Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
mathias eglund
mathias eglund (Gäst)
2018-02-28
Härligt vinter och semesterkänsla varje gång i Åre!


Ulf
Ulf (Gäst)
2018-02-28
Kallt, blåsigt, fuktigt. Sittliftar utan visir. Inte många plus jämfört med alperna...

niclass
2018-02-28
Närmaste alperna vi kan komma i Sverige !

Peter
Peter (Gäst)
2018-02-28
Blåa transporter och liftköer = vecka 9. Undvik Åre denna vecka!

Skidhjon
2018-02-20
Jag vill bara slå ett slag för Duved. Såklart kan skidåkningen inte mäta sig med Åres högzonsområde en solig dag, men annars finns det inte många bättre ställen i Sverige. Pister för alla. Grönt till rött. Inte mycket svart. En del ganska kul off-pist om det har snöat. Trevligt och avslappnat lunchställe. Men framför allt - nästan inget folk!

Adam N
Adam N (Gäst)
2018-01-02
Erbjuder mycket bra piståkning och även lössnö för den som vet var man skall leta!

Kambiz
2017-12-30
Bästa


Frida
Frida (Gäst)
2017-12-26
Grym skidåkning all over berget oavsätt om du är proffs eller nybörjare så är Åre nått för dig

HelenaKall
2017-12-14
Magi! Jag älskar Åre. Finns inget härligare än långa lekfulla dagar på skutan eller i de olika skogslinjerna.
Bra lunch i backen och härligt häng på kvällarna i byn!

SaMat
2017-12-08
Har alltid uppskattat åkningen i Åre och det blir flera besök varje säsong. Det är ett stort skidområde med en god variation på nedfarterna, det finns gott om barnvänliga alternativ och det finns möjlighet till väldigt trevlig offpiståkning.

För barnfamiljen och nybörjarna skulle jag framför allt rekommendera skidområdet Björnen där i princip alla backar är anpassade för enklare åkning. Här finns gott om aktiviteter för de minsta, restauranger och boenden. Den som vill glänsa med skidkunskaperna kan enkelt komma åt den svårare åkningen genom att transportera sig pistvägen till backarna vid Åre by. Endast det mindre skidområdet Duved är inte sammanflätat med Åre (ett och samma liftkort funkar dock överallt), men jag kan garantera att utbudet av skidåkning i Åre och Björnen är tillräckligt även för den som planerar att stanna en hel vecka. Vad gäller kvaliteten på backarna så är den god. Det går inte att klaga på underhållet, men tråkigt nog ser lågzonen ut som en puckelpist framåt eftermiddagen. Hela skidområdet känns överfyllt med sittliftar så mjölksyra i låren är inte en ursäkt för att gå hem innan stängning.

Hunger är sällan ett problem då det finns gott om restauranger i backarna. Maten är mycket god, men den kostar en slant. Prismässigt kan sägas att hela Åre ligger i toppkant, även om priserna inte känns helt orimliga. De dyra priserna omfattar även liftkorten, men med hänsyn till den åkning som Åre kan erbjuda i förhållande till andra svenska skidorter så tycker jag att liftkortet är värt pengarna. Boenden finns det gott om, men det kan vara en bra idé att boka i tid om man åker under högsäsong eller under något större evenemang. Även boendet kan kosta en del, men det finns billigare alternativ att hitta, särskilt under lågsäsong.

Under en solig dag är Åreskutan ett fantastiskt ställe att besöka. Underbar utsikt och om om viljan finns kan man ta sig ner genom ett offpiståk på Åreskutans baksida. Som vanligt i fjällen kan vädret vara ostabilt, men jag upplever att det oftare blåser i Åre än på andra skidorter. Observera dock att detta är en högst personlig upplevelse och jag vet inte om det faktiskt är så. På grund av blåsten är dock högfjällsområdet ofta stängt, vilket begränsar möjligheterna till åkning.

Åre by är en väldigt trevlig plats och till skillnad från många andra svenska skidorter så finns det faktiskt en by att strosa runt i! Det finns också möjlighet till andra aktiviteter än bara skidåkning, t.ex. fiske och långfärdsskridskor. Ett besök på Åre chokladfabrik är ett måste! Även om skidåkningen är Åres största fördel, finns det mycket att göra här på sommarhalvåret, t.ex. fjällvandra eller cykla downhill. Vill du sätta avtryck kan du också bjuda svärmor på tandemskärmflygning.

Själv åker jag till Åre i första hand för offpiståkningen, som är fantastisk. Det gäller bara att pricka in de bra snödagarna och vara på plats före alla andra. Åkningen utanför pisterna finns i varierande svårighetsgrader så det är enkelt att hitta någonting som passar just dig.

Slutligen vill jag också slänga in ett gott ord för de som arbetar i skidaffärerna på orten. Upplever att den största delen av personalen är mycket kunnig och jag har väldigt sällan lämnat en butik utan att ha fått bra hjälp.

Trots de dyra priserna, helt klart bästa skidorten i landet!

Styrkor:
+ Offpiståkningen
+ Många backar och stor variation på backarna
+ Bra fallhöjd
+ Gott om barnvänliga alternativ
+ Många boendealternativ
+ Många sittliftar
+ En riktigt trevlig by
+ Bra möjligheter till andra aktiviteter är skidåkning
+ Kunnig personal

Svagheter:
- Dyrt!
- Ofta blåsigt och därför stängt i högzon
- Backarna blir uppåkta framåt eftermiddagen