Åre recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
5
4
3
2
1
Vintersemester
2022-05-16
Har varit i Åre många gånger då alperna inte har varit något alternativ p g a små barn.

- högzon ofta stängd, liftar ofta stängda eller stillastående,
- för få liftar i förhållande till områdets storlek,
- för mycket folk i förhållande till områdets storlek,
- blåser ofta, sällan bra väder,
- Skistor behöver inte investera då de har monopol. Folk kommer ju ändå,
- inte påkostad infrastruktur med linbanor, tunnlar och påkostade liftar som i Alperna,
- färre backar än bakåt i tiden,
- långa köer.

Åk till Alperna istället.

Elsis
2022-04-19
Helt fullständigt makabert! Inga liftar till toppen var öppna och köerna till de liftar som var öppna var milslånga med inget slut. Backarna var ej pistade utan bestod av massor av pucklar. Man var också tvungen att åka slalom mellan de hundratals andra människor i pisten som ibland satt eller låg mitt i backen. 🤬🤬 Ej prisvärt.

Göran
Göran (Gäst)
2022-02-14
Bra skidåkning, men det behövs större (och modernare) liftkapacitet till toppen.

Karl
Karl (Gäst)
2022-01-26
Bästa ski vid rejält puderdrop. Oslagbart åtminstone i södra Norrland och söderut i Sverige (Men då och då hårt inblåst isblandat slask från Atlanten). Tyvärr ett underdimensionerat liftsystem med en närmast fräck prisutveckling både sett till konsumentprisindex sedan år 2008 och sett till den bristfälliga tillgången på liftar.

Hoppas även på att liftsystemet någon gång byggs ut mellan Skutan och Huså. Det skulle öppna upp en hel fjällvärld för ski över hela berget och för betydligt fler skiers.

Mats
Mats (Gäst)
2022-01-25
Eftersatt, föråldrat och underdimensionerat liftsystem. Och minsta lilla vindpust eller minusgrad så stängs den enda drägliga delen av systemet (Skutan) av. Lägg pengarna på alperna istället.

Emma
Emma (Gäst)
2022-01-10
Första gången jag varit i Åre och är chockad över att det som anses vara Sveriges bästa skidort är så jäkla dåligt? Fattar att man inte kan jämföra med Alperna men herrejävlar vilket eftersatt liftsystem Åre har. Behövs väldigt många miljoner i liftinvesteringar för att göra det till ett okej ställe. Med tanke på klimatet som råder i Åre så skulle långsamma liftar behöva uppgraderas så det kan bli mer uthärdligt under de kalla månaderna, just nu är lifterna (och köerna!!) en jäkla glädjedödare. Och ja så behövs det byggas nya liftar (och pister!) med tanke på hur mycket bäddar som finns. Minst en till lift till högzon såklart. Förövrigt så är pisterna rätt så trista med 🙂

Luke
Luke (Gäst)
2022-01-07
Urusla backar under nyår.

wohlin
2022-01-04
Enda svenska alpina skidorten.


Anton
Anton (Gäst)
2021-12-07
Trevligt berg men ett liftsystem som bara blir sämre och sämre.

Det som gör Åre unikt är skutan. Utan den finns det många orter med lika bra åkning och mindre folk. Det började med att tusenmetersliften försvann och gjorde det väldigt krångligt att åka flera åk på rad i tusenmetern. Snart händer samma sak med kabinbanan. Detta gör att man inte längre kan köra långa åk från topp till botten i någon av ravinerna eller baksidan. Istället tvingas man ta tre!? liftar för att kunna ta samma åk vilket förstör lite glädjen och att man inte hinner så många åk på en dag. Att liftköerna bara ökar för varje säsong gör det inte bättre. Två liftar färre upp till skutan göra att både gondolen och tväråvalvet får otroligt långa liftköer. T.om. helger/veckor som tidigare varit rätt lugna har fått rejäla liftköer för att ta sig upp till skutan. Dessutom känns det sällan som man åker speciellt mycket skidor i Åre då mycket blir en transport att ta sig mellan olika liftar.

Nej Skistar måste skärpa sig. En lift med hög kapacitet från topp till botten så kanske dagkortet på 670kr känns lite mer prisvärt...hahaha. Skulle inte rekommendera någon som verkligen vill åka mycket skidor att åka till Åre.

JeppeBIG
2021-11-29
Sveriges absolut bästa skidort om man inte bara vill fokusera på skidåkning.
Efter att ha spenderat ex antal vintrar i olika puderhålor runtom i världen så måste jag säga att Åres utbud med mixad åkning som passar de flesta och ett nöjesutbud som håller världsklass aldrig gör en besviken.
Men se till att åka när skutan är öppen för annars lär du missa hälften av Berget.

+varierad åkning
+bra mat och dryck utbud

- lite snålt utbud av parkeringar
- dåligt när inte skutan är öppen
- långa liftköer