Trillevallen

Skidorter i Sverige
Liftar (6/8)
Nedfarter (11/21)
Snödjup
990 m
740 m
96 cm
I södra Årefjällen ligger den mysiga och familjära skidbyn Trillevallen. Med cirka 2 mil från Åre kan du räkna med precis samma snösäkra klimat, vackra natur som den lite mer välkända skidorten. Den längsta nedfarten är mer än 1 600 meter lång. För dig som gillar avkopplande skidåkning väntar breddade pister med gott om utrymme att verkligen ta ut de härliga carvingsvängarna. Trillevallen har totalt 21 nedfarter och fallhöjden ligger på 250 meter.

För dig som ska iväg på skidsemester med ungarna är Trillevallen bra. Här väntar ett eget "barnområde" med snällare pister där barnen utan problem kan ta ut sina plogsvängar. Skulle de, mot förmodan, tröttna på skidåkningen finns både karusell och en jättegunga att roa sig med. Under tiden kan föräldrarna köra ner för Ripbranten, en rejält lutad pist i lössnö.

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Molnigt
  -7°
  2 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Molnigt
  -10°
  2 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Halvklart
  -7°
  2 m/s
Vad tycker du om Trillevallen?
5
4
3
2
1
Leif Hammarberg
Leif Hammarberg (Gäst)
2020-06-23
Bra för barn!

Barrabella
2019-11-13
Grymt ställe att spendera en fjällvistelse på.
Var där på konferens och de hade sytt ihop paketet på ett superbra sätt. Kul att köra topptur på välliste och ner på baksidan. Mkt fin åkning där!
Kan varmt rekommendera hotellet!

Olof
Olof (Gäst)
2018-01-13
Superbra offpist och fina backar. Sällan trångt också.

Danil
2012-03-01
Har varit där några gånger och var där nu senast i slutet av februari och hade hört att det skulle vara ett ganka bra ställe Trillevallen. Dock så uppfyllde det inte mina förväntningar.
För det första så förväntar man sig att alla liftar ska vara öppna i slutet av februari, det var dem inte. 3 av 10 liftar stod stilla av okänd anledning, blåst var det inte i alla fall då den ny sittliften var igång. Park existerar INTE heller för den delen vilket är ett mycket stort minus.
Den åkning som det trots allt bjöds på var faktiskt ganska bra! Backarna blir inte uppåkta och liftköer existerar inte. Backarna var även ganska nybörjarvänliga då mina två mindre kusiner som aldrig åkt utför förut kunde gå från att knappt kunna åka till att åka ankarlift själv i resten av systemet.

Skidområdet är inte speciellt stort fast det står att det finns tio liftar så kan man räkna bort fem stycken som är barnliftar och transport liftar. Man tröttnar ganska på backarna som är lite enformiga även fast dem är bra! Den ny sittliften är ett stort lyft för en anläggning av denna storlek och gör skidområdet lite mer 'värdigt'. De flesta liftarna är typ från åttiotalet (vilket kan vara en anledning till att de stod stilla) men detta ger tycker jag någon slags fin charmig känsla.
Vet inte hur mat mm. är på hotellet som för övrigt är typ enda stället att äta på förutom den nya backrestaurangen som är fin fast eget fika rekommenderas då bakverken där var torra och smaklösa.

+Lite folk
+Nya sittliften
+Blir inte uppåkt
+Fjällkänsla
+Backarna är sköna

-Ingen park!!
-Korta backar
-När liftarna står stilla
-Är mindre än det ser ut på pistkartan
-Alla liftar på samma sida av fjället= inte alltid lä

Kortfattat en bra ort för dagsturer och för dem som vill prova något nytt men inget ställe jag skulle spendera en vecka på.

skavet
2010-01-13 (Ändrad: 2010-01-16)
Jag tycker trillevallen är kanon!

Inga liftköer, riktigt bra pistat trots att klockan är två på eftermiddan. Men det bästa av allt är offpist möjligheterna. Dem är riktigt bra eftersom det är så lite folk som åker där med så blir det inte uppkört snabbt. Man behöver inte åka hela vägen till riksgränsen och hyra helikopter eller traska över till baksidan av åreskutan. Trillevallen is the shit måste jag bara säga!

Tydligen är det så att gubben som ägde trillevallen har gått bort och nu ska familjen ska familjen som tar över satsa stenhårt på trillevallen. Hotellet ska renoveras och man ska satsa 200 miljoner på två år för att sätta upp nya liftar och annat. Grejen är den att trillevallen kommer alltid att ligga i skuggan av åre och det kommer aldrig bli lika mycket folk i backarna som det är där.

Sen om man vill dra till åre en kväll så kostar taxi en 500 kr, inte så farligt med tanke på vad det kan kosta ibland. Det finns även lite sköna afterski ställen där björnvallen som ligger en bit från backen har bra priser och skön personal. Dem ger bra service och om man behöver något så fixa dem de.

Hoppas ni nu tar er hit för man vill väl vara där det händer.

Olle
Olle (Gäst)
2009-12-30
Min 4:a åriga dotter var tvungen att gips sitt ben fyra dagar innan vi skulle åka till Trillevallen, och inte hade vi kört ett avbokningsskydd. Men supervänliga Andrea på högfjällshotellet avbokade ändå vårt rum! Snacka om service!
Så fort vi kan kommer vi att åka till Trillevallen, bara för att stödja dessa otroligt vänliga människor!

Peter
Peter (Gäst)
2009-02-10
Trillevallen är det riktiga vinterparadiset. Vi har i många år dragit till Åre, Tege, Duved, Storlien och allra mest i Stöten/Sälen. Alla är toppenställen men Trillevallen med sina obefintliga liftköer under loven, många bra och omväxlande nerfarter, bra barnområde, otroligt trevlig personal i serveringar, skidshop etc (du som inte fick pengarna tillbaka utan läkarintyg kan ju försöka samma sak någon annanstans, du får samma besked var du än åker skidor). Man saknar förstås en sittlift (som de lovat de senaste 10 åren...) men det går bra ändå. Att liftkortet kostar nästan bara hälften av Åres gör ju inget. Ja, och vill man trängas i Åre är det en halvtimmes bilresa dit.

per
per (Gäst)
2008-05-09
Tidigare köpte jag alltid veckokort i Trillevallen. En vecka fick hela familjen magsjuka efter två eller tre dagar. Jag gjorde ett personligt besök för att förklara att vi önskade återstoden av veckokortet åter i pengar så avkrävdes jag läkarintyg. De menade tydligen att vi skulle åka fem personer med diarré till Järpen i stället för att tro mina ord!
Aldrig mer Trillevallen sedan ett sådant kundbemötande!

Erik T!
Erik T! (Gäst)
2006-01-03
Brukar tillbringa nogån vecka där uppe varje vinter
, har aldrig stött på nogåt hopp när jag varit där men däremot är det kanppt något folk i backarna och ongen lift kö! SÅ det e bara åka.

+ Att det e nära till Åre!:D

2004-10-05
lite folk...riktigt fin offpist! Ibland brukar det finnas en hängdriva precis brevid backen, kasnke 2-2.5 meter högt drop. Riktigt skönt! om det är mycket snö så är stället underbart

Visa fler recensioner (12)

Mest populära foto

Åkare: Andreas Hedberg Foto: Stefan Johansson

Öppet / Stängt

Trillevallen är öppet för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Trillevallen

Närliggande skidorter