Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
5
4
3
2
1
TM16
2018-08-27
Bäst i landet

Johan Edelsvärd
Johan Edelsvärd (Gäst)
2018-05-16
Jag brukar vara i Åre minst en gång om året, har en anknytning släkt och vänner.

Koony
2018-03-27
V.8 i Åre bjöd på både soliga och molniga dagar, som en helt vanlig Årevecka helt enkelt. Ankomst med tåg var väldigt smidigt men därifrån rekommenderas en taxi för att slippa bära sina väskor (förutsatt att man inte bor nära stationen). Jag var förvånad över de korta liftköerna, det var inte många minuter man stod i kö förutom i kabinbanan. Skutan levde inte upp till mina förväntningar utan den var flack i många partier och med smala backar. Just flackheten samt de många transportsträckorna tyckte jag var någon som det tyvärr fanns mycket av.

Skidbussarna som gick mellan system funkade perfekt och kom alltid i avtalad tid. Kvällsbussen var även den grym vilket ledde till att man kunde ta sig mellan hemmet och kvällsskidåkningen.

Duved och Tegefjäll är det som drar upp Åres betyg då jag i övrigt inte tyckte det var särskilt bra. I Tegefjäll fanns fantastisk skogsåkning med glest mellan träden medan Duved erbjöd fantastiska carvingbackar med skönt lut och mycket fallhöjd.

DavidWennberg
2018-03-20
Åk efter vecka 9 och hoppas på nysnö, då slår Åre allt som finns i Sverige. Varit i Åre två gånger denna säsong och är inte missnöjd. Ravinerna är fantastiska efter dump.

Johan
Johan (Gäst)
2018-03-17
Sveriges bästa skidåkning, utan tvekan, dessutom Sveriges lättillgängligaste, kliv bara på tåget, lägg dig och sov, sen är du framme, lagom till att liftarna öppnar! I år var tredje året på raken med hela familjen i egen liggvagn, nästa år får det bli sovvagn!

Charlotte
Charlotte (Gäst)
2018-03-09
Ta tåget till Åre! Hur smidigt som helst. Kliv på tåget på kvällen, ät en god middag och somna i en skön säng. Vakna upp, ät frukost och kliv av tåget. Checka in, spänn på pjäxor o skidor och ha en orörd skiddag framför dig, utvilad och pigg. Så istället för att lägga pengarna på en hotellnatt i Åre, lägg dem på resan och få bägge. Har både flygit till Östersund och tagit tåget flera gånger genom åren. Tåget vinner alla dagar, dessutom med gott miljösamvete.

Inge
Inge (Gäst)
2018-03-06
Bästa stället i Sverige utan tvekan. Närmaste du kan komma alperna utan att åka till alperna.

Arne
Arne (Gäst)
2018-03-02
För lite backar och för många gamla liftar från 70-talet!!!! Bygg ut skutan / högzon, så vi får nya och bättre åkmöjligheter! Sen alltid kass väder (från norska kusten) när jag är där!

Georg66
2018-03-01
Stort och komplett med en mysig by. Ska man gnälla över något är det att prisnivån är väldigt hög, åtminstone under loven.

Inge
Inge (Gäst)
2018-02-28
Bästa stället, lite ”alp” känsla i Sverige