Bydalsfjällen

Skidorter i Sverige
"En medelstor skidort med väldigt trevlig atmosfär". Ungefär så kan man beskriva Bydalsfjällen, som ligger mitt i hjärtat av Jämtland, ungefär åtta mil sydöst om Åre. Det är ett snösäkert område med pister i alla färger. Det finns 45 pister att välja mellan, varav de flesta är medelsvåra. Fallhöjden är 420 meter. Detta är ett bra alternativ för både erfarna och nya skidåkare.

Faktum är att landets första skidskola öppnade sina portar i Bydalen redan 1937. Skidskolan finns än idag och tillsammans med många andra skidskolor står de redo att hjälpa blivande proffs med sina första skidtag.

Bydalsfjällen är ett bra alternativ för dem som har besökt Åre en gång för mycket och vill ha lite omväxling. Köerna är korta, pisterna är breda och det finns gott om plats för alla. Du kan till och med unna dig lite kvällsåkning om afterskin inte lockar längre.
Bydalsfjällen inkluderar skidorterna Gräftåvallen

Bydalsfjällen Snöprognos

 • Onsdag
  0 cm
  Molnigt

  5 m/s
 • Torsdag
  0 cm
  Lätt molnighet
  18°
  4 m/s
 • Fredag
  5,3 mm regn
  Lätt regn

  5 m/s

Fakta om Bydalsfjällen

Nedfarter (Totalt: 45)
Grön Väldigt lätt:8
Blå Lätt:11
Röd Måttligt svårt:21
Svart Svår:5
Kvällsskidåkning:2 st nedfarter
Konstsnö:8 st nedfarter
Längsta nedfart:3000 meter
Total pistlängd:50 km

Liftar
Liftar (totalt):16

Fallhöjd
Bydalsfjällen Fallhöjd
Högsta punkt: 1010 m.ö.h
Fallhöjd: 420 meter
Lägsta punkt: 590 m.ö.h

Säsong
Start:18 december
Slut: 1 maj

Längdskidåkning
Spår:65 km öppna 65 km
Upplysta spår:10 km öppna 10 km

Områden
Snowparks:1
Barnområden:2
Land: Sverige
Region: Jämtlands län

Recensioner av Bydalsfjällen

Vad tycker du om Bydalsfjällen?
5
4
3
2
1
Charlott Norberg
Charlott Norberg (Gäst)
2021-03-13
Grymt mysig atmosfär. Här åker man med den utrustning man har, behövs inte vara det senaste modet. Backarna är jättebra men för den riktigt erfarna åkarna är det roligast när toppliftarna går.

 • Bydalsfjällen
Nöjd
Nöjd (Gäst)
2021-02-05
Vilket härligt ställe med underbara vyer åt alla väderstreck, välpistade backar med mycket snö, finns aktiviteter för alla åldrar.

 • Bydalsfjällen
Elin
Elin (Gäst)
2021-01-25
Fantastiskt område. Bor man i Höglekardalens semesterby så är det bara att sätta på sig skidorna/brädan vid huset och sen kan man hela dagen upptäcka nya pister och ta sig till såväl bydalen som fjällhalsen utan att behöva ta bilen. Älskar naturen och stämningen i byn. Lugnt och fint och sällan några köer till liftarna.

Gunnar Jämterud
Gunnar Jämterud (Gäst)
2020-11-18
Vakna Bydalen. Ni måste göra något. Ni har potential. Men det är så mossigt. Liftetkorten blir dyrare och dyrare, men inget händer. När man kommer upp till jul är det som att ni får en chock, varför kommer det människor hit? Byglarna är inte ens påsatta på de risiga, halvtrasiga gamla släpliftarna. Har snölkanonerna anställda varit igång? Ni som jobbar där har i alla fall alltid svar, för varmt, för kallt, för blåsigt... Barnområdet och hoppbackar blir aldrig klara i tid för säsongen. 19/20 säsongen öppnade hoppbacken vecka 8, efter södra Sveriges sportlov. Naturen är magisk, det finns ofta snö, wärdshusen är bra men men de som sköter liftarna verkar ha somnat bakom en sten. Åk till Ramundberget, Funnäsdalen, Åre, Tänndalen på studiebesök där har det lyckats.

Teodor
Teodor (Gäst)
2020-03-23
Fantastiskt ställe för den som inte vill trängas. Riktiga fjäll och härliga pister.

Gustav
Gustav (Gäst)
2020-01-13
Ett väldigt mysigt ställe med fina långa backar och längdskidspår för både klassisk åkning och skate.

Fördelar: Billigare än de flesta mer kända områdena både när det kommer till liftkort och och mat. Ingen spårkostnad för längdskidåkning. Lite köer då det inte är så mycket folk men ändå ett stort område för besökarna att spridas ut på.

Nackdelar: Inga nattklubbar för den partysugne utan lämpar sig bättre för de som önskar umgås i stugorna efter middag/afterski. Inga sittliftar.

Vill man åka skidor och umgås med vänner och familj är detta ett toppenställe då det känns väldigt tryggt att släppa iväg även yngre familjemedlemmar på egna äventyr.

Avanceradåkare
Avanceradåkare (Gäst)
2020-01-05
Bydalen är vacker men för en avancerad åkare erbjuder området ytterst lite. Det finns ett fåtal svarta pister dock är alla korta och ligger på toppen som stängs när det blåser. Bydalens backar är också till majoriteten blåa vilket är familjevänligt men inget för åkaren som vill ha en utmaning. Området har inte heller en enda sittlift vilket är en stor besvikelse. Om du söker ett familjevänligt område kanske Bydalen är för dig men med min erfarenhet är Sälen att rekommendera över Bydalen. Är du en avancerad åkare som mig bör du istället röra dig mot områden som Åre och Vemdalen.

Grönsvart
Grönsvart (Gäst)
2019-12-16
Åk dit när du tröttnat på köer och 08:orna i Åre!

Phkansson
2019-10-29
Perfekt när du verkligen vill lägga stora carvingsvängar utan att det är ton med människor runt varje krön

Henrik Ragnvaldsson
Henrik Ragnvaldsson (Gäst)
2019-03-14
Fantastiskt ställe om du vill ha mycket åkning och slippa stå i kö. Allt från enklare barnbackar, svarta pister, ski-cross och funpark. Väldigt familjevänligt.

 • Bydalsfjällen
Visa fler recensioner (77)

Mest populära foto

Åkare: Eric Karlsson Foto: Andreas Bryngel

Pistkarta

Pistkarta Bydalsfjällen

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Bydalsfjällen

Åre Östersund Airport
Körtid: 1 timme, 3 minuter (76 km)
Avstånd: 37 km
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer