Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
(Gäst)
2006-01-05
när jag var yngre och lärde mig åka snowboard i Åre, så tyckte jag det var görbra och mysigt, fast jävligt kallt, isigt och lite snö i backarna, extrema liftköer och ganska coolt.

var där nu över jul och nyår, och räknade med att bli besviken eftersom jag nu även varit på riktiga skidorter.

Förste åken kändes okej, sen insåg jag att det har eg. aldrig varit riktigt bra, och kommer heller aldrig att bli prisvärt att åka till Åre,(från Götet el. Skåne) det har blivit ett vattenhål för hjärndöda fuckholmers med pappas plastkort.Och andra loosers som är mer intresserade av kläder och värdsliga ting, än av åkningen.


Däremot tänkte jag åka upp till sommaren, då tror jag att det kan vara mer prisvärt att utöva friluftsaktiviteter i Åre.
Då kanske tom. skutan är öppen till skillnad mot vintern.

Det bästa med åre är mosbrickan med pommes-kryddor (el. var det Duved) och att liftkortet gäller även utanför Åre.

Skidåkaren
Skidåkaren (Gäst)
2006-01-03
konceptet som Åre bygger på är inte riktigt i min smak, det är för mycket "kärringar" barnfamiljer och annat som hindrar dig i backen. Alla pister blir uppkörda på engång. p.g.a. alla nybörjare ska hasa sig ner för varenda jävla backe... Men om man tar bort alla småungar och kärringar och gamla gubbar som knappt kan stå upp så har Åre ett jättefint utbud av fina pister. (för att vara i Sverige) Liftarna är relativt snabba och nya.. =) Jag tycker att det inte är värt pengarna att åka dit under högsässong.. Sikta in dig på någon vecka mellan sport och påsk lovet. PS "För den duktiga skid/snowboard åkaren" Resten av packet som inte kan åka, kan hålla sig till de vanliga veckorna "7,8,9,12" =)

Corner
2006-01-03
Åre är det bästa området i sverige tycker jag.
Det är väldigt bra för erfarna åkare till mindre erfarna.För att det finns många svarta och röda nedfarter för de erfarna.Sen finns det många gröna och blå nedfarterna för nybörjarna och de mindre erfarna.Åre har åkså bra after-ski!I åre bor man nästan alltid nära nån backe eller flera.Det finns många sitt-liftar.Dom är nästan alltid igång.Det är ett helt klart plus.Sen för de som åker i fun-parks är åre rena paradiset.Samma för dig som åker slalom i pisterna.Sen för de som har barn familjer är åre jätte bra.Men åre är rätt så dyrt så om man vill göra nån lite kortare och billigare resa så räkenmoderar jag.Romme,Sälen eller Kläppen.Snowboard hälsningar Jonathan

bullmaffian
2005-07-03
Var ska jag börja? Backarna: Sveriges bästa skidåkning? Ja, när de finns snö (som de gör oftas) går de inte att jämnföra Åre med nån annan skidort i Sverige. Här har du åkning för alla. Från nybörjare och barn till avancerade offpist åk och sjuktstora big jumps. Ett minus är att när alla väl har kommit ut i backen kan man inte göra en enda sväng innan man kör in i ett barn. fast de beror faktiskt på när man är där. Om man ska åka till Åre ska man åka dit på en vecka mellan sport- och påsklovet. då är det minst folk.

Boende:
Jag har inte varit i Åre så många gånger (men dom gångerna har jag varit där i veckor) men på alla dom gångerna har jag bott bra. Var man än bor har man nära till en backe. mm, man kan ju ochså ha en stuga i Östersund förstås, meen de här inte till de här. jag snakar hotell. Holliday club är ett schysst ställe för barnfamiljer. De har bowling å äventyrsbad.

ochså måste jag ge mina betyg:

5 jibbing | Åre har Sveriges (enligt mig) bästa parker

4 boende | I Åre har man alltid lika nära till backen

4 Skidåkning | Åre har grym skidåkning (om man inte åker dit på sport-eller påsklovet.

5 Mat | BROKEN BROKEN BROKEN BROKEN BROKEN

Johan
Johan (Gäst)
2005-07-03
Besökte Åre och blev väldigt besviken !!

Dåligt preparerade backar, långa och många transporter och nonchalant personal. Om Högzonsområdet är stängt p g a dåligt väder ( vilket ofta inträffar ) så är området pinsamt trångt och alla trängs i några få, dåligt preparerade nedfarter....samt återigen i dessa eviga transporter...!!

Inte all barnvänligt och ej heller något för den kräsne skidåkaren. Detta liknar allmer en MASSINDUSTRI , där allt är väldigt opersonligt.

Dyra liftkort som inte alls står i paritet med det åre faktiskt erbjuder i jämförelse med t ex andra skidorter i Sverige.

Det är därför inte förvånande att ÅRE enligt SLAO:s egen statistik, har tappat marknadsandelar under flera år nu på 2000-talet..... Undrar just varför. !??

Magnus Conradsson
Magnus Conradsson (Gäst)
2005-04-07
Åre-Björnen.
Var i Åre-Björnen för första gången nu under påsken. Jag är helnöjd. Allt finns inom räckhåll och man behöver inte ta bilen in till Åre för att nå backarna där, utan det når man genom några få liftturer från Björnen. Min son som är 5 år har lärt sig att åka knapplift själv och lutningen på barnbacken var perfekt för en som just har lärt sig stå i pjäxorna. Mycket folk men med det stora liftsystem som finns i Åre går köerna ganska fort.
Okej...jag håller med om att det är dyrt men det tar jag för det är ändå sveriges alpina centrum med mycket turister.

Black_Crow
2005-03-23
Åre – med barn

Bodde i Björnen påsken 04 med två barn i slyngelåldern. Alldeles för varmt väder gjorde att man fick leta efter åkbara backar. Björnen var både slaskigt och flackt. Vid Olympia såg det ut som västfronten 1917, uppe på Tväråvalvet var det fråga om att åka på stenhårda knöliga drivisvallar, Sadeln var ok även om det vart mjukt efter lunch.

För en barnfamilj känns Åre ibland lite stort – det går mycket tid till transporter. Man kan inte släppa barnen fritt utan måste hålla koll så de inte förvirrar sig iväg. Om snöförhållandena är bra kan man kanske hålla sig i närheten av ”bostaden” på ett annat sätt än vad som var möjligt för oss. Björnen är för platt och centrala delarna av Åre är lite för tuffa för de flesta 7-10 åringar. Duved/Tegefjäll är förmodligen bästa alternativet för barnfamiljer med lite större barn. Synd att detta område inte sitter ihop med centrala Åre/Björnen, skidbuss krävs.

Även om Skistar kunde ge bra pris på boende i Björnen så är liftkort och allt annat Dyrt. Att utfodra hungriga ungar med halvtaskiga hämtpizzor för 70 kr svider i plånboken....

Haze
Haze (Gäst)
2005-03-09
Är det isigt i backarna eller långa liftköer ?
Har du åkt så mycket i Åre att du kan pisterna innan och utan ?
Ett tips ! Ca 15-30 min med bil ligger en liten familjeskidort som heter Trillevallen. Själv tog jag mina första skidsvängar där när jag var knatte så jag har en något sentimental känsla för stället ... men ... det är inte lika "crowded" som Åre och mindre uppåkt. Backarna är röda och blå !

Enjoy

lix
2005-02-11
Åre är faktiskt en rätt bra skidort. Mycket varierad åkning och framför allt längre backar än i ex sälen. Nackdelen är väll att det alltid är mycket folk på lov i allafall i de vanligaste backarna, men dock mycket mindre än i andra skidområden. Liftköerna ligger nog på ca 5 min - 30. Men det är ett bra ställe att lära sig åka på, finns alltid någonstanns man tvingas åka lite tuffare. Men ska du dit så undvik att åka olympiabacken, särskillt i slutet av säsongen, det är den absolut isigaste och mest puckelpistaktiga backen om det enns finns snö överllt, med mycket folk och ofta långa köer. Men prova området runt fjällvalsliften i tegefjäll, ofta lössnö och få som åker där.

Mvh Linnea

(Gäst)
2005-01-24
Vart är skiåkarÅre påväg ?
Åre har har ett av de bästa skidområdena. Men vad händer däruppe. Vita dukar, bordservering i backen. Man vill ha billig och framför att det skall gå fort att beställa och äta, liftarna har ju begränsade öppettider och snart är det sommar igen. Då kan vi vänta på att få beställa mat men inte när man vill åka skidor.