Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
Johan the gratest
Johan the gratest (Gäst)
2000-05-12
Åre rockar så fett. Passa på att åka funparken på HÖGZON på påsken vänster om tusenmetern uppeifrån sett. Puder och enorma dropp hittar man på baksidan.

Michael
Michael (Gäst)
2000-05-12
Glöam alperna, åk till Åre det rockar stenhårt. jag har varit på dom flesta ställena i sverige, men Åre är bäst.
Jag har varit på flera ställen i alperna också men det finns bara ett ställe som är bättre än Åre och det är serré chevalier (förmodligen felstavat).

Claes
Claes (Gäst)
2000-04-06
För nån vinter sen så var vi i Åre, och bestämde oss för att åka ravinen. Vi tog kabinen upp och gick väl en 100-150 meter rakt upp mot toppen, solen sken, inte ett moln på himlen...nåja. Vi började sakta skråa mot ravinen (höger nedifrån sett) och så småningom började vi åka nedåt när vi såg kanten. Alla som har åkt där vet ju att det är ganska så brant där och hur som helst så kom vi fram till kanten (vilket vi trodde). Men det visade sig vara ett feting till häng som vi stod längst ut på. Så vad ni än gör......ÅK DÄR!! :) Ravinen får en 4 när det är snö där, det är ju igentligen en fors som det ligger snö över.

ski bum
ski bum (Gäst)
2000-03-21
inge snack. Åre dödar allt annat man kan ta sig äver nästan hela systemet utan bil, de brukar va fett me ös på alla discon å klubbar. de e så skönt att dra ner i östra ravinen en solig morgon när man e först ute i den softa pudern. ovanför där så finns ett fett dropp från typ 2-25 m att droppa ifrån.här finns ochså grymt schyst heliskiing som man kan köra ned från västskutan åvanför tväråvalvet. själv har ja vart i åre varje år sen ja var typ 2 år och aldrig tröttnat.

Fredrik Johansson
Fredrik Johansson (Gäst)
2000-03-14
Blev inte jätte impad av åre, men däremot Duved. Där finns roliga driVor och små raviner att åka i om man går i ca 10 min. Dessutom slipper man allt liftköande. Vi var där vecka 8 (sportlov) och köade max 2 min vid sexstolen, men visst åre e´ fett det oxå!! men kanske senare på säsongen när snön ligger kvar uppe i högzon.

Linus Dahlberg
Linus Dahlberg (Gäst)
2000-03-13
Det är inget fel på Åre. På sportlovet (v. 8) så åkte jag mitt livs bästa åk där. Det var på tisdagen, solen sken och det var en helt underbar dag. Vi började adgen med lite "off-pist"
i Tväråvalvet, men eftersom att det inte är särskilt bra så kom jag på den alldeles lysande idén att vi skulle ta en liten promenad upp för berget till vänster om skutan (nerifrån sett), sagt och gjort. Vi åkte först ner till rödkullen för att hämta våran matsäck, vi tänkte att vi skulle vara ganska hungriga när vi kom upp. När vi kom upp med olympia gondolen så vandrade vi en bit upp mot toppen, sedan så skråade vi bort mot vårat mål. Hela "promenaden" tog en och en halv timma. Men det var det värt. Det enda som var lite surt var att när man bara hade ca 50 meter kvar upp till toppen så kommer det en Julle som går på tur och drar om oss, det gör ju inte saken bättre av att han sick-sackar upp för berget. När vi väl är uppe så tar vi fram våran matsäck och börjar att äta. då ser vi en person till komma knatande, det var en snowboard åkare som hade snöskor. Han kom fram till oss och börjar snacka, han tyckte synd om oss när han hade sett våra spår i snön, vi hade ju sjunkit ner en halvmeter i snön när vi hade gått medans han hade dansat fram över den. När vi hade avslutat måltiden så slängde vi upp väskorna på ryggen och spännde på oss laggen.
Vi får ett kanon åk, visserligen bara fem minuter men det var det värt. När vi har kört halva backen så bestämmer vi oss att lägga en åtta. Den blir lyckad och när vi kommer ner till liften så står alla och tittar på oss, det var ganska skönt det med. Ni får prova det någon gång och om ni gör det så hoppas jag att ni också får en halv meter orörd lössnö precis som vi.

Elin
Elin (Gäst)
2000-03-12
Har bott här hela mitt liv och det blir bara bättre och bättre. Mycket bra och varierande åkning. Även om vädret är dåligt finns det alltid bra ställen att åka på. I år har vi dessutom snörekord, hela februari har det varit puder VARJE DAG! Dessutom bra nattliv! Lundsrappet är den bästa pisten, carvingåkarnas dröm. Kom och prova! Man kan inte bli besviken! : ) jo förresten har jag ett minus, de som tror de äger backen och alla galningar som inte kan åka som bara är ivägen. Men det löser man lätt med att vara först på morgonen och sist på kvällsåken!

Johnny Nose
Johnny Nose (Gäst)
2000-03-02
Åre är grymt bra för att det finns så stor variation på åkningen. Man kan hitta rolig åkning oavsett hur bra eller dålig man är. Toppen är skön under fina dagar, den är inte så krävande åkning. För den som gillar offpist i skogen kan jag varmt rekomendera "skogis". En obevakad och opreparerad backe ganska nära björnen, mellan björnen och skutan.

Stefan Jarbring
Stefan Jarbring (Gäst)
2000-02-28
Klart det bästa stället i norden när det gäller pister kanske kunde offpisten varit bättre men helt OK
Det tar inte lång tid att ta sig med liftar från ena sidan till den andra.

Erik
Erik (Gäst)
2000-02-22
Åre är sveriges svar på alperna men går inte på nått sätt att jämföra med "the real thing"... Men för oss "vanliga" åkare med "vanlig" ekonomi så är Åre helt underbart! Bra backar med bra snödjup å falhöjd.. Det enda som saknas är mera hopp osv. för oss skidåkare.. Allt är så inriktat på snowboardarna.. Allt för mig! ciao!