd- och turåkning så ligger "Hogna" i topp. Bor man i närheten av hotellet så är det bara ett par minuter till spår och kalfjäll. Högfjällshotellet har en skön miljö med vinterträdgården, restauranger och bar, perfekt att avsluta skiddagen på. Butiker och vilt nattliv existerar inte, men det är å andra sidan en del av charmen med stället.

Valle
Valle (Gäst)
2011-09-05
Efter tre fantastiska vintrar i Vemdalen så konstaterar jag att Storhogna är "lillebror" bland den alpina åkningen. För barnfamiljen och de mer ovana åkarna som vill lära sig med mycket utrymme i pisterna är stället däremot perfekt. Förbindelseliften till Klövsjö gör ändå att det avancerade utbudet av pister finns nära till hands utan att man behöver ta bilen dit. "Hogna" öppnar ibland något senare än övriga Vemdalen pga av att det endast är natursnö som gäller (det har dock hänt att någon backe varit pistad redan till höstlovet). När det gäller åkning i spår och på fjäll så ligger Storhogna i topp. Bor man på Högfjällshotellet eller de stugor som ligger i närheten så glider man snabbt ut i spår eller upp på kalfjället. Det negativa är att det saknas en lokal livsmedelsbutik, man måste ta bilen ca 10 min till antigen Klövsjö by eller Vemdalsskalet. Nöjesutbudet är också begränsat till Högfjällshotellet vilket vänder sig till gäster som hellre uppskattar avancerad mat och sippar på en drink i Vinterträdgården, än skakar på diskotek till kl 05. Å andra sidan är ju också detta charmen med Storhogna; att kunna bo på ett lungt ställe, på sidan av fjället och ändå ha tillgång till hela Vemdalens utbud inom 10-20 minuter.

Johan
Johan (Gäst)
2011-07-15
Det har ju hänt en hel del i Klövsjö de senaste åren. Ny 6-stolslift, en massa nya boendemöjligheter, renoverat hotell mm. I Klövsjö by händer det också en hel del. Det finns numer både bryggeri, bageri och gårdsmejeri att besöka. En valsorterad skoterbutik (www.skoterdelen.com) har öppnat också! Det är säkert mer på gång för det verkar hända något hela tiden där, kul!

Familj från Stockholm
Familj från Stockholm (Gäst)
2011-03-23
Klövsjö har sannolikt den bästa skidåkningen i de svenska fjällen, efter Åre naturligtvis. Pisterna är utmanande, varierade och oftast bra preparerade. Närheten till Vemdalsskalet är ytterligare en fördel då det ökar möjligheten till variation.

Barn- och nybörjarbackarna är också bra, inte minst det s k "Flaket" på toppen.

Utbudet av restauranger och barer kunde vara bättre.

Visa fler recensioner (36)