Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
5
4
3
2
1
Valter
Valter (Gäst)
2018-12-05
Utmärkt bra skidanläggning för hela familjen!

Robin
Robin (Gäst)
2018-12-05
Letar man efter en skidort i Sverige med ett stort utbud av butiker, restauranger, hotell, barer/afterskis och attraktioner utöver skidåkningen så är Åre oslagbart. Det är också en av få (kanske t o m den enda) skidorten i Sverige som inger någon typ av bykänsla. Inte att jämföra med många byar som finns i anslutning till de stora skidområdena i Alperna, men det är iaf det närmaste man kan komma om man väljer att ha sin skidsemester i Sverige.
Även när vädret tillåter och hela systemet är öppet så finns det inte mycket som slår Åre, men det är tyvärr lite här som skon klämmer för denna svenska skidklenod.
Att vädret kan vara dåligt under högvintern i svenska fjällen är inget ovanligt precis, men värre är det när det är brist på snö vilket det ofta är i Åre. Åreskutan ligger ganska oskyddat i en öppen dal som ofta utsätts för varma vindar från Atlanten vilket kan generera plusgrader och mycket vind. Den övre delen (toppen) av skutan får såklart ta den största smällen vilket gör att toppliftarna ofta är stängda, och då är Åre inte bättre än någon annan skidort i Sverige, om man just lägger tyngd på själva skidåkningen. Som sveriges största skidort så är det generellt sett mer folk på samma plats, och när hälften av liftarna är avstängda så blir backarna snabbt uppkörda och långa liftköer bildas.
Med tanke på att det är sveriges största och populäraste skidort så är det såklart dyrare liftkort, och är hälften av skidsystemet öppet så känner man sig lite snuvad på liftkortet.
Utöver det så är det generellt sett dyrare att bo och äta här också.

Har under mitt liv varit uppe 11 gånger i Åre, och av dessa så har toppen varit öppen 3 gånger. Det är inte godkänt.
Min rekommendation är att ska man åka hit så bör man ta det efter sportlovet och fram till efter påsk. Då är det ofta chans till bättre väder samt att chansen är större att hela liftsystemet är öppet.

PLUS
+ Trevlig by
+ Bra utbud av restauranger, butiker och Hotell
+ Bästa skidort när toppen är öppen

MINUS
- Oftast mycket folk
- Alla backar/liftar är oftast inte öppna
- Toppen ofta avstängd
- Snöbrist
- Ofta dåligt väder
- Dyrt

TM16
2018-08-27
Bäst i landet

Johan Edelsvärd
Johan Edelsvärd (Gäst)
2018-05-16
Jag brukar vara i Åre minst en gång om året, har en anknytning släkt och vänner.

DavidWennberg
2018-03-20
Åk efter vecka 9 och hoppas på nysnö, då slår Åre allt som finns i Sverige. Varit i Åre två gånger denna säsong och är inte missnöjd. Ravinerna är fantastiska efter dump.

Johan
Johan (Gäst)
2018-03-17
Sveriges bästa skidåkning, utan tvekan, dessutom Sveriges lättillgängligaste, kliv bara på tåget, lägg dig och sov, sen är du framme, lagom till att liftarna öppnar! I år var tredje året på raken med hela familjen i egen liggvagn, nästa år får det bli sovvagn!

Charlotte
Charlotte (Gäst)
2018-03-09
Ta tåget till Åre! Hur smidigt som helst. Kliv på tåget på kvällen, ät en god middag och somna i en skön säng. Vakna upp, ät frukost och kliv av tåget. Checka in, spänn på pjäxor o skidor och ha en orörd skiddag framför dig, utvilad och pigg. Så istället för att lägga pengarna på en hotellnatt i Åre, lägg dem på resan och få bägge. Har både flygit till Östersund och tagit tåget flera gånger genom åren. Tåget vinner alla dagar, dessutom med gott miljösamvete.

Inge
Inge (Gäst)
2018-03-06
Bästa stället i Sverige utan tvekan. Närmaste du kan komma alperna utan att åka till alperna.

Arne
Arne (Gäst)
2018-03-02
För lite backar och för många gamla liftar från 70-talet!!!! Bygg ut skutan / högzon, så vi får nya och bättre åkmöjligheter! Sen alltid kass väder (från norska kusten) när jag är där!

Georg66
2018-03-01
Stort och komplett med en mysig by. Ska man gnälla över något är det att prisnivån är väldigt hög, åtminstone under loven.