Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
5
4
3
2
1
Anonym
Anonym (Gäst)
2021-01-26
Det är ett stor skidort backarna är perfekt. Glömma alla andra ställen så som kläppen,idre,sälen. ÅK TILL ÅRE. Åre har flest liftar i hela Sverige så varför inte boka redan idag. Ja, åre är en bit och köra men det är värt det till hundra procent. Man kan ta natt tåg (hoppa på tåget sov, vakna till fint väder och perfekt backar) Så min åsikt är att Åre är den bästa skidort i Sverige.

Märta Arnqvist
Märta Arnqvist (Gäst)
2021-01-19
Åre är fantastiskt om snön är där och bra väder tillåtes. Då är det en skidort som är bättre än många i Alperna. Vid dåligt väder är det inte jätte roligt eftersom att skutan ofta hålls stängd då men det finns fortfarande många grymma backar på lågzon T.ex Lundsrappet - Världsklass, Slalombacken - Grym om den är nypistad.
Är det inte mycket snö i Åre är backarna fortfarande bra eftersom att dem har skickliga pistare som inte drar upp marken under (som vissa oskickliga pistare gör i andra orter). Däremot är offpisten inte den bästa, så ska man ut en sväng is logen eller baksidan får man akta skidorna. När snön finns är offpisten grym, baksidan, östra ravin, bibbos brant.
Barnområden finns det gott om i Åre, själv lärde jag mig åka skidor i Björnen. Ett mysigt barn område med fint björnland och ett litet torg (perfekt för barn mellan 2-8) I rödkullen finns även skidåkning för barn men även i Duved och tegefjäll. I Duved finns en riktigt härlig ravin som erbjuder grym offpist om snön finns. Är det snålt med snö är den inget förutom för dem som vill ha sönder sina stålkanter.
Restauranger så rekommenderar jag Wersens källare en kväll, man får in en stor varm sten som man steker sitt eget kött på. Om man vill luncha i backen rekommenderar jag timmerstugan och 720 ovanför Bräcke och rautjoxa i rödkullen. Även Kastrullen i Björnen och Buustamon. Åre är ju känt för sina höga priser så det bästa är ju att köpa med sig korv eller hamburgare och grilla på någon av de utsatta grillplatserna i orten.
Får du möjlighet och vädret tillåter rekommenderar jag att ta skotern upp till toppen från gondolens toppstation. Är det lång kö eller kallt kan man lika gärna gå upp och slänga skidorna på axeln. Då får du upp värmen och kan skryta med att du varit på 1420 meter över havet. Här ifrån kan du åka ner samma väg som du kom eller åka ner på baksidan där fin och enkel offpist finns. Passa på att ta en eller två våfflor på toppstugan.
Är vädret helt odugligt passa på att ta en dag eller en halv på badhuset på Åre Holiday Club. Här finns avkopplande bubbelbad och roliga rutschkanor för barn och vuxna i alla åldrar. Även en utomhus pool där man kan simma ut och rulla sig i snön.
Glöm inte att besöka Åre Chokladfabrik här finns god choklad som man även får se när den tillverkas. Inte varit i Åre på ett år nu men såg att ett Trampolinland hade öppnats det är säkert något som kan uppskattas av barnen.
Är du intresserad av längdskidor finns okej spår i Björnen, inte världsklass men bättre än inget.


Anna-Karin Haxne
Anna-Karin Haxne (Gäst)
2021-01-10
Bäst i Sverige om man ser till helhet med andra nöjen än skidåkning och bra shopping och restauranger.

åreärbäst
åreärbäst (Gäst)
2021-01-09
värdens bästa skidort
Tipsar extra om åre ridklubb

vapendragarn163
2020-11-18
perfekta backar, rekommenderar att ta sig ner på baksidan om det är mycket snö.

Märta Arnqvist
Märta Arnqvist (Gäst)
2020-10-22
Nordens bästa och Sveriges ända riktiga skidort. Varit här cirka 13 gånger och det var här jag lärde mig åka skidor. Grymt bra backar för alla nivåer, bra offpist, trevlig afterski, bra parker, stort så att även om det är mycket folk finns ett stort utbud av backar med färre åkare i. Alla gånger jag varit i Åre har jag kunnat åka upp till toppen och det har sällan varit dåligt väder. Det är dyrare än på många andra ställen i Sverige men det är värt det och man får vad men betalar för så längde det är bra väder. Lundsrappet och Slalombacken är mina favoritbackar rekommenderas verkligen. Åk till Åre om ni är intresserade av bra skidåkning.

Danne
Danne (Gäst)
2020-04-01
Åre, säkert jättebra. Inte vet jag.Varje gång jag varit där har det blåst rejält, så toppen var inget att tänka på. Dyrt.

Vad tar det med bil från sthlm? Hur många timmar tar det med flyg från Skavsta till Barcelona och sedan några timmars buss till Andorra? Jmf soltimmar, priser etc.

adam
adam (Gäst)
2020-03-30
sjukt bra skidort

Mackan
Mackan (Gäst)
2020-03-05
Bra när det är bra, men efter 20-talet besök inser jag till slut att det väldigt sällan är speciellt bra. Skutan är kanske Sveriges blåsigaste plats och därför är toppzon nästan alltid stängd. Så man betalar fullt pris för att harva runt i släpliftar och stå i oändliga liftköer långt under trädgräns. Väljer numera Alperna alla dagar i veckan, förutom resan är allt dessutom betydligt billigare, och totalupplevelsen för alla i familjen oändligt mycket bättre.

Håkan Strandner
Håkan Strandner (Gäst)
2020-03-05
Mycket att välja på, bästa skidorten i norden