Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
Midget
2006-12-28
Var i Åre några gånger i år. Tycker det är en mysig by och trivs väldigt bra där. Dock är det väldigt dyrt.. Åkningen är helt okej tycker jag, förutom när jag var där i januari och det var storm, trots det var en lift öppen så att folk inte kunde kräva tillbaka pengar för liftkortet...
Trots dyra priser och inte topp-åkning så får Åre ändå bra betyg av mig för att jag alltid har så himla kul när jag är där!!!!!

Minilappen
2006-10-05
Ahhh vad kan man säga mer än att ÅRE är helt underbart!Härlig offpist åkning:)fina pister och hääärligt folk!i just love it so damn hard!
Har varit där och åkt säkert 8 år i rad och jag tycker det är helt otroligt kul där uppe....
Riktigt bra snowboardåkning på dagarna,som kompletteras med helt underbara människor och fin natur!After skiin e oxå riktigt bra.....utelivet toppen:)
Jag rekomenderar Åre riktigt starkt,ha du inte varit där?ÅK,NU:D

Pusså kram

powderdreams
2006-09-05 (Ändrad: 2007-12-06)
säsongade i åre i vintras och det var det sämsta jag varit med om, på nätet skrev dom att det var ca 60 cm snödjup medans man såg gräs o gus overallt o i övrigt låg snön mellan 5-30 cm djup i flera månader, o att säga snö var dom flesta dagar en överdrift, is var vad det var, enda ordentliga snöfallen kom i april när jag hade gett upp och åkt hem.
Deta var viserligen den sämsta vintern på 20 år eller nått enligt infödingarna men ändå, att dom byggt av nordens största skidorter på ett ställe som kan få så dåligt med snö en hel vinter är obegripligt för mej, andra delar av fjällen hade betydligt bättre med snö och brukar enligt statistik också ha det och att dom där hemma i södra Sverige hade nära metern snö hela vintern gjorde ju inte det hela roligare uppe i åre...

Det som e positivt e väll att om snön väll infinner sej i åre så har dom stor variation av backar och om man undviker olympia vid sportloven så är inte liftköerna något som stör.
vidare så har dom ett okej nattliv men kan inte säga att det e särskillt skön stämning på klubarna, snarare stureplans kännsla med långa köer, tjuriga vakter och dyr alkohol.

samanfattat, prickar du en riktigt bra vecka så är du säkert hel nöjd vad du än gillar, oftast gör du nog inte det och då passar det bäst för partysugna 08or.

Tomas
Tomas (Gäst)
2006-08-01
Hej "skidåkaren"
Själv gillar jag blandningen av åldrar i Åre. Skönt att slippa tonårsdominansen= drängfylla skrik å gap. Därför är Åre riktigt bra även för oss som är uppväxta med stenis å liknande, backarna är välprparerade, lagom branta å långa. Man behöver ju inte åka transport hela dan om man inte vill, det finns ju liftar. Kvällen i Åre tillbringas med fördel på broken
MVH Tomas (50år) still going stgong

fjolla
fjolla (Gäst)
2006-08-01
Riktigt hög klass!
Bräcke är enligt mej en av sveriges bästa parker den e bred och man har fruktansvärt mycket att välja på allt från svart röd eller blå linje!passar alla!
Maten i Åre är i toppklass på de flesta ställena min favorit är Wersèns resturan, ett tips testa deras pizzor, mums!

Jens Eriksson
Jens Eriksson (Gäst)
2006-05-29
Här har man en favoritplats! En skidanläggning mitt i Jämtland. Man kan knappast tro att man är i Jämtland! Åre är rena rama Alperna!
En positiv grej tycker jag är att Åres liftar har ett längdgenomsnitt på ca 1094m, medan t.ex. franska Val d´Isere har (bara) ca 1065m. Men där är det 97 liftar också...
Och Åre Kabinbana är hela 3845m lång, och denna har jag måttat själv! Den är -hör och häpna- världens 3:e längsta kabinbana!
En nackdel är att jag tycker personalen i Åre har måttat liftarna så dåligt! På vissa liftar är det flera hundra meter fel! Jag vet inte vad dom har måttat på för sätt, men jag har både kommit på och använt den själv. Och den stämmer exakt på decimetern! Annars är det fel på våran OK-tumstock, haha!

strasbourg
2006-05-29
Dyrt, men otroligt prisvärt. För du hittar inte en skidort i klass med Åre någonstans i Norden. Maten är bra, boendet med, natt livet super, afterski fantastisk, offpisten kan man inte beskriva.

alexanderhyun
2006-05-17 (Ändrad: 2006-10-09)
Själva hjärtat av svensk skidåkning. Absolut bäst i Sverige! Här kombineras nybörjar backar med pister för de lite duktigare på ett mycket elegenat sätt. Tegefjäll, Duved, Åre och Åre Björnen ingår i detta liftsystem. Som nybörjare älskade jag Duved/Tegefjäll då jag gillade åka över trädgränsen i de så kallade 'Fjällvallen' i tegefjäll och den underbara ravinen i Duved ;) Numer gillar jag åkningen mitt inne i Åre då jag tycker att jag får ut mer av min åkning där. De äda negativa jag kan komma på är att liftkortet har blivit snuskigt dyrt nu på sistonde :( Skare va Sverige, så skare va Åre!

Ola
Ola (Gäst)
2006-04-04
Proffsigt hanterat med liftar, boende etc och bra pister. Möjligen lite opersonligt ibland. Finns allt annat möjligt att göra för dem som vill undvika åka skidor och använda lite pengar istället.

Vädermässigt hamnar Åre ofta i skuggan av de andra fjällen och kan få väldigt lite snö under en hel säsong. Ett osäkert val för dem som vill köra lössnö, men kan ha sina starka dagar. Glöm inte skogsåkning i Tegefjäll om snön börjar bli uppkörd.

För dem som gillar pister så har Åre massor med bra pister av alla typer. Jag lärde mig skidåkning här och var duktig att åka på hårt underlag på den tiden...

Stockholmsförort om det är någon som har problem med det.

Hanna
Hanna (Gäst)
2006-01-25
Jag jämför med det ställe jag känner bäst, nämligen Hemsedal... Jag vill påstå att Åre är lika dyrt men har lägre klass. Skidbussen är ingen personlig favorit, inte heller 90 spänn för kötbullar och mos. Jag tycker det är lättare att hitta fin offpist i hemsedal och det är inte lika isigt.

Åre verkar vara bäddat för besvikelse för den som inte kollar så noga vad som är öppet på den stora pistkartan. Men viktigast av allt:
1. Standard för antalet personer/dass i stuga verkar vara 4-5 i Norge och kanske uppåt oacceptabla 8 i Sverige!
2. Den gemytliga fjällandan är mer utbredd i Hemsedal