Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
5
4
3
2
1
Gustaf
Gustaf (Gäst)
Igår 11:40
Åre erbjuder mycket. Bra skidåkning, både snabbmatsrestauranger och fine dining. Jämför man med andra svenska skidorter så har Åre helt klart mest shopping och butiker. Åres by påminner lite om en alp-by, mycket mer stadslikt alltså. En väldigt mysig skidort enligt mig helt enkelt. Om jag fick rekommendera ett boende skulle jag förmodligen välja Tott Hotell. Väldigt bra läge och mycket nära till en ankarlift som du kan ta och komma in i liftsystemet. Riktigt nice!!

StefanAaroe
2019-02-15
Tycker att Åre har det mesta som man kan vänta sig av en skidort i Sverige. Det finns garanterat andra orter som kan erbjuda mer djupsnö, bättre barnbackar eller mera avancerade pister. Men om man ska se till helheten med utbud av restauranger, skidåkning transporter till Åre etc så tycker vi att det känns fulländat. Om man är där under högsäsong och känner att det är för mycket folk, åk till Duved/Tegefjäll. Grymma backar men med färre skidåkare.

Calle
Calle (Gäst)
2019-02-15
Jag har varit i Åre nu i en hel vecka. Innan har jag varit i nästan alla andra fjäll i Sverige. Jag rekommenderar att aldrig åka hit då det är grymt dåligt. De stänger liftar utan anledning och backarna är inte utmanande. Jag kommer aldrig tillbaka kan jag lova

Gert
Gert (Gäst)
2019-02-12
Sveriges bästa skidfjäll. Skistar är dock snåla o kräver att småbarnsföräldrar o nybörjare ska betala för att åka i knattebackarna. Detta gör att dessa väljer andra anläggningar

Kallvagen
2019-02-11
Sveriges bästa skidort . Finns något för alla och det finns en anledning att jäkligt många gamla
skidrävar bosätter sig här .


Håkan
Håkan (Gäst)
2019-02-05
Mitt ”hemmaställe” både för pist och tur. Baksidan och ravinerna i all ära men topptur i Tege är riktigt kul.

Emilio
Emilio (Gäst)
2019-01-31
Det är magiskt i Åre finns så många backar att välja mellan!


tallialli
2019-01-10
Nattliv - Åre har nog allra bäst fest av alla skidorter i Sverige, inte så konstigt då det är största skidorten. Afterskiin är otroligt rolig den med.

Byn - En väldigt mysig by röra sig i, både på kvällen och på dan.

Mat - Finns mycket god mat både på bergt, men speciellt nere i byn. Billigaste alternativet är Max, som dock är dyrare än andra Max restauranger i landet. Vill du ha riktigt bra mat finns det att hitta.

Skidåkningen - Jag har varit här 6-7 gånger och det är ganska få dagar snöförhållandena i pisten har varit bra. Mycket hårda pister. Högzon har nog åtminstone hälften av alla dagar varit avstängt. Dålig sikt och regn har inte varit ovanligt. Vill man ha sol och bra åkning, åk till Alperna. Det blir lika dyrt.

Är det sol och bra förhållanden är det riktigt grymt, tyvärr är det som sagt inte det så ofta.

Allt runtomkring skidåkningen väger upp såpass mycket att jag har återvänt, annars hade jag aldrig åkt hit.


JR
2019-01-06
Åre nyår 2018-2019 är inte bara "otur" med vädret. Skistar bevisar återigen att de är sämst i klassen när det kommer till driftsäkert, information och kundvård. Hur kan det komma sig att liftar står still pga tekniskt fel och underhållsarbeten mitt i högsäsong. Varför händer det aldrig då jag är i alperna eller USA. Brist på kompetens eller svagt management? Något är riktigt knas i organisationen. Skistar starka sida (utifrån aktieägarperspektiv) måste ändå vara att ta oskäligt betalt i förhållande till leverans av produkt. Uselt!

Pär Löfving
Pär Löfving (Gäst)
2019-01-05
Det började som en semester och slutade som ett hem.
Vi reste till Åre som familj i juni för tre år sedan. Planen var att jag skulle köra Åec för första gången och vi skulle passa på att ha semester. Tjejerna var åtta och fem år, vi hade inga stora förväntningar på aktiviteter för barnen men fann en lekplats i fantastisk miljö för hela familjen. Utbudet på sommaren imponerade både med aktiviteter samt att service och resturang utbudet var stort. Vi som familj har alltid gillat vintersemester bäst och under flera år drömt om lägenhet eller stuga i fjäll eller alpmiljö. Efter att Åre visat sig från sin bästa sida väcktes tankar om ett boende runt Åre. Den hösten dök rätt boende och rätt tillfälle upp och vi slog till. En bostadsrätt i Tegefjäll. Detta blev våran tillflykts ort och oas under två år. Vi har tillbringat all ledig tid i och runt Åre under årets alla årstider. En fantastisk vår med skidåkning, en sommar med cykel, löpning och paddling. En underbar höst med vandring och marknad för att sedan stanna av lite och på nytt ladda för en ny vintersäsong. Vintern 2018/2019 blev vintern då vi packade väskorna tog tjänstledigt och flyttade till Åre. Nya jobb och ny skola för tjejerna. Nya bekantskaper och Sveriges bästa lekplats som trädgård.
Åre har något för alla åldrar och alla kunskaps nivåer. En variation för alla önskemål och plånböcker.
Nu hoppas vi på mycket snö och många nya bekantskaper i hela familjen nya trädgård.