Recensioner om Åre

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Åre?
Danil
2011-04-04
Åre är utan tvekan den bästa skidorten i Sverige.

Många klagar på att alla backar är isiga och uppåkta, vilket jag kan hålla med om dem är ganska ofta men absolut inte alla backar. Man ska vara ute i god tid om man vill åka de backarna som snabbt blir isiga. Det är klart att det blir lite annorlunda när man bor nära och kan åka när det passar bäst men jag garanterar att det finns backar som är bra, man måste bara veta vert dem är, för det finns ju 113 backar. Sen finns det andra stora fördelar med Åre som att det finns gott om restauranger både i backen och i byn, affärer, man kan åka tåg dit, mycket annat att göra om man inte vill åka skidor.

+Högzon
+Stort och varierande skidområde
+Många restauranger i backen
+Finns mycket annat att göra om man inte vill åka skidor
+Åre snow park/Bräcke är oftast riktigt grym!
+Man kan åka tåg dit
+Många affärer på byn
+Störst fallhöjd i Sverige
+Många sittliftar

-Ganska dyrt, även maten är dyr
-Många backar blir snabbt uppåkta
-Om högzon är stängd
-Vissa delar av systemet blir överbefolkade

Åk till Åre och njut av Sveriges bästa och mest varierande skidåkning. ;)

matzz
matzz (Gäst)
2011-02-28
Vad kan sägas om åre som inte redan är sagt. Ingen annan skidort kan bjuda på bredden som Åre gör. Nu kommer snart svar på tal av alla som har ett eget smultronställe. Men om man ser det här objektivt så kan vissa orter ha en bättre spets på vissa områden men du hittar inte allt som du gör i Åre. Pist, offpist, park, krogen, högzon, lågzon, turmöjligheter m,m. Jag har besökte Åre första gången som tolvåring någon gång i början på 80 talet och blev helt såld. Kabinbana och tusenmetern som var hyfsat ny då. Trodde inte att jag hade hamnat i Sverige. Nu är cirkeln sluten och jag har Åre som hemort och jag letar offpist så fort jag har tid med min grabb som är 12 år. Hela familjen hittar sin svårighetsgrad i pisterna och utanför. Åre äger alla skidorter i vårat avlånga land om man tittar på skidåkning och semesterupplevelse för alla.

Kan tillägga att jag bor utanför Åre.
Det går ju inte att bo där inne, turister överallt :-)

svosch
2011-02-28
Jag sticker ut hakan och säger att Åre äger alla skidorter i sverige. Nu kommer alla som har ett eget smultronställe att skrika rakt ut. Men om jag förtydligar mig och säger att Åre bjuder på en bredd som dom flesta orter i svedala bara kan önska sig då tror jag att dom flesta håller med. Finns orter med bättre spets inom vissa områden men Åre bjuder på pist, offpist, krogen, park, högzon, lågzon m.m i samma paket.

Jag besökte Åre första gången som 12 åring i början på 80 talet och trodde inte mina ögon.
Kabinbanan och tusenmetern som var nästan ny då öppnade för en skidåkning i högalpin terräng som jag inte hade sett tidigare (snacka om att man fick alp vibbar).
Nu när Åre har blivit min hemort är cirkeln sluten. Nu letar jag och min grabb som är 12 år efter bra offpist så ofta vi kan eller piskar manchester innan det blir uppåkt.

Om man ska dra fram nackdelar så är det prisutvecklingen på fastigheter och div.
Som bofast så får man oftast leta sitt boende utanför Åre om man inte är fd granne till Fredde i solsidan.

Sammantaget så vågar jag nog påstå att det finns något för alla pisträvar, offpist freaks, jibbers, smöråkare, hasare + alla andra som älskar allt vad skidåkning är.

Joakim
Joakim (Gäst)
2011-01-27
Grym skidort! Har något för alla!

Tycker att känslan av att pisterna blir uppåkta för fort har försvunnit de sista två tre åren. Man har breddat backarna och över huvud taget förbättrat området.

Att det är turistigt är ju helt enkelt en naturlig konsekvens av att det är en turistort. Vill man inte ha turister omkring sig på semestern är det nog bättre att åka till Flen eller nåt.

Man har fått dit många olika restauranger och ibland kan man tycka att fokus på vin och champagne är lite väl stort. Det är ju stora öl och obstler jag förknippar med skidor i alla fall.

Min favorit i backen är Hyddan. Ett klockrent ställe att starta afterskin på. God mat, trevlig personal och där finns både Stövel och Obstler!

Det går att komma undan ganska billigt under den senare delen av säsongen. Men man får ha is i magen och beställa lite sent.

Åk till Åre helt enkelt!

SnowdeBourg
2010-08-26
Åre är Åre. Har varit där sedan 3års ålder, på både familjesemester och med kompisar. Helt klart en skidort som bör besökas.

Bra variation på backarna, finns nästan något för alla.
Utbudet av mat i såväl backar som utanför.
Trevlig personal.
Bra stämning i byn och i backarna.
Bra After Ski och uteliv.

Dyra priser på det mesta.
Sönderåkta backar framåt eftermiddagen.
Backarna blir lätt isiga vid blåst.
En jävla massa folk till och från.

benja-modica
2009-12-30
det positiva med åre är att det e fan det bästa skidorten i norden efter januari när det börjar bli slask.
positivt för mig är att det tar 1 timme för mig att komma till åre(jag bor i östersund)
det är en bra park.
baksidan av åre är det grymt skön åkning på.
det negativa är att det är sjukt dyrt det blir 14 tusen för min familj med årskort.
i början av året är det kallt och isigt.

träna i sälen åk i åre
träna i sälen åk i åre (Gäst)
2009-12-30
Åre är nordens bästa skidort.

+Breda,långa backar.
+Stor variation på backarna.
+Trevligt i byn.
+Bra lifter inte alls så mycket kö så länge man inte är där på sportlovet.
+Kallt,bra med snö.
+Bra parker, särskilt Bräcke.
+Många bra restauranger.
+Grymt god årechoklad.

Dom som inte varit i Åre,åk ditt ni kommer inte bli besvikna :)

kalleKräm
kalleKräm (Gäst)
2009-12-02
Åre suger verkligen !

- Dåligt preparerade backar
- Is och sten
- Dyrt
- Industriturism
- Opersonligt

Åre har verkligen utvecklats negativt de senaste åren. Man kan ju faktist också läsa detta i de undersökningar över turism som finns *de som ej är utförda av Skistar* , att Åre tappar mark.

Undrar varför.......

Åre - året runt
Åre - året runt (Gäst)
2009-08-05
ÅRE

Bott i Åre i hela mitt liv, bor här året runt. Jag tycker Åre har inprincp allt ett schysst skidområde ska ha enligt mig. Under loven så kommer det hur mycket folk som helst, visst det är kul att så många uppskattar Åre men det kan även bli ett minus med för mycket folk. Men om man tycker att Åre för överfullt med folk åker man bara bort till Duved/Tegefjäll som är lugnare.
Sen under sommaren så kommer alla cyklister till byn och kör downhill istället, så fjället har mycket att bjuda på kan jag säga.
Grymt uteliv är det här också.

Åre är verkligen en skidort man ska besöka. Jag har hört att många tycker att om det är någon skidort i Sverige som liknar Alperna så är det Åre och jag kan ju bara hålla med.

Visst har Åre sina nackdelar med för mycket folk, lite för dyrt, uppkörda backar under eftermiddagarna m.m men jag gillar Åre. Åre har förändrats mycket genom tiderna till något jag faktiskt tycker är sämre.. Förut var det den lilla charmiga skidbyn men nu börjar det mer likna en liten stad. Det är synd. Men Åre är fortfarande en grym skidort med status.

Om du inte varit här så rekomenderar jag dig att komma hit!

"ÅRE - året runt"

Helldude
2009-06-03
+Bra uteliv
+Mycket sittliftar (med svenska mått mätt)
-För mkt folk
-Sittliftarna transporterar snabbt upp folk som inte kan åka och plogar sig ner hela vägen
-Utseendehysteri, mer fokus på rätt jacka och smink än själva åkningen
-Backarna är uppåkta på nolltid

Till Åre åker man inte för utförsåkningen utan för utelivet. Är du intresserad av åkning utan en massa trams runtomkring så åk någon annanstans!