Huså

Skidorter i Sverige
Mitt i den jämtländska fjällvärlden hittar du Huså, ett vinterparadis precis vid Åreskutan. Många anser att just Huså har den absolut bästa offpisten i hela landet, kanske kan vara värt att prova? Skidorten har totalt sju stycken nedfarter, alla med varierad svårighetsgrad. Den längsta nedfarten är hela 2 600 meter och du tar dig snabbt upp igen med en av områdets två liftar. För dig som längtar efter att få ta på dig längdskidorna väntar ett spår på nio kilometer i Huså, tyvärr är det inte upplyst.

Huså är ett bra område för dig som vill njuta av lite skidåkning, inget utöver det vanliga men för att helt enkelt komma i form inför säsongen. Det finns inget barnområde eller snöpark utan det är de vanliga skidbackarna som är grejen. Dock finns det tre snällare nedfarter på området som passar perfekt för barn och nybörjare.

Snöprognos

 • Tisdag

  0,8 cm snö
  Halvklart

  7 m/s
 • Onsdag

  0,9 cm snö
  Lätt slask

  11 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Molnigt

  5 m/s
Vad tycker du om Huså?
5
4
3
2
1
nathalie101
2019-03-04
Gillar orten och ser potentialen men tyvärr väldigt dålig vinter i år, regn och plusgrader när vi var där. En fördel att ha Åre och snökanonsbackar nära så det går att välja. Restaurangen drivs i år av nya och riktigt toppenmat från Djupa Gruvans Krog. Ser framemot nästa år och hoppas på bättre väder då!

Thor Thomsson
Thor Thomsson (Gäst)
2018-03-16
Jättefin offpist, bra kvalité på snön (norrsluttning), trevlig personal och den snabbaste knapplift jag någonsin åkt ?


Isak
Isak (Gäst)
2017-12-16
Bara det faktum att orten finns till så att man kan få tolkning tillbaka efter det fantastiska åket från västerskutans baksida är värt att ge Huså 5 stjärnor för. Sen själva skidorten i sig erbjuder riktigt fin skidåkning i nordsluttning vilket är något av en bristvara i Åre. Känslan den inger för åtminstone mina tankar direkt till Svartlien (den mörkast pistade björnhålan och köldhålet i Norden). Med sin ryckiga pomalift utan fungerande liftkortsspärr, pappersliftkort med gummisnodd, bykärna bestående av husvagnar och en park bestående av diverse bilvrak, är jag nästan förvånad över att jag aldrig såg en Ockelbo 300 swischa förbi. Trots att det lätt kan uppfattas som att tiden har stått still sen liften byggdes har de hängt med där det behövs och behållt det som ger Huså sin sköna känsla. Pisterna håller nämligen en klass som är svårslagen och värshuset levererar det det ska, lär dock bli rätt tjatigt att bara ha 3 rätter att välja på om en är där längre än bara en dag detsamma gäller utbudet på enbart 4 nedfarter.

+Offpiståket ner från Åreskutan/Västerskutan
+Den genuina känslan
+nordläget

-storleken
-effektiviteten hos skoterförarna om man ska tolka tillbaka till Åre

burr burr
burr burr (Gäst)
2010-07-05
hamnade här av någon konstig anledning och såg att det var ett tag sen någon hade skrivit...
huså har numera fått en ny backe, en ski-cross bana :D

Offpist
Offpist (Gäst)
2008-05-09
Huså har iår byggt grymma hopp både i barnbacken och den blå pisten, hörde att det är Vinterakrobaterna i Järpen som har sin utbildning där! Pisterna är riktigt välpreppade, gymnasieskolan i Järpen som har sin praktik där ock pistar varje dag(!) och grym åkning, dessutom slipper man stå i långa köer och kan åka maximalt hela dagen. Offpisten till vänster om liften är 5 av 5 möjliga. Offpisten från Åreskutans topp är 6 av 5 möjliga. Sjukt nice personal som verkligen ställer upp och fixar. Krogen har schysst mat. Både dagens, hamburgare och biffstek. Också schysst personal. Typ halva priset mot andra sidan skutan och bra mycket mer skidåkning! Finns boende på Hyttgården där vi bodde nu i påsk. Stugor och vandrarhem.

philen
philen (Gäst)
2007-11-07
Vi åkte till åre förra säsongen och jag köpte liftkort för åre i åtta dagar. Sista dagen valde jag att testa huså och boy vad jag ångrade mitt köp! Huså är lugnt den bästa backe jag någonsin åkt i. Jag åkte samma offpist som Dynastar, verkar det som och den var grymt skön! Jag testade också offpist mellan liften och svarta backen, grym offpist med härliga droppar efter vrandra. Det verkar som jag kanske fått pröjs av huså's personal, men så är det inte. Men deras pist är fet! jag har ALDRIG åkt i så fin pist!

Liftkorten kostar mycket mindre än i åre också. Vill man, så kan man åka upp till toppen av Åre och bara åka ner på andra sidan, då kommer man in i VM-liftarnas system direkt. Sedan när dagen är slut, åker man upp på toppen och tillbaka hem i en grym offpist hela vägen till stugan.

Det enda minus som finns, är att det är lite litet med fyra backar och bara en av svart resp. röd.

DET NI! :)

Skantz
2006-04-24
Huså ruvar på Åreskutans bästa skogsskidåkning och kanske även den bästa piståkningen i området. Faktiskt en pist som är riktigt bra. Snösäkrare än Åre. En annan bra sak är att det lutar på och det är effektiv åkning, backen ligger i en nordsluttning så det är inget för soldyrkare en fin vårdag. Med bra mat på resturangen och billiga liftkort så är detta en bra skidort. Boende har jag dålig koll på, men det finns garanterat stugor att hyra för en billig slant. Ska du åka skidor i Åre åk här. Är du en en lurad själ som brukar åka skidor i Åre, kommer det ett rejält snöfall åk hit så får du en garanterat en bättre upplevelse. Detta skriver jag för jag tror det är större risk att de tvingas stänga liften än att det är för mycket folk när det är bra förhållanden.
Bästa åkningen på Åreskutan men kanske inte i Åredalen eftersom det inte ligger i Åredalen.

Dynastar
Dynastar (Gäst)
2006-02-19
DET ÄR MKT BRA OFFPIST! mellan varje backe finns det bra offpist! om du åker till höger om backen ist för vänster och fortsätter spåret ner så kommer en kulle åk upp på den och åk lite snett till höger i nån 100 meter så kommer du till en FIN lina ( Backe full i dropp mittr i skogen fasst utan träd) Mkt skön att åka i men hittar du ej åk rakt ner så kommer du fram på¨en åker med en camping brevid så följer du bara skoter spåret mot campingen och sedan till liften igen :) Skönaste offpist jag åkt i :)! KLART 5 poäng på offpist! men det som äår synd är att det inte finns någon park men jag pratade med dom förra vintern då började dom bygga lite små hopp men blev aldrig klart skulle göras nytt bättre iår men har inte vare dit än såp jag vet inte (har husvagn där) på campingen!

Mest populära foto

Åkare: Erik.s Foto: jompas

Pistkarta

Pistkarta Huså

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer