Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
Horizon
2004-02-16
Klart den bästa skidorten i hela sverige.
Dock lite mycket folk över sportlovet osv.
Var där förra året över redbul big air (23JAN-6FEB).
Det var tjockt med folk och alldeles för varmt.
Det låg faktiskt på 12 grader när jag åkte längst ner till början på Olympia liften.
Dock sken solen.
Smör snö. Räddningen var skutan som trots de varma vädret kunde hålla en minus grad.
Ska dit lite tidigare år och hoppas på kallare tempraturer. För-förra gången var jag där och då va det 30-. Det är lite för kallt det också.
Runt 10- ska de va, då e åre som bäst.
Dock kommer väll ändå köldfaktorn på 37minus ändå:P
ÅRE är det bästa!

Straka
2004-01-13
jag tycker att Åre är bra, bör åka upp i slutet på februari alt början på mars, då tycker jag det är som bäst i Åre. Östra ravinen är alltid en skön åktur. Utelivet i Åre är kanon, har haft några riktigt roliga kvällar där uppe. Negativt om man åker tidigt på säsongen är att topp-liftarna inte är öppna. Finns mycket sköna repor där uppifrån. Negativt tidigt på säsongen är dessutom att det är så j-a kallt.. brrr.. Jag rekommenderar Åre om ni skall åka skidor i Sverige.

stam_swe
2004-01-12
måsta bara säga att Duved måste vara ett av de bättre ställena att "växa upp" som skidåkare. Eftersom läkarförbundet har hus som ligger i princip mitt i hamrebacken så har jag varit en vecka i Duved sedan jag var 3-4 år. Det har varit hur bra som helst. Det är inte fel nu heller när man blivit lite äldre (15 år) och åker lite bättre. Det är hyfsat lite folk , i jämförelse med åre, och det är rätt skysta backar. sex stols liften är nog en av de bästa sakerna i Duved.
Så jag rekomenderar alla (kanske inte dom som vill festa) att bo i duved under skidsäsongen. om man tröttnar är det ju bara att ta bussen till åre.

2003-11-26
"Åre coolaste stället!"...nä det kan jag inte säga
men att det är dåligt är helt fel.
att åre är över hypat vet väl alla(utom åre borna...och då snackar jag om stockholmare och sånna för det finns fan inte många infödingar kvar)men bjuder på ricktigt bra åkning.
det finns en bra park där,mest för avancerade åkare men det finns lite hopp bort mot rödkullen där andra kan vara.
det är ingen höjdare för barn så en små barns familj borde åka till trillevallen istället.
backarna är branta och ganska hårda,men åker man upp med kabinbana på toppen kan man få lite mer mjuk-snö under skidorna.
offpisten är grym men jag har tyvärr inte åkt så mycket. mycket folk är jobbigt och det är ingen brist vara här. trots sex-sits liftar så blir det köer. men trots hypen och folket så är åre en upplevelse,fast att försöka utforska för mycket är att villa bort sig.

Gelendesprung
2003-10-20
Jag var i Åre i somras (-03) för första gången i mitt liv åkte jg lift med en Cykel, detta var början till den koolaste upplevelse jag varit med om i åre utan en bräda under fötterna. I efterhand kan jag bara säga att alla som inte provat det SKA åka D-H mountainbike, man behöver knappt kunna cykla för att i slutet av dagen kasta sig ut för stigar i sjuk, okontrolerad fart!!! WOO-HOO! Så till Åre; Jag var impoerad av hur uppstyrt allt var med leder, kartor och cykeluthyrning, MKT BRA! att komma upp till toppen var fantastiskt, vilken utsikt, vacker natur sjukt bra! Åre är dock, för en gammal vinterturist helt dött på kvällarna, men det ger utrymme för att grill&grogg hemma på balkongen i edn vackra varma solnedgången istället.

Jag vill tillägga och framhålla att jag aldrig åkt DH-MTB förr och alltså inte har något att jämföra med.

Tobbe35
2003-10-15
Störst i Sverige och en jävligt mysig by. Satsa på att bo mitt i smeten, allt annat suger. Det jag inte gillar med Åre är vädret. Jag har varit där under alla tider på säsongen och upplevt mer regn och storm än någon annanstans - känns nästan som hemma i Göteborg. Åre verkar ha en egen lokal vädertyp så att när det regnar i Åre kan det vara sol och himmelskt i Härjedalen 10 mil söderut. Mycket bra åkning men m y c k e t trånga transportsträckor fulla med sladdande turister också. Intressant uteliv som dock var ännu mer spännande för 20 år sedan (nostalgi...).

Crossmax
2003-08-01
Här finns det nedfarter & upplevelser för alla smaker, från familjelivet till värsta partysökaren. Man får nog betrakta Åre och dess liftsystem till Sveriges största och bästa skidmetropol, med bra after-ski. Kan nästan jämföra sig med någon av dom mindre fina skidorter som finns nere vid Alperna i södra Europa. Skidåkningen är bra, en liten nackdel är dock dom långa liftköerna, kan rekommendera att åka under låg säsong, då får man mer skidtid för sina pengar!
Finns det då inte någon nackdel, jo med tanke på vad jag skrivit om ”Sveriges största och bästa skidmetropol” så är priserna också en av Sveriges dyraste! Dyrt, med dock!? Sveriges stolthet!

Daani
2003-06-16
här finns allt för den avancerade åkaren till den som vill testa skidor för första gången...
denna skid anläggning har allt man kan önska sig vilket gör den till sveriges bästa!
enda minuset är dyra liftkorts priser...men de är jag de...
//danne

LaktosMannen
2003-06-03
Var i Åre nyår 01-02. Bodde i Duved, ska säga att jag inte åkt i Sverige på väldigt många år. Åre kan sammanfattas med två ord: Överskattat och dyrt. Skidåkningen är helt okej, men inte till det priset. Pisterna är ofta fulla och köerna likaså. Boende, liftkort och resa till Åre är ibland dyrare än en resa med flyg till alperna!! Åre försöker vara lika hippt som Verbier, känns inte som det funkar i Sverige...

alxndr
2003-05-20
Ja vad ska man säga, lungt det bästa stället jag varit och åkt skidor på i Sverige. Finns det mesta att hitta på, lätta & svåra , flacka & branta backar, sen har de ju en skön park med som alltid är ett stort plus. Hyffast bra nattliv men det är synd att det är 20 på så många ställen :/