Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
Håkan
Håkan (Gäst)
2019-02-05
Mitt ”hemmaställe” både för pist och tur. Baksidan och ravinerna i all ära men topptur i Tege är riktigt kul.

Emilio
Emilio (Gäst)
2019-01-31
Det är magiskt i Åre finns så många backar att välja mellan!


tallialli
2019-01-10
Nattliv - Åre har nog allra bäst fest av alla skidorter i Sverige, inte så konstigt då det är största skidorten. Afterskiin är otroligt rolig den med.

Byn - En väldigt mysig by röra sig i, både på kvällen och på dan.

Mat - Finns mycket god mat både på bergt, men speciellt nere i byn. Billigaste alternativet är Max, som dock är dyrare än andra Max restauranger i landet. Vill du ha riktigt bra mat finns det att hitta.

Skidåkningen - Jag har varit här 6-7 gånger och det är ganska få dagar snöförhållandena i pisten har varit bra. Mycket hårda pister. Högzon har nog åtminstone hälften av alla dagar varit avstängt. Dålig sikt och regn har inte varit ovanligt. Vill man ha sol och bra åkning, åk till Alperna. Det blir lika dyrt.

Är det sol och bra förhållanden är det riktigt grymt, tyvärr är det som sagt inte det så ofta.

Allt runtomkring skidåkningen väger upp såpass mycket att jag har återvänt, annars hade jag aldrig åkt hit.


JR
2019-01-06
Åre nyår 2018-2019 är inte bara "otur" med vädret. Skistar bevisar återigen att de är sämst i klassen när det kommer till driftsäkert, information och kundvård. Hur kan det komma sig att liftar står still pga tekniskt fel och underhållsarbeten mitt i högsäsong. Varför händer det aldrig då jag är i alperna eller USA. Brist på kompetens eller svagt management? Något är riktigt knas i organisationen. Skistar starka sida (utifrån aktieägarperspektiv) måste ändå vara att ta oskäligt betalt i förhållande till leverans av produkt. Uselt!

Pär Löfving
Pär Löfving (Gäst)
2019-01-05
Det började som en semester och slutade som ett hem.
Vi reste till Åre som familj i juni för tre år sedan. Planen var att jag skulle köra Åec för första gången och vi skulle passa på att ha semester. Tjejerna var åtta och fem år, vi hade inga stora förväntningar på aktiviteter för barnen men fann en lekplats i fantastisk miljö för hela familjen. Utbudet på sommaren imponerade både med aktiviteter samt att service och resturang utbudet var stort. Vi som familj har alltid gillat vintersemester bäst och under flera år drömt om lägenhet eller stuga i fjäll eller alpmiljö. Efter att Åre visat sig från sin bästa sida väcktes tankar om ett boende runt Åre. Den hösten dök rätt boende och rätt tillfälle upp och vi slog till. En bostadsrätt i Tegefjäll. Detta blev våran tillflykts ort och oas under två år. Vi har tillbringat all ledig tid i och runt Åre under årets alla årstider. En fantastisk vår med skidåkning, en sommar med cykel, löpning och paddling. En underbar höst med vandring och marknad för att sedan stanna av lite och på nytt ladda för en ny vintersäsong. Vintern 2018/2019 blev vintern då vi packade väskorna tog tjänstledigt och flyttade till Åre. Nya jobb och ny skola för tjejerna. Nya bekantskaper och Sveriges bästa lekplats som trädgård.
Åre har något för alla åldrar och alla kunskaps nivåer. En variation för alla önskemål och plånböcker.
Nu hoppas vi på mycket snö och många nya bekantskaper i hela familjen nya trädgård.

Pillard
2018-12-21
Alla har väl en åsikt om Åre. Här finns ju allting. Skulle jag nånsin bo i svensk skidort så är det förstås Åre. Det är enda skidorten som är stor nog att kunna bo och leva i även med familj. Åkningen kan ju vara alldeles suverän och en solig dag på skutan kan ju vara alldeles fantastisk. Fallhöjden är också den svårslagen.

Men allt det där bra uppvägs samtidigt av enorma liftköer om man är där fel tid, rejäla priser på mat osv. Men få skidorter i Sverige är ju lika trevliga att bara vistas i.

Valter
Valter (Gäst)
2018-12-05
Utmärkt bra skidanläggning för hela familjen!

Robin
Robin (Gäst)
2018-12-05
Letar man efter en skidort i Sverige med ett stort utbud av butiker, restauranger, hotell, barer/afterskis och attraktioner utöver skidåkningen så är Åre oslagbart. Det är också en av få (kanske t o m den enda) skidorten i Sverige som inger någon typ av bykänsla. Inte att jämföra med många byar som finns i anslutning till de stora skidområdena i Alperna, men det är iaf det närmaste man kan komma om man väljer att ha sin skidsemester i Sverige.
Även när vädret tillåter och hela systemet är öppet så finns det inte mycket som slår Åre, men det är tyvärr lite här som skon klämmer för denna svenska skidklenod.
Att vädret kan vara dåligt under högvintern i svenska fjällen är inget ovanligt precis, men värre är det när det är brist på snö vilket det ofta är i Åre. Åreskutan ligger ganska oskyddat i en öppen dal som ofta utsätts för varma vindar från Atlanten vilket kan generera plusgrader och mycket vind. Den övre delen (toppen) av skutan får såklart ta den största smällen vilket gör att toppliftarna ofta är stängda, och då är Åre inte bättre än någon annan skidort i Sverige, om man just lägger tyngd på själva skidåkningen. Som sveriges största skidort så är det generellt sett mer folk på samma plats, och när hälften av liftarna är avstängda så blir backarna snabbt uppkörda och långa liftköer bildas.
Med tanke på att det är sveriges största och populäraste skidort så är det såklart dyrare liftkort, och är hälften av skidsystemet öppet så känner man sig lite snuvad på liftkortet.
Utöver det så är det generellt sett dyrare att bo och äta här också.

Har under mitt liv varit uppe 11 gånger i Åre, och av dessa så har toppen varit öppen 3 gånger. Det är inte godkänt.
Min rekommendation är att ska man åka hit så bör man ta det efter sportlovet och fram till efter påsk. Då är det ofta chans till bättre väder samt att chansen är större att hela liftsystemet är öppet.

PLUS
+ Trevlig by
+ Bra utbud av restauranger, butiker och Hotell
+ Bästa skidort när toppen är öppen

MINUS
- Oftast mycket folk
- Alla backar/liftar är oftast inte öppna
- Toppen ofta avstängd
- Snöbrist
- Ofta dåligt väder
- Dyrt

TM16
2018-08-27
Bäst i landet

Johan Edelsvärd
Johan Edelsvärd (Gäst)
2018-05-16
Jag brukar vara i Åre minst en gång om året, har en anknytning släkt och vänner.