Åre recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
5
4
3
2
1
Camilla R
2021-11-08
Överskattat men lyckas man med konststycket att få en dag med bra väder och det är öppet till toppen är det riktigt fint där. Mycket folk gör att man mest trängs känns det som och man behöver ha lite lokalkännedom för att hitta de bästa ställena när det är högsäsong.

telisprovaren
2021-11-03
Nu sitter man och tänker tillbaka på förra årets resa till Åre. Man skötte covid på ett bra sätt där det är mycket personer som rör sig men mindre bra vid mindre frekventerade liftar.

Det jag retar mig mest på i Åre är de nya parkeringsreglerna. Allt i Åre kostar pengar. Ovånpå detta Varför kan man inte få betala och stå över natt vid liftarna. Vi bodde nära WM8 och hade en p-plats till lägenheten på 8 bäddar. Svårt att få in åtta personer i min bil. Skistar kunde inte se om det fanns lediga platser till någon annan lägenhet även om man var tvungen att registrera sin bil på lägnheten. Dåligt. Syntes att det fanns lediga p-platser.

Murjamäkki
Murjamäkki (Gäst)
2021-04-06
Bäst i sverige när det är bra väder. Det är dock större chans att vinna på triss än att få bra väder i åre. Sista resan var topp stängd 4/4 dagar

Alperna är lika dyrt och lika långt bort

Myrten
2021-04-05 (Ändrad: 2021-10-02)
En skidort på dekis. Tyvärr hanteras stället som en 100 personers bio som säljer 1500 biljetter per föreställning. Liftar monteras ned samtidigt som det helt hysteriskt byggs mer boende. För de stackare som måste åka högsäsongsveckor är det helt förskräckligt. Åre skulle kunna vara en fantastisk nordisk skidort vilket den också har varit men utvecklingen styrs numera av cirkusdirektörer utan passion för skidåkning. Skall man åka skidor under högsäsong finns betydligt bättre alternativ såsom Ramundberget, Kittelfjäll, Riksgränsen
Jag har boende sedan 25 år tillbaka i Åre med 50-60 skiddagar per säsong och jag kan bara konstatera att de senaste 10 åren har utvecklingen för skidåkare bara gått "utför". Skistar verkar vara helt visionslösa vilket är sorgligt med den fina potentialen som ändå finns i området.

Senaste nytt 7.200 nya bäddar i Rödkullen kombinerat med inga nya liftar, snacka om hjärnsläpp

NyslipadeKanter
2021-03-15
Åre är tveklöst bäst i Sverige. Ett riktigt berg med många olika nedfarter och bra brant.
Åre påminner en hel del om Alperna; skillnaden är väl utsikten (inte många berg som Åreskutan i området).

Saker Åre kan bli bättre på är fler nedfarter och liftar till byn så alla inte måste trängas till VM-8an eller Bergbanan. Och mer vindsäkra liftar och kabinbanor. Men annars underbart!


Kim
Kim (Gäst)
2021-02-12
5 resor på 8 år, överlägset bäst i Sverige. Vill man inte trängas så ta bussen över till Tegefjäll..
Är här nu under lågsäsong och har stått i kö ca 5 min på 4 dagar i Tegefjäll medan man får vänta 15min för gondolen till toppen på högzon..

Anonym
Anonym (Gäst)
2021-01-26
Det är ett stor skidort backarna är perfekt. Glömma alla andra ställen så som kläppen,idre,sälen. ÅK TILL ÅRE. Åre har flest liftar i hela Sverige så varför inte boka redan idag. Ja, åre är en bit och köra men det är värt det till hundra procent. Man kan ta natt tåg (hoppa på tåget sov, vakna till fint väder och perfekt backar) Så min åsikt är att Åre är den bästa skidort i Sverige.

Märta Arnqvist
Märta Arnqvist (Gäst)
2021-01-19
Åre är fantastiskt om snön är där och bra väder tillåtes. Då är det en skidort som är bättre än många i Alperna. Vid dåligt väder är det inte jätte roligt eftersom att skutan ofta hålls stängd då men det finns fortfarande många grymma backar på lågzon T.ex Lundsrappet - Världsklass, Slalombacken - Grym om den är nypistad.
Är det inte mycket snö i Åre är backarna fortfarande bra eftersom att dem har skickliga pistare som inte drar upp marken under (som vissa oskickliga pistare gör i andra orter). Däremot är offpisten inte den bästa, så ska man ut en sväng is logen eller baksidan får man akta skidorna. När snön finns är offpisten grym, baksidan, östra ravin, bibbos brant.
Barnområden finns det gott om i Åre, själv lärde jag mig åka skidor i Björnen. Ett mysigt barn område med fint björnland och ett litet torg (perfekt för barn mellan 2-8) I rödkullen finns även skidåkning för barn men även i Duved och tegefjäll. I Duved finns en riktigt härlig ravin som erbjuder grym offpist om snön finns. Är det snålt med snö är den inget förutom för dem som vill ha sönder sina stålkanter.
Restauranger så rekommenderar jag Wersens källare en kväll, man får in en stor varm sten som man steker sitt eget kött på. Om man vill luncha i backen rekommenderar jag timmerstugan och 720 ovanför Bräcke och rautjoxa i rödkullen. Även Kastrullen i Björnen och Buustamon. Åre är ju känt för sina höga priser så det bästa är ju att köpa med sig korv eller hamburgare och grilla på någon av de utsatta grillplatserna i orten.
Får du möjlighet och vädret tillåter rekommenderar jag att ta skotern upp till toppen från gondolens toppstation. Är det lång kö eller kallt kan man lika gärna gå upp och slänga skidorna på axeln. Då får du upp värmen och kan skryta med att du varit på 1420 meter över havet. Här ifrån kan du åka ner samma väg som du kom eller åka ner på baksidan där fin och enkel offpist finns. Passa på att ta en eller två våfflor på toppstugan.
Är vädret helt odugligt passa på att ta en dag eller en halv på badhuset på Åre Holiday Club. Här finns avkopplande bubbelbad och roliga rutschkanor för barn och vuxna i alla åldrar. Även en utomhus pool där man kan simma ut och rulla sig i snön.
Glöm inte att besöka Åre Chokladfabrik här finns god choklad som man även får se när den tillverkas. Inte varit i Åre på ett år nu men såg att ett Trampolinland hade öppnats det är säkert något som kan uppskattas av barnen.
Är du intresserad av längdskidor finns okej spår i Björnen, inte världsklass men bättre än inget.


Anna-Karin Haxne
Anna-Karin Haxne (Gäst)
2021-01-10
Bäst i Sverige om man ser till helhet med andra nöjen än skidåkning och bra shopping och restauranger.

åreärbäst
åreärbäst (Gäst)
2021-01-09
värdens bästa skidort
Tipsar extra om åre ridklubb