Klövsjö/Storhogna

Skidorter i Sverige
Klövsjö/Storhogna tillhör Vemdalen.

Många är antalet svenska ungdomarna som vuxit upp med Klövsjö och Storhogna, som sin familjs föredragna resmål under sportlovet, och det finns det en anledning till. Det är ett typiskt svenskt lågfjällssystem där den mesta åkningen sker under trädgräns och liftsystemet är väl genomtänkt och välfungerande. Helt enkelt perfekt för barnfamiljen. Med det är det dock inte sagt att det inte finns utmanande åkning för de flesta där. Det finns ett urval av svarta pister, och det händer även att svenska landslaget håller till i skidområdet för att träna. För de som vill åka ovan trädgräns går det också bra, vid Storhogna går liftarna över trädgräns och ger tillgång till öppna snöfält.

För de som ändå vill ha ytterligare omväxling finns Björnrike och Vemdalsskalet inom 20 minuter med bil eller skidbussen Snöpendeln. Snöpendeln gör också att det är smidigt att ta sig till Klövsjö, tåget går hela vägen till Vemdalen, varifrån det går att åka med Snöpendeln den resterande lilla biten till Klövsjö.

Snöprognos

 • Måndag

  0 cm
  Halvklart

  5 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Halvklart

  3 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  12°
  1 m/s

Läsarnas recensioner

Skriv en recension
5/5
tycker att klövsjö ä...

tycker att klövsjö är en underbar skidort som kanske fått lite för lite uppmärksamhet hemfört mot vad den borde få, vilket kanske är bra med tanke på de glesa liftköerna och de orörda pudret. positivt: super roliga offpist åk, bra, långa och utmanande backar, relativt lång park, extremt fint före i storhona tack vare deras 100% NATURSNÖ policy, bra områden för barnfamiljer, mysig bergsby med alperna känsla. Negativt: lite tråkig park hemfört med den kreativa parken som fanns förr, finns bara en lättare backe att ta sig ner från topp området med, värmestugan är lite för liten under högsäsong, och kanske lite för mycket stöddiga sydsvenska spandexhulliganer under låg säsong.
kortfattat super bra ställe som alla borde besöka nån gång, samt super mysig feeling i byn.

4/5
Jätte fina backar. D...
 • Av: Emil (Gäst)
 • 2016-12-05

Jätte fina backar. Det är ganska många svårare backar. Jag har i och för sig bara kört i klövsjö. Roliga backar och...

5/5
Allt är perfekt, har...

Allt är perfekt, har åkt till klövsjö varje år sen jag var 3 och nu är jag 14. Skit vacker by, parken är perfekt, backarna är jättebra pistat och vädret är på topp. Och kladdkakorna är goa

4/5
Vi var där vecka 7 o...

Vi var där vecka 7 och hade det kanonbra! Pisterna håller hög klass, särskilt de svarta och liftköer fanns överhuvudtaget inte. Vi bodde i Solvikenhusen och hade verkligen ski in ski out, helt perfekt. Personalen i skidshoppen var bland de trevligaste jag träffat. En av dagarna var vi över till Storhogna och själva backarna var inget speciellt men eftersom det bara är natursnö där så var det bland de skönaste jag någonsin åkt i, vilken svikt det var i snön! Det enda som uppfattades som negativt var att för en nybörjare eller mindre van skidåkare så fanns det inte så många nerfarter från toppen och ända ner, vill man inte åka svart eller rött så fanns det en blå backe. Närheten till Björnrike och Vemdalsskalet är också positivt.

1/5
En utav de sämsta an...

En utav de sämsta anläggningarna jag varit på, men det kanske bara var på grund av det dåliga vädret. (Feb ) Isiga backar och dåligt pistat. Storhogna är helt platt. Mycket "där uppe" är också helt platt. Blev inte många åk den dagen.
Var dock ett tag sedan jag var där (2009), men backarna ändras väl inte för den delen.

Slutligen måste jag ändå säga att KlövSjö/Storhogna kanske kan vara bra vid bättre förhållanden.

Mest populära foto

Åkare: Foto: Robin Gälliner

Medelbetyg (4,1/5)

Baserat på 35 recensioner

Pistkarta

Pistkarta Klövsjö/Storhogna

I närheten av skidorter