Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
unogard83
2007-05-31
Så då var det gjort... min första helg i Åre... hur sammanfattar man då? Jo tyvärr så är det bäst passande ordet ÖVERREKLMERAT.
Hur kan folk betala dom pengarna för liftkort när man står mer i liftkö än man åker skidor??

När vi kom på morgonen så tog den en timme innan man var uppe på skutan. Innan man ens hade åkt första åket... Visst om man höll sig i Duved eller mot Tottliften så slapp man köa allt för mycket men man betalar väl för att kunna åka i hela systemet???

Så vidrigt dyrt, uppåkta och isiga backar och extrema köer får mig att välja andra ställen före Åre.... helt klart!!

2007-05-21
Tjaba! Åre är en väldigt bra skid(snowboard)ort.
+Bra pistade backar
+Varierande både proffs och nybörjare kan åka och få utmaningar
+låååånga backar (för att vara i sverige)
+shysst personal
-dyrt
-mycket folk
Man kan väl hitta en o annan puder repa men annars mest pist enligt mig.Men man kan ju göra som man vill.Jag letade io försig inte så mycket efter det så om man vill leta så go for it det finns säkert hyfssat
om man letar ett tag.Åre är väldigt bra enligt mig.

Peace MVH jonte

e_holm
2007-04-16
Varit i Åre några gånger och gillar de mesta..
Backarna är långa och i väldigt bra skick en bit upp på berget. Det blir dock väldigt uppåkt och isigt i backarna vid Vm6 och Vm8 men om de första åken är juvliga. Östra ravinen är grym efter snöfall på morgonarna. Men de kommer mycke folk efter ett tag.
Trångt i backarna och liftköerna drar ner lite på betyget.

Suuuuck
Suuuuck (Gäst)
2007-03-07
Isigt, uppåkt, ingen offpist om man inte kommer dit en helg mitt i och har tur att det snöat (1 chans på miljonen), lååånga köer. kort sagt överreklamerat.

Något för nybörjare och barnfamiljer som verkligen inte söker offpist.

Baserat på flera jullov och ett par helegr där uppe....

2007-01-04 (Ändrad: 2007-01-08)
Tjena...Åre är fett skönt ställe brukar åka där minst en gång per år och det bästa me åre är allt folk som jobbar i butiker och annat dom gillar verkligen göteborgare. Det bästa jag vet är alla sköna backar och hopp/rails man kan hitta lite här och där

snowprincess
2007-01-04
Åre är underbart!
Sköna låna pister med bra variation, det finns något för alla.
Det finns bra saker att hyra och roliga affärer.
Har man inte lust att åka skidor så kan man ta in på Holiday Club och bada, bowla mm.

Mina tips:
Liten krog på Åretorg har hur god mat som helst (och gigantiska pizzor!).
Lang, en skidaffär i Duved som har sveriges bästa grundslipning.
Hummelstugans varma choklad.

No_Kharma
2006-12-28
Åre är utan tvekan Sveriges bästa skidort. Vad annat kan man begära när börsnoterade Skistar lägger beslag på bästa fallhöjden i fjällen? Här finns åkning som passar alla förutom off-pistälskarna som antagligen blir besvikna på den dåliga snömängden. Skistar har all rätt att vara kaxiga i sin marknadsföring av orten då många trogna turister vallfärdar dit varje år varav en del penningstarka individer till och med köper sig en bostad där till Stockholmspriser. Men det är samtidigt det som förbryllar mig allra mest.

Åre har en rad nackdelar som inte hör hemma på en ort som agerar kassako åt ägarna och dessutom arrangerar alpina VM.
Liftsystemet är gammaldags och består av mestadels släpliftar. De få sittliftar som finns är efterblivet placerade (hur tänker de gällande 6:an och Hummeln?). Toppen brukar vara stängd fram till slutet av januari vilket gör att fallhöjden kryper ner till Idres..Olympiaområdet med paradbackarna Gästrappet och Lundsrappet är kraftigt ansatt av plogare och brukar vara smockfulla och sönderkörda efter en timme. Att avlasta Olympia och bygga nya sittliftar och pister i t ex Tottområdet och Rödkullen verkar inte finnas på tapeten. Då berget vetter söderut så smälter snön fort och i kombination med dåligt snöfall under säsongen så blir det ofta barmark redan vid påsk. Pistningen vid denna tid lämnar en del att önska om man jämför med andra svenska orter. Stora iskokor ligger utspridda över manchestern och försvårar åkningen. I början av säsongen är ofta pisterna isiga pga den fuktiga luften.

Vad gäller skidområdet kan tilläggas att det är utspritt. Skidbussen från perifera Björnen anländer kabinbanan minst en halvtimme efter öppningstid (ställ dig sist i långa kön tack) vilket är oacceptabelt. Dessutom är turfrekvensen miserabel och tiden för att komma till Duved/Tegefjäll är inte nådig.

Boendet är dyrt med svenska mått mätt. Däremot ligger det mesta inom en 5 minuters promenad från liften även om undantag kan förekomma.

Om man jämför med andra orter som har lika många bäddar så är Val d'Isere en rimlig jämförelse. Kostnaderna för att anlägga pister och liftar där lär vara enorma. Ändock så tycker nog de flesta att jämförelsen är löjlig om man ser till kvalitén på liftar, pister och bussförbindelser.
Åre må vara bäst i Sverige men jämfört med vad orten kunnat vara så är berget dåligt utnyttjat och servicen undermålig. Jag förstår inte hyllningskörerna till Åres ära med tanke på att orten lever på bra förutsättningar som utnyttjas dåligt.

Midget
2006-12-28
Var i Åre några gånger i år. Tycker det är en mysig by och trivs väldigt bra där. Dock är det väldigt dyrt.. Åkningen är helt okej tycker jag, förutom när jag var där i januari och det var storm, trots det var en lift öppen så att folk inte kunde kräva tillbaka pengar för liftkortet...
Trots dyra priser och inte topp-åkning så får Åre ändå bra betyg av mig för att jag alltid har så himla kul när jag är där!!!!!

Minilappen
2006-10-05
Ahhh vad kan man säga mer än att ÅRE är helt underbart!Härlig offpist åkning:)fina pister och hääärligt folk!i just love it so damn hard!
Har varit där och åkt säkert 8 år i rad och jag tycker det är helt otroligt kul där uppe....
Riktigt bra snowboardåkning på dagarna,som kompletteras med helt underbara människor och fin natur!After skiin e oxå riktigt bra.....utelivet toppen:)
Jag rekomenderar Åre riktigt starkt,ha du inte varit där?ÅK,NU:D

Pusså kram

powderdreams
2006-09-05 (Ändrad: 2007-12-06)
säsongade i åre i vintras och det var det sämsta jag varit med om, på nätet skrev dom att det var ca 60 cm snödjup medans man såg gräs o gus overallt o i övrigt låg snön mellan 5-30 cm djup i flera månader, o att säga snö var dom flesta dagar en överdrift, is var vad det var, enda ordentliga snöfallen kom i april när jag hade gett upp och åkt hem.
Deta var viserligen den sämsta vintern på 20 år eller nått enligt infödingarna men ändå, att dom byggt av nordens största skidorter på ett ställe som kan få så dåligt med snö en hel vinter är obegripligt för mej, andra delar av fjällen hade betydligt bättre med snö och brukar enligt statistik också ha det och att dom där hemma i södra Sverige hade nära metern snö hela vintern gjorde ju inte det hela roligare uppe i åre...

Det som e positivt e väll att om snön väll infinner sej i åre så har dom stor variation av backar och om man undviker olympia vid sportloven så är inte liftköerna något som stör.
vidare så har dom ett okej nattliv men kan inte säga att det e särskillt skön stämning på klubarna, snarare stureplans kännsla med långa köer, tjuriga vakter och dyr alkohol.

samanfattat, prickar du en riktigt bra vecka så är du säkert hel nöjd vad du än gillar, oftast gör du nog inte det och då passar det bäst för partysugna 08or.