Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
Tor_Nado
2002-05-04
Åre är bäst i Sverige vad det gäller nedfarter, Gästrappet är ett av Sveriges absoluta höjdaråk. Parken är också bra, tyvärr mycket dumma och dryga turister. (Väldigt trångt också). Bästa åken får man i Januari, Februari. Testa offpist åkning i tväråvalvet!. Allt är dyrt i Åre så man ska tänka sig för om man ska käka middag ute, en middag för två kan lätt gå på 500 kr på en inte alltför "lyxig" restaurang.
Men åken och parken väger upp allt detta, Åre är lätt ett höjdarställe när trängseln inte är stor.

Yohanna
2002-03-03
Visst det är inget fel på åre.. men ibland beblandas alldeles för mycket folk i nedfarterna.. Men har ändå sin kvarstående charm som sveriges bästa skidområde.. (stämmer det)??

Snostjarnan
2002-02-24
Åre är givet den bästa skidorten i Sverige. Tyvärr är det inte så lätt att gallra i skogen som Bajsmatte vill. Eftersom som så stora ytor är avverkade finns det risker med att jorden rutschar av skutan. Det gäller att avverka varsamt. Men det är ju rätt glest mellan träden i Tege o Björnen.. Rock on!

MattiasJonasson
2002-02-07
Mycket sämre än det borde behöva vara när inte högzon är öppen. Tänk om det kunde gallras i skogen tex kring Olympia, Tott eller ner mot sjukhuset. Då vore problemet bara den ständiga snöbristen i lågzon. Nu finns nästan ingen vettig skogsåkning alls i Åre. Det enda skapliga är litegrann i Tegefjäll och någon enstaka ränna som blir uppåkt omedelbart.

Bryngel i örebro
Bryngel i örebro (Gäst)
2001-09-27
alla snackar så mycket om lundsrappet, men det e enbacke som ger lite nöje och mycket glidaråkning! ska man snacka riktig skidåkning bör man nämna platser som östra o västra ravinen (speciellt östra, mårtens bran, mörvikshummeln, svartberget, slambacken, duved och tväråvalvet. Där hittar man riktigt bra åkning och kan lugnt påstå att man har lika kul en dag i åre som en dag i chamonix! Åre är kult och det går inte att jämföra med någoit anna i sverige. Trysil i norge har vissa likheter men berget och dess offpist är betydligt småskaligare. Åre e stort och grymmt.tack.

Klas
Klas (Gäst)
2001-09-02
Åre ÄR bäst i Sverige. inge snack om saken. sen som säger nått annat har fel. Sveriges svar på alperna.

Mogul Master
Mogul Master (Gäst)
2001-08-24
Var annars ska man åka?
Det är inte bara det att stället rockar, utan det finns ju allt oxå, innom gångavstånd!! (Sälen - sucks).
Hela byn flödar av genuitet, den enda riktiga skidorten i Sverige med historia och har man tur så får man syn på alpina legendarer som ännu går upprätt, annars kan man ju alltid läsa Magasin Åre, som även det inger en gedigen och exklusiv känsla.

Åre sparkar stjärt som ingen annan ort i Sverige

Niklas
Niklas (Gäst)
2001-08-20
alldeles för upp kört om man kommer dit en timme efter öppning! Nä själv vet jag klövsjö - vemdalen i jämtland - härjedalen med allt från wc backar till nybörjare och en massa skön friåkning!!! Kom ditt och åk riktigt bra åkning!

Airstyle
2001-08-09
Åre är bäst av de svenska skidorterna! Men allt är inte perfekt. Här är lite plus och minus:
+ Snowboardlandet, Utsikten, Offpisten, Skogsrepor
- Vädret, Uppkörda backar, Liftköer

Tomas
Tomas (Gäst)
2001-07-19
Åre offpist!!
Ta en tidig kabin upp på skutan. Ta av dig skidorna och knalla upp till toppen, (tänk inte ens tanken att åka skoter, det gör bara loosers). Spänn åt bindningen och skråa mot Blåsten...en stor del får du gå..När du väl är uppe på toppplatån åk österut ner för branten...rusktigt bran och en himla kick...dock inget för nybörjare(dom hittar o andra sidan inte dit)
ÅRE rules