Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
Tomas
Tomas (Gäst)
2006-08-01
Hej "skidåkaren"
Själv gillar jag blandningen av åldrar i Åre. Skönt att slippa tonårsdominansen= drängfylla skrik å gap. Därför är Åre riktigt bra även för oss som är uppväxta med stenis å liknande, backarna är välprparerade, lagom branta å långa. Man behöver ju inte åka transport hela dan om man inte vill, det finns ju liftar. Kvällen i Åre tillbringas med fördel på broken
MVH Tomas (50år) still going stgong

fjolla
fjolla (Gäst)
2006-08-01
Riktigt hög klass!
Bräcke är enligt mej en av sveriges bästa parker den e bred och man har fruktansvärt mycket att välja på allt från svart röd eller blå linje!passar alla!
Maten i Åre är i toppklass på de flesta ställena min favorit är Wersèns resturan, ett tips testa deras pizzor, mums!

Jens Eriksson
Jens Eriksson (Gäst)
2006-05-29
Här har man en favoritplats! En skidanläggning mitt i Jämtland. Man kan knappast tro att man är i Jämtland! Åre är rena rama Alperna!
En positiv grej tycker jag är att Åres liftar har ett längdgenomsnitt på ca 1094m, medan t.ex. franska Val d´Isere har (bara) ca 1065m. Men där är det 97 liftar också...
Och Åre Kabinbana är hela 3845m lång, och denna har jag måttat själv! Den är -hör och häpna- världens 3:e längsta kabinbana!
En nackdel är att jag tycker personalen i Åre har måttat liftarna så dåligt! På vissa liftar är det flera hundra meter fel! Jag vet inte vad dom har måttat på för sätt, men jag har både kommit på och använt den själv. Och den stämmer exakt på decimetern! Annars är det fel på våran OK-tumstock, haha!

strasbourg
2006-05-29
Dyrt, men otroligt prisvärt. För du hittar inte en skidort i klass med Åre någonstans i Norden. Maten är bra, boendet med, natt livet super, afterski fantastisk, offpisten kan man inte beskriva.

alexanderhyun
2006-05-17 (Ändrad: 2006-10-09)
Själva hjärtat av svensk skidåkning. Absolut bäst i Sverige! Här kombineras nybörjar backar med pister för de lite duktigare på ett mycket elegenat sätt. Tegefjäll, Duved, Åre och Åre Björnen ingår i detta liftsystem. Som nybörjare älskade jag Duved/Tegefjäll då jag gillade åka över trädgränsen i de så kallade 'Fjällvallen' i tegefjäll och den underbara ravinen i Duved ;) Numer gillar jag åkningen mitt inne i Åre då jag tycker att jag får ut mer av min åkning där. De äda negativa jag kan komma på är att liftkortet har blivit snuskigt dyrt nu på sistonde :( Skare va Sverige, så skare va Åre!

Ola
Ola (Gäst)
2006-04-04
Proffsigt hanterat med liftar, boende etc och bra pister. Möjligen lite opersonligt ibland. Finns allt annat möjligt att göra för dem som vill undvika åka skidor och använda lite pengar istället.

Vädermässigt hamnar Åre ofta i skuggan av de andra fjällen och kan få väldigt lite snö under en hel säsong. Ett osäkert val för dem som vill köra lössnö, men kan ha sina starka dagar. Glöm inte skogsåkning i Tegefjäll om snön börjar bli uppkörd.

För dem som gillar pister så har Åre massor med bra pister av alla typer. Jag lärde mig skidåkning här och var duktig att åka på hårt underlag på den tiden...

Stockholmsförort om det är någon som har problem med det.

Hanna
Hanna (Gäst)
2006-01-25
Jag jämför med det ställe jag känner bäst, nämligen Hemsedal... Jag vill påstå att Åre är lika dyrt men har lägre klass. Skidbussen är ingen personlig favorit, inte heller 90 spänn för kötbullar och mos. Jag tycker det är lättare att hitta fin offpist i hemsedal och det är inte lika isigt.

Åre verkar vara bäddat för besvikelse för den som inte kollar så noga vad som är öppet på den stora pistkartan. Men viktigast av allt:
1. Standard för antalet personer/dass i stuga verkar vara 4-5 i Norge och kanske uppåt oacceptabla 8 i Sverige!
2. Den gemytliga fjällandan är mer utbredd i Hemsedal

MickePl
2006-01-14
Jag har själv åkt de flesta av mina skidturer i Alperna. så jag var aningen tveksam inför aväntyret Åre. Måste ändå säga att jag var myckte possetivt överraskad. Pisterna var av yppersta kvalite de dagar vi var där, backarna var bra och i stort sätt inga köer. Offpisten var visserligen helt sönderblåst. Men man kan inte få allt. Jag var visserligen där vecka 8 2005 och då var alla liftar öppna och det var sol, vindstilla och 10 minus. Detta kanske driver upp mitt betyg.
Betyget sätter jag i jämförelse med Norden och då är Åre en femma. Men plockar man in världen är Åre en trea kanska med mycket känslor för sverige en fyra.

(Gäst)
2006-01-05
när jag var yngre och lärde mig åka snowboard i Åre, så tyckte jag det var görbra och mysigt, fast jävligt kallt, isigt och lite snö i backarna, extrema liftköer och ganska coolt.

var där nu över jul och nyår, och räknade med att bli besviken eftersom jag nu även varit på riktiga skidorter.

Förste åken kändes okej, sen insåg jag att det har eg. aldrig varit riktigt bra, och kommer heller aldrig att bli prisvärt att åka till Åre,(från Götet el. Skåne) det har blivit ett vattenhål för hjärndöda fuckholmers med pappas plastkort.Och andra loosers som är mer intresserade av kläder och värdsliga ting, än av åkningen.


Däremot tänkte jag åka upp till sommaren, då tror jag att det kan vara mer prisvärt att utöva friluftsaktiviteter i Åre.
Då kanske tom. skutan är öppen till skillnad mot vintern.

Det bästa med åre är mosbrickan med pommes-kryddor (el. var det Duved) och att liftkortet gäller även utanför Åre.

Skidåkaren
Skidåkaren (Gäst)
2006-01-03
konceptet som Åre bygger på är inte riktigt i min smak, det är för mycket "kärringar" barnfamiljer och annat som hindrar dig i backen. Alla pister blir uppkörda på engång. p.g.a. alla nybörjare ska hasa sig ner för varenda jävla backe... Men om man tar bort alla småungar och kärringar och gamla gubbar som knappt kan stå upp så har Åre ett jättefint utbud av fina pister. (för att vara i Sverige) Liftarna är relativt snabba och nya.. =) Jag tycker att det inte är värt pengarna att åka dit under högsässong.. Sikta in dig på någon vecka mellan sport och påsk lovet. PS "För den duktiga skid/snowboard åkaren" Resten av packet som inte kan åka, kan hålla sig till de vanliga veckorna "7,8,9,12" =)