Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
Tomas
Tomas (Gäst)
2001-07-19
Åre offpist!!
Ta en tidig kabin upp på skutan. Ta av dig skidorna och knalla upp till toppen, (tänk inte ens tanken att åka skoter, det gör bara loosers). Spänn åt bindningen och skråa mot Blåsten...en stor del får du gå..När du väl är uppe på toppplatån åk österut ner för branten...rusktigt bran och en himla kick...dock inget för nybörjare(dom hittar o andra sidan inte dit)
ÅRE rules

Pruttgubben
Pruttgubben (Gäst)
2001-07-17
Åre är bäst för dom har mäst. Snowboardlandet var asbra i vintras eftersom dom äntligen har börjat sköta om det ordentligt. Många bra åkare håller till där dessutom (Jon Olsson och jag, hehe).

Philip
Philip (Gäst)
2001-07-16
Åre (Svenska Alperna)
Det är en mycket exlusiv by med bra aftersiker och resturanger.
Skidåkningen är väldigt bra med mera än 100 backar. När Åre har bra väder slår ÅRE allt. Det finns knappt nåt negativt med ÅRE men det är att det är kallt uppåt 30 grader.

Maria
Maria (Gäst)
2001-06-14
Åre regerar... i alla fall bästa stället i sverige.. men de kanske inte säger så jättemycket egentligen.

jonas
jonas (Gäst)
2001-04-04
Åre kan bara vara bra två veckor om året och det precis innan dom stänger i början av maj variablerna snö och väder måste dock sammanfalla. Om dom inte gör det är åre riktigt dassigt, det enda åket värt att nämna är baksidan från toppen ner mot tott, möjligtvis svartberget vid bra snöförhållanden.

Att åka ditt veckovis eller säsong är bortkastade pengar, då alperna el norge erbjuder bättre snö,fallhöjd,terräng och atmosfär för ungefär samma peng

Bastorn
Bastorn (Gäst)
2001-03-27
Var i Åre v.12 -01, det måste ha varit en av de bästa veckorna som har inträffat i historien i Åre!
Först strålande solsken i ett par, tre dar, sedan kom lössnön...
Det var den grymmaste lössnön som jag har upplevt! Det snöade i stort sätt konstant i fyra dagar och det kom en sådan där grymt fluffig lössnö som knappt kan ha haft någon densitet överhuvudtaget. Lössnön fanns överallt på sidan av pisten, den fanns i Östra- o Västraravinen, på Svartberget, på Humeln, på sidan om Lundsrappet och Störtloppet, vid Tusenmetern m.m. m.m. Pisten användes endast för att ta sig till liften mellan lössnöåken. Denna vecka kommer jag aldrig att glömma... Åre rules!!! :-D

Mikael L
Mikael L (Gäst)
2001-02-18
Behöver man säga nåt mer än Lundsrappet?! Den backen är ju helt underbar... Sen finns det ju offpist på baksidan som man kan ranka rätt högt för att vara här...

carl
carl (Gäst)
2000-12-10
det är super soft att bo här och jibba runt me twin tipsen....klaga inte på olympia området.. om ni som verkar så bra som ni säger borde ni veta att man inte åker där på lov å stor helger....jibba på...ps vi har några av världens bästa skidåkare här tex jon olsson,henrik winstedt,robert olsson,robin rådenman m m

Flens
Flens (Gäst)
2000-11-21
Kan tyvärr inte hålla med all positiv kritik ni sagt här.
Jag var där någon gång för ett par år sen, det fanns dåligt med snö, pisterna verkade inte vara pistade sen sekelskiftet, (beror väll på alla jobbiga hasande nötter) och snowboardparken och halfpipen var ett stort skämt.
Undrar var de gjort av den där pipefräsen de tjötat om... suck.
Hade fått bättre betyg om det varit snö.

Calle
Calle (Gäst)
2000-11-14
Lundsrappets= Sveriges roligaste pist. Tyvärr också en av Sveriges sämst pistade i början. Men, men, det jämnar ut sig mot flacken och där e´ det carving som gäller. Annars allt i Åre bra. Klart roligast är det dock att knalla upp till toppen (allt annat är för mesar :)) och sedan bara åka åt något håll. Nej förresten, Svartberget. Men ramla för guds skull inte. Det har jag gjort och jag hade tur med mina 5 volter, 3 skruvar och 50 meters kas innan jag lyckats gräva ner ansiktet tillräckligt djupt i snön för att få stopp. Skruvade sedan åt bindningarna och tog revansch. Det var ett av de härligaste åken man kan få så lättillgängligt.

Åk till Åre.