Åre

Skidorter i Sverige
Liftar (37/46)
Nedfarter (55/89)
Snödjup
1274 m
384 m
68 cm
Säg Åre och du öppnar upp för en mängd olika associationer. Alpina världscuptävlingar och VM 2007 eller internationella jibbtävlingar, hoppen i Bräcke och åken på Baksidan, intensiva konferensresor eller romantiska sportlovsläger. De flesta har en relation till Åre och den är ofta väldigt positiv. Visst finns det de som klagar på Åres elitställning bland svenska skidorter, men de flesta ser nog Åre som Sveriges skidmecka.

Åre som turistmål är inte något nytt. Redan på 1100-talet stannade tusentals pilgrimer från hela Europa till i byn under sin vandring till Sankt Olavs grav i Nidaros, nuvarande Trondheim. 1910 invigdes Åre Bergbana, Åres första transport till fjälllet. Sedan dess har Åres dragningskraft bara ökat för natur- och fjällsugna. Åre håller toppklass och är en av de mest välbesökta vinterdestinationerna i Norden. Skidområdet sträcker sig från Duved i väst via Åre by till Åre Björnen i öst.

Snöprognos

 • Lördag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -10°
  5 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Sol
  -9°
  3 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Halvklart
  -13°
  2 m/s
Vad tycker du om Åre?
5
4
3
2
1
Anna-Karin Haxne
Anna-Karin Haxne (Gäst)
2021-01-10
Bäst i Sverige om man ser till helhet med andra nöjen än skidåkning och bra shopping och restauranger.

åreärbäst
åreärbäst (Gäst)
2021-01-09
värdens bästa skidort
Tipsar extra om åre ridklubb

vapendragarn163
2020-11-18
perfekta backar, rekommenderar att ta sig ner på baksidan om det är mycket snö.

Märta Arnqvist
Märta Arnqvist (Gäst)
2020-10-22
Nordens bästa och Sveriges ända riktiga skidort. Varit här cirka 13 gånger och det var här jag lärde mig åka skidor. Grymt bra backar för alla nivåer, bra offpist, trevlig afterski, bra parker, stort så att även om det är mycket folk finns ett stort utbud av backar med färre åkare i. Alla gånger jag varit i Åre har jag kunnat åka upp till toppen och det har sällan varit dåligt väder. Det är dyrare än på många andra ställen i Sverige men det är värt det och man får vad men betalar för så längde det är bra väder. Lundsrappet och Slalombacken är mina favoritbackar rekommenderas verkligen. Åk till Åre om ni är intresserade av bra skidåkning.

Danne
Danne (Gäst)
2020-04-01
Åre, säkert jättebra. Inte vet jag.Varje gång jag varit där har det blåst rejält, så toppen var inget att tänka på. Dyrt.

Vad tar det med bil från sthlm? Hur många timmar tar det med flyg från Skavsta till Barcelona och sedan några timmars buss till Andorra? Jmf soltimmar, priser etc.

adam
adam (Gäst)
2020-03-30
sjukt bra skidort

Mackan
Mackan (Gäst)
2020-03-05
Bra när det är bra, men efter 20-talet besök inser jag till slut att det väldigt sällan är speciellt bra. Skutan är kanske Sveriges blåsigaste plats och därför är toppzon nästan alltid stängd. Så man betalar fullt pris för att harva runt i släpliftar och stå i oändliga liftköer långt under trädgräns. Väljer numera Alperna alla dagar i veckan, förutom resan är allt dessutom betydligt billigare, och totalupplevelsen för alla i familjen oändligt mycket bättre.

Håkan Strandner
Håkan Strandner (Gäst)
2020-03-05
Mycket att välja på, bästa skidorten i norden
Joakimsoprano
2020-03-04
Fem stjärnor under optimala förhållanden. Åk inte hit på sportlovsveckor eller påsk. Sikta på v.11-13 då det är billigare att bo, mindre folk, bättre väder och mer snö.

Wrider
Wrider (Gäst)
2020-01-13
+
Stor variation (backar)
Stor variation (restauranger)
Hög fallhöjd
Lättillgängligt med tåg

-
Väldigt dyrt (Ex. Gulasch 139:-)

Visa fler recensioner (222)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer